aktier att satsa på 2022

Bästa Aktierna Att Satsa På 2023 | Omfattande köpguide

Aktier att satsa på 2023

Det finns många aktier att satsa på 2023. Efter två kaotiska år och ett Europa i krig så har man som investerare lärt sig att vara beredd på allt. Tack vare oförutsägbara händelser har experter nästan slutat vara experter och strateger har man gjort narr av. Vi pratar givetvis händelser som pandemin och krig.

I början var det tal om att detta året skulle bli en acceleration i den globala ekonomiska återhämtningen. Då plockade många strateger fram sina bästa aktieval från återhämtningskänsliga branscher för att hitta bästa aktierna att satsa på 2023.

Det är tyvärr så att prognoser inte är skrivet i sten. Det kan t.ex vara så att återhämtningen inte alls är snabb som förväntat. Små förändringar i marknadens förväntningar kan orsaka stora förändringar i en prognos.

Att köpa en aktie är lätt, men att köpa rätt aktie utan en beprövad strategi är otroligt svårt.

Så vilka är de bästa aktierna att köpa nu eller lägga upp på en bevakningslista? Northrop Grumman (NOC), Dollar General, BYD, Centene och Vertex Pharmaceuticals är dem främsta kandidaterna 2023.
Med höga inflationsbekymmer betyder det att riksbanken stramar åt räntorna. Den ryska invasionen av Ukraina fortsätter att tynga marknaderna på samma gång.

Dem Bästa Aktierna Att Satsa På 2023:
Kom ihåg att det finns tusentals aktier som handlas på NYSE och Nasdaq genom Avanza och Nordnet. Men du vill hitta de allra bästa aktierna just nu för att generera en fantastisk avkastning.

TA algo systemet ger tydliga riktlinjer för vad du ska leta efter. Den investerar på autopilot i aktier baserat på kvartalsvisa och årliga vinsttillväxten på minst 25% i avkastning. Tänk också på ännu inte lönsamma företag, ofta nyligen genomförda börsintroduktioner, kan ha en möjlighet att generera en enorm intäktsökning. Vårt system har en bevisad avkastning för att avsevärt överträffa OMX30. Genom att överträffa detta industririktmärke skapar vi en anskaffningsvärd portfölj över längre sikt.

Håll dessutom ett öga på tillgång och efterfrågan på själva aktien, fokusera på ledande aktier i toppbranschgrupper och sikta på aktier med starkt statligt stöd.

När du har hittat en aktie som passar kriterierna är det dags att vända dig till aktiediagram för att måla upp en bra ingångspunkt. Du bör vänta på att en aktie ska bilda en bas och sedan köpa när den när den når en köppunkt, helst i stor volym. I många fall når en aktie en riktig köppunkt när den bryter över den ursprungliga höjden på föregående motstånd.

Tack vare att aktier däremot är skapade för att på sikt gå upp i värde så var experter optimistiska inför att välja ut de aktier man ska satsa på 2023.

Så vilka aktier ska man köpa? Här kommer bra aktier att hålla ögonen på detta året:

Utländska aktier

Utländska aktier köps ofta via en kapitalförsäkring och där är det även andra skatteregler än ISK det är nämligen källskatt i det land som du köper aktien ifrån. När din utdelning trillar in är skatten redan betald så du behöver heller inte oroa dig för att du missar att betala skatten på utdelningen. Anledningen att det blir källskatt på aktieutdelningen från Utländska aktier beror nämligen på vilket land bolaget har sin huvuderksamhet och hemvist i, precis som i Sverige för ett Svenskt bolag.

Det finns en hel del aktier att välja år 2023. Här nedan kommer våra favoriter:

Uber Technologies, Inc.

 • Sektor: Teknologi
 • Industri: Mjukvara
 • Nuvarande kurs: TradingView (Öppnas i nytt fönster)
uber technologies inc.
Bilden visar en hand med en mobil som i sin tur visar logotypen Uber.

Uber tillhandhåller en mjukvara specialiserad på transport– och matbeställningstjänster. De gör det möjligt för användare att snabbt hitta en transportbil och även snabbt beställa hem mat. De opererar i cirka 63 länder på 750 marknader.

Förra året 2021 nådde Uber en viktig milstolpe i det tredje kvartalet där det för första gången gick i vinst.

Prognosen för 2021 ser lovande ut då man expanderar än en gång. Man ökar tillgång på chaufförer och tar större marknadsandelar. Man spekulerar i att aktien kan handlas för $64 dollar de kommande 12 månaderna.

Plattformar som Uber, Lyft och DiDi har blivit populära över hela världen och etablerade en stark position inom stadstransporter. En fallstudie som analyserar den hårda konkurrensen mellan Uber och DiDi på den kinesiska marknaden.
Ubers bristande överensstämmelse mellan dess strategiska fokus på premiumsegmentet och tjänsteverksamheten visade sig vara ett misstag. Å andra sidan skötte DiDi sin verksamhet mer effektivt genom att tillhandahålla ett brett utbud av tjänsteerbjudanden samtidigt som man utnyttjar den tvåsidiga marknaden. Som ett resultat har DiDi växt framgångsrikt som en enda transportplattform, som är väl lämpad för den kinesiska marknaden.

