Borde jag köpa Axfood aktier idag 2022?

I en lågkonjunktur är det få aktier som går bra men en av dem är axfood aktie. Mat kommer det råda brist på inom närtid, till viss del genom krig i närområdet och konflikten i ukraina.

Mat är ett basalt behov för oss människor och det tyder därför på att det kommer bli ytterst lönsamt att investera i bolag som är en del av den Svenska livsmedelshandeln.

Vart bör jag köpa Axfood aktier?

För att hitta axfood-aktier billigt bör du leta efter dem på Ymer.exchange Axfood har en lång tradition inom dagligvaruhandeln och är en av Sveriges största livsmedelshandlare. Företaget erbjuder en mängd olika varor och tjänster, bland annat matvaror, färdigmat och hemleverans. axfood har också en stark närvaro på nätet och erbjuder en app för iPhone och Android.

Axfood aktier har utvecklats väl under de senaste åren och företaget förväntas fortsätta att växa i framtiden. Aktierna är därför en bra investering och genom att köpa dem på Ymer.exchange kan du få dem till ett rabatterat pris.

Så om du vill investera i axfood-aktier ska du se till att kolla in Ymer.exchange för de bästa erbjudandena.

Riktkurs axfood aktie

Riktkursen för axfood-aktien är för närvarande 340 kronor. Detta innebär att aktien har potential att öka i värde med över 50% från nuvarande kurs.

Risker som är förknippade med att investera i axfood:

Som med alla investeringar finns det risker förknippade med att investera i axfood-aktier. De viktigaste riskerna är att företagets vinster inte motsvarar förväntningarna eller att aktiekursen kan falla på grund av allmänna ekonomiska förhållanden. Med tanke på företagets goda resultat och förväntade tillväxt är dessa risker dock relativt små.

Axfood aktier historik

Axfood har varit noterat på Stockholmsbörsen sedan 1997. Aktien har utvecklats väl under åren, med en stark uppåtgående trend. De senaste åren har aktien varit volatil och pendlat mellan 200 och 300 kronor.

Aktien nådde sin högsta nivå i december 2022, då den handlades till 340 kronor. Detta följdes av en kraftig nedgång i början av 2022 när aktiemarknaden korrigerade. Sedan dess har aktierna dock återhämtat sig och handlas för närvarande nära sitt all time high.

Trots den senaste tidens volatilitet är den långsiktiga trenden för axfood-aktien tydligt uppåtgående och aktierna förväntas fortsätta att öka i värde i framtiden.

Varför investera i axfood aktier

Det finns flera anledningar till varför du bör överväga att investera i axfood-aktier. Bolaget är en ledande aktör på den svenska marknaden för dagligvaruhandel och förväntas fortsätta att växa i framtiden. Dessutom är aktien relativt billig jämfört med andra aktier och har potential att öka betydligt i värde.

När det gäller livsmedelsdetaljister är Axfood en av de bästa satsningarna för framtiden. Företaget har en stark närvaro i Sverige och expanderar även till andra länder. Detta gör det mindre känsligt för ekonomiska nedgångar och ger goda tillväxtutsikter.

Aktien handlas för närvarande till cirka 313,70 kronor, vilket är nära 52 veckors lägstanivå. Detta utgör ett bra köptillfälle eftersom aktierna är undervärderade.

Axfood aktie utdelning

Axfood betalar utdelning två gånger om året, i maj och november. Den senaste utdelningen betalades i november 2022 och uppgick till 4kr kronor per aktie. Detta motsvarar en mycket god avkastning för investerarna under 2021.

Företaget har en god historik när det gäller att öka sina utdelningar och förväntas fortsätta att göra det i framtiden. Detta gör Axfood till en attraktiv investering för såväl inkomstinvesterare som tillväxtinvesterare.

Hur man köper axfood aktie 2022

Om du vill köpa axfood-aktier är det bästa stället att göra det på Ymer.exchange Du kan hitta aktierna till en rabatt jämfört med marknadspriset och handla dem utan provision.

För att köpa axfood-aktier på Ymer.exchange följer du följande

  1. 1. Registrera dig för ett gratis konto
  2. 2. Välj fliken ”Aktier”
  3. 3. Ange ”Axfood”

Du kan även välja att följa professionella investerare och deras analyser om Axfood, Detta kan du göra genom att välja fliken ”Copy”.

