day trading tips

Day Trading Tips: Lär Dig Mer Om Trading

På den finansiella marknaden finns det många trading tips, tack vare att det är ett så pass brett ämne. Alla investerare har nämligen inte samma målsättning och de flesta har olika handelsstilar. Det finns därför utbildningsmaterial som kan handla om hur man hanterar olika tidsperspektiv, till hur man utför tekniska analyser på till day trading eller swing trading. Många trading tips går även igenom olika psykologiska aspekter, riskhantering och hur man hanterar sina pengar.

I det här inlägget delar vi med oss av trading tips för nybörjare och erfarna handlare. På så sätt hoppas vi att du lär dig något som du tidigare inte visste, så att du kan bli en bättre investerare!

10 trading tips
Så här kan det se ut när man analyserar marknaden efter trading tips.

10 Trading Tips För Dig Som Vill Bli Bättre

För att bli bättre och utvecklas inom trading krävs det att man pluggar på. Vi på TA Gruppen vill därför ge er de tio bästa tipsen som tar din trading till en nivå här nedanför:

 1. Hantera Din Risk: Det är otroligt viktigt att man sätter sig ner och skapar en strategi för sin riskhantering, innan man börjar investera. Om man gör det så försäkrar man sig om att man klarar av eventuella förluster, utan att det riskerar hela sin portfölj. Utan en riskhanteringsstrategi så kan ens trading-upplevelse bli kortvarig.

En bra riskhantering innebär bland annat att man har bra koll på sina stop-loss och take-profit nivåer vid varje position. Det är också viktigt att positionsstorlekarna är okej i relation till sin totala portfölj, så att man inte överexponerar.

 1. Planera Din Trading: En av de viktigaste punkterna i vår lista är planering. Utan en plan så är det lätt att man gör misstag. Om man t.ex investerar impulsivt utan att ha gjort varken en teknisk eller fundamental analys, så riskerar man istället att förlora sina pengar. Det är också viktigt att planera hur mycket man har tänkt att investera och vilken tidpunkt investeringen skall ske.

Om man utför trading utan en plan så är det nästintill förbestämt att man ska förlora på sikt. Lönsamma handlare ser alltid till att ha en konkret plan, innan man exekverar positioner på marknader.

 1. Utbilda Dig Själv: Framgångsrika investerare ser alltid till att fortsätta utvecklas, så att man gör bättre och bättre investeringar. Givetvis går inte alltid alla investeringar vägen, men om man fortsätter att lära sig så undviker man misstag och kan på så sätt göra bättre ifrån sig.

Förutom utbildningsvideor finns det utbildningsmaterial i form av böcker och artiklar. Vi på TA Gruppen har även skapat utbildningsmaterial för den som vill lära sig mer.

 1. Använd De Verktyg Som Finns: I dagens läge finns det massor av verktyg som traders kan använda sig av till trading. Det finns t.ex diagramverktyg för att analysera marknader på. Se till att använda dig utav detta när du gör tekniska analyser. På så sätt har du mycket bättre förutsättningar.

Ett annat verktyg är att använda sig av en trading robot. Med automatisk robothandel kan du få hjälp av artificiell intelligens, som kan ta de tuffa besluten åt dig.

 1. Följ Din Strategi: Det är lätt att påverkas känslomässigt under tider som det går dåligt, men också när det går bra. Man kanske börjar göra förhastade beslut för att man precis har förlorat pengar. Man kanske också börjar investera i större positioner än vad man egentligen planerat för att man har vunnit lite extra.

Det bästa man kan göra är att följa sin strategi till punkt och pricka, oavsett historiska resultat. På så sätt ser man till att man håller sig till planeringen och att inga onödiga pengar försvinner pga. känslor.

 1. Analysera Marknaden: Genom att veta när man ska öppna en position och stänga en position så underlättar man sin trading. Man har dessutom bättre chanser att göra goda resultat om man analyserar marknadsförhållanden Innan man investerar.
 1. Fokusera Inte På Pengarna: Det kan vara mentalt svårt att se sina pengar sina i förlustpositioner. Det är därför extra viktigt att man inte ser det som pengar. Det är istället bättre att man ser det som redskap. Genom att använda sig av redskapen (pengarna) så kan man göra pengar, även om man ibland tillfälligt behöver vara minus för att gå plus.

Det är också lätt att man tar hem mindre vinster, bara för att man är rädd för att förlora. En sak som är viktigt att förstå är att man inte kommer vinna varenda trade. Ibland så förlorar man helt enkelt, men att stänga trades som man är rädd att förlora kan potentiellt innebära att man går miste om jättevinster. Tänk inte på pengarna när du tradar!

