bästa aktietips 2022

Aktietips 2022: Så gör man bra aktieaffärer

Det behöver inte vara särskilt svårt att bli rik på aktier. Problemet är att det ständigt dyker upp nya aktietips till höger och vänster. Vilka aktietips är egentligen bra? Vissa råd är direkt felaktiga. Andra tips visar sig vara rätt men kanske mest av en slump. Som tur är finns det flera tips som är lätta att följa och som dessutom är helt gratis. Här är våra favorittips för att göra bra aktieaffärer.

  • Gör din forskning: Det här första tipset kan tyckas vara en självklarhet, men du skulle bli förvånad över hur många som investerar i aktier utan att göra någon research först. När du överväger att investera i ett företag ska du se till att du vet allt som finns att veta om dem. Detta inkluderar deras finansiella historia, deras affärsmodell, eventuella större förändringar eller tillkännagivanden som de har gjort nyligen och allt annat som kan påverka deras aktiekurs. Först när du är säker på att du förstår ett företag utan och innan bör du överväga att investera i dem.
  • Följ trenderna: Ett annat viktigt tips är att alltid följa trenderna. Det innebär att du måste hålla dig uppdaterad om nyheterna så att du vet vad som händer i världen och hur det kan påverka marknaderna. Om det till exempel har inträffat en naturkatastrof någonstans kan det leda till en minskad efterfrågan på vissa varor och tjänster, vilket i sin tur skulle leda till en minskning av aktiekurserna för de företag som producerar dessa varor och tjänster. Genom att följa trender kan du undvika potentiella fallgropar och fatta smartare investeringsbeslut.
  • Diversifiera din portfölj: Det är också viktigt att diversifiera din portfölj så att du inte lägger alla dina ägg i samma korg. Detta innebär att investera i olika typer av aktier från olika branscher. På så sätt kan dina andra investeringar hjälpa till att kompensera eventuella förluster även om en bransch har det svårt. Om till exempel bilindustrin kämpar men teknikindustrin blomstrar, kan du genom att äga aktier i båda branscherna balansera din portfölj och minimera din risk.

Vilka aktier ska man köpa?

För att veta vilka aktier man ska köpa så behöver man antingen leta efter aktietips eller göra sin aktieanalys själv. Om du inte kan göra något av detta så har vi tagit fram de 5 aktier att lägga på köp-listan i år:

microsoft msft
Mjukvarubolaget Microsoft är ett av våra aktietips.

Om du vill handla några av dessa aktier så rekommenderar vi mäklaren Accuindex.

HandelsrobotVad vi tyckerInformation för produktenSkapa konto
Svensk ingenjörskonst från Chalmers
TA Algo via Accuindex

TA Algo via Accuindex

  • Courtagefri automatiserad handel.
  • Full kontroll över ditt kapital.
  • Historisk avkastning 2.5 år 371%
ÖPPNA KONTO

Bästa svenska aktierna

Sverige är ett land som ofta förknippas med innovation. Under de senaste åren har ett antal svenska företag gjort rubriker för sina banbrytande produkter och tjänster. Detta rykte om innovation sträcker sig även till den svenska aktiemarknaden, som är hemvist för ett antal spännande investeringsmöjligheter.

Här nedan tar vi en titt på tre av de bästa svenska aktierna att köpa just nu. Var och en av dessa aktietips har en stark tillväxtpotential och är väl positionerade för att dra nytta av viktiga trender i den svenska ekonomin. Så oavsett om du letar efter en aktie med hög tillväxt eller ett mer värdeorienterat spel, kommer någon av dessa aktier säkert att passa din investeringsstil.

Investering #1: Haldex (HLDXF)

Haldex (HLDXF) är en ledande leverantör av bromssystem för tunga fordon. Företagets produkter används i ett stort antal tillämpningar, bland annat lastbilar, bussar, släpvagnar och byggnadsutrustning. Haldex har en stor installerad bas med över 2 miljoner fordon över hela världen, vilket ger företaget en betydande konkurrensfördel.

Företaget gynnas också av en stark efterfrågan på slutmarknaden och det är en av våra starkaste aktietips. Specifikt förväntas den globala lastbilsmarknaden växa med en sammansatt årlig tillväxttakt på 4 % mellan 2019 och 2024. Denna efterfrågetillväxt, i kombination med Haldex marknadsledande position, bör göra det möjligt för företaget att generera en stark intäkts- och vinsttillväxt under de kommande åren.

Investering nr 2: Hexagon Composites (HXGCF)

Hexagon Composites (HXGCF) är en global ledare inom kompositgasflaskor. Företagets flaskor används i en mängd olika tillämpningar, bland annat inom transport, industri och fritid samt försvar. Hexagon Composites har en stark konkurrensfördel tack vare sin unika teknikplattform, som gör det möjligt för företaget att tillverka lätta och högtryckskompositflaskor.

