automatisk trading

Automatisk Trading Med Aktier 2023 | Fördelar- och Nackdelar

Automatisk aktiehandel har blivit allt vanligare de senaste åren, och med rätt verktyg kan investerare dra nytta av marknadsförhållanden. Det är dock viktigt att veta om fördelarna och nackdelarna med systemet och att man är medveten om riskerna när man investerar. Att hålla ett öga på marknaden är viktigt, liksom att undvika bedragare. Med ett rätt system och förståelse för marknaden kan man dra nytta av fördelarna med automatisk aktiehandel.

Vad är ett automatiskt trading system?

Ett automatiskt trading system, även känt som automatisk trading, möjliggör regelbaserade ingångar och utgångar i marknaden för investerare utan något mänskligt ingripande. När man använder ett system programmerat för trading kan en dator automatiskt exekvera positionerna. Faktum är att nästan 75% av de aktier som handlas via svenska mäklare görs genom automatiska handelssystem, enligt rapport.

Traders och investerare kan få exakta ingångar, utgångar och riskhanteringregler programmerade till ett automatiskt tradingsystem som tillåter datorer att exekvera, men också övervaka positioneringar. En av de största anledningarna till att folk väljer detta är att det tar bort den mänskliga faktorn som känslor, tack vare det automatiska tradingsättet.

Reglerna för ingångar och utgångar kan vara baserade på simpla förhållanden som t.ex glidande medelvärden, eller så kan de vara baserade på avancerade strategier som kräver omfattande förståelse av programmeringsspråk, som är specifik till användarens tradingplattform.

Automatiska tradingsystem kräver oftast att man använder en mjukvara som är kopplad till den mäklare man använder, varav specifika regler behöver skapas enligt deras språk. Om man tar MetaTrader som exempel, så använder de ett programmeringsspråk som heter MQL4, medan TradeStation använder EasyLanguage.

Vad är Automatisk Aktiehandel?

Automatisk aktiehandel är ett avancerat system som använder algoritmer för att identifiera olika mönster och trender på marknaden för att avgöra när och hur det bästa sättet att köpa och sälja aktier. Systemet är programmerat att ta hänsyn till olika marknadsfaktorer och att ta ställning till att köpa eller sälja baserat på dessa faktorer. Systemet har ofta en tidsram som anges som en del av den förutbestämda strategi som används för att bestämma när en investerare bör köpa eller sälja ett finansiellt instrument. Automatisk aktiehandel kan också användas för att skapa ett portfölj av olika aktier som är lämplig för investerarens syfte.

En riktigt bra video som går igenom vad spotmarknad är inom trading.
HandelsrobotVad vi tyckerInformation för produktenSkapa konto
Prisvinnande valutarobot från Finansbranschen.se
TA algo

TA algo

Handla på börsen automatiskt

Med över 4000 kunder & över 422% i avkastning under perioden 2018-2023 är vi utan tvekan Sveriges mest pålitliga och välkända valutarobot.

 • Fullt automatisk handel
 • Verifierade resultat
 • Avkastning i både upp och nedgång
 • Lättanvänd för småsparare

Handel med TA Algo är helt gratis för dig som kund.

Öppna konto

Historia bakom Automatisk Aktiehandel

Automatisk aktiehandel har använts sedan slutet av 1970-talet. I början fokuserades systemet på att identifiera arbitrageförbättringar, vilket är prisavvikelser mellan två olika marknader, till exempel en aktie som är billigare på en alternativ marknad. Därefter utvecklades systemet för att innefatta handel med olika finansiella tillgångar, till exempel aktier, valutor, råvaror och obligationer.

Under de senaste åren har teknologin för automatisk aktiehandel fortsatt att utvecklas. Automatiska handelssystem har blivit mer avancerade och kan nu användas för att identifiera möjligheter för lönsam handel. Tekniken har också förbättrats för att öka effektiviteten och hastigheten vid handeln. Med hjälp av automatisk aktiehandel kan investerare dra nytta av marknadens dynamik och fatta snabba beslut om att köpa och sälja aktier. Dessutom kan systemet följa marknadsförhållanden dygnet runt för att ge investerare en konstant uppsikt över marknaden.