 1. För En Journal Över Din Trading: Genom att skapa sig möjligheten att analysera tidigare trades via en journal så ökar man sin möjlighet att göra bättre ifrån sig framöver. Idag gör de flesta mäklare detta åt dig via den handelsterminal som man blir erbjuden att använda. Man kan t.ex se vilka nivåer man köpte in sig på och vilka nivåer som positionerna stängdes på. Man kan i princip se all historisk data som avgifter, vilka trades det var och vilken förlust/vinst man slutade på.
 1. Ta Ansvar Över Din Trading: Det är lätt att man skyller på marknaedn när det går dåligt. Försök istället att vända på det och fråga dig själv vad du kan göra bättre till nästa gång. Några andra frågor man kan ställa sig själv är:
 • Hur kan jag undvika att det händer igen?
 • Behöver jag ändra något i mitt sätt att handla?
 • Har det fungerat för mig förut? Var det kanske bara otur?

Frågar man sig själv det här varje gång så ökar man chanserna att göra bättre framöver.

 1. Ta Pauser: Fortsätt inte under tider du känner att det är tufft och att du inte presterat något bra. Stäng ned handelsterminalen och gå tillbaka till ruta ett. Om du istället fortsätter och investerar mer pengar så riskerar du att göra ännu fler misstag som kommer att resultera i realiserade förluster.

Förstå Grunderna För Investeringar På Aktiemarknaden

Om du är nybörjare på aktiemarknaden finns det några saker du måste förstå innan du börjar daytrada. Först bör du lära dig vad daytrading är och varför det fungerar. För det andra bör du lära dig att läsa bokslut så att du kan upptäcka trender på marknaden. För det tredje bör du lära dig hur aktiemarknaden fungerar så att du kan undvika vanliga misstag. Slutligen bör du lära dig hur mycket pengar du tryggt kan investera på aktiemarknaden.

Day trading är ett spännande sätt att tjäna pengar på aktiemarknaden. Det är också en riskfylld investeringsstrategi, eftersom den kräver att du köper och säljer aktier med mycket kort varsel. Om du följer de här tipsen kan du dock minimera riskerna med daytrading.

Day Trading Med Aktier

Ett annat tips är att utföra day trading med aktier via marginalhandel (CFD). Det betyder att man köper kontrakt på aktiekursen och kan då även tjäna pengar när kursen sjunker. Beroende på hur mycket i hävstång man handlar med så kan man göra extra mycket pengar (och förlora) genom den hävstång som mäklaren erbjuder.

Självklart behöver man inte just day trada aktier, men sanningen är att många i dagsläget gör det med goda resultat. Kollar man på framgångsrika handlare så är det inte ovanligt med veckovis avkastning på flera procent. Det kan innebära många tusenlappar extra varje vecka, tack vare day trading med aktier.

Ta Reda På Vilka Aktier Som Är Bäst För Dig

Ett väldigt lönsamt sätt att handla på är day trading via aktiehandel. Det innebär att man köper aktier billigt för att potentiellt sälja dem dyrare. Beroende på hur billigt och hur många aktier man köper så avgör det hur mycket man tjänar.

Trading Tips För Nybörjare

Som en erfaren trader kan det vara lätt att tro man kan allt, men som nybliven trader kan det kännas omtumlande. Vi vet också att det kan vara lätt att skippa utbildningen för att man vill ge sig ut på finansmarknader direkt. Som tur är har vi på TA Gruppen valt att ta med de bästa tipsen för nybörjare här nedanför:

Välj En Marknad Som Passar Dig

Det är viktigt att man inte enbart handlar för att handla. Man kan t.ex handla med aktier, valutapar, kryptovalutor och råvaror. Alla marknader är olika och har sina egna fördelar- och nackdelar. Om man t.ex vill handla aktier så kan det vara en bra idé att börja med 150,000 SEK i startkapital. Vill man istället valutahandla så kan det räcka med mindre. Försök att välja det som passar din ekonomi, intresse och målsättning bäst.

Några viktiga punkter att fråga sig själv innan man börja är:

 • Hur mycket kapital har jag att investera?
 • Har jag råd att eventuellt förlora detta?
 • Hur mycket volatilitet är jag beredd att hantera?
 • Vilket finansiellt instrument vill jag använda mig av?

Det finns möjlighet till stora pengar i nästan alla marknader och det finns egentligen inget som är bättre eller sämre. I slutet av dagen handlar det om vad som passar dig bäst. Tänk också på att man som nybörjare oftast förlorar pengar, innan man börjar hämta hem vinster.

En Nyckelfaktor Är Tålamod

Som nybörjare är det viktigt att bli bra på en marknad och att man håller sig till en marknad. Man behöver t.ex inte investera i flera saker samtidigt, utan det bästa är att fokusera helt och hållet på en sak. Man kan försöka att gräva sig djupare i marknaden för att lära sig mer ingående hur det fungerar. På så sätt kommer det att kännas mer logiskt och det blir då lättare att hantera sina investeringar.

Det absolut viktigaste är att inte stressa. Man behöver som ny trader ta det lugnt och sansat, så att man minimerar misstagen och maximerar sin potential i marknaden.