Uber (UBER) är en tillväxtaktie, eller åtminstone var det tills nyligen. Tillväxthistoriens karaktär har förändrats över tiden. Först var det bara samåkning. Det visar sig att det är svårt att göra vinst när du måste betala förare. Sedan var det självkörande bilar som fick samåkning att fungera genom att sänka kostnaderna. Det var en fantasi. Sedan var det leverans av restaurangmat, som blomstrade under pandemin.

Dessa berättelser var inte ett stort problem när investerare var glada över att få ut skyhöga utdelningar & värderingar till snabbväxande företag. Marknaden struntar i att företaget aldrig har bevisat att någon av dess verksamheter är strukturellt lönsamma. Inget av det spelade någon roll eftersom Uber växte till massiva marknader.

Uber genererade 6,85 miljarder dollar i intäkter under första kvartalet, och analytiker förväntar sig cirka 27,5 miljarder dollar i intäkter för hela året. Den uppskattningen kan visa sig vara alltför optimistisk med tanke på Ubers strategiskifte. Det fria kassaflödet var nästan break-even under första kvartalet, men det inkluderar 359 miljoner dollar i aktiebaserad ersättning.

Uber skulle behöva generera några miljarder dollar i fritt kassaflöde årligen för att dess nuvarande värdering ska vara vettig, och troligen mer om tillväxten dämpas. Det skulle kräva kraftiga kostnadsbesparingar och potentiellt högre priser. Här är det stora problemet för UBER: De enorma marknaderna som Uber konkurrerar på existerar delvis för att företaget förlorar pengar på att tjäna dem. Ingen tjänar pengar på att leverera restaurangmat, och det är delvis anledningen till att så många människor får restaurangmat levererade, för att det är billigt.

Uber konkurrerar inte bara med Lyft och DoorDash. Dessa tävlar inom nichen bilkörning, kollektivtrafik utan även i matleveranser och hemkörning.

Uber kan lyckas omvandla sig till ett hållbart, lönsamt företag. Men att motivera sitt nuvarande värde med verkliga vinster ser ut som en ganska stor uppförsbacke i framtiden.

Starbucks Corporation

 • Sektor: Konsumenttjänster
 • Industri: Restaurang
 • Nuvarande kurs: TradingView (Öppnas i nytt fönster)
Starkbucks Kaffe
Här ser man en Starbucks-skylt vid ett café.

Starbucks Corporation engagerar sig i produktion, marknadsföring och detaljhandel av speciellt kaffé. De finns lite överallt runt om i världen och växer stadigt. De har idag över 33.000 försäljningsställen.

Börsen är volatil, vilket drar aktiekurserna ner över hela linjen. Men låt det inte bli en ursäkt; vissa aktier faller av en anledning.

Det kan inkludera kaffekedjan Starbucks, dess aktiekurser har fallit nästan 40% från toppnivåer under det senaste året.

Det finns ingen tvekan om varumärkesstyrkan som Starbucks innehar, men investerare bör hålla ett öga på dessa två potentiella problem för företaget.

Osäkerhet inom ledningen

Starbucks har haft god tillväxt i flera decennier. Howard Shultz tog över företaget i slutet av 1980-talet när det bara fanns 20 butiker, och han växte företaget till en grymma med 2 500 platser när han först hoppade av 2000.

Han återvände dock till rollen under finanskrisen 2008 för att rädda företaget och leda det till nästa tillväxtfas innan han hoppade av igen 2017.

Efter att den tidigare vd:n Kevin Johnson lämnade posten i april förra året, fick Schultz återigen rollen som vd. Starbucks letar efter sin nästa VD medan Schultz tjänstgör under tiden.

Han har varit där varje gång Starbucks har hamnat i problem under decennierna, men Schultz är nu 68, och det kanske inte finns mycket tid kvar för honom att leda företaget.

Investerare kommer snart att ha oprövat ledarskap hos Starbucks. Restaurangbranschen är mättad & konkurrenskraftig, och även om Starbucks är ett kraftfullt varumärke som kanske fungerar bra utan Schultz, är det okänt just nu. Osäkerhet är ofta inte en risk marknaden tycker om.

Facket i USA växer sig starkare

Det växande problemet med fackföreningar lägger till fler frågor för investerare att fundera över. Ungefär 70 butiker har förbundit sig i 25 delstater, med 225 fler som begärde röster bara sex månader efter att den första butiken, en plats i New York, blev den första att bilda en fackförening.

