Affärsiden hos Ratos aktie är hyffsat simpel, dem köper in sig förädlar och förgyller bolagen för att bli ledande inom sin niche. För ratos är det viktigt att bolagen fortfarande kan leda sig själva självständigt utan att dem behöver detaljplanera management-biten.

Ratos investerar i Synergieffekter för koncernen

Man försöker hitta synergieffekter när man köper upp bolag vilket bidrar till att lönsamheten inom hela Ratos Ab koncernen ökar. Man pratar om värderingar som momentum i exekvering och simplicitet.

Sett till Ratos aktie och dess aktiekurs kan man inte säga något annat än att bolaget är en komplett framgångssaga i likhet med Investor och andra jättar som Kinnevik och Latour.

Ratos framtidsutsikter

Prognosen är råstark och bolaget står med en god stridskassa inför dem hårda tider som väntar efter både coronapandemin och omvärldens förändring med militärtekniska återgärder i vårt närområde.

Ratos analys

Framtidsutsikter är mörka för hela börsen men när det kommer till att investera i en björnmarknad vill du tänka på två saker.

  • Du vill inte investera i högt belånade bolag när räntan stiger.
  • Du vill ha kompetenta ledningar i varje bolag du investera i på börsen.

Ratos AB är kanske inte ett hundra procent säkert kort men det kommer så nära som det går till en bra investering när börsen krisar.

Investmentbolag går även dem ner men överlag går dem ner mindre än utdelningsaktier, detta gör dem till goda värdeaktier där man ofta får substansrabatt.

Ska jag köpa A-aktien eller B-aktien?

Det spelar ingen större roll om du köper A eller B aktien, köp den som är billigast. Uppdelningen mellan A eller B handlar oftast om rösträtt, en A aktie har mer röster än en B aktie som skapas för att bringa in mer kapital till bolaget.

Vad är skillnaden på A-aktier och B-aktier?

Oftast är det så att A aktien innehåller mer röster än B aktien som ställs ut för att resa mer kapital. Som småsparare behöver man därför inte oroa sig om just detta utan man köper den som har bäst pris för tillfället.

Varför går Ratos A upp?

Ratos går upp för att framtidsutsikterna stiger vilket gör att marknaden prisar in sig till det värde den anser aktien skall ha i framtiden. När marknaden prisar in sig är det för att marknaden förstår vad värdet skall vara innan riktkursen sätts.

Vilka bolag investerar Ratos i?

Ratos investear i flertalet olika bolag här är den kompletta listan 2022.
Aibel, Airteam, Diab, Hent, HL Display, Kvardammen,Ledil, NVBS, Oase outdoors, Plantasjen, Presis infra, Speed group, SSEA Group, TFS.

Vad har hänt med Ratos?

Ratos har investerat i bolag som gör att framtidsutsikterna är positiva. Ratos har flera investeringar som gör att bolagets framtidsutsikter är mycket lönsamma.

Vilka aktier ingår i Ratos?

Aibel, Airteam, Diab, Hent, HL Display, Kvardammen,Ledil, NVBS, Oase outdoors, Plantasjen, Presis infra, Speed group, SSEA Group, TFS.

Borde du investera i Ratos AB?

Det är en ytterst intressant frågeställning som du bör ställa dig själv. När börsen rasar är Ratos fortfarande 80% upp dem senaste tre åren, det är i förhållning till två år av utraderad vinst för OMX30 överlag. Ratos håller alltså måttet när andra går omkull, det avskiljt från alla analyser i världen bör få dig att inse att Ratos är en aktie som du bör köpa.

Visste du att du kan handla denna aktie genom TA Algo på autopilot?

Ta gruppen har tagit fram ett partnerskap med Ymer Exchange där vi har möjligheten att erbjuda dig vår handelsrobot med ett originalvärde på 10998kr utan kostnad. Vi tjänar istället pengar på courtaget när du handlar hos denna licensierade aktiemäklare i EU.

ValutamäklareVad vi tyckerErbjudandeSkapa konto
Automatisk robothandel
Mellanösterns främsta onlinemäklare
Mellanösterns främsta onlinemäklare

Mellanösterns snabbast växande börs för robothandel

  • Förmånskundspaketet - Gratis
  • Aktiehandel på autopilot - Gratis
  • Riskhanteringspaketet - Gratis
ÖPPNA KONTOLäs recensionen
Lennart Johansson
Lennart Johansson
Lennart Johansson är student vid Luleå tekniska universitet i Sverige. Han har en bakgrund som systemingenjör på Microsoft på Irland. Lennart studerade rymdteknik, vilket gav bränsle åt hans kärlek till rymden och allt som har med den att göra. Han är en ivrig inlärare och älskar att utmana sig själv med nya saker. Lennart letar alltid efter möjligheter att utveckla sig själv och förbättra sina färdigheter. Han brinner också för att hjälpa andra att växa och uppnå sin potential.
Sveriges äldsta handelsrobot

3600+ Svenskar har inte fel. Är du också intresserad av att handla aktier på autopilot?

  • Du får ett förmånskonto med billigare courtage.
  • Du har full kontroll över ditt eget kapital & din egen riskhantering.
  • Copy tradingen är helt kostnadsfri för dig som förmånskund.
  • Det tar 3 minuter att registrera ett konto skicka in dina uppgifter o komma igång med TA Algo.