8 högriskinvesteringar

Dubbla Dina Pengar: 8 Högriskinvesteringar

Investerare lockas av investeringar med hög avkastning även om de vet att de kan vara riskfyllda. Om en investering erbjuder en mycket attraktiv avkastning på kort tid kommer de flesta investerare att ta sina chanser, även om det finns sätt för dem att förlora allt och lite till!

Möjligheten till en garanterad fördubbling av dina pengar är sällsynt, men den finns. I det här inlägget går vi därför igenom åtta av de mest populära alternativen för den som vill dubbla sina pengar!

En video som går igenom andra högriskinvesteringar!

1. 72-regeln

72-regeln hjälper investerare att avgöra hur lång tid det tar för deras investeringar att fördubblas, givet en fast årlig ränta. Genom att dividera talet ”72” med din årliga avkastningsprocent kan de få en uppskattning av hur lång tid det kommer att ta för att få tillbaka sin ursprungliga investering flera gånger om med sammansatt tillväxt varje år!

Sammansatt ränta är det mest pålitliga sättet att få dina pengar att växa. Magin med sammansatt tillväxt innebär att även om du inte har mycket pengar kommer det att ta mindre tid än vad som krävs för andra metoder, som att spara eller investera i annat. Detta eftersom varje krona som sätts in har möjligheten att multiplicera sig själv många gånger om!

2. Investera i Optioner

Optionsmarknaden gör det möjligt för handlare att investera i affärer med hög vinst och låg risk som kan ske i rätt tid. Om du till exempel förutspår att en aktie kommer att stiga med tiden, men det slutar med att du inte når upp till det förutspådda priset, påverkas inte din option eftersom den inte löper ut förrän senare på vägen!

Att tajma marknaden är ett optimistiskt sätt att investera dina pengar eftersom det kräver tid. Professionella investerare avråder vanligtvis från denna praxis, vilket kan leda människor som gör det in i riskabla vatten eller belöna dem med enorma vinster om de har tur – men alla är inte lika duktiga på att hitta bra investeringar på volatila marknader!

3. Börsintroduktioner

Börsintroduktioner belönas ofta kraftigt av investerare, men så är inte alltid fallet. Det kan finnas betydande avkastning att hämta i undervärderade företag som går ut med en emission – särskilt om du köper tidigt innan alla andra. De flesta börsintroduktioner misslyckas dock helt eller ger knappt någon avkastning alls.

Ett exempel är Twilio Inc. som är ett molnkommunikationsföretag som gick till börsen i juni 2016. Företaget tog in 150 miljoner dollar till ett introduktionspris på 15 dollar per aktie. På sin tredje handelsdag, var de upp 90 %. I mitten av december hade denna ökning stigit med 101 %.

Börsintroduktioner är riskabla av flera olika skäl, t.ex. osäkerhet i ledningen. Det är därför viktigt att vara medveten om risken innan man väljer att investera.

4. Riskkapital

Varje dag kommer nystartade företag med produkter och tjänster som är mycket efterfrågade och som folk vill ha. Framtiden för dessa företag är osäker eftersom många misslyckas trots att de har önskvärda erbjudanden, men det finns några pärlor där ute som lyckas på ett fantastiskt sätt. Även om ditt nystartade företag har alla förutsättningar för innovation och utveckling av affärsmodeller, kan dålig förvaltning sänka en potentiell framgång, precis som lokaliseringsproblem gör i dag.

Riskkapitalinvesteringar är ofta mycket riskfyllda, men de innebär också en möjlighet till stor belöning. För att vara säker på att du inte investerar i något som inte har goda chanser att lyckas eller ge avkastning på din investering måste du ta hänsyn till fyra viktiga punkter:

  • Kvaliteten på ledningsgruppen
  • Deras förmåga att säkra finansiering från andra källor, t.ex. lån och bidrag (om tillämpligt)
  • Vilken typ av marknadsnisch de planerar att gå in i när de väl är etablerade
  • Slutligen bör du göra lite forskning om kända konkurrenter som kan ifrågasätta en ny idé som utvecklats av dessa företag

5. Utländska Tillväxtmarknader

Det är aldrig för sent att investera i länder med en växande ekonomi. Med sällsynta tillväxttappar kan investerare lägga vantarna på några nya företag och personliga portföljer som kommer att öka i takt med att deras ekonomier blir mer välmående år efter år!

