6 Olika Aktier Att Satsa På 2022!

Aktier att satsa på 2022

Det finns många aktier att satsa på 2022. Efter två kaotiska år och ett Europa i krig så har man som investerare lärt sig att vara beredd på allt. Tack vare oförutsägbara händelser har experter nästan slutat vara experter och strateger har man gjort narr av. Vi pratar givetvis händelser som pandemin och krig.

I början var det tal om att detta året skulle bli en acceleration i den globala ekonomiska återhämtningen. Då plockade många strateger fram sina bästa aktieval från återhämtningskänsliga branscher för att hitta aktier att satsa på 2022.

Det är tyvärr så att prognoser inte är skrivet i sten. Det kan t.ex vara så att återhämtningen inte alls är snabb som förväntat. Små förändringar i marknadens förväntningar kan orsaka stora förändringar i en prognos.

Tack vare att aktier däremot är skapade för att på sikt gå upp i värde så var experter optimistiska inför att välja ut aktier att satsa på 2022.

Här kommer bra aktier att hålla ögonen på detta året:

Utländska aktier

Det finns en hel del aktier att satsa på 2022. Här nedan kommer våra favoriter:

Uber Technologies, Inc.

 • Sektor: Teknologi
 • Industri: Mjukvara
 • Nuvarande kurs: TradingView (Öppnas i nytt fönster)
uber technologies inc.
Bilden visar en hand med en mobil som i sin tur visar logotypen Uber.

Uber tillhandhåller en mjukvara specialiserad på transport- och matbeställningstjänster. De gör det möjligt för användare att snabbt hitta en transportbil och även snabbt beställa hem mat. De opererar i cirka 63 länder på 750 marknader.

Förra året 2021 nådde Uber en viktig milstolpe i det tredje kvartalet där det för första gången gick i vinst.

Prognosen för 2021 ser lovande ut då man expanderar än en gång. Man ökar tillgång på chaufförer och tar större marknadsandelar. Man spekulerar i att aktien kan handlas för $64 dollar de kommande 12 månaderna.

Starbucks Corporation

 • Sektor: Konsumenttjänster
 • Industri: Restaurang
 • Nuvarande kurs: TradingView (Öppnas i nytt fönster)
Starkbucks Kaffe
Här ser man en Starbucks-skylt vid ett café.

Starbucks Corporation engagerar sig i produktion, marknadsföring och detaljhandel av speciellt kaffé. De finns lite överallt runt om i världen och växer stadigt. De har idag över 33.000 försäljningsställen.

År 2021 gjorde Starbucks Corporation en dubbelaffär som lönade sig stort och anses idag som ett av de mest lovande aktierna.

Walt Disney

 • Sektor: Konsumenttjänster
 • Industri: Kabel/Sattelit TV
 • Nuvarande kurs: TradingView (Öppnas i nytt fönster)
Walt Disney
Bilden visnar Walt Disney Television-logotyp.

Walt Disney känner de flesta till som familjeunderhållning. Det drivs idag även som ett medieföretag och är verksamt inom ett flertal segment. Företaget grundandes 16 Oktober 1923 och omfattar än idag en global produktion samt distribution av film- och tv-innehåll.

Man var orolig att pandemin skulle sänka detta legendariska företag. Nöjesparker var nästintill helt stängda och det påverkade även filmbranschen.

Tack vare Disneys lansering av videotjänsten Disney+ så går företaget bättre än någonsin. Man beräknar att tiotals miljoner tidigt började streama populärt innehåll. Det blev en succé och trots motgångar under 2021 så ser 2022 väldigt lovande ut. Detta är tack vare att aktiepriset ligger på ungefär samma nivå som innan pandemin slog till.

Alibaba Group

 • Sektor: Detaljhandel
 • Industri: Detaljhandel på internet
 • Nuvarande kurs: TradingView (Öppnas i nytt fönster)
Alibaba Group

Alibaba Group är ett kinesiskt bolag som bland annat erbjuder en marknadsplats på nätet. De är verksamma inom både detaljhandel och grosisthandel. Man tillhandhåller tjänster online samt mobilen. De har olika affärssegment under flera olika plattformar.

Ett av deras segment är molntjänster som heter ”Alibaba Cloud”. De erbjuder datatjänster som lagring och databaser i både mindre och stor skala.

Överlag så har kinesiska teknikföretag haft det svårt. Alibaba Group fick bland annat böta ett rekordstort belopp på 2,75 miljarder dollar mellan Oktober 2020 och slutet av 2021.

Alibaba är dock ett ledande e-handelsföretag i Kina. Man har inte haft en större tillväxt på senare tid men aktierna är väldigt billiga och vinstprognoserna för 2022 ser lovande ut.