Fördelar- och Nackdelar med automatisk aktiehandel

Fördelar med automatisk aktiehandel trading

Det finns många fördelar med att låta ett programmerat system övervaka och analysera marknaden efter investeringsmöjligheter. Här nedan är några av dem:

 • Minimera känslor: Automatiska tradingsystem tar bort känslor från tradingprocessen. Genom att hålla känslorna i styr har man som trader oftast lättare att hålla sig till planen. Eftersom att tradingordrar är exekverade automatiskt efter de regler som är inställda, behöver man inte ändra eller ifrågasätta tradingen. Dessutom minimerar man risken att överhandla, dvs. köpa eller sälja vid alldeles för många tillfällen.

 • Förbättra hastigheten på ordrar: Eftersom datorer reagerar direkt på marknadsförhållanden, har automatiska system möjligheten att skapa ordrar så tidigt som kriterierna är mötta. Att ta sig in eller ut från en trade några sekunder tidigare kan göra en stor skillnad på resultatet. Så fort som en position är öppnad så går även riskhantering igång där både vinsthämtning och en skyddande stopp-nivå automatiskt blir satt. Eftersom att marknader kan röra sig snabbt och det kan vara förödande för kapitalet att inte sätta något stopp så är detta viktigt. Ett automatiskt trading-system förhindrar detta.

 • Sprid ut din risk: Genom att använda sig av dessa typer av system möjliggör man handel med flera olika strategier på samma gång. Man kan därför sprida risken på flera olika finansiella instrument samtidigt som man hedgar sig mot positioner som går mot förlust. Det som är väldigt krävande för en människa klarar en dator av på en millisekund.
 • Minskad risk för förluster: Automatisk aktiehandel gör det möjligt för investerare att kontrollera risken genom att skapa regler som begränsar de möjliga förlusterna.
 • Möjlighet att dra nytta av marknadsförhållanden: Automatisk aktiehandel ger investerarna möjlighet att dra nytta av marknadsförhållanden som skulle ha missats annars.
HandelsrobotVad vi tyckerInformation för produktenSkapa konto
Prisvinnande valutarobot från Finansbranschen.se
TA algo

TA algo

Handla på börsen automatiskt

Med över 4000 kunder & över 422% i avkastning under perioden 2018-2023 är vi utan tvekan Sveriges mest pålitliga och välkända valutarobot.

 • Fullt automatisk handel
 • Verifierade resultat
 • Avkastning i både upp och nedgång
 • Lättanvänd för småsparare

Handel med TA Algo är helt gratis för dig som kund.

Öppna konto

Nackdelar med automatisk aktiehandel

Det finns flera fördelar med den här typen av trading, men också några motgångar som man bör vara medveten om.

 • Datorer kan krascha: Att använda sig av ett automatiskt system kan verka simpelt, men i verkligheten är det en väldigt sofistikerad (men icke ofelbar) metod för att investera. Beroende på den trading plattform du använder kan systemet exekvera reglerna från en dator istället för en server. Vad det innebär är att systemet inte skickar dina ordrar till marknaden om din internetanslutning slutar fungera.
 • Man behöver monitorera: Även om det teoretiskt sätt skulle vara fantiskt att enbart behöva sätta igång datorn och lämna den på utan någon monitorering så fungerar det inte i praktiken. Det beror helt enkelt på att tekniken inte är helt pålitlig eftersom uppkoppling, strömavbrott och datorkrascher kan uppstå. Det är möjligt att ett sådant avbrott skulle kunna resultera i att ordrar inte blir av eller att det blir fel. Om systemet istället monitoreras då och då så kan man istället identifiera och lösa problemet snabbt.
 • Utförs av system: Automatisk aktiehandel är beroende av systemet för att fungera, vilket kan leda till att det inte kan fånga upp alla marknadsförändringar.
 • Möjliga problem med datakällor: Automatiska system kan inte garantera att data som används är korrekt och kan leda till att värdefulla signaler missas.
 • Möjligheten att förlora pengar: Automatisk aktiehandel kan leda till förluster om systemet inte korrekt fångar marknadsförändringar.

