Copy trading | Social trading | Aktier 2022

Copy trading används flitigt hos småsparare under dem senaste åren. Plattformar som Shareville hos Nordnet och Etoro har fått mycket uppmärktsamhet medans aktörer som Avanza hamnat något efter i utvecklingen. Copy trading är en legal term som fungerar i Europa tack vare avgränsningar i MIFID2 som även finansinspektionen anpassat sig till som stadgas av ESMA.

Fondförvaltning skiljer sig i att du behöver en kapitalförvaltningslicens för att utföra handel med andra kapital medans Copy trading inte går under samma direktiv.

Vad är Copy trading?

När du deltar i copy trading följer du en annan persons positioner, det gäller både ingångar och utgångar i marknaden och du bestämmer själv hur stora positioner i förhållande till ditt eget kapital i jämförelse med den du följer som du vill ta. Det viktiga att förstå när det gäller copy trading är att du har full kontroll på ditt eget kapital genom att du kan stänga positioner du själv inte tror på även om du följer andra.

När den du följer gör vinst gör över du vinst och när han gör förluster gör även du förluster i marknaden.

social trading

Att kopiera andra har fått mig lära mig
otroligt mycket om aktier på Stockholmsbörsen

Genom copy trading kan du lära dig följande.

Vart kan jag handla genom copytrading och vilka mäklare erbjuder detta?

Det viktigaste när du väljer en mäklare för just copytrading är att den finns registrerad hos finansinspektionen för din trygghet som kund, då ånjuter du även investerarskydd så som insättningsgarantin.

Rekommenderad mäklare för just Copy trading är utan tvekan Etoro som börjar bli mer och mer känd i Sverige. Etoro hittar du även hos finansinspektionen.

Online är även etoro hett diskuterat det finns allt från ros till ris men det gäller nog dem flesta plattformar där du faktiskt har möjlighet att marknaden även går emot dig. Överlag är sentimentet mot Etoro positivt och dem är en global erkänd mäklare.

Copytrading hos etoro

Plattformen ger dig fördelar som du annars inte skulle hitta på Svenska marknaden, du kan simpelt blanka produkter genom säljpositioner med ett överliggande värdepapper så som CFD. När andra väljer att följa din strategi tjänar du även pengar på att dem följer dig. Genom att du har möjlighet till andra inkomstmöjligheter än att enbart ligga i aktier och hålla dem ökar din portfölj exponentiellt vilket gör att din portfölj utökas snabbare.

Etoro ISK eller investeringssparkonto är nog den största anledningen att Svenskar ofta väljer att handla Svenskt istället för en aktör som Etoro det är nämligen kapitalskatt på vinsten. Det viktigaste när man jämnför skatt i jämförelse med Nordnet är kanske att även vinsten är betydligt högre hos etoro tack vare hävstång.

Trading hos etoro handla aktier avgiftsfritt

En av dem viktigaste anledningar till att handla aktier hos Etoro är att du gör så utan avgift. Att handla utan avgift ger dig en enorm edge i marknaden med tanke på att den avgiften kan vara skillnaden mot att du gör vinst eller förlust. Därför är Etoro exceptionellt bra för riskhantering där du vill gå in och ut fort vid såkallade scalping strategier. Etoro avgifter är alltså mycket låga till inga alls, det är något vi älskar.

Hur gör jag för att sätta in pengar på etoro

För att sätta in ditt tradingkapital eller sparande hos etoro behöver du göra ett par extra steg med tanke på att det är en internationell mäklare och därav inte är integrerad med BankID. Oroa dig inte att skicka in pass eller körkort och en faktura som visar att du bor där du säger att du bor är fullt normalt i utlandet.

 1. Klicka på knappen nedan
 2. Öppna ett konto
 3. Verifiera ditt konto genom att bevisa att du är du genom KYC processen.
 4. Sätt in pengar via banköverföring eller kort
 5. Börja handla aktier avgiftsfritt

När du är klar med dessa stegen kan du enkelt börja följa andra med ett knapptryck.

Etoro Skatt

Som vi nämnde lite kortfattat tidigare är det kapitalskatt på vinsterna på Etoro, det kan tyckas högt och onödigt när det finns investerssparkonto. Skillnaden när det gäller skatten är egentligen inte så stor när man ser till vinsterna som skapas. Hos etoro är inte 100% om året fantasisummor om du följer rätt trader, då är det okej att betala lite högre skatt.