 • Fackföreningar kan dramatiskt öka verksamhetens driftskostnader; Fackföreningsmedlemmar kostar företag 40 % mer än icke-fackliga arbetare 2021.
 • Howard Schultz har kampanjat och träffat Starbucks-arbetare för att försöka motverka fackföreningsbildning. Nästa VD kommer att behöva ta itu med denna utmaning, potentiellt när den sväller till ett huvud.
 • En sådan ökning av driftskostnaderna i hela företaget kan tvinga fram dramatiska prisökningar och kan sätta Starbucks i en underläge gentemot icke fackliga konkurrenter.

År 2021 gjorde Starbucks Corporation en dubbelaffär som lönade sig stort och anses idag som ett av de mest lovande aktierna.

Walt Disney

 • Sektor: Konsumenttjänster
 • Industri: Kabel/Sattelit TV
 • Nuvarande kurs: TradingView (Öppnas i nytt fönster)
Walt Disney
Bilden visnar Walt Disney Television-logotyp.

Walt Disney känner de flesta till som familjeunderhållning. Det drivs idag även som ett medieföretag och är verksamt inom ett flertal segment. Företaget grundandes 16 Oktober 1923 och omfattar än idag en global produktion samt distribution av film- och tv-innehåll.

Streamingmarknaden blomstrar, och introduktionen av nya plattformar har drastiskt förändrat branschens landskap från vad det var för bara två år sedan. Disney har haft stora framgångar med sin streamer Disney+ men hade tidigare kommit in på marknaden med Hulu och ESPN+. Här är anledningen till att Disney gör rätt i att vara värd för och erbjuda en mängd olika streamingplattformar snarare än bara en.

Man var orolig att pandemin skulle sänka detta legendariska företag. Nöjesparker var nästintill helt stängda och det påverkade även filmbranschen. Priset har gått ner till en god lägsta nivå och kan därför klassas som en av våra aktier att satsa på 2023.

Tack vare Disneys lansering av videotjänsten Disney+ så går företaget bättre än någonsin. Man beräknar att tiotals miljoner tidigt började streama populärt innehåll. Det blev en succé och trots motgångar under 2021 så ser 2023 väldigt lovande ut. Detta är tack vare att aktiepriset ligger på ungefär samma nivå som innan pandemin slog till.

Hulu lanserades 2007 som en av de första annonsstödda streamingplattformarna, där Disney tog kontroll över streamingtjänsten 2019 på grund av Fox-förvärvet. Disney lanserade ESPN+ i april 2018 och Disney+ i november 2019.

Var och en av Disneys streamingplattformar erbjuder vitt skilda tjänster. Till exempel ger Hulu prenumeranter tillgång till premium-TV-serier och filmer, ESPN+ har ett brett utbud av sportinnehåll och Disney+ är hem för ett omfattande bibliotek av nostalgiska och nya Disneytitlar från märken som Pixar, Star Wars, Marvel och mer.

Dessutom visade en nyligen genomförd studie att det är mer sannolikt att konsumenter prenumererar på en tjänst utan någon enkel ersättning, som Spotify, YouTube och Crunchyroll. I Spotifys fall ser 75% av konsumenterna musikstreamern som ett måste mot bara trevligt att ha. Anime-streamingtjänsten Crunchyrolls nischade innehåll resulterar i att 67 % av konsumenterna ser det som ett ovärderligt abonnemang. Var och en av Disneys streamingplattformar tillhandahåller specifikt innehåll som är svårt att hitta någon annanstans, vilket uppmuntrar konsumentbehållande.

AMC har sett framgång genom att erbjuda en mängd olika streamingplattformar med nischinnehåll. Företaget är värd för AMC+, som erbjuder flera originaltitlar från sitt eget nätverk, skräckstreamern Shudder, Sundance Now med ett stort bibliotek av indietitlar, Acorn TV med brittiskt innehåll och mer. I maj sa AMC:s tillfälliga vd Matt Blank att den ”differentierade strategin” har lett till ”stark konsumentlojalitet och låga avhopp från tjänsten”. Som ett resultat rapporterade företaget en vinst på 430 000 nya betalda prenumeranter under första kvartalet 2023.

Alibaba Group

 • Sektor: Detaljhandel
 • Industri: Detaljhandel på internet
 • Nuvarande kurs: TradingView (Öppnas i nytt fönster)
Alibaba Group

Alibaba Group är ett kinesiskt bolag som bland annat erbjuder en marknadsplats på nätet. De är verksamma inom både detaljhandel och grosisthandel. Man tillhandhåller tjänster online samt mobilen. De har olika affärssegment under flera olika plattformar.

Alibabas (BABA) aktiekurs steg med 15% den 26 maj efter att den kinesiska e-handels- och molnjätten publicerade sin resultatrapport för fjärde kvartalet. Dess intäkter ökade med 9% år över år till 204,05 miljarder yuan, vilket markerade den långsammaste tillväxten som ett börsnoterat företag, men som fortfarande slog analytikernas uppskattningar med 4,62 miljarder yuan. Dess justerade nettovinst sjönk med 24% till 19,8 miljarder yuan, eller 7,95 yuan (1,25 USD) per aktie, men toppade ändå analytikernas förväntningar med 0,78 yuan.

