Kryptovalutor i procentandelar

BTCSEK Graf 3 Program

BTCSEK graf är självklart ett populärt alternativ för Svenskar att hålla koll på Bitcoin kursen i Svenska kronor. För detta behöver man ofta en bra graf. I denna posten skall vi gå igenom dem mest användbara graferna och saker man bör tänka på när man använder en graf och bitcoin.

Snabbkurs om Valutapar & BTCSEK Graf

När man handlar ett valutapar är det ett fåtal saker man bör tänka på och detta påverkar kursen beroende på hur du placerar paren mot varandra. Vi förklarar i nedan artikel hur det fungerar.

SEK Kurs Exempel 1

Kronans kurs är viktig att förstå i det hela det viktig att tänka på när man möter kronan i en graf är att den mäts mot något exempelvis Bitcoin. SEK/BTC där SEK står framför BTC förklarar hur många bitcoin en krona är värd, i enlighet med dagens datum är den värd 0,0000023BTC.

500kr to USD Exempel 2

OM vi tar faller av krona till dollar är det samma princip där hur många kronor får i exemplet av 500kr till USD du får hela US$ 53.37 för 500 SEK.

BTCX Kurs Exempel 3

För den svenska kryptoväxlaren BTCX är det viktigt att man förstår att priset hos BTCX är baserat på deras egna likviditet i exchangen alltså inte det som kanske är på Binance eller Trijo.

BTCSEK Graf och Exempel 4

Hur kan vi då veta vad en bitcoin är värd den är ju olika prisad på många olika exchanges, binance har ett pris och btcx har ett annat.
Hemligheten i att förstå vad du för dina kronor när du köper bitcoin är att kolla på priset på den specifika exchangen där du handlar, svårare än så är det inte.

SEK Värde Exempel 5

Hur kan jag veta vad SEK egentligen är värd oberoende av vad Dollarn står i för värde eller Euron. När man vill förstå vad ett riktigt värde är av kronan behöver man ta nationalekonomi och handelsbalans in i faktorerna. Om landet exporterar mer än vad man importerar stärks värdet av kronan precis som i ett aktiebolag som säljer mer än vad dem spenderar, värdet på aktien går då upp. Detsamma händer med Kronan även om andra faktorer även påverkar.

Hur räknas växelkursen ut för de olika valutorna?

Kursen räknas ut baserat omvärlds faktorer, ränteläget, risker i närområdet och handelsbalansen för framtida handel.

BTCTicker en mycket bra BTC Graf

btcsek graf
bitcointicker.co är ett bra verktyg

https://www.bitcointicker.co

Bitcointicker.co är en nördig hemsida för oss som gillar data, den ger oss ett aggregerat nyhetsflöde för bitcoin samt en bra och tydlig graf. BTCTicker & BTCSEK graf är nästintil alltid uppe på en av mina 3 skärmar när jag day tradar. Det viktigaste man skall tänka på med denna graf är att den kanske inte alltid stämmer in med en Svensk exchange. Ett exempel kan vara Trijo som har lite sämre likviditet än dem stora växlarna där ute. Du får ett aggregerat orderdjup och en god överblick i realtid över BTCSEK Graf. Om du är intresserad av Bitcoin så bör du investera i dig själv och din framtid genom att ta en av våra kurser I Göteborg.

Mempool

Screenshot 24 1
mempool är viktigt för att hålla koll på kostnader

https://mempool.space/graphs#1m

Mempool är en av dem mest fantastiska produkterna inom Kryptovärlden. Mempool visar hur många satoshis i realtid som bitcoins blockchain kräver för att skicka en transaktion. ibland sitter man där med en transaktion man skapat men det verkar inte som att den når fram. Det beror på att mempool visar en hög nivå av satoshis som måste betalas till den som minar för att din transaktion skall gå iväg. I mempool kan du därför ta ett beslut själv att betala lite extra för att din order skall landa säkert hos din mottagare i tid, eller skicka vid en annan tidpunkt. Mempool är ett utmärkt exempel för att läsa at transaktions kostnaden i en BTCSEK Graf.

Coin360
Screenshot 25
Coin360 är en trevlig svenskägd widget

https://coin360.com/

Coin360 ägs till vis del av Svenska Hilbert group HIL B den börsnoterade hedgefonden som handlar med crypto. Coin360 har en fantastisk produkt och det är deras Heatmap som fungerar i realtid och läser av marknaden, uppgångar och deras marketcap. Denna heatmap används primärt på en hel del av världens cryptohemsidor och har en enorm exponering. Affärsmodellen är simpel man skapar en widget i Världsklass för att simpelt ranka så högt som möjligt på google få bra score i SEO. En heatmap kan även jämföras med en BTCSEK Graf fast i dollar.