aktiebot

Aktiebot Som Sigmastocks | 371% Avkastning 2019-2023

Automatiserad aktiehandel, så kallad aktiebot har funnits sedan tidernas begynnelse, men du kanske inte visste att det började med en gammal man. År 1949 skapade Richard Donchian regler för att hjälpa honom att handla aktier mer effektivt. Det resulterade i sin tur att genom att följa dessa instruktioner kunde han vinna över 40 % tillbaka på sin investering!

Med tiden har automatiserade investeringar blivit allt mer populärt bland olika finansiella instrument. Vad som fortfarande består och är populärt är just handel med en aktiebot. I den här artikeln går vi igenom allt som är relaterat, så att du ska förstå det bättre!

Aktiebot

Att använda en aktiebot är en fantastisk teknik som kan tala om för dig när och vad du ska köpa med exakt precision. Den bryr sig inte om känslor eller magkänsla, bara fakta! I teorin låter detta som en bra idé. Tänk att kunna sitta där med en robot som kan tala om för dig när och vilka specifika aktier som bör köpas eller säljas för att dina investeringar ska ge pengar!

Tanken är att en aktiebot ska läsa av och analysera information från diagram, för att sedan ta lönsamma beslut där efter. Den kan däremot inte alltid göra vinst. En handelsrobot som sköter din handel skapar även förluster, men överlag så ger den dig en edge.

aktiebots
Aktiespara på autopilot genom att föra in en aktiebot i avanza.

Det är viktigt att förstå att bara för att en aktie presterade på ett visst sätt under de senaste två månaderna betyder det inte att den kommer att göra det i framtiden. Det finns många variabler som inte kan beaktas av maskiner och som påverkar aktiernas prisrörelser, bland annat förändringar i ledningen eller vd:ars syn på sina företags potential.

En aktiebot kan däremot utlova prestation som går till ungefär så här:

  1. En dator tar emot data från olika källor, t.ex. diagram eller nyheter om kommande händelser som påverkar aktiekurserna
  2. Analyserar dem utifrån en algoritm som har tagits fram genom åratal av erfarenhet av att spåra marknadstrender över tid
  3. Placerar på marknaden där efter.

Den moderna världen av aktiehandel för privatpersoner blir alltmer konkurrensutsatt, men med en stark automatiserad strategi kan du dra fördel av detta. Du kommer att upptäcka att vissa mäklare erbjuder robotar som du kan använda i dina investeringar medan andra tillåter användare att importera sina egna program till sin webbplats!

Vi rekommenderar följande:

HandelsrobotVad vi tyckerInformation för produktenSkapa konto
TA Algo via Accuindex

TA Algo via Accuindex

  • Courtagefri automatiserad handel.
  • Full kontroll över ditt kapital.
  • Historisk avkastning 2.5 år 371%
ÖPPNA KONTO

Fondrobotar och robotrådgivare

Föreställ dig att du har ett team av finansexperter som sitter på andra sidan, redo att ge vägledning och investeringsråd. Du behöver ingen mer forskning eller tidskrävande uppgifter som att analysera för att hitta bra investeringsmöjligheter eftersom de redan har gjort allt det arbetet! Det är detta som gör fondrobotar, mer känt som robotrådgivare så fantastiska, eftersom att deras automatiserade processer gör det enkelt genom att ta hand om allt från att bygga din första portfölj till ombalansering vid behov. Det är något som sparar både pengar OCH dyrbara timmar i denna process (särskilt jämfört med en mänsklig rådgivare).

Algotrading och robothandel

Algoritmisk handel är ett begrepp för att bland annat en aktiebot ska utföra order med hjälp av automatiserade förprogrammerade instruktioner som tar hänsyn till variabler som tid, pris och volym. Det är dessa regler som man instruerar robotar när man handlar på finansiella marknader. Denna typ av algoritmisk handel har visat sig vara mer lönsam än mänskliga handlare när det gäller att reagera snabbt i miljöer med högre tempo, särskilt eftersom datorer kan bearbeta stora mängder data mycket snabbare än människor!

Högfrekvenshandel som robothandel innebär att man utför affärer snabbare än vad människor kan reagera. Investeringsbanker, pensionsfonder och hedgefonder använder denna metod för att tjäna pengar genom att sprida ut order eller utföra stora mängder i snabb följd. Detta är allmänt accepterat som ett sätt för dem att få en fördel gentemot konkurrenterna!