Ett av deras segment är molntjänster som heter ”Alibaba Cloud”. De erbjuder datatjänster som lagring och databaser i både mindre och stor skala.

Överlag så har kinesiska teknikföretag haft det svårt. Alibaba Group fick bland annat böta ett rekordstort belopp på 2,75 miljarder dollar mellan Oktober 2020 och slutet av 2021.

Alibaba är dock ett ledande e-handelsföretag i Kina. Man har inte haft en större tillväxt på senare tid men aktierna är väldigt billiga och vinstprognoserna för 2023 ser lovande ut.

Alibabas tillväxttakt var ljum, men investerare hade satt en låg ribba för teknikjätten efter fyra raka kvartal av nedslående tillväxt. Dess aktiekurs hade också sjunkit med mer än 55% under de senaste 12 månaderna, och den handlades bara till cirka 13 gånger terminsvinsten.

Så är det äntligen rätt tid att köpa Alibaba? Låt oss se över dess tidigare utmaningar, dess nuvarande tillväxttakt och dess värderingar för att avgöra.

Problemen med Alibaba är just att det är kinesiskt

Under det fjärde kvartalet ökade Alibabas kinesiska handelsintäkter med 8% från år till år till 140,33 miljarder yuan, eller 69% av omsättningen.

Den tillväxttakten var föga imponerande jämfört med segmentets tvåsiffriga intäktstillväxt under tidigare år, men den representerade en liten acceleration från dess tillväxt på 7 % jämfört med föregående år under tredje kvartalet. Den lilla förbättringen verkade imponera på investerare, även om dess rival JD.com (JD) nyligen levererade en mycket starkare kvartalsrapport som visade 18% intäkter från år till år.

Under telefonkonferensen sa VD Daniel Zhang att Alibaba fortsatte att brottas med ”återuppgången av covid och enorma osäkerheter i det globala geopolitiska landskapet” och skulle fokusera på ”tillväxt av hög kvalitet” genom att utöva stramare kostnadskontroller och tygla sina olönsamma verksamheter .

Trots detta minskade det kinesiska handelssegmentets justerade vinst före räntor, skatter och amorteringar (EBITA)-marginalen från år till år – från 30% till 23% – eftersom det ökade sina investeringar i sina lågprismarknadsplatser i Taocaicai och Taobao Deals, hanterade stigande covid-relaterade utgifter och integrerade Sun Arts fysiska butiker i sitt ekosystem. Det förväntar sig också att dess pågående övergång mot direktförsäljning – vilket skulle göra det mer likt JD.com – kommer att fortsätta att pressa sina marginaler.

Alibaba har studsat fram och tillbaka för hela året på grund av ”risker och osäkerheter som härrör från covid-19.” Analytiker förväntar sig att dess intäkter kommer att växa med bara 8% för hela året eftersom nettoinkomsten stiger med 49%.

Dessa tillväxtsiffror ser anständiga ut, men Alibabas långsiktiga framtid är fortfarande grumlig. Dess kinesiska handelsverksamhet kan fortsätta att generera ensiffrig tillväxt när dess molntillväxt avtar, och den har fortfarande inte på ett meningsfullt sätt tagit itu med avnoteringsutmaningarna i USA.

Om inte Alibaba stabiliserar sin tillväxt på kort sikt, ger mer konkret vägledning för resten av året och rensar ut alla regulatoriska hinder, tycker jag att investerare bör hålla sig långt borta från dess volatila aktie.

Varför du bör köpa NVIDIA-aktier 2023

Det är ingen hemlighet att NVIDIA Corporation (NASDAQ: NVDA) är en av de hetaste aktierna på marknaden. Bolagets aktiekurs har fyrdubblats under de senaste två åren och det finns inga tecken på att det kommer att sakta ner. Så varför exakt ska du köpa NVIDIA-aktier år 2023? Låt oss ta en titt.

 1. Vinsttillväxt: NVIDIA förväntas öka sin vinst per aktie (EPS) med 28 % år 2022, vilket är långt över den genomsnittliga tillväxttakten för företag i S&P 500-indexet. Denna vinsttillväxt drivs av en stark efterfrågan på NVIDIA:s GPU:er, som används i allt från bärbara datorer för spel till riggar för gruvdrift av kryptovalutor.
 2. Positiva utsikter på lång sikt: NVIDIA förväntas inte bara leverera en stark vinsttillväxt på kort sikt, utan de långsiktiga utsikterna för företaget är också rosiga. Analytiker har en samstämmig 12-månaders kursmål på 600 dollar för NVIDIA-aktien, vilket innebär en uppgång på cirka 30 % från nuvarande nivåer.
 3. Massor av katalysatorer vid horisonten: Förutom vinsttillväxt har NVIDIA också flera andra katalysatorer som kan driva aktien högre under det kommande året. Företaget lanserar sina nya GPU:er i GeForce RTX 30-serien senare i år, som väntas bli en stor succé bland både spelare och innehållsskapare. Dessutom har NVIDIA gjort stora framsteg med sin teknik för autonom körning och arbetar nu med några av de största namnen inom bilindustrin på självkörande bilar.

