ratos aktie

Ratos aktie | Analys | Priskurs | Investera | 2022 |

Affärsiden hos Ratos aktie är hyffsat simpel, dem köper in sig förädlar och förgyller bolagen för att bli ledande inom sin niche. För ratos är det viktigt att bolagen fortfarande kan leda sig själva självständigt utan att dem behöver detaljplanera management-biten.

Om Ratos B
BörsStockholmsbörsen
SektorFinans
TickerRATO B
VDJonas Wiström
Hemsidawww.ratos.com
Tabellen är lånad från Avanza.se

[stock_market_widget type=”card” template=”chart4″ assets=”RATO-A.ST” display_currency_symbol=”true” api=”yf” chart_range=”5y” chart_interval=”1wk”]

Ratos investerar i Synergieffekter för koncernen

Man försöker hitta synergieffekter när man köper upp bolag vilket bidrar till att lönsamheten inom hela Ratos Ab koncernen ökar. Man pratar om värderingar som momentum i exekvering och simplicitet.

Sett till dess aktie och dess aktiekurs kan man inte säga något annat än att bolaget är en komplett framgångssaga i likhet med Investor och andra jättar som Kinnevik och Latour.

Ratos framtidsutsikter

Prognosen är råstark och bolaget står med en god stridskassa inför dem hårda tider som väntar efter både coronapandemin och omvärldens förändring med militärtekniska återgärder i vårt närområde.

Ratos analys

Framtidsutsikter är mörka för hela börsen men när det kommer till att investera i en björnmarknad vill du tänka på två saker.

  • Du vill inte investera i högt belånade bolag när räntan stiger.
  • Du vill ha kompetenta ledningar i varje bolag du investera i på börsen.

Ratos AB är kanske inte ett hundra procent säkert kort men det kommer så nära som det går till en bra investering när börsen krisar.

Investmentbolag går även dem ner men överlag går dem ner mindre än utdelningsaktier, detta gör dem till goda värdeaktier där man ofta får substansrabatt.

Förändringar på Ratos – ny styrelseordförande

Ratos är ett svenskt private equity- och riskkapitalbolag. Företaget grundades 1934 och har genomgått en hel del förändringar sedan dess. Den senaste förändringen är att Per-Olof Söderberg är ny styrelseordförande. Söderberg har stor erfarenhet av ledarpositioner och han ser fram emot att hjälpa Ratos att fortsätta växa och förändras.

”Vi tror att Jonas Wiströms erfarenhet och ledarskap är mer relevant för den uppdaterade strategiska agendan. Under sina mer än 150 år som företag har Ratos kontinuerligt förändrats och återuppfunnit sig själv, och den typen av förändring är mer nödvändig idag än någonsin tidigare”, säger Per-Olof Söderberg, företagets nya styrelseordförande.”

Söderberg tar över efter Jonas Wiström som varit ordförande sedan 2013 men som nu lämnar styrelsen. ”Det känns rätt för mig att lämna över stafettpinnen till Per-Olof. Han har en bred erfarenhet från flera börsnoterade bolag, både i Sverige och internationellt, samt från olika familjeföretag”, säger Jonas Wiström

Vanliga Frågor & Svar – FAQ – Ratos Aktie 2023

Vad är affärsmodellen för Ratos?

Ratos är ett private equity- och riskkapitalbolag som förvärvar och förbättrar företag för att bli ledande inom sin nichemarknad. Det är viktigt för Ratos att företagen som investeras i fortfarande kan drivas självständigt utan detaljerad managementinverkan. Ratos söker efter synergieffekter när de förvärvar företag, vilket bidrar till att öka lönsamheten inom hela Ratos-koncernen. Bolaget värdesätter momentum i exekvering och simplicitet.

Hur har Ratos aktie presterat?

Ratos har varit en framgångsrik företag, liknande andra jättar som Investor, Kinnevik och Latour.

Vad är Ratos framtidsutsikter?

Prognosen för Ratos är stark och bolaget har en stark finansiell ställning inför de utmaningar som väntar efter COVID-19-pandemin och den föränderliga geopolitiska landskapet.

Vad ska jag tänka på när jag investerar i en björnmarknad?

När du investerar i en björnmarknad är det viktigt att undvika att investera i högt belånade bolag när räntorna stiger. Det är också viktigt att investera i kompetenta ledningsgrupper. Även om Ratos kanske inte är ett hundraprocentigt säkert kort, är det ett bra investeringsalternativ vid marknadskriser. Investmentbolag kan också se en nedgång, men överlag går de ner mindre än utdelningsaktier, vilket gör dem till goda värdeaktier med substansrabatt.

Har det skett några förändringar på Ratos nyligen?

Ja, Per-Olof Söderberg är den nya styrelseordföranden på Ratos. Han har omfattande erfarenhet av ledarpositioner och ser fram emot att hjälpa Ratos att fortsätta växa och förändras. Söderberg tar över efter Jonas Wiström, som har varit ordförande sedan 2013 och lämnar nu styrelsen.

Borde du investera i Ratos AB?

Det är en ytterst intressant frågeställning som du bör ställa dig själv. När börsen rasar är Ratos fortfarande 80% upp dem senaste tre åren, det är i förhållning till två år av utraderad vinst för OMX30 överlag. Ratos håller alltså måttet när andra går omkull, det avskiljt från alla analyser i världen bör få dig att inse att Ratos är en aktie som du bör köpa.

Visste du att du kan handla denna aktie genom TA Algo på autopilot?

Ta gruppen har tagit fram ett partnerskap med Accuindex där vi har möjligheten att erbjuda dig vår handelsrobot med ett originalvärde på 10998kr utan kostnad. Vi tjänar istället pengar på courtaget när du handlar hos denna licensierade aktiemäklare i EU.

HandelsrobotVad vi tyckerInformation för produktenSkapa konto
Prisvinnande valutarobot från Finansbranschen.se
TA algo

TA algo

Handla på börsen automatiskt

Med över 4000 kunder & över 422% i avkastning under perioden 2018-2023 är vi utan tvekan Sveriges mest pålitliga och välkända valutarobot.

  • Fullt automatisk handel
  • Verifierade resultat
  • Avkastning i både upp och nedgång
  • Lättanvänd för småsparare

Handel med TA Algo är helt gratis för dig som kund.

Öppna konto