Exempel: Lotta väljer att handla med Etoro, hon har bestämt sig att följa fredrik som gått 423% på 5 år. Lotta stoppar in 1 miljon SEK och utökar detta till 1.9mkr efter första året lotta är nu skyldig kapitalskatt på beloppet av hennes vinst genom copy trading.

Vad är Social trading?

Social trading har fått sparare i hela norden att gå i taket. Nordnet skapade sin egen plattform för social trading som lanserades 2014-2015 som en nytänkande plattform för att slå sig in i vad som Nordnet såg en stor marknad under uppbyggnad. Man ville inte tappa mark mot internationella jättar som Etoro och andra aktörer.

Kopia investerare med Nordnet Shareville

Nordnet:s Shareville handlar inte bara om att få inspiration från andra. Det är också en plats där du kan diskutera dina mål med likasinnade. Det finns tusentals personer på webbplatsen som delar samma investeringsmål som du. Så oavsett om du precis har börjat eller om du är en erfaren investerare är Nordnet Shareville den perfekta platsen för dig

Nordnet Shareville är den perfekta platsen för investerare på alla nivåer av erfarenhet. Om du bara har börjat kan portföljerna från framgångsrika investerare ge dig välbehövlig inspiration. Och om du är mer erfaren kan diskussionerna på webbplatsen hjälpa dig att ta dina investeringar till nästa nivå

Men det som verkligen skiljer Nordnet Shareville åt är gemenskapen. Det finns tusentals människor på webbplatsen som är ivriga att diskutera sina investeringsmål med andra. Detta är en ovärderlig resurs oavsett om du precis har börjat eller är en erfaren investerare. Diskussionerna på Nordnet Shareville kan hjälpa till att peka dig i rätt riktning och se till att dina investeringsmål är realistiska och uppnåeliga.

Så om du letar efter en one-stop shop för alla dina investeringsbehov, så leta inte längre än Nordnet Shareville! Med sin rikedom av resurser och vänliga gemenskap finns det ingen bättre plats för att nå framgång som investerare.

Se hur Nordnet:s Copy Trading-plattform ”Shareville” fungerar.

Så här öppnar du ett konto

För att handla genom social trading behöver du ett konto genom Nordnet för att nå Shareville, när du har ett konto kan du simpelt följa svenskars strategier inom aktier och värdepapper. Fördelarna med Shareville och social trading är att det är just aktier som Svenskar älskar.

Social trading och hur det påverkar ditt resultat i portföljen är något som ofta omnämns i aktieforum, det visar sig nämligen att dem flesta traders på Nordnet inte är mycket bättre än gemene man. Du bör vara vaksam och noggrann innan man följer någon, gör din research.

Social trading
Nordnet erbjuder social trading genom sin egen handelsplattform Shareville.

Genom social trading kan du lära dig följande.

 • Aktiestrategier via Nordnet
 • Se hur professionella traders placerar sig i aktiemarknaden och varför.
 • Se hur dem kapar förluster och går in och ut ur positioner.

Hos Nordnet skyddas du av insättningsgarantin och det statliga investerarskyddet. Nordnet är en bra aktör som utöver social trading även har autotrader funktionalitet för robotar. Hävstången är dock limiterad hos Nordnet då dem enbart har en Svensk licens och inte en offshore-licens som andra respekterade aktörer inom branschen.

Hos Nordnet handlar du aktier genom shareville detta har varit mycket lönsatm för Nordnet med tanke på att dem även tar avgifter för varje handlad produkt till skillnad från Etoro som är avgiftsfritt. Nordnet är även anpassat för en Svensk marknad vilket betyder Svenska priser för samtliga tilläggstjänster vilket internationellt sett bör anses kostsamt, även för Svenskar.

copy trading
Trading platform för investeringar så som copytrading är hett 2022.

Många önskar att copy trading avanza fanns tillgängligt men Avanza har faktiskt gått en annan väg och istället rört sig bort ifrån copytrading och social trading vilket vi får anse vara ett misstag.