Om du är intresserad av att köpa deras aktie till låga avgifter så rekommenderar vi mäklaren Accuindex.

5/5 Stjärnor av Finansbranschen.se
TA Algo

Vill du skydda ditt kapital mot börsfall och samtidigt tjäna pengar?

TA Algo är Sveriges äldsta handelsrobot för valutor med ett beprövat track record av vinster. När börsen föll 2022 vände algoritmen förluster till vinst.

Med TA Algo kan du automatisera din handel utan avgifter och behålla full kontroll över ditt kapital på ditt eget konto. Roboten är lätthanterlig och har tjänat 371% sedan 2019. Det bästa av allt, det är gratis för alla kunder.

Ta kontroll över ditt kapital och börja tjäna pengar med TA Algo – Sveriges mest pålitliga handelsrobot. Registrera dig redan idag!

Se även denna video som rekommenderar 15 aktier att investera i 2023.

Svenska aktier

FCu89M2WQAQtMwN

Hilbert Group ser. B

 • Sektor: Digitala tillgångar
 • Industri: Teknologi
 • Nuvarande kurs: TradingView (Öppnas i nytt fönster)

Hilbert Group är ett svenskt bolag med huvudkontor i Stockholm. De har som investeringsbolag valt att helt fokusera på digitala tillgångar och teknologier inom blockkedjan. De är en stor konsumerare av data samt analyser kring investeringar.

Ett av Hilberts framgångar är börsnoteringen på ”Nasdaq First North” den 27 Oktober 2021. En börsnotering är något som tilltalar både institutionella och privata investerare. Bolaget har blivit mer synligt och syns betydligt bredare bland aktieägare och fondinvesterare.

Det här ökar även flödet av pengar. Tack vare mer pengar så underlättar de marknadsföringen av företaget, samt dess produkter och tjänster. Experter tror därför att Hilbert Group är en aktie att satsa på 2023!

SolidX

 • Sektor: Kommersiella tjänster
 • Industri: Diverse kommersiella tjänster
 • Nuvarande kurs: TradingView (Öppnas i nytt fönster)
social
Bilden visar svensk flagga eftersom SolidX är svenskt.

SolidX grundades av Peter Alexanderson år 2001 och har sitt huvudkontor i Eslöv. De tillhandhåller främst konsulttjänster. Bolaget är specialiserat på kommunikationslösningar, marknadsföring samt projekt- och processledning. Kanske en av våra utvalda aktier 2023.

SolidX säger sig vara den nya tidens konsultbolag. De har verkat i över 10 år och växer väldigt mycket. De har redovisat att de nu är 90 anställda och fortsätter att gå starkt.

Experter tror att SolidX har massor att ge under det kommande månaderna!

Ett kommande börsrally

Ett börsrally som startade 2022 föll snart på ansiktet. Men marknaden är på väg upp igen efter att ha stött på support i nedre kanten. Men även om S&P 500, Nasdaq och Dow Jones Industrial Average är under 52-veckors lägsta nivåer, förblir de fast under sina 50-dagars glidande medelvärden. Detta innebär att försiktighet fortfarande är att rekommendera.

Marknaden visar lovande tecken kan investerare göra aktieköp igen. Investerare bör koncentrera sina ansträngningar på kvalitetsaktier, såsom de i OMX30. Dessa namn tenderar att ha stigande relativa styrka. Aktierna nedan är bra kandidater.

Kom ihåg att det fortfarande finns betydande risk. Inflation är fortfarande en nyckelfråga medan konflikten mellan Ryssland och Ukraina är ett ännu ett frågetecken som har bevisat sin förmåga att skaka marknaden.

Saker och ting kan snabbt förändras när det kommer till aktiemarknaden. Se till att hålla ett öga på marknadstrenden 2023.

Amerikanska aktier att hålla ett öga på:

Northrop Grumman

NOC-aktien har fallit långt under en tidigare köppunkt på 477,36. Men Northrop Grumman har återtagit sin 50-dagarslinje, efter att ha varit den enda försvarsjätten som håller den nivån.

Den relativa styrka gränsen håller nära en två år hög, vilket stärker dess position som en av de nuvarande aktiemarknadsledarna.

NOC-aktier kan bilda en ny konsolidering. Ett starkt steg över 50-dagarsgränsen skulle kunna användas som ett tidigt inträde av aggressiva investerare.

Northrop Grumman vann en plats på den prestigefyllda IBD Leaderboard-listan efter att den skjutit i höjden från en trendlinje.

Northrop har ökat med mer än 21% under 2022.