Jämförelse mellan Automatisk Aktiehandel, Automatisk Valutahandel och Övriga Former

I denna tabell jämförs automatisk aktiehandel med automatisk valutahandel och övriga former. Automatisk aktiehandel och automatisk valutahandel är båda automatiserade system som används av investerare för att handla med finansiella instrument, men de har vissa viktiga skillnader som ska beaktas.

Även om de två systemen är liknande, är det viktigt att investerare förstår de olika fördelarna med varje system innan man börjar investera. Följande tabell jämför automatisk aktiehandel med automatisk valutahandel och övriga former.

Automatisk AktiehandelAutomatisk ValutahandelÖvriga former
Fokuserar på aktierFokuserar på valutorHandel med obligationer, råvaror, derivat etc.
Automatiserad handelAutomatiserad handelMöjlighet att använda manuella strategier
Kan handla på flera marknaderKan handla på flera marknaderMöjlighet att handla på ett begränsat antal marknader
Möjlighet till hög avkastningMöjlighet till hög avkastning
Mindre riskMindre riskMöjlighet till högre risk
En tabell som jämför olika automatiska handelsformer.

Investeringar Med Automatisk Aktiehandel Program – Introduktion till TA Algo

Att investera i aktier är ett utmärkt sätt att skapa långsiktig förmögenhet och passiv inkomst. Problemet med att investera är att det kan ta mycket tid och energi att följa aktiemarknaden och välja rätt investeringsstrategi. För att förenkla processen finns det nu ett antal olika automatiska aktiehandelsprogram, däribland TA Algo, som kan hjälpa investerare att maximera avkastningen på sina investeringar.

TA Algo är ett avancerat automatiskt aktiehandelsprogram som har utvecklats för att hjälpa investerare att få bättre resultat på sina investeringar. Programmet använder en kombination av konventionella handelsstrategier och artificiell intelligens för att förutsäga marknadens rörelser och fatta de bästa investeringsbesluten. Det är ett helautomatiskt system som kan handla både kort- och långsiktiga positioner, medan det även kan anpassa sin strategi för att följa marknadens förändringar.

Eftersom TA Algo är ett helautomatiskt system, behöver investeraren inte bry sig om att följa marknaden eller fatta investeringsbeslut. Programmet styr alla handelsbeslut och tar hand om alla detaljer som är involverade i att investera. Det är också ett flexibelt system som kan anpassas för att passa investerarens risknivå och investeringsmål.

Det som gör TA Algo unikt jämfört med andra automatiska aktiehandelsprogram är att det är programmerat för att använda artificiell intelligens för att förutsäga marknadens rörelser. Detta gör att programmet är mycket mer effektivt än andra liknande program och kan hålla sig före marknaden.

I slutändan kan TA Algo hjälpa investerare att maximera avkastningen på sina investeringar, samtidigt som det även kan hjälpa dem att hålla sig inom deras risknivå och investeringsmål. Det är ett användarvänligt och flexibelt system som kan anpassas efter varje enskild investerares unika behov. Det är därför ett utmärkt val för investerare som vill få ut mer av sina investeringar och ta bort risken för att göra felaktiga investeringsbeslut.

HandelsrobotVad vi tyckerInformation för produktenSkapa konto
Prisvinnande valutarobot från Finansbranschen.se
TA algo

TA algo

Handla på börsen automatiskt

Med över 4000 kunder & över 422% i avkastning under perioden 2018-2023 är vi utan tvekan Sveriges mest pålitliga och välkända valutarobot.

 • Fullt automatisk handel
 • Verifierade resultat
 • Avkastning i både upp och nedgång
 • Lättanvänd för småsparare

Handel med TA Algo är helt gratis för dig som kund.