ValutamäklareVad vi tyckerErbjudandeSkapa konto
Automatisk robothandel
Mellanösterns främsta onlinemäklare
Mellanösterns främsta onlinemäklare

Mellanösterns snabbast växande börs för robothandel

  • Förmånskundspaketet - Gratis
  • Aktiehandel på autopilot - Gratis
  • Riskhanteringspaketet - Gratis
ÖPPNA KONTOLäs recensionen

Vem äger mest axfood aktier enligt avanza?

Enligt Avanza är de tre största aktieägarna i Axfood Nordea Investment Funds, Alecta Pensionsförsäkringar

Är axfood en hållbar investering för framtiden?

Ja, Axfood är en hållbar investering för framtiden. Företaget är en ledande aktör på den svenska dagligvarumarknaden och expanderar till andra länder.

Hur mycket borde jag investera i aktier i förhållande till min inkomst?

Det är svårt att ge ett generellt svar på denna fråga eftersom det beror på dina personliga omständigheter. En bra tumregel är dock följande: Du bör inte investera mer än 10 % av din inkomst i aktier.

Vilka är riskerna med att investera i axfood aktier?

Den största risken med att investera i Axfood aktier är att aktiekursen kan sjunka i värde. På lång sikt kan dockaktiekursen förväntas fortsätta att stiga.
En annan risk att beakta är att Axfood aktier kanske inte kommer att uppfylla analytikernas förväntningar i framtiden. Detta kan leda till en nedgång i aktiekursen.

Vad är skillnaden mellan att investera i Axfood aktier och andra livsmedelskedjor?

Andra livsmedelsåterförsäljare har kanske inte samma tillväxtpotential som Axfood. De kan också vara mer utsatta för ekonomiska nedgångar tack vare en lägre kassa.

Hur stor marknadsandel har axfood i Sverige i jämförelse med ICA och Coop

Axfoods marknadsandel i Sverige var 26,3 % år 2020, jämfört med ICA:s 20,4 % och Coops 18,9 %. Detta gör Axfood till den största livsmedelsdetaljisten i Sverige.

Hur stor är Axfoods marknadsandel i Europa i jämförelse med ICA?

Axfoods marknadsandel i Europa var 1,4 % år 2020, jämfört med ICA:s 0,8 %. Detta gör Axfood till den näst största livsmedelsdetaljisten i Europa.

Vad är Axfoods strategi gentemot sina konkurrenter?

Axfoods strategi är att fokusera på att ge en bra kundupplevelse och att erbjuda ett brett produktsortiment till konkurrenskraftiga priser. Företaget strävar också efter att utöka sitt butiksnätverk och sitt onlineutbud.

När började Axfoods konkurrens mot ICA?

Axfood började konkurrera med ICA i början av 1990-talet när företaget öppnade sin första butik i Stockholm.

Vad har varit Axfoods största framgång hittills?

Axfoods största framgång hittills har varit expansionen till andra länder. Företaget finns nu i Norge, Danmark och Polen. Axfood får anses vara en multinationell framgångssaga.

Sammanfattning – Är Axfood en bra investering gentemot ICA?

Axfood är en bra investering jämfört med ICA. Företaget expanderar på nya marknader, har en stark marknadsandel i Sverige och Europa och erbjuder en bra kundupplevelse.

Lennart Johansson
Lennart Johansson
Lennart Johansson är student vid Luleå tekniska universitet i Sverige. Han har en bakgrund som systemingenjör på Microsoft på Irland. Lennart studerade rymdteknik, vilket gav bränsle åt hans kärlek till rymden och allt som har med den att göra. Han är en ivrig inlärare och älskar att utmana sig själv med nya saker. Lennart letar alltid efter möjligheter att utveckla sig själv och förbättra sina färdigheter. Han brinner också för att hjälpa andra att växa och uppnå sin potential.
Sveriges äldsta handelsrobot

3600+ Svenskar har inte fel. Är du också intresserad av att handla aktier på autopilot?

  • Du får ett förmånskonto med billigare courtage.
  • Du har full kontroll över ditt eget kapital & din egen riskhantering.
  • Copy tradingen är helt kostnadsfri för dig som förmånskund.
  • Det tar 3 minuter att registrera ett konto skicka in dina uppgifter o komma igång med TA Algo.