Aithena – Hur bra presterar den 2022?

Aithena är en produkt av Eaconomy ett Amerikanskt bolag som har utvecklat en robotrådgivare som handlar med CFD-produkter. Företaget har blivit alltmer populärt i Sverige och även utomlands. I det här blogginlägget ska vi ta en titt på hur bra robotrådgivaren Aithena är och om den verkligen fungerar så bra som svenskarna säger.

Hur fungerar Aithena?

Aithena använder en algoritm för att handla CFD-produkter med hävstång. Syftet med algoritmen är att göra förutsägelser om framtida prisrörelser för underliggande tillgångar och sedan öppna och stänga positioner därefter. Detta är självfallet inte utan risk men med rätt riskhantering kan man begränsa sina förluster.

Företaget hävdar att algoritmen är baserad på maskininlärning och att den ständigt anpassar sig till förändrade marknadsförhållanden. Algoritmen sägs kunna ta hänsyn till ett stort antal faktorer, inklusive nyheter, teknisk analys och marknadssentiment.

Vi intervjuar mannen bakom ”Trading med magnus”

I många år har jag varit entreprenör med allt vad det innebär. I juli 2021 fattade jag ett stort beslut om att flytta hela familjen till Portugal i november 2021. Detta var ett spännande och mycket stort steg för oss. Säger Magnus, bakgrunden och möjligheten att få leva i solen möjliggjordes av att kunna köra daytrading och ett mindre affiliatenätverk hemifrån med Eaconomys teknologi.

aithena

Det tog mig många år av ”klassiska” företag innan jag bestämde mig för att jag ville lära mig hur jag skulle skapa mitt företag online. Anledningen till att jag ville göra detta var att jag började bli ganska sliten efter många år av sökande och ”hårt arbete”.

Jag insåg att oavsett hur hårt jag arbetade så var min fritid praktiskt taget obefintlig och det fanns alltid stressen att prestera. Efter flera år i näringslivet upptäckte jag att handel, och i synnerhet handel med ”programvara”, var ett sätt att frigöra tid. Att handla med programvara har varit ett utmärkt sätt för mig att tjäna pengar och få mer fritid.

Jag skapade Trading med Magnus för att bidra till samhället och hjälpa nya traders i marknaden.

https://tradingmedmagnus.com/

Fungerar Aithena i verkliga marknadsförhållanden?

Det finns inget enkelt svar på den här frågan. Det är svårt att säga hur bra algoritmen faktiskt fungerar i praktiken eftersom det inte är möjligt att testa den utan att riskera riktiga pengar

Vi kan dock titta på några recensioner från tredje part av robotrådgivaren Aithena. Till exempel ger en recension på webbplatsen Robots Advisor robotrådgivaren ett betyg på 4 av 5 stjärnor. I recensionen hyllas det faktum att robotrådgivaren är baserad på maskininlärning och att den tar hänsyn till ett stort antal faktorer. Recensenten varnar dock för att det alltid finns en risk när man handlar med hävstång.

En annan recension på webbplatsen varnar potentiella investerare för att ”det finns bättre alternativ tillgängliga” Recensenten säger att hen inte tror att robotrådgivaren faktiskt fungerar så bra som det annonseras och att hen inte skulle rekommendera den till andra investerare. Denna artikel är dock skriven av anonyma skribenter så det är svårt att verifiera dess innehålls äkthet.

Så vad kan vi dra för slutsats av allt detta?
Jo, det verkar som om det finns en del blandade åsikter om Aithena robotrådgivare. Vissa verkar tycka att den fungerar bra, medan andra inte är så nöjda.

Nackdelen med Eaconomy är traditionell devalvering av Fiat-valuta

Under de senaste åren har vi sett en hel del ekonomisk turbulens. Detta har lett till instabilitet i många traditionella fiatvalutor, vilket har lett till att de har devalverats. Detta kan vara ett stort problem om du har ett handelskonto hos en mäklare som endast stöder traditionella fiatvalutor

Bitcoin är ett bättre val som basvaluta för robothandel

Det finns flera anledningar till varför vi anser att bitcoin är ett bättre val för din handelskontovaluta än traditionella fiatvalutor. För det första är bitcoin inte föremål för inflation som fiatvalutor är.
Detta innebär att köpkraften hos dina bitcoins inte kommer att minska med tiden som den skulle göra med traditionella fiatvalutor, det andra är att medans kronan är ner 50% sedan 2014 så är Bitcoin upp flera tusen procent. Slutligen är bitcoins globala och kan användas överallt i världen.

Baserat på ovanstående skäl anser vi att det är bättre att ha ditt handelskonto denominerat i bitcoin än i en traditionell fiatvaluta. Bitcoin är stabilare och har större köpkraft än traditionella fiatvalutor. Om du letar efter en mäklare som stöder bitcoin som basvaluta på ditt konto rekommenderar vi Ymer Exchange.

ValutamäklareVad vi tyckerErbjudandeSkapa konto
Automatisk robothandel
Mellanösterns främsta onlinemäklare
Mellanösterns främsta onlinemäklare

Mellanösterns snabbast växande börs för robothandel

  • Förmånskundspaketet - Gratis
  • Aktiehandel på autopilot - Gratis
  • Riskhanteringspaketet - Gratis
ÖPPNA KONTOLäs recensionen

Lägg inte alla ägg i en korg utan förvalta ditt kapital i tre olika korgar:

Även om Eaconomy är en bra plats för robothandel bör man tänka på att kanske placera 30% i en korg. Två andra intressanta projekt inom robothandel är TA algo som är vårt inhouse projekt med 371% i avkastning sedan 2019. Det tredje projektet är det Svenska projektet SparaSnabbare från Aktiekollen. Med en väl diversifierad portfölj behöver du aldrig oroa sig för att du är ute på för djupt vatten!

Anna hovstrandh
Anna hovstrandh
Föredetta Journalist och numera trader, aktiefanatiker, frilansande skribent & RSI fantast för tidsskriften för ekonomika tidsskriften TA Nyheter.
Sveriges äldsta handelsrobot

3600+ Svenskar har inte fel. Är du också intresserad av att handla aktier på autopilot?

  • Du får ett förmånskonto med billigare courtage.
  • Du har full kontroll över ditt eget kapital & din egen riskhantering.
  • Copy tradingen är helt kostnadsfri för dig som förmånskund.
  • Det tar 3 minuter att registrera ett konto skicka in dina uppgifter o komma igång med TA Algo.