amc aktie

AMC Aktie | Investera | Köpa | Aktiekurs | 2023

Det finns mycket att säga om amerikanska börsen, men vad händer med AMC aktie? AMC Entertainment Holdings Inc har varit verksamt i nästan 90 år (sedan år 1920) och är ett amerikanskt underhållningsföretag med huvudkontor i Leawood, Kansas.
De bedriver biografutställningsverksamhet genom sina dotterbolag. De grundades när biobesöken var som störst på grund av första världskrigets underhållningsrestriktioner, vilket ledde till att filmtittande blev en tid då folk samlades kring sin lokala biograf.

Biografvisning är nämligen en verksamhet som har funnits i årtionden. Det är inte konstigt att verksamheten med sitt varierande utbud av teatrar och skärmar i länder över hela världen – inklusive Amerika där de driver 950 anläggningar i hela landet – är en mäktig aktör på vår scen idag!

Industri, Sektor och Symbol
BörsNYSE New York Stock Exchange
IndustriBiografer
SektorKonsumenter med diskretionärt behov
TickerNYSE:AMC
VDAdam Aron
P/E-tal-3,6
Hemsidawww.amctheatres.com
Tabellen är lånad från Avanza.se

Så kan du köpa AMC aktier och investera i bolaget

Två forskningsanalytiker har nyligen kommenterat bolaget. Goldman Sachs Group sänkte sin riktkurs till 34 dollar och satte en ”neutral” rating för AMC-aktien i fredagens not. B Riley sänkte istället sin tidigare rekommendation från 16 dollar per aktie ner under 11. Det är en ny nivå vid tidpunkten för detta skrivande.

Citigroup gav en åsikt som belyser hur de ser aktier som är mellan 6-5 under nästa år. Detta främst på grund av konkurrens som kommer in i spel, på grund utav utvecklingsprioriteringar inom en industri som fortfarande är ung men som fortfarande växer snabbt.

Företaget deklarerade också nyligen en kvartalsutdelning, som kommer att betalas ut. Aktieägare som är registrerade på detta betalningsdatum har fått 0,01 dollar per aktie i utdelning, då det motsvarar en annualiserad avkastningskurs på sexton procent.

I andra nyheter sålde CAO Chris A. Cox 12,000 aktier via en transaktion måndagen den 8 augusti till ett genomsnittligt pris på 25 dollar per aktie. Detta gav en total intäkt på 300,000 vilket innebär vinster efter att provisioner har tagits ut! Detta är ett stort framsteg mot att uppfylla målen. Bolaget har dock fortfarande arbete kvar att göra, men det är en tillräckligt bra indikator för att ta beslut.

Riskvarning: Innan du handlar AMC aktie är det viktigt att förstå att samtliga finansiella instrument vare sig det är en option, termin eller en aktie på AMC kan gå åt motsatt håll precis efter att du investerat. Det finns heller ingen garanti att trenden för AMC aktie idag kommer fortsätta, om du är intresserad av hur volatilitet i marknaden fungerar kan du läsa mer här.

Ska man Investera I AMC Entertainment Aktie

Det är många som tror på det här bolaget och väljer att satsa pengar på dem. Aktien har dock handlats ned den senaste tiden och nådde en lågpunkt på 24 cent. Ett tag kunde man kolla på 50-dagars glidande medelvärde och 200-dagarslinje som spåras av många investerare som en indikation på var priserna kan vara på väg nästa gång. Detta baserat på historiska trender inom detta marknadssegment över tidsperioder som sträcker sig mellan 6 månader tillbaka, hela vägen tillbaka till för 2 år sedan. Då fanns mindre volatila svängningar, vilket verkar som om folk har blivit mer försiktiga vid investeringar.

För att komma igång med handeln så kan man antingen köpa deras aktie via Avanza eller en CFD-mäklare som Accuindex. Det går också bra att använda valfri mäklare, men det rekommenderas att göra det via en reglerad sådan.

Värdet på aktien för bolaget hittar du i vårt diagram, dagens aktiekurs för AMC aktie:

Det finns en risk att populariteten bland icke-professionella investerare med tiden kommer att avta. Vissa kommer att sälja av sitt innehav för att hämta vinst, medan andra kommer att investera i andra aktier. Trots detta finns det givetvis en risk att aktien rör sig mot högre nivåer och att många även håller kvar sitt innehav.

Köp AMC aktier courtagefritt

Att hitta en pålitlig och reglerad handelsplattform kan vara svårt, men det är viktigt. När du tittar på hur mycket dessa plattformar kostar i avgifter så behöver man också titta på användarvänligheten. Du vill hitta en där det inte relativt låga kostnader som inte har en dåligt skapad handelsplattform, som helt och hållet kan avskräcka dig från att investera. Så läs vidare för alla steg du behöver ta för att komma igång!

Det här tar dig cirka: 3 minuter

Steg 1: Hitta rätt handelsplattform

Skillnaden i avgifter mellan onlinehandelsplattformar kan vara betydande, så det är viktigt att du hittar det bästa alternativet för dina behov innan du gör några köp.

