Tradingview DAX diagram

DAX Magplasket väntar

ec539000 f895 40cb 8ecf c551d1510119
Anna-Lena Baerbock gnuggar armbågar med DAX.

Normalt sett borde jag inte vara negativ men Euron faller och DAX faller samtidigt jag anser att det är ett tecken att oroa sig. Euro zonen står inför en stark ”sell off” medans vi har krigshystering påhärjat av bloomberg vars ägare är rådgivare till Pentagon. Läs mer om DAX30 här.

Bankkrisen 2008

Vi har sett flertalet gånger hur den amerikanska sektorn försöker föra över mycket av förlusten 2008 på sina Europeiska motparter på senare tid genom att och jag citerar ” Americans have become a lot richer due to the corona crisis – Joe Biden ” Helt plötsligt är vi uppskrämda av en upppiskad stämning av Pentagon igen för att köpa vapen från USA.

More money today MMT

Jag antar att dem tjänar på oss där igen. Det finns dock ingen chans att dem kan täcka upp sitt budgethål och håller sig till det nymyntade uttrycket ”MMT” More money today. MMT är egentligen bara ett ”Coolt” uttryck för att trycka pengar för att betala sin egen Statsskuld för att inte defaulta.

DAX30

DAX blir utsuget genom att man blockerar handel med ryssland, tyska ekonomin är starkt bunden till Rysk gas och det tar 4 år innan jänkarna kan fylla på Europas förråd med LNG. Det betyder att EU står utan gas redan nästa vinter om Gazprom stänger av kranen och då lär Tysk industri falla på magplask. Läs mer på TA Nyheter SE.

Bull Bear Wireframe.E08.2k
den eviga bilden på en björn och en tjur som representerar marknaden och dax.

Hur påverkas tyskland?

Tyskarna har som vanligt varit lite skyga att delta publikt i konflikten Scholz är ny i kläderna och mpåste fylla Merkels skor vilket få anses vara en enorm utmaning. Merkel var en stor och bestämd Madame som knappast lät andra styra hennes vilja. Scholz får dock gå igenom ett rejält eldbad i sin första tid i politiken.
Tyskland kommer drabbas stenhårt av dessa sanktioner speciellt genom bränslepriset och vi får se hur länge han blir kvar som ledare för Tyska riket.