Anledningar Att Köpa AMC Aktie [2022]

Det finns mycket att säga om amerikanska börsen, men vad händer med AMC aktien? AMC Entertainment Holdings har varit verksamt i nästan 90 år (sedan år 1920) och är ett amerikanskt underhållningsföretag med huvudkontor i Leawood, Kansas. De bedriver biografutställningsverksamhet genom sina dotterbolag. De grundades när biobesöken var som störst på grund av första världskrigets underhållningsrestriktioner, vilket ledde till att filmtittande blev en tid då folk samlades kring sin lokala biograf.

Biografvisning är nämligen en verksamhet som har funnits i årtionden. Det är inte konstigt att verksamheten med sitt varierande utbud av teatrar och skärmar i länder över hela världen – inklusive Amerika där de driver 950 anläggningar i hela landet – är en mäktig aktör på vår scen idag!

Industri, Sektor och Symbol
BörsNYSE
IndustriBiografer
SektorKonsumenter med diskretionärt behov
SymbolNYSE:AMC
Hemsidawww.amctheatres.com

Ska Man Investera I AMC?

Två forskningsanalytiker har nyligen kommenterat bolaget. Goldman Sachs Group sänkte sin riktkurs till 34 dollar och satte en ”neutral” rating för AMC aktie i fredagens not. B Riley sänkte istället sin tidigare rekommendation från 16 dollar per aktie ner under 11. Det är en ny nivå vid tidpunkten för detta skrivande.

Citigroup gav en åsikt som belyser hur de ser aktier som är mellan 6-5 under nästa år. Detta främst på grund av konkurrens som kommer in i spel, på grund utav utvecklingsprioriteringar inom en industri som fortfarande är ung men som fortfarande växer snabbt.

Företaget deklarerade också nyligen en kvartalsutdelning, som kommer att betalas ut. Aktieägare som är registrerade på detta betalningsdatum har fått 0,01 dollar per aktie i utdelning, då det motsvarar en annualiserad avkastningskurs på 16%.

I andra nyheter sålde CAO Chris A. Cox 12,000 aktier via en transaktion måndagen den 8 augusti till ett genomsnittligt pris på 25 dollar per aktie. Detta gav en total intäkt på 300,000 vilket innebär vinster efter att provisioner har tagits ut! Detta är ett stort framsteg mot att uppfylla målen. Bolaget har dock fortfarande arbete kvar att göra, men det är en tillräckligt bra indikator för att ta beslut.

Investera I AMC Entertainment Aktie

Det är många som tror på det här bolaget och väljer att satsa pengar på dem. Aktien har dock handlats ned den senaste tiden och nådde en lågpunkt på 24 cent. Ett tag kunde man kolla på 50-dagars glidande medelvärde och 200-dagarslinje som spåras av många investerare som en indikation på var priserna kan vara på väg nästa gång. Detta baserat på historiska trender inom detta marknadssegment över tidsperioder som sträcker sig mellan 6 månader tillbaka, hela vägen tillbaka till för 2 år sedan. Då fanns mindre volatila svängningar, vilket verkar som om folk har blivit mer försiktiga vid investeringar.

För att komma igång med handeln så kan man antingen köpa AMC aktie via Avanza eller en CFD-mäklare som Ymer Exchange . Det går också bra att använda valfri mäklare, men det rekommenderas att göra det via en reglerad sådan.

Köpa AMC Aktier: Steg-För-Steg instruktioner

Att hitta en pålitlig och reglerad handelsplattform kan vara svårt, men det är viktigt. När du tittar på hur mycket dessa plattformar kostar i avgifter så behöver man också titta på användarvänligheten. Du vill hitta en där det inte relativt låga kostnader som inte har en dåligt skapad handelsplattform, som helt och hållet kan avskräcka dig från att investera. Så läs vidare för alla steg du behöver ta för att komma igång!

Det här tar dig cirka: 3 minuter

Steg 1: Hitta rätt handelsplattform

Skillnaden i avgifter mellan onlinehandelsplattformar kan vara betydande, så det är viktigt att du hittar det bästa alternativet för dina behov innan du gör några köp.

Ymer Exchange Logo
Mäklaren Ymer Exchange logotyp.

Läs igenom dessa instruktioner om hur du väljer den bästa handelsplattformen och vilken vi rekommenderar när du köper eller säljer aktier!

Av flera års erfarenhet upplever vi på TA Gruppen och våra användare att Ymer Exchange är det bästa alternativet för att köpa AMC-aktier. Det är en reglerad mäklare som både är trygg och användarvänlig.

Öppna ett konto här

Steg 2: Fyll i dina uppgifter och Öppna ett konto

Ymer Exchange Registreringsformulär
Så här ser Ymer Exchange registreringsformulär ut.

Du kan bli kund hos Ymer Exchange på 3 minuter. Allt du behöver göra är att besöka deras webbplats där de kommer att be om några grundläggande personuppgifter som ditt namn, telefonnummer och mejladress. Ditt konto skapas sedan.

För att komma igång och handla AMC-aktier behöver du sätta in pengar på ditt konto. Vi rekommenderar följande tre alternativ:

– Kortbetalning
– Banköverföring
– Kryptovalutor

Steg 3: Köp dina aktier

Välj AMC aktien

Du kan hitta alla aktier antingen genom att söka eller genom att bläddra i deras meny.

Skapa en position

Du kan kolla upp alla aktier innan du öppnar en position genom att söka efter dem i sökfältet. När du kommer till den önskade sidan klickar du bara på namnet och kommer till en annan sida där priserna visas som diagram med historiska data om det specifika företaget eller dess resultat över tid!