Northrop Grumman fyller rollen som ledare inom försvarsindustrin ett område av marknaden som släpats efter i flera år tills Vladimir Putins Ryssland attackerade Ukraina i februari. Samtidigt fortsätter spänningarna mellan Kina och Taiwan att vara höga.

På Northrops resultatsamtal den 28 april för det första kvartalet, sa VD Kathy Warden att budgetförfrågan fullt ut finansierar den initiala produktionen av B-21 Raider stealth bombplan. Bidens försvarsbudgetplan inkluderar också en ”betydande ökning år för år i utvecklingsfinansiering” för en ny interkontinental ballistisk missil känd som den markbaserade strategiska avskräckningen.

Flygvapnet planerar att spendera 20 miljarder dollar för B-21-produktion under fem år. 2020 fick Northrop ett kontrakt på 13,3 miljarder dollar för att utveckla den nya ICBM.

Medan Northrops intäkter och vinst per aktie har trendat lägre under de senaste kvartalen, förväntas dessa och andra program underblåsa tillväxten under 2023 och framåt.

Northrop tillkännagav också nyligen en ökning med 10 % av sin kvartalsvisa utdelning, till 1,73 USD. Det gör 19 år i rad med högre utdelningar.

Centene aktien

Centene drar nytta av en aktuell uppgång bland hälsoaktier. Den har bildat ett dubbelbottnat mönster, denna gång med en idealisk ingång på 87,44.

Den relativa styrka linjen har precis nått en ny topp, och den är fortfarande på en stark långsiktig uppåtgående trend.

Resultatutvecklingen är imponerande. Den har ett EPS-betyg på 93 av 99. Intäkterna ökade med i genomsnitt 43% under de senaste tre kvartalen.

Vinsterna ses öka, med en tillväxt på 9% i år och en tillväxt på 13% förväntad 2023.

Med 66% av aktierna som för närvarande innehas av fonder kan det anses vara en av våra utvalda aktier. Investerare kommer att vilja se volymen öka för att se om det blir ett breakout eller inte.

Företaget tillhandahåller hälsoplaner och relaterade hälsovårdstjänster.

Det St. Louis-baserade företaget i USA är en av de största Medicaid-baserade vårdorganisationerna i landet. Medan Centene främst tillhandahåller hälsovårdsprodukter och tjänster genom försäkringsalternativ som Medicaid och Medicare, fungerar det också genom privata försäkringsbolag.

CNC och andra hanterade vårdgivare har ökat mitt i en marknad som har skakat av rädsla för en lågkonjunktur.

Centene slog Wall Streets förutsägelser för första kvartalet med intäkter som ökade med 24% från år till år. Analytiker förutspår att CNC-vinsten per aktie kommer att öka med 8% 2022 och att intäkterna kommer att öka med 13%, enligt TA algo.

Centene ökade nyligen sin helårsguidning för 2022. Företaget citerade ökade Medicaid-premieintäkter och ”gynnsamma” försäkringsmarknadsprestanda hittills under andra kvartalet som skäl till vägledningensökningen.

Fonder och andra institutionella investerare äger 67 % av Centenes utestående aktier. I mars ägde 2 269 fonder CNC-aktier, en ökning med 124 sedan december, enligt TA gruppen är det en aktie att satsa på.

Dollar General

DG-aktien är i sin köpzon över en basingång för kopp med handtag på 240,07. RS-linjen ser stark ut de senaste veckorna och har precis nått nya höjder. DG är en lågpris affär dollar store i Sverige som är en favorit-aktie att titta närmare på.

Aktier lyckades hålla sig runt 50-dagarslinjen under baisseartad formation, och har nu dragit sig bort från nyckelindexet. DG-aktien steg 7,4% förra veckan.

Med lågkonjunkturen i antågande måste till och med Dollar General-shoppare dra åt svångremmen. Amerikanska konsumenter, ryggraden i ekonomisk tillväxt för staten, är inte lika optimistiska nuförtiden som de brukar vara. Definitivt ett gäng bra aktier att köpa.

Dollar General har kämpat för att toppa försäljnings- och vinsttillväxttakten under pandemin. Trots detta höjde företaget sina utsikter för året i sin senaste kvartalsrapport, eftersom shoppare fortsätter att leta efter erbjudanden för att lindra inflationssmärtan i lågprishandeln.

Dollar General sa att de förväntar sig en nettoomsättningstillväxt på 10% till 10,5% jämfört med tidigare visningar på cirka 10%. Det höjde sin försäljningstillväxt i jämförbara butiker till cirka 3 % till 3,5 % jämfört med tidigare förväntningar på 2,5 %.

DG-aktiens RS-betyg har ökat till 94 av 99. RS-betyget spårar en akties aktiekursutveckling under de senaste 52 veckorna jämfört med alla andra aktier. De bästa aktierna kommer ofta att betygsätta över 90 när de lanserar en stor kursrunda.

Dollar Generals relativa styrka stiger också. RS-linjen, den blå linjen i diagrammen som visas, visar en akties utveckling jämfört med S&P 500-index. Dollar Generals EPS-betyg är 78.