Läs igenom dessa instruktioner om hur du väljer den bästa handelsplattformen och vilken vi rekommenderar när du köper eller säljer aktier!

Av flera års erfarenhet upplever vi på TA Gruppen och våra användare att Accuindex är det bästa alternativet för att köpa AMC aktie. Det är en reglerad mäklare som både är trygg och användarvänlig.

Öppna ett konto här

Steg 2: Fyll i dina uppgifter och Öppna ett konto

Du kan bli kund hos Accuindexpå 3 minuter. Allt du behöver göra är att besöka deras webbplats där de kommer att be om några grundläggande personuppgifter som ditt namn, telefonnummer och mejladress. Ditt konto skapas sedan.

För att komma igång och handla AMC aktie behöver du sätta in pengar på ditt konto. Vi rekommenderar följande tre alternativ:

– Kortbetalning
– Banköverföring
– Kryptovalutor

Steg 3: Köp dina aktier

Välj AMC aktie

Du kan hitta alla aktier antingen genom att söka eller genom att bläddra i deras meny.

Skapa en position

Du kan kolla upp alla aktier innan du öppnar en position genom att söka efter dem i sökfältet. När du kommer till den önskade sidan klickar du bara på namnet och kommer till en annan sida där priserna visas som diagram med historiska data om det specifika företaget eller dess resultat över tid!

Sätt storlek på köpet

Du kan välja storleken på din position att investera i via deras handelsplattform. Gränssnittet är intuitivt och användarvänligt, så det är lätt för dig att ställa in hur mycket pengar eller budget som ska läggas på att satsa med nu!

HandelsrobotVad vi tyckerInformation för produktenSkapa konto
Prisvinnande valutarobot från Finansbranschen.se
TA algo

TA algo

Handla på börsen automatiskt

Med över 4000 kunder & över 422% i avkastning under perioden 2018-2023 är vi utan tvekan Sveriges mest pålitliga och välkända valutarobot.

 • Fullt automatisk handel
 • Verifierade resultat
 • Avkastning i både upp och nedgång
 • Lättanvänd för småsparare

Handel med TA Algo är helt gratis för dig som kund.

Öppna konto

AMC aktie kan återhämta sig 2022-2023

Pandemin hade en dramatisk lutning i sin nettoeffekt på företaget. Intäkterna föll med 77 procent 2020, från 5 miljoner dollar året innan. Företaget tvingades stänga dörrarna under en del av denna tid på grund av att kunderna inte ville gå ut längre, eftersom de kände sig säkrare hemma med mindre risk, även om de flesta teatrar stängdes också!

Det senaste utbrottet av COVID-19 har orsakat en minskning av intäkterna för de amerikanska biograferna, men det ser ut som om det är på väg upp igen. Efter en ökning på över 100 % rapporterade AMC sin första kvartalsvinst sedan 2016 med totala intäkter på 2 miljarder dollar!

Trots en alltmer konkurrensutsatt marknad rapporterar AMC rekordintäkter för sina bästa helger. Företagets framgång kan till stor del tillskrivas succéfilmerna Jurassic World Dominion och Top Gun: Maverick som lockade över 4 miljoner gäster den gångna helgdagen i Maj – en siffra som är 30 % högre än förra årets motsvarande tidsperiod. Det indikerar potentiellt ytterligare ökningar i priskursen framöver!

Investera I Liknande Bolag Som AMC

Det finns många bolag på den amerikanska börsen att investera i, dock inte lika många inom biografer. Om man trots detta vill investera i något liknande så kan man ta en titt på följande bolag:

 • Regal Rexnord Corp. (RGC)
 • Cinemark Holdings (CNK)
 • Snap On (SNA)
 • Huazhu Group (HTHT)
 • Shaw Communications (Shaw)

Kan Jag Investera I AMC?

Att investera och köpa AMC aktier som svensk är både möjligt och väldigt enkelt för en investerare. Först och främst behöver man välja en aktiemäklare som passar ens investeringspreferenser. När det är gjort så kan man köpa deras värdepapper via sitt mäklarkonto på exempelvis Avanza eller Nordnet.

Man kan investera i deras aktie genom att äga den faktiska aktien eller att köper kontrakt på priskursen via CFD:er. På så sätt kan man även utnyttja hävstångseffekt och utnyttja extra marginal via lån.

HandelsrobotVad vi tyckerInformation för produktenSkapa konto
Prisvinnande valutarobot från Finansbranschen.se
TA algo

TA algo

Handla på börsen automatiskt

Med över 4000 kunder & över 422% i avkastning under perioden 2018-2023 är vi utan tvekan Sveriges mest pålitliga och välkända valutarobot.

 • Fullt automatisk handel
 • Verifierade resultat
 • Avkastning i både upp och nedgång
 • Lättanvänd för småsparare

Handel med TA Algo är helt gratis för dig som kund.

Öppna konto

Kan du handla AMC-aktier med Avanza?