Investerare bör ta hänsyn till möjligheten att tillväxtmarknaderna inte kommer att uppleva en oöverträffad tillväxt. Om detta inträffar kan det leda till en besviken avkastning för dem som har investerat i dessa länders valutor eller tillgångar över tid. Detta eftersom deras värde minskar jämfört med andra länder runt omkring dem på båda sidor av en ekonomis gräns – vilket kan leda till att människor helt och hållet avstår från att investera.

6. Automatisk Robottrading

Att själv sitta och analysera diagram, företag och situationer är inte det enklaste och det tar tid. Att istället satsa sina pengar med en trading-algoritm som TA Algo kan istället vara mer lönsamt. Många bygger upp sina bankrullar på detta sätt eller ser till att maximera sina vinster, samtidigt som man minimerar förluster tack vare den automatiska riskhanteringen som de kommer med.

HandelsrobotVad vi tyckerInformation för produktenSkapa konto
Svensk ingenjörskonst från Chalmers
TA Algo via Accuindex

TA Algo via Accuindex

  • Courtagefri automatiserad handel.
  • Full kontroll över ditt kapital.
  • Historisk avkastning 2.5 år 371%
ÖPPNA KONTO

7. Obligationer Med Hög Avkastning

Högränteobligationer ger investerare möjlighet att få tillbaka en del av sina pengar om de drabbas av en förlust. De kan vara attraktiva, även i lågräntemiljöer som nu.

Investeringar i högränteobligationer har blivit mer populära eftersom det alltid finns en risk när man får utbetalningar från någon typ av statligt värdepapper. Alla länder ger dock dig inte bara din ursprungliga investering plus den premieavgift som betalats! Detta innebär att människor som investerar klokt kan se en oväntad vinst en dag, medan andra kommer att förlora varje öre som de har vunnit innan förfallodagen.

Investerare bör veta att en högränteobligation som erbjuder 15-20 procent kan vara skräp. Alla dessa obligationer misslyckas dock inte, vilket är anledningen till att de potentiellt kan ge dig bra avkastning på investeringar!

8. Valutahandel

Den högriskmiljö som valutahandel och investeringar innebär är inget för den som är svaghjärtad. Det sker snabba förändringar i växelkurserna som gör det svårt för handlare som investerar sina pengar utifrån känslor snarare än logik eller strategi.

Oavsett hur mycket du vet om ekonomi kan det ändå vara svårt när marknaderna förändras snabbt utan några varningssignaler i förväg!

Valutahandel kan vara mycket givande om den görs på rätt sätt, men den är också riskfylld. Den standard 50:1 hävstång som erbjuds av mäklare kanske inte alltid räcker för investerare som inte är bekanta med hur man använder denna typ av investering klokt och effektivt under press. Det är miljöer med högt tempo som valutamarknaden där sekunder räknas mellan vinster eller förluster som kan leda till att ett helt konto sjunker dramatiskt inom bara en enda tidsperiod för handelsutförandet!

HandelsrobotVad vi tyckerInformation för produktenSkapa konto
Svensk ingenjörskonst från Chalmers
TA Algo via Accuindex

TA Algo via Accuindex

  • Courtagefri automatiserad handel.
  • Full kontroll över ditt kapital.
  • Historisk avkastning 2.5 år 371%
ÖPPNA KONTO

Vad är en högriskinvestering?

Oavsett om du är en erfaren investerare eller nybörjare finns det alltid utrymme för risker. Skillnaden mellan en framgångsrik portfölj och en portfölj som går dåligt kan komma att bli otroligt tight på vad som kan verka som små detaljer vid första anblicken. Investeringar med hög risk omfattar valutahandel (dvs. forex), fastighetsinvesteringar (REIT), börsintroduktioner (IPO). Det finns dock andra former av riskfyllda beteenden, t.ex. riskkapitalinvesteringar, kryptovalutamarknader osv.