Aktiebot Som Sigmastocks Aktiespara På Nätet

Automatiserad aktiehandel, så kallad aktiebot har funnits sedan tidernas begynnelse, men du kanske inte visste att det började med en gammal man. År 1949 skapade Richard Donchian regler för att hjälpa honom att handla aktier mer effektivt. Det resulterade i sin tur att genom att följa dessa instruktioner kunde han vinna över 40 % tillbaka på sin investering!

Med tiden har automatiserade investeringar blivit allt mer populärt bland olika finansiella instrument. Vad som fortfarande består och är populärt är just handel med en aktiebot. I den här artikeln går vi igenom allt som är relaterat, så att du ska förstå det bättre!

Aktiebot

Att använda en aktiebot är en fantastisk teknik som kan tala om för dig när och vad du ska köpa med exakt precision. Den bryr sig inte om känslor eller magkänsla, bara fakta! I teorin låter detta som en bra idé. Tänk att kunna sitta där med en robot som kan tala om för dig när och vilka specifika aktier som bör köpas eller säljas för att dina investeringar ska ge pengar!

Tanken är att en aktiebot ska läsa av och analyserar information från diagram, för att sedan ta lönsamma beslut där efter. Tyvärr fungerar det inte alltid på det sättet. En handelsrobot som gör din handel kan inte se till att aldrig förlora på marknaden. Dessa existerar inte riktigt ännu.

aktiebots
aktiespara på autopilot genom att föra in en aktiebot i avanza.

Det är viktigt att förstå att bara för att en aktie presterade på ett visst sätt under de senaste två månaderna betyder det inte att den kommer att göra det i framtiden. Det finns många variabler som inte kan beaktas av maskiner och som påverkar aktiernas prisrörelser, bland annat förändringar i ledningen eller vd:ars syn på sina företags potential.

En aktiebot kan däremot utlova prestation som går till ungefär så här:

  1. En dator tar emot data från olika källor, t.ex. diagram eller nyheter om kommande händelser som påverkar aktiekurserna
  2. Analyserar dem utifrån en algoritm som har tagits fram genom åratal av erfarenhet av att spåra marknadstrender över tid
  3. Placerar på marknaden där efter.

Den moderna världen av aktiehandel för privatpersoner blir alltmer konkurrensutsatt, men med en stark automatiserad strategi kan du dra fördel av detta. Du kommer att upptäcka att vissa mäklare erbjuder robotar som du kan använda i dina investeringar medan andra tillåter användare att importera sina egna program till sin webbplats!

Fondrobotar och robotrådgivare

Föreställ dig att du har ett team av finansexperter som sitter på andra sidan, redo att ge vägledning och investeringsråd. Du behöver ingen mer forskning eller tidskrävande uppgifter som att analysera för att hitta bra investeringsmöjligheter eftersom de redan har gjort allt det arbetet! Det är detta som gör fondrobotar, mer känt som robotrådgivare så fantastiska, eftersom att deras automatiserade processer gör det enkelt genom att ta hand om allt från att bygga din första portfölj till ombalansering vid behov. Det är något som sparar både pengar OCH dyrbara timmar i denna process (särskilt jämfört med en mänsklig rådgivare).

Algotrading och robothandel

Algoritmisk handel är ett begrepp för att bland annat en aktiebot ska utföra order med hjälp av automatiserade förprogrammerade instruktioner som tar hänsyn till variabler som tid, pris och volym. Det är dessa regler som man instruerar robotar när man handlar på finansiella marknader. Denna typ av algoritmisk handel har visat sig vara mer lönsam än mänskliga handlare när det gäller att reagera snabbt i miljöer med högre tempo, särskilt eftersom datorer kan bearbeta stora mängder data mycket snabbare än människor!

Högfrekvenshandel som robothandel innebär att man utför affärer snabbare än vad människor kan reagera. Investeringsbanker, pensionsfonder och hedgefonder använder denna metod för att tjäna pengar genom att sprida ut order eller utföra stora mängder i snabb följd. Detta är allmänt accepterat som ett sätt för dem att få en fördel gentemot konkurrenterna!

Så här gör du för att komma igång med att placera dina pengar automatiskt

Om man vill komma igång med automatiserad handel i Sverige så finns det en hel del alternativ. Många söker efter börsrobot Avanza eller kanske sneglar på sigmastocks utveckling. Börsrobot Lysa gör det lätt att spara rätt om man tittar på deras hemsida, men Lysa kritik gör det dessvärre mindre intressant för den som är ute efter större avkastning.

Trading Aktier

Varför just många väljer att använda en aktiebot inom trading är för dess potentiellt stora avkastning. Det populäraste tillvägagångssättet är via MetaTrader 4 eftersom att man kan integrera något som heter ”Expert Advisor”, som i själva verket är en algoritm. Man aktiverar sedan detta och låter systemet börja aktiehandla fullt automatiskt, medan du kan luta dig tillbaka och bevaka.

Svenskar har länge haft rykte om sig att ligga i framkant när det gäller innovation för aktiebots inom trading. Detta gäller särskilt när det gäller ingenjörskonst och teknik för just aktiehandel, där de utmärker sig inte bara inom design utan även inom algoritmisk teknik.

Vi på TA Gruppen använder vår alldeles egna algoritm som heter TA-Algo. Denna algoritm kopplar vi sedan till Ymer Exchange som är vår rekommenderade mäklare. Algoritmen har ökat sina kunders tillgångar avsevärt och slagit OMXS30-indexet med bred marginal 7 år i rad.

ValutamäklareVad vi tyckerErbjudandeSkapa konto
Automatisk robothandel
Mellanösterns främsta onlinemäklare
Mellanösterns främsta onlinemäklare

Mellanösterns snabbast växande börs för robothandel

  • Förmånskundspaketet - Gratis
  • Aktiehandel på autopilot - Gratis
  • Riskhanteringspaketet - Gratis
ÖPPNA KONTOLäs recensionen

Hur fungerar robothandel på börsen?

Robothandel fungerar på flera sätt, egentligen är det ingen skillnad på när du placerar en ord på avanza och när en robot gör det skillnaden är att det finns ytterligare ett litet program som gör det enligt en formula vid speciella marknadshändelser.

Vilken Fondrobot är bäst?

Ta algo är Sveriges mest känd robotrådgivare som handlar fonder, valutor och aktier i derivatformat.


Therése Vingåker
Therése Vingåkerhttps://ta-nyheter.se
Therese Vingåker är forskarassistent i tillämpad matematik vid TA-gruppen med en gedigen bakgrund på Chalmers tekniska högskola. Hon avslutade sina grundstudier i matematik och fysik vid Uppsala universitet 2016. Hennes nuvarande forskning ligger inom området spektralteori och matematisk fysik, med tillämpningar på plasmafysik och kvantmekanik.
Sveriges äldsta handelsrobot

3600+ Svenskar har inte fel. Är du också intresserad av att handla aktier på autopilot?

  • Du får ett förmånskonto med billigare courtage.
  • Du har full kontroll över ditt eget kapital & din egen riskhantering.
  • Copy tradingen är helt kostnadsfri för dig som förmånskund.
  • Det tar 3 minuter att registrera ett konto skicka in dina uppgifter o komma igång med TA Algo.