Så här gör du för att komma igång med att placera dina pengar automatiskt

Om man vill komma igång med automatiserad handel i Sverige så finns det en hel del alternativ. Många söker efter börsrobot Avanza eller kanske sneglar på sigmastocks utveckling. Börsrobot Lysa gör det lätt att spara rätt om man tittar på deras hemsida, men Lysa kritik gör det dessvärre mindre intressant för den som är ute efter större avkastning.

För att komma igång med en aktiebot som har bevisat track record med en aktiv databas av klienter rekommenderar vi TA Algo:s utgåva.

Trading Aktier

Varför just många väljer att använda en aktiebot inom trading är för dess potentiellt stora avkastning. Det populäraste tillvägagångssättet är via MetaTrader 4 eftersom att man kan integrera något som heter ”Expert Advisor”, som i själva verket är en algoritm. Man aktiverar sedan detta och låter systemet börja aktiehandla fullt automatiskt, medan du kan luta dig tillbaka och bevaka.

Svenskar har länge haft rykte om sig att ligga i framkant när det gäller innovation för aktiebots inom trading. Detta gäller särskilt när det gäller ingenjörskonst och teknik för just aktiehandel, där de utmärker sig inte bara inom design utan även inom algoritmisk teknik.

Vi på TA Gruppen använder vår alldeles egna algoritm som heter TA-Algo. Denna algoritm kopplar vi sedan till Accuindex som är vår rekommenderade mäklare. Algoritmen har ökat sina kunders tillgångar avsevärt och slagit OMXS30-indexet med bred marginal 7 år i rad.

HandelsrobotVad vi tyckerInformation för produktenSkapa konto
TA Algo via Accuindex

TA Algo via Accuindex

  • Courtagefri automatiserad handel.
  • Full kontroll över ditt kapital.
  • Historisk avkastning 2.5 år 371%
ÖPPNA KONTO

Vanliga Frågor & Svar – FAQ – Aktiebot 2023

Vad är automatiserad aktiehandel?

Automatiserad aktiehandel, även känd som aktiebot, är en teknik som använder en dator för att analysera diagram och nyheter om kommande händelser som påverkar aktiekurserna, för att sedan ta lönsamma beslut på marknaden. Tanken är att en aktiebot ska minimera påverkan av känslor och magkänsla, och endast fokusera på fakta.

Hur fungerar en aktiebot?

En aktiebot fungerar genom att läsa av och analysera data från olika källor, såsom diagram och nyheter om kommande händelser som påverkar aktiekurserna. Därefter analyserar den dessa data utifrån en algoritm som har utvecklats genom åratal av erfarenhet av att spåra marknadstrender över tid. På grundval av denna analys placera aktieboten därefter på marknaden.

Vad är fondrobotar och robotrådgivare?

Fondrobotar och robotrådgivare är investeringsverktyg som använder teknologi för att ge investeringsråd baserade på olika faktorer, såsom risktolerans och investeringsmål. De fungerar genom att analysera en mängd olika data, inklusive historiska avkastningsdata, för att ge användaren en uppskattning av hur olika investeringar kan prestera i framtiden.

Hur väljer jag en pålitlig aktiebot?

När du väljer en aktiebot är det viktigt att du gör din research och undersöker olika alternativ innan du bestämmer dig. Se till att läsa recensioner och jämför olika aktiebots innan du väljer en. Det kan också vara bra att prata med andra investerare och få deras åsikter om olika aktiebots.

Vad är fördelarna med att använda en aktiebot?

En av fördelarna med att använda en aktiebot är att den kan ta lönsamma beslut på marknaden med exakt precision, utan att låta känslor eller magkänsla påverka besluten. En aktiebot kan också analysera stora mängder data snabbare än människor kan, vilket kan göra det enklare att spåra marknadstrender och ta lönsamma beslut.

Vad är risken med att använda en aktiebot?

En aktiebot är ingen garanti för vinst, och det finns alltid en risk för förlust när man investerar i aktier. En aktiebot kan ge dig en viss fördel genom att analysera och tolka marknadsdata, men det finns ingen garanti för att de placerade affärerna kommer att vara lönsamma.