Svaret är ja! Du kan handla AMC-aktier med Avanza. Innan du gör det bör du dock notera att AMC-aktien anses vara en högriskinvestering. Se därför till att du förstår riskerna innan du fattar beslut om att köpa eller sälja AMC-aktier.

För att handla AMC:s aktie via Avanza behöver du först besöka deras hemsida. När det är gjort kan du skapa ett konto eller logga in på ditt befintliga konto och klickar på ”Köp”-knappen.

AMC:s senaste likviditetsproblem

På senare tid har Mudrick Capital Management flera gånger tillhandahållit likviditet till AMC. Den 15 Januari 2021 omvandlade företaget 100 miljoner dollar av sina befintliga skuldinnehav till stamaktier och köpte sedan drygt 8,5 miljoner aktier för 27 cent per aktie till ett sammanlagt värde av 2,305 dollar. Detta köp gav Mudrick en andel på 6,9 % i AMC. I och med detta köp har AMC nu tillgång till det kapital som företaget behöver för att hålla sig flytande på kort sikt. Men vad innebär detta för företagets framtid?

AMC:s kortsiktiga framtid

På kort sikt kommer detta tillskott av kapital att hjälpa AMC att hålla sina dörrar öppna och fortsätta sin verksamhet. Detta är goda nyheter för filmfantaster, eftersom det innebär att de fortfarande kommer att kunna njuta av sina favoritfilmer på sin lokala AMC-biograf. Det är dock viktigt att notera att detta inte är en långsiktig lösning på AMC akties ekonomiska problem. För att verkligen lösa sina likviditetsproblem måste AMC hitta ett sätt att öka sina intäkter.

AMC:s långsiktiga framtid är något osäker. Företaget har kämpat ekonomiskt i flera år och det senaste kapitaltillskottet är bara en nödlösning. Om AMC aktiebolag kan hitta ett sätt att öka sina intäkter kan företaget kanske vända utvecklingen på lång sikt. Men om man inte kan hitta ett sätt att göra det är det troligt att företaget så småningom måste gå i konkurs.

Vi uppdaterar denna post dagligen med nyheter och analyser om AMC som aktiebolag.

Vanliga Frågor Och Svar om AMC Aktien 2023

Vad är AMC Entertainment aktier?

AMC Entertainment Holdings Inc är ett amerikanskt underhållningsföretag med huvudkontor i Leawood, Kansas. De bedriver biografutställningsverksamhet genom sina dotterbolag, med 950 anläggningar i hela landet.

Vad är den nuvarande läget för AMC Entertainment aktier?

Det finns olika åsikter om den nuvarande läget för AMC Entertainment aktier. Goldman Sachs Group har sänkt sin riktkurs till 34 dollar och satte en ”neutral” rating på aktien, medan B Riley har sänkt sin tidigare rekommendation från 16 dollar per aktie till 11 dollar. Citigroup har gett en åsikt som förutspår att aktierna kan hamna mellan 6-5 dollar under nästa år, på grund av konkurrens och företagets utvecklingsprioriteringar.

Hur kan jag köpa AMC Entertainment aktier?

Du kan köpa AMC Entertainment aktier genom en värdepappersmäklare, till exempel Avanza eller Accuindex. Det är också möjligt att köpa aktierna genom en CFD-mäklare, men det rekommenderas att välja en reglerad mäklare.

Vad är riskerna med att investera i AMC Entertainment aktier?

Det finns alltid risker med att investera i aktier, och det gäller även AMC Entertainment aktier. Priserna kan gå både upp och ner beroende på olika faktorer, såsom företagets finansiella resultat, marknadsförhållanden och allmänna ekonomiska förhållanden. Det är viktigt att förstå att alla finansiella instrument, inklusive aktier, kan gå åt motsatt håll precis efter att du investerat. Det finns ingen garanti att trenden för en aktie idag kommer att fortsätta. Det är därför viktigt att göra en grundlig undersökning innan du investerar i några aktier, inklusive AMC Entertainment aktier.

Vad har hänt med AMC aktie under pandemin?

Under pandemin har AMC aktie påverkats negativt, med en minskning av intäkterna på 77% 2020 jämfört med året innan. Detta beror främst på att många teatrar stängdes och att människor inte ville resa så mycket.

Kan man investera i AMC aktie som svensk?

Ja, det är möjligt för en svensk investerare att investera i AMC aktie. Man kan välja en aktiemäklare som passar ens investeringspreferenser, som exempelvis Avanza eller Nordnet, och köpa aktien via ett mäklarkonto. Alternativt kan man investera i aktien genom att köpa kontrakt på priskursen via CFD:er.

Kan man handla AMC aktier med Avanza?

Ja, det är möjligt att handla AMC aktier med Avanza. Innan man gör det bör man dock notera att AMC aktien anses vara en högriskinvestering och förstå riskerna som finns innan man fattar beslut om att köpa eller sälja aktien. För att handla aktierna med Avanza behöver man först besöka deras hemsida, skapa ett konto eller logga in på ett befintligt konto och sedan söka upp AMC aktien.