aq group aktie

AQ Group Aktie | Investera | Utdelning | Aktiekurs | 2022

AQ Group är en del av de största företagen i världen. I över 25 år har de varit ett ledande namn inom tillverkning och montering av komponenter och system för kunder inom en mängd olika branscher. Deras produkter är kända för sin kvalitet, hållbarhet och innovativa design, och deras globala kundbas förlitar sig på att de ger dem de bästa möjliga lösningarna för deras behov.

Industri, Sektor och Symbol
BörsStockholmsbörsen
SektorIndustri
TickerAQ
VDJames Ahrgren
Hemsidawww.aqgroup.com/sv

[stock_market_widget type=”card” template=”chart4″ assets=”AQ.ST” display_currency_symbol=”true” api=”yf” chart_range=”1mo” chart_interval=”1d”]

Investera i AQ Group Aktie

Det finns flera anledningar att investera i deras aktie. Här nedan är några av dem:

  • AQ Group är en tillverkare i världsklass: Företaget är en tillverkare i världsklass av elskåp, formsprutning, kablage och plåtbearbetning. De har ett långvarigt rykte för att tillhandahålla högkvalitativa produkter som är byggda för att hålla länge. När du samarbetar med dem kan du vara säker på att du får de bästa möjliga produkterna på marknaden. Förutom deras högkvalitativa produkter erbjuder de också konkurrenskraftiga priser och snabba ledtider. De förstår att deras kunder behöver sina produkter så snart som möjligt, så de arbetar hårt för att få dem till dig i tid. De erbjuder också flexibla betalningsvillkor som passar dina behov.
  • De erbjuder innovativa lösningar: Förutom att vara en tillverkare i världsklass är de också ett innovativt företag som alltid letar efter nya sätt att förbättra deras produkter och tjänster. De har ett team av engagerade forsknings- och utvecklingsingenjörer som ständigt utforskar ny teknik och hittar sätt att införliva den i vår tillverkningsprocess. Detta gör att de konsekvent kan förse deras kunder med toppmoderna lösningar på deras behov.
  • De är också engagerade i hållbarhet: Företaget har åtagit sig att göra sin del för att skapa en hållbar framtid för kommande generationer. De tillämpar hållbara tillverkningsmetoder i alla deras anläggningar över hela världen och utforskar alltid nya sätt att minska deras miljöpåverkan. Dessutom använder de endast material som kan återvinnas eller återanvändas för att ytterligare minska deras fotavtryck.
Denna video tar upp AQ Group som ett av tre attraktiva och billiga kvalitetsbolag.

Aktiens Utdelning

Här nedan visas tidigare bolagsutdelning:

SEK per aktieX-dagUtbetalning
3,332022-04-222022-04-28
0,002021-04-22
0,002020-06-26
2,752019-04-262019-05-03
2,752018-04-272018-05-04
Tabellen är lånad av Avanza.se

Om AQ Group

Bolaget grundades 1994 och har uppvisat en stadig och snabb tillväxt med god lönsamhet. Koncernen har ca 6500 anställda, varav 85 % i tillväxtländer utanför Sverige. Den årliga omsättningen är cirka 520 miljoner euro. AQ Group-aktien är noterat på Nasdaq Stockholms huvudmarknad i Sverige och är ett företag på uppgång.

Erbjudandet i börsintroduktionen bestod av nyemitterade B-aktier och andrahandsförsäljning av A-aktier av vissa av bolagets större aktieägare. Totalt togs 544 miljoner kronor in genom emissionen av nya B-aktier och andrahandsförsäljning av A-aktier, vilket motsvarar cirka 1 178 miljoner kronor baserat på den volymviktade genomsnittskursen under perioden från och med den 10 januari till och med den 13 januari 2017 (213,9 kronor per aktie).

AQ Group är en internationell leverantör av komponenter, monteringar och system främst till fordonsindustrin. Genom ISO-certifierade företag med moderna produktionsanläggningar erbjuder koncernen produkter och tjänster som uppfyller kundernas ökande krav på kvalitet och miljöansvar. Koncernen har en stark närvaro i Europa, Asien och Nordamerika.

Bolagets strategi är att vara en långsiktig partner till sina kunder genom att erbjuda innovativa lösningar som skapar värde genom kundens hela värdekedja – från utveckling till eftermarknad. Denna strategi har resulterat i många långsiktiga relationer med blue-chip kunder som Volvo Cars, Volvo Lastvagnar, Renault-Nissan, Audi, BMW och Jaguar Land Rover.