Silverpris | Bör du sälja ditt silver? | 2022

I Sverige bestäms silverpriset av ett antal faktorer, bland annat det globala marknadspriset på silver, tillgången på silver på den öppna marknaden och silvrets unika egenskaper. Svenskt silver påverkas även av andra faktorer, såsom landets valutavärdering och räntor. Alla dessa faktorer bidrar till att bestämma priset på silver i Sverige.

Köpa Silver 2022 är nog ingen dum ide i dagens börsmarknad med Ukraina och Ryssland krisen runt hörnet. Dagens Silverpris har hållt sig förvånansvärt lågt för att vara i det skick marknaden är i nu.

Det har gått rykten om att silverpriset och marknaden är manipulerat från den Amerikanska sidan och trycks därför ner, dessa rykten har nu på senaste tid visat sig sanna. JPMorgan blev belagda med straffbot på ca 9 miljarder kroner för manipulation av marknaden. Det kan ju dock bara betyda en sak, om dem pressat ner priset virtuellt är det en extremt bra ide att köpa till silverpriset.

Vart köper jag Silver & vad ligger silverpriset på?

I Sverige finns det många guld och silverhandlare där man kan köpa smycken, man skall dock ta i beaktning att redan där är priset när dubbelt så dyrt. När du köper silver skall du göra detta via en grossist, till exempel Libertysilver i Sverige.

När du väl köpt ditt silver gäller det att sitta på det till pension, ditt silver skall vara en icke likvid tillgång det till säga en tillgång du inte avyttrar, den skall bara fungera som en hedge mot inflationen.

Genom att köpa silver blir vi rika tillsammans vi undviker inflation och sparar i en långsiktig tillgång som du på äldre dagar enkelt kan lösa in tilll banken eller sälja dem online till ett högre silverpris än det du köpte dem för.

Silverpriset idag ligger på 238.45 SEK per Troy ounce, men med tanke på att Federal reserve tryckt mer än hälften av samtliga sedlar som finns i omlopp i dollarn dem senaste två åren. Silverpriset har legat någorlunda still, så borde detta vara minst 2x när manipulationen av silver stannar.

Har du fysiskt silver finns det olika priser baserat på det silverpris pantbanken uppger att dem köper råvaran för. Vi rekommenderar dock att hålla ditt silver just nu som förmögenhetsförvaltning.

Andra anledningar att du inte borde sälja ditt silver är detta silverpris historik som vi ser över tid.
Om du är intresserad av en silverpris graf skal du gå in på råvarusektionen av Investing.com som har en fantastisk sammansättning av grafer för dagens silverpris.

Priset på silver per gram är ett värde som stiger och faller beroende på flera olika faktorer.

Priserna på vissa metaller som silver och guld är mycket volatila, det vill säga de kan snabbt ändra sig. Priset på silver per gram faller normalt när aktie- och obligationspriserna stiger, eftersom investerare i dessa marknader normalt sett inte ser metallpriser som en stabil form av tillgång.

Priset på silver per gram varierar dock också beroende på hur länge man har handlat med silver. Ju längre tid man har handlat med silver, desto mer stabil blir handeln och därmed blir priserna också mer stabila. Priset på silver per gram är alltså inte bara beroende av aktie- och obligationspriser utan också av handelsvolymerna.

Går det att handla råvaran i ett instrument?

Ja silver går att handla hos flertalet nätmäklare till exempel Ymer Exchange, CMC Markets och IG som alla erbjuder derivat på Silver där man kan placera en såkallad pending order för att vänta på en enorm prisstegring av råvaran.

Om man vill läsa mer om varför Silver & Guld och kanske Bitcoin är det enda rätta just nu bör man ta och titta på Mike Maloney som är en extremt duktig talare men även investerar i just Guld och Silver.

Aktuellt silverpris och andra metaller är ett intressant ämne för många människor. Hur fastställs detta i Sverige och vart är bra platser att köpa silver & sälja silver på? Aktuellt silverpris och andra metaller fastställs av flera olika faktorer.

Bland annat används det för elektronik, smycken, mynt, bestick och medicin. Andra användningsområden är indikerar på hur efterfrågan Aktuellt silverpris är just nu. Detta pris brukar ligga runt 31-32 kronor per gram men kan variera beroende på fluktuationer i efterfrågan och produktion.