BYD 

EV-aktien har en köppunkt på 39,81 kopp-med-handtag formation, enligt Ta algo. BYD:s relativa styrka har återhämtat sig till en rekordhög nivå.

BYD-aktien kämpade tillbaka efter att ha sett en fem veckor lång segerserie komma till ett slut. Det slutade förra veckan med en maxxad 5,5%.

Helst skulle BYD ha bildat ett längre support. Detta skulle ha hjälpt till att kompensera den djupa formationen och låtit de stora indexen komma ikapp.

Elbilstillverkaren, som stöds av Warren Buffett, har visat en skyhög tillväxt. Det har publicerat sju raka kvartal med minst tvåsiffriga försäljningsvinster.

BYD:s resultatlista har varit svag, vilket återspeglas i ett EPS-betyg på 56 av bästa möjliga 99. Men resultatet ökar och förväntas vara starkt fram till 2023.

Ändå är BYD-aktien bland de översta 2% av aktierna när det gäller prisutveckling under de senaste 12 månaderna.

Försäljningen av dess elfordon och plug-in-hybrider kommer att gå om Teslas under andra kvartalet i sålda enheter, med BYD att lansera en rad nya modeller under de kommande kvartalen. BYD tillverkar sina egna batterier och chips, vilket hjälpte det att bättre hantera en brist på branschen, särskilt under pandemin. Det är svårt att se hur den inte skuller vara ett topp-val.

Det ska enligt uppgift snart börja leverera batterier till Tesla (TSLA), även om det Texas-baserade företaget inte har bekräftat något avtal.

BYD spenderade mycket på kapitalutgifter under 2021, men det lönar sig i massiv EV/batterikapacitet. Till skillnad från nästan alla andra biltillverkare i Kina, nådde BYD-försäljningen rekordhöjder i april och maj, toppade 100 000 fordon båda gångerna och ökade jämfört med ett år tidigare. Tillväxten bör fortsätta att växa under de kommande kvartalen bland nya modeller och marknader.

Hur man hittar billiga aktier

Det finns egentligen ingen enda definition av vad som är en billig aktie, utan snarare en uppsjö av olika så kallade nyckeltal som traditionellt används för att avgöra om aktier är undervärderade. Här nedan tar vi en titt på tre av de mest använda måtten på aktiers ”billighet”:

P/E-förhållande: Ett av de mest populära måtten på aktiers ”billighet” är förhållandet mellan pris och vinst, eller kort sagt P/E-förhållandet. Enkelt uttryckt säger detta förhållande hur mycket investerare är villiga att betala för varje 1 dollar av ett företags vinst. Ett lågt P/E-tal visar att en aktie är undervärderad, medan ett högt P/E-tal visar att en aktie är övervärderad.

Det finns ett par saker att tänka på när man använder P/E-talet som ett mått på ”billighet” För det första kommer olika företag i olika branscher att ha olika genomsnittliga P/E-tal. Exempelvis tenderar företag i tekniksektorn att ha högre P/E-tal än företag i detaljhandelssektorn. För det andra säger P/E-talet endast om en aktie är undervärderad eller övervärderad i förhållande till sin vinst. Det talar inte om huruvida aktiens pris sannolikt kommer att stiga eller sjunka i framtiden.

PEG-kvot: Ett annat populärt mått på aktiers ”billighet” är förhållandet mellan pris och vinsttillväxt, eller kort sagt PEG-förhållandet. PEG-förhållandet justerar för vinsttillväxt, vilket gör det till ett mer omfattande mått än P/E-förhållandet. Ett lågt PEG-förhållande indikerar att en aktie är undervärderad, medan ett högt PEG-förhållande indikerar att den är övervärderad

Precis som med P/E-talet finns det några saker att tänka på när man använder PEG-talet som ett mått på ”billighet” För det första kommer olika företag i olika branscher, precis som med P/E-talet, att ha olika genomsnittliga PEG-tal. För det andra säger PEG-kvoten, liksom P/E-kvoten, endast om en aktie är undervärderad eller övervärderad i förhållande till sin vinsttillväxt. Det talar inte om huruvida aktiens pris sannolikt kommer att stiga eller sjunka i framtiden

EV/EBITDA-förhållandet: Ett annat vanligt mått på ”billighet” är förhållandet mellan företagsvärde och vinst före ränta, skatt, avskrivning och amortering (EV/EBITDA). EV/EBITDA-förhållandet liknar P/E-förhållandet, men det är mer omfattande eftersom det tar hänsyn till både skulder och likvida medel i ett företags balansräkning. Ett lågt EV/EBITDA-förhållande indikerar att en aktie är undervärderad medan ett högt EV/EBITDA-förhållande indikerar att den är övervärderad

Precis som med både P/ E och PEG-kvoten finns det några saker att tänka på när man använder detta mått också. För det första kommer olika företag att ha olika genomsnittliga EV/ EBITDA-tal beroende på deras bransch och affärsmodell. För det andra, liksom både P/E- och PEG-kvoten, säger detta mått endast om en viss aktie är undervärderad eller övervärderad i förhållande till sin vinst och sitt kassaflöde. Den förutsäger inte nödvändigtvis vart aktiekursen kan vara på väg i framtiden

Vad är en utdelningsaktie?