Sätt storlek på köpet

Du kan välja storleken på din position att investera i via deras handelsplattform. Gränssnittet är intuitivt och användarvänligt, så det är lätt för dig att ställa in hur mycket pengar eller budget som ska läggas på att satsa med nu!

ValutamäklareVad vi tyckerErbjudandeSkapa konto
Automatisk robothandel
Mellanösterns främsta onlinemäklare
Mellanösterns främsta onlinemäklare

Mellanösterns snabbast växande börs för robothandel

 • Förmånskundspaketet - Gratis
 • Aktiehandel på autopilot - Gratis
 • Riskhanteringspaketet - Gratis
ÖPPNA KONTOLäs recensionen

AMC kan återhämta sig ännu mer

Pandemin hade en dramatisk lutning i sin nettoeffekt på företaget. Intäkterna föll med 77 procent 2020, från 5 miljoner dollar året innan. Företaget tvingades stänga dörrarna under en del av denna tid på grund av att kunderna inte ville gå ut längre, eftersom de kände sig säkrare hemma med mindre risk – även om de flesta teatrar stängdes också!

Det senaste utbrottet av COVID-19 har orsakat en minskning av intäkterna för de amerikanska biograferna, men det ser ut som om det är på väg upp igen. Efter en ökning på över 100 % rapporterade AMC sin första kvartalsvinst sedan 2016 med totala intäkter på 2 miljarder dollar!

Trots en alltmer konkurrensutsatt marknad rapporterar AMC rekordintäkter för sina bästa helger. Företagets framgång kan till stor del tillskrivas succéfilmerna Jurassic World Dominion och Top Gun: Maverick som lockade över 4 miljoner gäster den gångna helgdagen i Maj – en siffra som är 30 % högre än förra årets motsvarande tidsperiod. Det indikerar potentiellt ytterligare ökningar i priskursen framöver!

En video som förklarar allt det viktiga man behöver veta om AMC aktie.

Investera I Liknande Bolag Som AMC

Det finns många bolag på den amerikanska börsen att investera i, dock inte lika många inom biografer. Om man trots detta vill investera i något liknande så kan man ta en titt på följande bolag:

 • Regal Rexnord Corp. (RGC)
 • Cinemark Holdings (CNK)
 • Snap On (SNA)
 • Huazhu Group (HTHT)
 • Shaw Communications (Shaw)

Kan Jag Investera I AMC?

Att investera och köpa AMC aktie som svenskt är både möjligt och väldigt enkelt för en investerare. Först och främst behöver man välja en aktiemäklare som passar ens investeringspreferenser. När det är gjort så kan man köpa deras värdepapper via sitt mäklarkonto.

Man kan investera i AMC aktie genom att äga den faktiska aktien eller att köper kontrakt på priskursen via CFD:er. På så sätt kan man även utnyttja hävstångseffekt och utnyttja extra marginal via lån.

ValutamäklareVad vi tyckerErbjudandeSkapa konto
Automatisk robothandel
Mellanösterns främsta onlinemäklare
Mellanösterns främsta onlinemäklare

Mellanösterns snabbast växande börs för robothandel

 • Förmånskundspaketet - Gratis
 • Aktiehandel på autopilot - Gratis
 • Riskhanteringspaketet - Gratis
ÖPPNA KONTOLäs recensionen

Kan du handla AMC-aktier med Avanza?

Svaret är ja! Du kan handla AMC-aktier med Avanza. Innan du gör det bör du dock notera att AMC-aktien anses vara en högriskinvestering. Se därför till att du förstår riskerna innan du fattar beslut om att köpa eller sälja AMC-aktier.

För att handla AMC:s aktie via Avanza behöver du först besöka deras hemsida. När det är gjort kan du skapa ett konto eller logga in på ditt befintliga konto och klickar på ”Köp”-knappen.

Vanliga Frågor Och Svar

Hur Högt Kan AMC Gå?

AMC aktie kan i princip gå hur högt som helst, men bolaget har som mål att nå $13,50 per aktie. Deras marknadsvärde ligger därför på $12,63 miljarder.

Varför Stiger AMC aktie?

Tack vare Disney:s film ”Lightyear” som inte gick så bra som man trodde så steg priskursen. Detta påverkade branschen i sin helhet.

Vad Gör AMC Entertainment?

American Movie Company, eller AMC, är en biografkedja som har den största andelen av USA:s biobesökare.

Är AMC En Bra Aktie Att Köpa?

Under den senaste pandemin så gick färre folk till biografer, vilket gjorde att AMC aktie sjönk i priskurs. Efter att vaccinet kom och fler kunde besöka biografer igen så började aktien att stiga igen. Det är därför en mycket bättre aktie att köpa nu än tidigare.

Therése Vingåker
Therése Vingåkerhttps://ta-nyheter.se
Therese Vingåker är forskarassistent i tillämpad matematik vid TA-gruppen med en gedigen bakgrund på Chalmers tekniska högskola. Hon avslutade sina grundstudier i matematik och fysik vid Uppsala universitet 2016. Hennes nuvarande forskning ligger inom området spektralteori och matematisk fysik, med tillämpningar på plasmafysik och kvantmekanik.
Sveriges äldsta handelsrobot

3600+ Svenskar har inte fel. Är du också intresserad av att handla aktier på autopilot?

 • Du får ett förmånskonto med billigare courtage.
 • Du har full kontroll över ditt eget kapital & din egen riskhantering.
 • Copy tradingen är helt kostnadsfri för dig som förmånskund.
 • Det tar 3 minuter att registrera ett konto skicka in dina uppgifter o komma igång med TA Algo.