AstraZeneca aktie

Astrazeneca Aktie | AZN | Kurs | Utdelning

AstraZeneca är ett globalt, vetenskapsdrivet biofarmaceutiskt företag som fokuserar på upptäckt, utveckling och kommersialisering av receptbelagda läkemedel. Företaget har en portfölj av produkter som behandlar en mängd olika sjukdomar, bland annat cancer, luftvägs- och hjärt-kärlsjukdomar. Under de senaste åren har AstraZeneca gjort betydande framsteg i utvecklingen av nya behandlingar för cancer. Som ett resultat av detta har företagets aktiekurs stigit, vilket har gjort det till ett attraktivt investeringsalternativ för många investerare.

Tre Anledningar Till Att Investera i AstraZeneca aktie

Det finns flera anledningar till varför du bör investera i deras aktie.

  1. En mångsidig produktportfölj: En av anledningarna till att AstraZeneca är en attraktiv investering är företagets mångsidiga produktportfölj. Förutom sina cancerbehandlingar har AstraZeneca också produkter som behandlar luftvägs- och hjärt-kärlsjukdomar. Denna mångfald ger företaget en stabilitet som många andra företag inte har.
  2. En stark finansiell ställning: En annan anledning att överväga att investera i Astrazeneca är företagets starka finansiella ställning. AstraZeneca har en stark balansräkning och ett starkt kassaflöde. Denna finansiella styrka ger företaget flexibilitet att investera i forskning och utveckling och fortsätta att växa sin verksamhet.
  3. En erfaren ledningsgrupp: En annan anledning att överväga att investera i AstraZeneca är ledningsgruppens erfarenhet. Teamet leds av Pascal Soriot, som har arbetat i företaget i över 20 år. Under hans ledning har AstraZeneca förvandlats till ett ledande biofarmaceutiskt företag. Pascal Soriot och hans team har en dokumenterad framgångsrik historia och är väl positionerade för att fortsätta att utveckla företaget i framtiden.

Utdelning AstraZeneca 2022

AstraZeneca har en lång historia av att betala utdelning till sina aktieägare. Faktum är att företaget har ökat sina utdelningar under vart och ett av de senaste 10 åren. Med det sagt har direktavkastningen ofta varit relativt hög, vilket är något som investerare bör vara medvetna om.

Under 2022 har AstraZeneca:s utdelning varit 15,76 kr per aktie. Utdelningen betalas ut i dollar och räknas om i svenska kronor. Det innebär att priskurser för dollarn påverkar summan för utbetalningen.

[stock_market_widget type=”card” template=”chart4″ assets=”AZN.ST” display_currency_symbol=”true” api=”yf” chart_range=”1mo” chart_interval=”1d”]

Köpa AstraZeneca-Aktier: Så Här Gör Du (Steg-För-Steg)

Du behöver en pålitlig och reglerad handelsplattform om du köpa AstraZeneca:s aktie. Men det är inte lika lätt att hitta en som uppfyller alla dina behov – till exempel till låga avgifter!

Vi vill se till att hjälpa personer som är intresserade av att investera sina pengar klokt genom att ge viktiga insikter om olika aspekter som är förknippade med en sådan verksamhet, inklusive bredare överväganden som användarvänligt gränssnitt. Läs vidare för instruktioner om hur du kommer igång!

Det här tar dig cirka: 3 minuter

Steg 1: Välj en handelsplattform

Om du letar efter en bra mäklare att handla aktier på, så är det viktigt att göra research och hitta vad som fungerar bra med både kortsiktiga investeringar och långsiktiga. Vi rekommenderar mäklaren Accuindex för detta ändamål.
Vi anser att Accuindex är det bästa alternativet för att köpa AstraZeneca-aktier. Det är en reglerad mäklare som erbjuder både säkerhet och användarvänlighet, vilket gör det till din enda kontaktpunkt när du vill köpa eller sälja detta läkemedelsföretags aktier! De erbjuder allt ifrån aktier, valutahandel och kryptovalutor. Och det bästa av allt är att du kan tjäna pengar både på uppgångar OCH på nedgångar!

Steg 2: Öppna ett konto genom att registrera dig

Det går jättesnabbt att bli kund hos Accuindex. Allt som krävs är några grundläggande personuppgifter som ditt namn och telefonnummer eller e-postadress så att du enkelt ska kunna göra insättningar och uttag. Du kommer då att vara redo när det är dags för dig att börja handla AstraZeneca-aktien.

När ditt konto är öppnat så behöver du verifiera dig med KYC (Know Your Customer). Det innebär helt enkelt att du behöver ladda upp en kopia på ditt pass och något som styrker din address (telefonräkning t.ex). När det är klart och ditt konto har blivit verifierat, så kan du enkelt göra insättningar och uttag, utan några som helst problem!

Hos Accuindex kan du göra insättningar och uttag med följande betalmetoder:

  • Banköverföring
  • Bitcoin
  • Kortbetalningar via AdvCash

Steg 3: Börja handla dina aktier

Välj aktien AstraZeneca (AZN)

Nu när ditt konto är öppnat så är det bara att välja och vraka bland alla aktier. För att specifikt köpa AstraZeneca så söker du efter ”AZN” under WebTrader.

Öppna en position

När du har hittat aktien så dubbelklickar du på den för att välja ”KÖP” eller ”SÄLJ”. Du väljer själv din positionsstorlek och om du vill ha någon specifik riskhantering.

När det är klart, klickar du på ”OK” och positionen är lagd. Vi önskar dig stort lycka till!

5/5 Stjärnor av Finansbranschen.se
TA Algo

Vill du skydda ditt kapital mot börsfall och samtidigt tjäna pengar?

TA Algo är en handelsrobot för valutor som kan automatisera din handel och hjälpa dig att tjäna pengar. Den har ett beprövat track record och har tjänat 371% sedan 2019. Det finns inga avgifter och du behåller full kontroll över ditt kapital.

Registrera dig redan idag och ta kontroll över ditt kapital med Sveriges mest pålitliga handelsrobot.

Familjen Wallenbergs andel i AstraZeneca kunde inte rädda företaget från investerarnas ilska

Familjen Wallenberg har varit en stor aktieägare i AstraZeneca i årtionden. Men inte ens deras betydande andel kunde rädda företaget från investerarnas ilska.

AstraZeneca möter kritik från investerare för sin hantering av coronavirus-pandemin. Företaget är en av de största tillverkarna av vacciner, och dess vaccin från Oxford University anses vara ett av de mest lovande. Men AstraZeneca har varit långsam med att lansera sitt vaccin och har haft produktionsproblem.

Investerarna är också oroliga över företagets skuldnivåer. AstraZeneca har varit på köpfest under de senaste åren, och dess skulder har ökat kraftigt som ett resultat av detta. Företaget har nu mer än 30 miljarder dollar i skulder, och dess kreditbetyg sänktes i veckan som en följd av detta.

AstraZenecas aktie föll kraftigt, och familjen Wallenbergs andel i bolaget fick en smäll på grund av detta. Familjen har varit en stor aktieägare i AstraZeneca i årtionden, och deras investeringsbolag Kinnevik är en av de största aktieägarna i företaget.

Men inte ens Wallenbergs betydande andel kunde rädda AstraZeneca från investerarnas ilska. Familjens investeringsbolag släppte ett uttalande om situationen och sade att de ”fullt ut stöder” AstraZenecas ledning och anser att företaget vidtar ”de nödvändiga åtgärderna för att ta itu med de utmaningar det står inför”.