En utdelningsaktie är en typ av aktie som ger aktieägare en regelbunden utdelning, vanligtvis i form av kontanter eller aktier. Utdelningsaktier är populära bland inkomstinvesterare eftersom de kan generera en regelbunden källa till inkomster i form av utdelningar.

Vad är faktorerna som gör en utdelningsaktie stabil?

En av de viktigaste faktorerna som påverkar stabiliteten hos en utdelningsaktie är företagets finansiella stabilitet. Detta inkluderar företagets lönsamhet, kassaflöde och skuldnivåer. Ett företag med stark finansiell stabilitet har större möjlighet att bibehålla eller öka sina utdelningar än ett företag som inte är lika finansiellt stabilt. En annan viktig faktor är företagets utdelningskvot, som är den procentandel av intäkterna som ett företag betalar ut i utdelning. Ett företag med en låg utdelningskvot har en högre sannolikhet att kunna bibehålla eller öka sin utdelning än ett företag med en hög utdelningskvot.

Vad bör en inkomstinvesterare förvänta sig när det gäller stabila utdelningsaktier?

Vad bör en inkomstinvesterare förvänta sig när det gäller stabila utdelningsaktier? Som inkomstinvesterare kan du förvänta dig stabila och växande utdelningar från dina investeringar i utdelningsaktier. Det finns dock ingen garanti för framtida avkastning på aktier, så det är viktigt att undersöka företaget noga innan du investerar för att säkerställa att det uppfyller kriterierna för finansiell stabilitet och en låg utdelningskvot.

Vad är fördelarna med att investera i stabila utdelningsaktier?

En av fördelarna med att investera i stabila utdelningsaktier är att de kan generera en regelbunden källa till inkomster i form av utdelningar. Dessa aktier är också vanligtvis mer stabila än andra aktier, vilket kan vara attraktivt för investerare som söker mer stabila investeringar.

Aktietips

När det kommer till tips om olika aktier är det viktigt att förstå att det inte är investeringsrådgivning vi ger hos TA gruppen utan enbart informativa inlägg och kan hjälpa dig skapa en edge i aktiemarknaden. Aktietips kan gå under investeringsrådgivning och det är inget vi deltar i på TA gruppen. För att du som trader skall få en så bra bild och ett bra underlag för en investering är det viktigt att du gör din egen research om aktien, även om vi skriver om den.

Tänk på att marknaden kan både gå upp och ner och samtliga beslut du tar från vår information är på egen risk när du väljer en av dessa aktier.

Såhär får du fram aktier att satsa på 2023 hos en världskänd mäklare som Accuindex.

5/5 Stjärnor av Finansbranschen.se
TA Algo

Vill du skydda ditt kapital mot börsfall och samtidigt tjäna pengar?

TA Algo är Sveriges äldsta handelsrobot för valutor med ett beprövat track record av vinster. När börsen föll 2022 vände algoritmen förluster till vinst.

Med TA Algo kan du automatisera din handel utan avgifter och behålla full kontroll över ditt kapital på ditt eget konto. Roboten är lätthanterlig och har tjänat 371% sedan 2019. Det bästa av allt, det är gratis för alla kunder.

Ta kontroll över ditt kapital och börja tjäna pengar med TA Algo – Sveriges mest pålitliga handelsrobot. Registrera dig redan idag!

Börsen 2023 prognos

När du valt att investera i aktier är det av yttrest vikt att du har en god överblick över hur börsen bör utvecklas under 2023. Börsen har inte sett såhär röd ut sedan finanskrisen 2008, det är svårt idag att göra vinst på Stockholmsbörsen och man får försöka med alla tillbudsstående medel att hålla sig över ytan i portföljen. I tuffa tider brukar speciellt yngre aktörer leta efter just aktietips på nätet men det är inte alltid det är bra, gör alltid din egen research innan du investerar.

Ett bra sätt att hålla sig över ytan och på den gröna sidan är att låta profesionella förvaltare handla med ditt kapital, ofta kan du inte alltid förhindra förlust men en förvaltare kan begränsa den.

Hos TA algo har du därför möjlighet att se andra traders och hur deras trackrecord utvecklats under krisen och du har även möjlighet att följa dem för bättre prestanda på din aktieportfölj.

Du kan även följa flertalet olika traders samtidigt och diversifera upp din portfölj i olika depåer.
Det finns många sätt att hitta aktier att satsa på, men det lättaste sättet är nog med stor sannolikhet att låta en professionell handlade hitta dina aktietips åt dig.


Är du nyfiken på hur trading med naturgas går till? Klicka då här!