I Sverige är det vanligast att handla Aktuellt silverpris via internet men det går även bra att göra via banken eller handla direkt hos Aktiebolag. Det finns Aktiebolag som säljer såkallade bullioner online med leverans till olika adresser i Sverige.

ValutamäklareVad vi tyckerErbjudandeSkapa konto
Automatisk robothandel
Mellanösterns främsta onlinemäklare
Mellanösterns främsta onlinemäklare

Mellanösterns snabbast växande börs för robothandel

  • Förmånskundspaketet - Gratis
  • Aktiehandel på autopilot - Gratis
  • Riskhanteringspaketet - Gratis
ÖPPNA KONTOLäs recensionen

Kontrakt på Silverpriset

När du väl valt en mäklare kan det vara intressant att se vad för typ av kontrakt man kan investera i rörande produktens pris och om det bör anses vara spekulativt eller inte. Silverpriset har en relativ låg omsättning mot till exempel guldhandeln som globalt är betydligt större man stor sannolikhet av att det är enklare att köpa mindre tackor för högre pris vilket gör det enklare att handla större volym med guld.

Om du har ett genuint intresse av onlinehandel med olika typer av produkter så som råvaror, valutor, aktier, index eller varför inte EL genom nordpool så skall du absolut ta del av våra gratis kurser vi erbjuder hos TA Gruppen uppe i menyn ”Online trading”.

Silverpriset prognos 2022 kommer till stor sannolikhet att gå upp under detta året men man skall även förstår att priset trycks ned genom manipulation av marknaden vilket gör silver otroligt undervärderat. När denna manipulation stannar av kommer vi med stor sannolikhet på dagens industri att läsa om hur silverpriset rusar, då kan det vara försent att gå in.

Hur framställs silver?

Gruvorna producerade under 2020 2500 ton och världens största silvergruva är baserad i Mexico där dem producerade 5600 ton Silver. Dem näst största producerande länderna är Peru, Kina, Ryssland och Chile. Till stor del är dem största producenterna baserade i Sydamerika men även USA och Canada. När silver utvinns görs det till grund på silverpriset som man vill bibehålla. Dagens industrianpassning av råvaran äter upp ungefär hälften av all utmynning varav den totala utmynningen är 2300 ton till industrin och resterande går till myntning, juveler och smycken.

Dem största producenterna

På listen dyker Fresnillo upp som nummer 1 den Mexikanska silverjätten, på en andra plats kommer Polska KGHM Polska Miedz, Brittiska Glencore och den amerikanska gruvjätten Newmont.

Vad får man betalt för silver?

Det beror helt och hållet på vart du bestämmer att sälja ditt silver. Handlar du online är det spotpriset du handlar mot och säljer du till pantbanken är det ofta spotpriset minus dem procent pantbanken tar.

Hur mycket är 925 silver värt?

Silver 925 (Sterlingsilver): 4 Kr/g. Silver 830: 3,50 Kr/g.

Vad får man för gamla silverbestick?

För rent silver kan du få ungefär 2.99kr per grammet hos guldsmedar och silversmedar.

Vem betalar mest för silver?

Den som betalar mest för Silver är silverklubben.se

Lennart Johansson
Lennart Johansson
Lennart Johansson är student vid Luleå tekniska universitet i Sverige. Han har en bakgrund som systemingenjör på Microsoft på Irland. Lennart studerade rymdteknik, vilket gav bränsle åt hans kärlek till rymden och allt som har med den att göra. Han är en ivrig inlärare och älskar att utmana sig själv med nya saker. Lennart letar alltid efter möjligheter att utveckla sig själv och förbättra sina färdigheter. Han brinner också för att hjälpa andra att växa och uppnå sin potential.
Sveriges äldsta handelsrobot

3600+ Svenskar har inte fel. Är du också intresserad av att handla aktier på autopilot?

  • Du får ett förmånskonto med billigare courtage.
  • Du har full kontroll över ditt eget kapital & din egen riskhantering.
  • Copy tradingen är helt kostnadsfri för dig som förmånskund.
  • Det tar 3 minuter att registrera ett konto skicka in dina uppgifter o komma igång med TA Algo.