Trading platform med Copytrading sammanfattning

När det gäller copytrading är det enbart en aktör som står ut i marknaden och det är Etoro, det finns helt enkelt ingen direkt konkurrent till deras affärsplan, priser och tillgångsklasser. Etoro är en utmärkt mäklare för nybörjare såväl som dig som tradar manuellt idag. Du kan dessutom utöka din egen handelsportfölj genom att låta andra följa dina egna positioner.

Läs mer om Etoro i huvudmenyn under mäklare.

Är eToro säkert eller en bluff?

Etoro är helt säkert för dig som investerare, dem är reglerade och täcks av internationella fördrag och regulationer. Dem är även medlemar i CIF Cyprus investment fund detta ger dig som sparare ytterligare ett lager av kompensation om bolaget skulle gå i konkurs.

Är det helt gratis att köpa aktier på eToro?

Ja det är helt gratis att köpa aktier på etoro som inte tar några avgifter av dig som investerare.

Hur mycket kommer Copy Trading att kosta mig?

Du som investerare betalar ingenting för att kopiera andra hos Etoro i enlighet med deras policies.

Vad är social trading / copy trading?

Om du laddarpå ditt konto på Etoro kan du hitta flertalet traders som redan är profitabla, du kan därför välja på egen risk att följa en av dessa och då kommer deras trades proportionerligt att speglas mot ditt eget konto. Detta är Copy trading.

Vad är minimibeloppet för att kopiera en annan handlare?

Du betalar ingenting på Etoro för att kopiera en annan trader överhuvudtaget.

Etoro Sverige

Etoro har gått frammåt med stormsteg på Svenska marknaden och har egentligen ingen konkurrent, Nordnet var tvungna att leverera tjänsten shareville och Avanza försöker hårt med att komma ikapp inom copy trading branschen. Jag skulle dock inte säga att man lyckas det är lite som att jämnföra Bings sökmotor med googles det är egentligen inte microsofts affärside att vara en sökmotor, på samma sätt misslyckas både Nordnet och Avanza att leverera social trading.

Etoro har ett vibrant community i Sverige med både traders och följare som frekvent pratar med varandra och samarbetar för marknadsföring för att få in fler. Svenskar är ett av världens mest konservativa och tillbakahållna folk och är rädda för att pröva utländska och nya ideer, det gör att dem missar mycket bra saker på vägen.

Etoro omdöme

Vi ger Etoro rungande 9/10 stjärnor, den sista stjärnan är mer en smakfråga då det handlar om att vi kanske inte gillar deras design av interfacet. Svenskar gillar Svensk design och stilrenhet, etoro kan ibland kännas lite väl utländskt med mycket färger och effekter som vi inte är vana vid. Servicen på både kundsupport och trading fungerar klockrent och alla investeringar betalas ut i tid. Överlag är tjänsten och kundupplevelsen fantastisk där dem även har Svensk support.

Saker som sticker ut extra mycket när det gäller copy trading på Etoro är det lättöverskådiga interfacet för att se track records över tid på individuella traders. Enkelheten att kopiera andra traders och att faktiskt äga sin aktier. När du blankar går dock din aktie över till derivatform för enkla och smidiga utgångar och ingångar och det är ytterligare en fantastisk ide då du som trader inte behöver oroa dig för en illikvid aktie.

Vi ger Etoro 9 av totala 10 stjärnor när det kommer till just Copy trading.

Stocks_SW
Lennart Johansson
Lennart Johansson
Lennart Johansson är student vid Luleå tekniska universitet i Sverige. Han har en bakgrund som systemingenjör på Microsoft på Irland. Lennart studerade rymdteknik, vilket gav bränsle åt hans kärlek till rymden och allt som har med den att göra. Han är en ivrig inlärare och älskar att utmana sig själv med nya saker. Lennart letar alltid efter möjligheter att utveckla sig själv och förbättra sina färdigheter. Han brinner också för att hjälpa andra att växa och uppnå sin potential.
Sveriges äldsta handelsrobot

3600+ Svenskar har inte fel. Är du också intresserad av att handla aktier på autopilot?

 • Du får ett förmånskonto med billigare courtage.
 • Du har full kontroll över ditt eget kapital & din egen riskhantering.
 • Copy tradingen är helt kostnadsfri för dig som förmånskund.
 • Det tar 3 minuter att registrera ett konto skicka in dina uppgifter o komma igång med TA Algo.