Lär Dig Grunderna

Innan du ens kan börja handla med finansiella instrument, så behöver du se till att du har några viktiga saker redo. Här nedan hittar du de allra viktigaste:

 • En Dator: Det kan vara bekvämt att använda sin mobiltelefon, men det är absolut bättre om du har en dator med flera skärmar. Du har mycket lättare för att göra tekniska analyser när du gör det med en mus- och tangentbord.
 • En Stabil Internetuppkoppling: Utan tillgång till internet så kan du inte utföra trading. Det är otroligt viktigt att ha en pålitlig internetuppkoppling som sällan är avstängt. På så sätt riskerar du inte att förlora viktiga trades för att internet strular.
 • En Mäklare: Om du är nybörjare inom daytrading bör du börja med ett mäklarföretag som erbjuder låga krav på minsta insättning, utan transaktionsavgifter. Du behöver också se till att din mäklare har ett gott rykte. Kanske det absolut viktigaste är att du har ett konto hos en mäklare som erbjuder den typ av handel du vill utföra. Om det är aktie- eller valutahandel så kan du t.ex öppna ett konto hos Accuindex.
 • En Handelsplattform: Mäklaren erbjuder oftast en handelsterminal i form av app och mjukvara till datorn.
 • Börja Handla: När du väl har valt ett mäklarföretag och en handelsplattform behöver du komma igång. Onlineplattformar ger dig tillgång till ditt konto dygnet runt och gör det möjligt att handla, så länge marknaden är öppen.
TA Algo

Handla valutapar automatiskt med oss
Med över 4000 kunder & över 422% i avkastning under perioden 2018-2023 är vi utan tvekan Sveriges mest pålitliga och välkända valutarobot.

 • Fullt automatisk handel
 • Verifierade resultat
 • Avkastning i både upp och nedgång
 • Över 4000 nöjda kunder

Handel med TA Algo är helt gratis för dig som kund.

Hitta Rätt Tidpunkter Att Handla På

Eftersom att världen är uppdelad i olika kontinenter och tidszoner, så finns också möjligheten att handla på olika marknader. Valutamarknaden är t.ex öppen dygnet runt, Måndag till Fredag, medan aktiemarknaden mest handlas på dagtid under veckodagar. Som nybörjare kan det vara bra att hitta en marknad att fokusera på istället för flera marknader på en och samma gång.

Lär dig Mer Om Teknisk Analys

Teknisk analys är en metod för att analysera finansiella marknader genom att titta på tidigare prisrörelser. Detta hjälper handlare att förutse framtida trender och identifiera möjligheter. Som nybörjare är det viktigt att man förstår hur man gör för att analysera en trend, stöd- och motstånd samt olika priskurser att handla på.

För att lära sig teknisk analys så kan man läsa vår utbildningsguide om ämnet. Det är också viktigt att man sätter sig ned och börjar titta på olika diagram. På så sätt kan man börja skapa sig en förståelse om varför priskurserna rör sig som de gör.

Några Sista Ord Till Alla Nybörjare

Att börja med trading, oavsett vilken form det gäller, är inte alltid enkelt. Det kan kännas som en lång och jobbig process bara att komma igång med en mäklare och hitta rätt handelsplattform. Att det i början känns som en lång uppförsbacke är inte ovanligt alls.

Det ska förstå med trading överlag är att det ändå går relativt snabbt att lära sig när man väl sätter sig in i det. Däremot tar det en livstid att bemästra och man ska inte förvänta sig större vinster i början. Det betyder självklart inte att du är förutbestämd att förlora, men kollar man till statistiken för marginalhandel så förlorar 90 procent av alla investerare nästan 90 procent av sitt kapital inom 90 dagar.

Det bästa rådet vi kan ge dig som är ny, är att börja med en större insättning så att du har tillräckligt med marginal på kontot. Du behöver inte sätta allt i risk bara för att du har det insatt på kontot, men då har du tillräckligt att arbeta med. Var också beredd på att inte vinna varenda position som du öppnar, utan ha i bakhuvudet att du är ny och att det får ta den tid det tar.

Vanliga Frågor Och Svar

Hur Daytradar man bäst?

Det gör man genom att sätta upp en strategi, riskhanteringsplan, föra en journal och analysera marknaden, innan man börjar investera. På så sätt skapar man sig själv en stabil grund att arbeta med sina pengar på.

Vad krävs för att bli day trader?

Det krävs disciplin, hårt arbeta och lite tur. Man kommer inte att vinna alltid, men genom att vara väl förberedd samtidigt som man håller sig till sin plan, så kommer man förmodligen att vinna mer än vad man förlorar i längden.

Hur deklarerar man när man Daytradar?

Det gör man via Skatteverkets K4-blankett om värdepapper m.m. Man kan göra detta enkelt via BankID, om man inte vill fylla i det själv i pappersformat.

Vilket program använder daytraders?

De flesta daytraders använder sig utav ett program för diagram som t.ex TradingView. Man brukar också använda sig av en handelsterminal som t.ex MetaTrader 4. Det är något som mäklaren oftast kopplar upp sig till och sedan erbjuder till sina användare.