Företaget gynnas också av en växande efterfrågan på sina produkter. I synnerhet marknaden för naturgasfordon förväntas växa med en sammansatt årlig takt på 15 % mellan 2019 och 2025. Denna ökade efterfrågan kommer att drivas av strängare utsläppsnormer och stigande oljepriser. Hexagon Composites har en idealisk position för att dra nytta av denna trend med sin unika teknikplattform.

Investering nr 3: Sobi (SOBHF)

Sobi (SOBHF) är ett ledande biofarmaceutiskt företag som specialiserar sig på behandling av sällsynta sjukdomar. Företaget har en diversifierad portfölj av produkter som används för att behandla tillstånd som bl.a. hemofili A, hemofili B, von Willebrands sjukdom, hereditärt angioödem och primära immunbristsjukdomar. Trots detta hamnar Hexagon Composites på plats 2 av våra aktietips. Sobi har också en av branschens mest robusta pipelines med över 20 produktkandidater i klinisk utveckling.

Företaget gynnas av starka bakvindar då den globala marknaden för särläkemedel förväntas växa med en sammansatt årlig tillväxttakt på 9 % mellan 2019 och 2024. Denna tillväxt kommer att drivas av en ökad forsknings- och utvecklingsverksamhet samt gynnsamma ersättningsregler från statliga hälsovårdsprogram. Sobis starka produktportfölj och pipeline placerar företaget väl för att kapitalisera på denna trend och generera stark tillväxt under de kommande åren.

Aktietips kort sikt

När det gäller aktier finns det tre huvudtyper av investerare: kortsiktiga, medelsiktiga och långsiktiga. Varje typ av investerare har ett annat mål i åtanke, och därför närmar de sig aktieinvesteringar på olika sätt. I det här blogginlägget kommer vi att fokusera på kortsiktiga aktietips för den professionella investeraren.

När vi talar om kortsiktiga aktietips talar vi om aktier som innehas i mindre än ett år. För det mesta är det här investeringar med hög risk/hög belöning; de kan ge dig mycket pengar snabbt, men de kan också förlora pengar lika snabbt. Men om du vet vad du gör kan kortsiktiga aktieinvesteringar vara ett utmärkt sätt att öka dina inkomster. Här är några tips som hjälper dig att komma igång.

  1. Gör din forskning: Det här borde vara självklart, men det är viktigt att göra din forskning innan du gör en investering – särskilt om du planerar att behålla investeringen under en kortare tid. Vet vad du köper och vet varför du köper det. Hur ser företagets ekonomiska historia ut? Vad är den aktuella marknadstrenden? Hur kan aktuella händelser påverka företagets aktiekurs? Alla dessa faktorer (och fler) bör ingå i din beslutsprocess.
  2. Ha en plan: När du har gjort din forskning och är redo att börja investera är det viktigt att ha en plan. Det innebär att du måste veta hur mycket pengar du är villig att investera, vilka typer av aktier du är intresserad av och hur länge du planerar att behålla aktierna. Det kan också vara till hjälp att sätta upp något slags mål; till exempel ”Jag vill göra 10 % vinst på den här investeringen” Att ha en plan hjälper dig att hålla dig fokuserad och på rätt spår när du gör investeringar.
  3. Använd limiterade order: En limitorder är en order för att köpa eller sälja ett värdepapper till ett visst pris eller bättre. Så låt oss till exempel säga att du har bestämt dig för att du vill köpa aktier i ABC Corporation för 10 dollar per aktie. Du vill dock inte betala mer än 11 dollar per aktie. I det här fallet skulle du placera en limitorder för ABC Corporation till 10 dollar per aktie med en gräns på 11 dollar per aktie. Detta säkerställer att du inte betalar mer för aktien än vad du är bekväm med.
  4. Var beredd på att förlora pengar: Tyvärr finns det inget säkert när det gäller aktieinvesteringar – inte ens på kort sikt. Så oavsett hur väl du undersöker en investering, får ett aktietips eller hur säker du än är på din förmåga att fatta beslut, finns det alltid en chans att saker och ting kan gå fel och att du förlorar pengar. Det är viktigt att vara förberedd på denna möjlighet och inte investera mer pengar än vad du är bekväm med att förlora.

Kortsiktiga aktieinvesteringar kan vara ett utmärkt aktietips för snabba (och potentiellt stora) vinster – men det är också en riskfylld verksamhet. Innan du fattar några beslut ska du se till att göra din forskning och ha en solid plan på plats. Och kom ihåg: även med den bästa planeringen och förberedelserna på plats finns det alltid en chans att saker och ting kan gå fel – investera därför inte mer pengar än du har råd att förlora!