Aktien Bonava B aktiekurs|Köp|2022

Om man ser till utdelning på kronor per aktie är det Bonava B aktie vi pratar om. Bonava B har en mycket hög utdelning med en direktavkastning på 10.02 procent enligt Avanza.

Bonava är ett vackert gammalt bolag som har sina rötter i den anrika NCC koncernen som sträcker sig tillbaka till 1930 talet. Bonavo har under årens gång tillskansat sig nya bolag under sig som moderbolag och är idag listade på börsen under mid cap.

Bonava b aktie handlas sedan 1996 under eget namn på Nasdaq Stockholm under tickern BONAV B innan dess gick dem under NCC Housing.

När NCC Housing bestämbdes för att avknoppas till BONAV B delades aktier ut till aktieägarna därför är Nordstjernan AB och Fjärde AP fonden fortfarande dem största ägarna i Bonava B aktie.

Bonava B aktie & verkningsområde

Bolaget är verksamt inom konstruktion och agerar även konstruktörer och designers åt bostäder och fastigheter. Deras mål är att leverera välddesignade fastigheter till investerare och konsumenter.

Design av fastigheter blir bättre och bättre för att skapa en förstaklassig stadsbild av Sverige och vår huvudstad. Design är otroligt viktigt och blir enbart bättre o bättre i Sverige.

Verksamhetsområde för Bonava AB

När vi Bonava utvecklar bostäder tar dem hand om hela värdekedjan nedan:

  • Köp av mark
  • Design och arkitektur
  • Försäljning & marketing
  • Produktion av fastigheten
  • Kundservice efter försäljning

Bonava B aktie är listad på Mid cap Stockholm

Bonava är ett mycket fint anskaffningsvärt bolag som är listat på mid cap i Stockholm. Bolaget hållet ett högt etiskt arbetssätt och ägs till stor del av Nordstjernan AB som även innehar nästan hälften av samtliga röster i bolaget.

På Avanza hittar man även bonava aktie forum där det skrivs friskt om bolaget och man applåderar förhållningssättet till bolagets företagsstrategi inom fastighetsbranschen.

Ägarlista för Bonava B aktie 2022

Bonava ägareKapitalRöster
Nordstjernan AB24,5%49,0%
Fjärde AP Fonden8,2%4,8%
Swedbank Robur Fonder5,9%3,0%
Didner & Gerge Fonder Aktiebolag3,0%1,5%
Vanguard2,5%1,7%
Länsförsäkringar Fonder2,2%1,2%
Dimensional Fund Advisors2,2%1,1%
Unionen2,0%1,0%
Norges Bank1,9%1,0%
RAM Rational Asset Management1,6%0,8%
https://www.avanza.se/aktier/om-aktien.html/663399/bonava-b

Investera i bonava b aktie

För dig som suttit som en hök på dina aktier det senaste året är det inte svårt att förstå varför aktien har fallit efter två hårda år med Covid och ett nytt år med krig i närområde har fått börsen överlag att falla som en sten.

Bonava har en fantastisk strategi för utdelning med en enorm direktavkastning på 10% vilket gör det otroligt relevant för oss som är ute efter att skapa en utdelningsbombmatta.

Bonava B har ett börsvärde över 3 Miljarder SEK och tog en förlust genom utgången ur Ryssland. På kort sikt innebär utträdet ur Ryssland en kreditförlust enligt årsstämma 2022 men som kan komma att gynna bolagets intressen över tid.

Utdelningsaktie nr ett när det kommer till direktavkastning

Bonava är ett fantastiskt bolag som precis som resten av börsen haft en stark nedgång under det senaste året. För oss traders som alltid håller en stor del av vårt kapital i likvida tillgångar för att vi handlar Derivat är det nu ett fantatiskt läge att handla aktier i Bonava på REA.

Bonava utdelning 2022 ligger på 10.02% enligt Avanza på B aktien. Utdelning på kronor per aktie är 1.75 SEK.

Vad kostar det att köpa Bonava aktier?

Bonava B aktie ligger på Avanza på kursen ni har möjlighet att se ovan i tabellen.

Hur mycket stiger börsen med?

Börsen stiger under 2022 inte alls utan den faller brett efter flera år av uppgång.

Vad är det Bonava AB tillverkar?

Bonava AB tillverkar, förvaltar och säljer fastigheter till konsumenter och investerare.

Bonava aktie analys|Framtidsutsikter

Utträdet ur Ryssland skadade bolaget, vi anser att det är ett strategiskt misstag att missa en marknad med 143 miljoner i befolkning. Aktiehandel är inte baserat på känslor utan siffror. Moraliskt sett var det självfallet rätt men ett aktiebolags syfte är att ge utdelning åt sina ägare och i detta fallet anser vi att bolaget gjort fel gentemot småspararna och aktieägarna.

Vi anser självfallet att Bonava har en positiv framtid men med sämre förutsättningar än innan uttåget ur Ryssland. Till grund av den massflykt av bolag från Ryssland sticker dem varken ut från resten av industrin vilket gör att spelfältet och riktkursen är bibehållen för Bonava B Aktie.

Lennart Johansson
Lennart Johansson
Mitt intresse ligger i Svenska aktier, jag handlar fulltid med TA Algo och även Autotrader via Nordnet. Genom trading har jag hittat både ekonomiskt frihet och livsglädjen att göra något jag älskar att göra och det delar jag med mig till er.
Certifierad mjukvara för handel

TA algo har presterat sedan 2011 inom derivatbranschen. Den handlar automatiskt optioner, warranter och terminer med full automatiserad riskhantering.

  • Du får en gratis VPS där din terminal handlar från.
  • Du har full kontroll över ditt eget kapital & din egen riskhantering.
  • Robotrågivaren är kostnadsfri i enlighet med ESMAs regelverk.
  • Installationen av VPS och robotrådgivaren är kostnadsfri.