Öppna konto

Undvik bedrägerier

När du letar upp de system som du föredrar att använda, kom ihåg: Låter det för bra för att vara sant, så är det oftast de. Det finns massor av bedrägerier. En del system lovar alldeles för höga vinster för en väldigt liten kostnad. Men hur ska man då tänka när man väljer ett system? Här är några tips:

 1. Se till att du inte använder pengar som verkligen behöver. Betala av det viktigaste eller lägg över en tid undan pengar för detta ändamål. Ställ alltid frågor innan du kör igång så att det känns bra. Gör du inte detta kanske du förlorar pengarna i slutändan.
 2. Gör din research och se till så att du vet allt om systemet i fråga. Läs även det finstilta!
 3. Finns det några rekommendationer där ute? Kolla efter tredje-partssidor som recenserat roboten.

Ett automatiskt tradingsystem som är baktestat, har ett trackrecord och varit aktivt i flera år är TA Algo. Det finns ett flertal recensioner och användare på Google som kan rekommendera samt att de har en aktiv kundbas som väljer deras automatiska system som är programmerat för MT4 i språket MQL4.

Om man väljer att använda dem så ingår även en VPS (Virtual Private Server) kostnadsfritt så att roboten alltid är igång.

HandelsrobotVad vi tyckerInformation för produktenSkapa konto
Prisvinnande valutarobot från Finansbranschen.se
TA algo

TA algo

Handla på börsen automatiskt

Med över 4000 kunder & över 422% i avkastning under perioden 2018-2023 är vi utan tvekan Sveriges mest pålitliga och välkända valutarobot.

 • Fullt automatisk handel
 • Verifierade resultat
 • Avkastning i både upp och nedgång
 • Lättanvänd för småsparare

Handel med TA Algo är helt gratis för dig som kund.

Öppna konto

Serverbaserad automation

Investerare har en möjlighet att köra sitt automatiska tradingsystem genom virtuell server. På så sätt är både plattformen och systemet alltid aktivt. Vanligtvis tillkommer en avgift men den är relativt låg (cirka 100 kronor i månaden).

Vanliga Frågor & Svar – FAQ

Varför använder investerare automatisk aktiehandel?

Investerare använder automatisk aktiehandel för att spara tid och energi när de utför handelstransaktioner. Det är ett effektivt sätt att dra nytta av marknadsförhållanden som skulle ha missats annars.

Behöver man vara erfaren för att använda automatisk aktiehandel?

Nej, investerare behöver inte vara erfarna för att använda automatisk aktiehandel. Allt investerare behöver göra är att skapa ett system som använder handelsregler för att köpa och sälja aktier, valutor och andra finansiella tillgångar.

Hur kan man dra nytta av automatisk aktiehandel?

Genom att använda automatisk aktiehandel kan investerare dra nytta av marknadsförhållanden som skulle ha missats annars. Det gör det möjligt för investerare att placera order på marknaden utan att manuellt behöva investera tid och energi för att följa marknadsnyheter.

Är det säkert att använda automatisk aktiehandel?

Det är säkert att använda automatisk aktiehandel så länge investerare förstår hur systemet fungerar och tar hänsyn till riskfaktorer. Det är dock viktigt att investerare använder system som är programmerade för att begränsa risker, såsom riskgränser för att undvika förluster.

När användes automatisk aktiehandel först?

Automatisk aktiehandel har använts sedan slutet av 1970-talet.

Vad används automatisk aktiehandel för?

Automatisk aktiehandel används för att identifiera möjligheter för lönsam handel med olika finansiella tillgångar, till exempel aktier, valutor, råvaror och obligationer.

Hur har teknologin för automatisk aktiehandel förbättrats?

Teknologin har förbättrats för att öka effektiviteten och hastigheten vid handeln. Det har också gjorts förbättringar för att ge investerare en konstant uppsikt över marknaden.

Vilka fördelar medför användning av automatisk aktiehandel?

Med hjälp av automatisk aktiehandel kan investerare dra nytta av marknadens dynamik och fatta snabba beslut om att köpa och sälja aktier. Det ger också investerare möjligheten att följa marknadsförhållanden dygnet runt.