Svenska aktier

FCu89M2WQAQtMwN

Hilbert Group ser. B

 • Sektor: Digitala tillgångar
 • Industri: Teknologi
 • Nuvarande kurs: TradingView (Öppnas i nytt fönster)

Hilbert Group är ett svenskt bolag med huvudkontor i Stockholm. De har som investeringsbolag valt att helt fokusera på digitala tillgångar och teknologier inom blockkedjan. De är en stor konsumerare av data samt analyser kring investeringar.

Ett av Hilberts framgångar är börsnoteringen på ”Nasdaq First North” den 27 Oktober 2021. En börsnotering är något som tilltalar både institutionella och privata investerare. Bolaget har blivit mer synligt och syns betydligt bredare bland aktieägare och fondinvesterare.

Det här ökar även flödet av pengar. Tack vare mer pengar så underlättar de marknadsföringen av företaget, samt dess produkter och tjänster. Experter tror därför att Hilbert Group är en aktie att satsa på 2022!

SolidX

 • Sektor: Kommersiella tjänster
 • Industri: Diverse kommersiella tjänster
 • Nuvarande kurs: TradingView (Öppnas i nytt fönster)
social
Bilden visar svensk flagga eftersom SolidX är svenskt.

SolidX grundades av Peter Alexanderson år 2001 och har sitt huvudkontor i Eslöv. De tillhandhåller främst konsulttjänster. Bolaget är specialiserat på kommunikationslösningar, marknadsföring samt projekt- och processledning.

SolidX säger sig vara den nya tidens konsultbolag. De har verkat i över 10 år och växer väldigt mycket. De har redovisat att de nu är 90 anställda och fortsätter att gå starkt.

Experter tror att SolidX har massor att ge under det kommande månaderna!

Aktietips

När det kommer till tips om olika aktier är det viktigt att förstå att det inte är investeringsrådgivning vi ger hos TA gruppen utan enbart informativa inlägg och kan hjälpa dig skapa en edge i aktiemarknaden. Aktietips kan gå under investeringsrådgivning och det är inget vi deltar i på TA gruppen. För att du som trader skall få en så bra bild och ett bra underlag för en investering är det viktigt att du gör din egen research om aktien, även om vi skriver om den.

Tänk på att marknaden kan både gå upp och ner och samtliga beslut du tar från vår information är på egen risk.

Såhär får du fram aktier att satsa på 2022 hos en världskänd mäklare som Etoro.

Låt professionella traders sköta ditt sparande

Handla på autopilot med eToro

Börsen 2022 prognos

När du valt att investera i aktier att satsa på 2022 är det av yttrest vikt att du har en god överblick över hur börsen bör utvecklas under 2022. Börsen har inte sett såhär röd ut sedan finanskrisen 2008, det är svårt idag att göra vinst på Stockholmsbörsen och man får försöka med alla tillbudsstående medel att hålla sig över ytan i portföljen. I tuffa tider brukar speciellt yngre aktörer leta efter just aktietips på nätet men det är inte alltid det är bra, gör alltid din egen research innan du investerar.

Ett bra sätt att hålla sig över ytan och på den gröna sidan är att låta profesionella förvaltare handla med ditt kapital, ofta kan du inte alltid förhindra förlust men en förvaltare kan begränsa den.

Hos etoro har du därför möjlighet att se andra traders och hur deras trackrecord utvecklats under krisen och du har även möjlighet att följa dem för bättre prestanda på din aktieportfölj.

Du kan även följa flertalet olika traders samtidigt och diversifera upp din portfölj i olika depåer.
Det finns många sätt att hitta aktier att satsa på 2022 men det lättaste sättet är nog med stor sannolikhet att låta en professionell handlade hitta dina aktietips åt dig.


Är du nyfiken på hur trading med naturgas går till? Klicka då här!

Peter Fridberg
Peter Fridberg
Chefsanalytiker på TA Gruppen och direkt ansvarig för Autotrader projektet TA Algo. Jag har tradat i snart 15 år sedan början av internethandel uppstod och delar med mig av mina erfarenheter till mina läsare.
Certifierad mjukvara för handel

TA algo har presterat sedan 2011 inom derivatbranschen. Den handlar automatiskt optioner, warranter och terminer med full automatiserad riskhantering.

 • Du får en gratis VPS där din terminal handlar från.
 • Du har full kontroll över ditt eget kapital & din egen riskhantering.
 • Robotrågivaren är kostnadsfri i enlighet med ESMAs regelverk.
 • Installationen av VPS och robotrådgivaren är kostnadsfri.