creades aktie

Creades aktie | A-Aktie | Aktiekurs | Investera

Ofta när man tänker på en bra aktie speciellt inom investmentbolag är det svårt att håla ögonen ifrån Creades aktie som ger en otroligt fin riskjusterad avkastning till sina aktieägare. I Sverige är det nog få som gått miste om just detta bolag och vem som egentligen står bakom deras flaggskepp Avanza. Företaget är en av dem mest populära aktierna i Sverige med god anledning tack vare just Avanza som får klassas som Sveriges mest innovativa och innehållsrika börs.

Bolaget går under förkortningen eller tickern som det kallas CRED A och CRED B.

Bolagets riktkurs förändras kontinuerligt och det bästa sättet att följa den är att hålla sig uppdaterd på just Avanza.

Om Creades A
BörsStockholmsbörsen
SektorFinans
TickerCRED A
VDJohn Hedberg
HemsidaCreades.se
Tabellen är lånad av Avanza.se

[stock_market_widget type=”card” template=”chart4″ assets=”CRED-A.ST” display_currency_symbol=”true” api=”yf” chart_range=”5y” chart_interval=”1wk”]

Antal aktier i Creades

Antal aktier i bolaget är 135 762 391 och dem är listade på Large cap på stockholmsbörsen.

Creades aktieinnehav

Innehavet består bland annat av Avanza och namnet kommer från teorin om Creative destruction. Branscher utvecklas konstant och speciellt bolag, Creades har som affärside att utveckla förädla men även revolutionera branscher inom Svenska finansindustrin.

Investera i bolaget som äger Avanza

Hos TA gruppen så är det svårt att klassa denna aktie som något annat än Köpvärd och bolaget kommer att fortstätta växa och ge värdeökning oavsett hur börsen går till grund av sigg ägande av Avanza.

Sett till ägarlistan är det som välkänt Familjen hagströmer som står som huvudägare och storägare i bolaget och har behållt kontrollen sedan start. I den ingår även bolag som Svenska banker och stora fonder som stabilt är intresserade av bolagets värdeökning samt utdelning.

Creades innehav från ägarsidan lyder följande:

10 största ägareKapitalRöster
Sven Hagströmer ink familj60,9%45,4%
Spiltan Fonder2,3%3,2%
Handelsbanken Fonder2,2%3,1%
AMF Pension & Fonder2,1%2,9%
Avanza Pension1,8%2,5%
PriorNilsson Fonder1,2%1,6%
SEB Fonder0,6%0,8%
Jan Röring0,5%0,6%
Dan Sten Olsson med familj och stiftelse0,5%0,7%
Erik Nielsen genom bolag0,5%0,7%
Listan är tagen från www.avanza.se
En bra video som går igenom Creades.

Borde du investera i creades-aktien 2022?

Avanza tjänar pengar när du handlar inte när dina aktier går upp, man har även systematisk internalisering och stora delen av marknaden som handlar med derivat förlorar. Creades äger även fler bolag men flaggskeppet är Avanza.

Aktien är mycket anskaffningsvärd även i dessa tider när börsen faller och substansvärdet är mycket fint.

Creades aktieutdelning 2022 är baserade på dess vinster från Avanza och medelstora noterade och onoterade bolag som är i dess innehav. Utdelningen 2022 bestämdes på årsstämman den 7 april om en utdelning på 1.4kr per aktie fördelat på kvartalsutdelning.

Avanzas uppgång när börsen rasar

Avanza i sig har tiodubblat sitt värde på tio år vilket säger en hel del rörande Bolaget och moderbolaget i sig och varför intäkterna är så givande. Vill man istället se en analys för deras aktie bör man se en av våra andra artiklar om hur du analyserar en aktie, eller varför inte läsa om aktien på just Avanza.

Creades köpvärd? absolut från TA gruppens sida, det är en mycket bra aktie i vårt och torrt du köper den enklast via Accuindex där du även kan använda robothandel för att handla aktien.

TA Algo

Handla valutapar automatiskt med oss
Med över 4000 kunder & över 422% i avkastning under perioden 2018-2023 är vi utan tvekan Sveriges mest pålitliga och välkända valutarobot.

  • Fullt automatisk handel
  • Verifierade resultat
  • Avkastning i både upp och nedgång
  • Över 4000 nöjda kunder

Handel med TA Algo är helt gratis för dig som kund.

Creades investerar i Creaspac

Den 20-23 maj köpte investeringsbolaget Creades 525 000 aktier i Spac-bolaget Creaspac. Dessa aktier köptes till ett genomsnittligt pris på 93,97 kronor per aktie, vilket motsvarar en total affär värd 49,3 miljoner kronor. Transaktionen gjordes på Nasdaq Stockholm, enligt Finansinspektionens insynsregister.

Creades flytt signalerar förtroende för Creaspac, ett svenskt fastighetsbolag som fokuserar på att utveckla effektiva och anpassningsbara arbetsplatser för den moderna arbetsplatsen. Med detta kapitaltillskott från Creades kommer Creaspac att kunna accelerera sina tillväxtplaner och fortsätta att skapa värde för sina aktieägare.

Creades är inte främmande för att investera i Spacföretag; i själva verket har företaget en lång historia av framgångsrika investeringar i onoterade tillväxtföretag. Denna senaste investering ligger i linje med Creades strategi att investera i företag med stark tillväxtpotential och en solid ledningsgrupp

Creaspac har vuxit snabbt sedan starten 2015, och företagets aktieägare har sett betydande avkastning på sin investering. Med detta nya kapital från Creades kommer Creaspac att kunna fortsätta sina aggressiva expansionsplaner och bygga vidare på sin marknadsledande position

Creades har genomfört en nyemission om cirka 11,1 miljoner aktier och tillförs härigenom cirka 1 000 miljoner kronor

Creads AB har genomfört en riktad emission av 11,111,111 A-aktier till 90 kronor per aktie, vilket ger en inbetalning på cirka 1,000 miljoner kronor före transaktionskostnader. Teckningspriset fastställdes genom ett accelererat bookbuilding-förfarande som leddes av Skandinaviska Enskilda Banken AB (”SEB”) som Sole Global Coordinator och Bookrunner, vilket resulterade i överteckning bland institutionella investerare som deltog kraftigt i erbjudandet och samtidigt säkrade betydande rabatter på marknadspriserna.

Är Creades köpvärd?

Ja aktien är mycket köpvärd med god substansrabatt är det ett av Sveriges bästa investmentbolag.

Vilka innehav har Creades?

Creades har flera innehav i flera brancher som du kan hitta via Avanza.

Vem äger Creades?

Familjen hagströmer står för över 60% av ägandet i bolaget och är pionjärer inom online trading genom sitt innehav i Avanza.