Eaconomy Aithena vs Ta Algo – Vilken robot skall du välja?

När det gäller att välja en valutarobot finns det många faktorer att ta hänsyn till. Vissa robotar är till exempel utformade för kortsiktig handel, medan andra är bättre lämpade för långsiktiga investeringar. Vissa robotar fokuserar på en specifik tillgångsklass, medan andra erbjuder ett mer diversifierat tillvägagångssätt. Men två av de mest populära handelsrobotarna på marknaden idag är EAconomy Aithena och TA Algo. Så vilken av dem är det bättre valet? För att svara på den frågan är det viktigt att förstå styrkor och svagheter hos varje robot.

EAconomy Aithena är en kraftfull handelsrobot som är utformad för kortsiktig handel. Eaconomy säger att den använder avancerade AI-algoritmer (artificiell intelligens) för att göra affärer för din räkning men presenterar inga bevis för att så är fallet. Eftersom den drivs av AI lär den sig ständigt och förbättrar sin förmåga att göra lönsamma affärer. En nackdel med EAconomy Aithena är dock att den kräver en betydande mängd kapital för att börja handla med. Detta kan vara ett problem för vissa investerare. Den kommer även med en dyr månadskostnad.

TA Algo är å andra sidan en robot som är utformad för långsiktiga investeringar. Den använder en enkel men effektiv algoritm för att köpa och behålla tillgångar över tid. Och eftersom den inte förlitar sig på AI kräver den inte alls lika mycket kapital att börja handla med. TA Algo är gratis och du betalar istället enbart när du placerar dig i marknaden.

Så vilken handelsrobot är bäst? Det beror verkligen på dina individuella behov och mål. Om du letar efter en kraftfull AI-driven robot som kan göra snabba vinster till hög risk är EAconomy Aithena det bättre valet. Men om du letar efter en enkel men effektiv robot som kan hjälpa dig att bygga upp en långsiktig rikedom är TA Algo det bättre valet då den även har ett betydligt längre track record än Aithena och är byggd av välrenomerade svenska forskare.

Hur fungerar Aithena?

Aithena använder en algoritm för att handla valutor med hävstång. Syftet med algoritmen är att göra förutsägelser om framtida prisrörelser för underliggande tillgångar som som valutaparet EUR/USD och sedan öppna och stänga positioner därefter. Detta är självfallet inte utan risk men med rätt riskhantering kan man begränsa sina förluster vilket bidrar till en ökad stabilitet i sina spekulativa köp eller säljpositioner.

Företaget hävdar att algoritmen är baserad på en artificiell intelligens och att den ständigt anpassar sig till förändrade marknadsförhållanden. Algoritmen sägs kunna ta hänsyn till ett stort antal faktorer, inklusive nyheter, teknisk analys och marknadssentiment.

Medlemskapet i Eaconomy och Aithena är hyffsat dyrt och sträcker sig in i tusenlapparna varje månad, anledningen är att det är byggt som ett MLM där dem vill att du skall rekrytera andra för att bli kvitt månadsavgiften.

En månadsavgift och kapitalskatt på detta bidrar till en avsevärt hög negativ ränta på ränta effekt om man är intresserad av att göra rätt för sig och betala skatt.

Vad vi var lite missnöjda över med denna robot var att vi inte kunde hitta längre avkastningsperioder som dem flesta vill se för att ens kapital skall vara säkert på sikt.

Prislappen hamnar runt 2500kr per månad för Aithena

Hur fungerar TA Algo

TA Algo grundades 2014 av den Svenska forskaren Simon Matsson från London School of Economics (LSE). Mjukvaran har ett vinstgivande trackrecord på 8 snart 9 år varav 8 av 9 år varit profitabla. Det ger ett seriöst intryck för den som är van vid aktier då man vill veta att pengarna är trygga på sikt.

Robotrådgivaren stänger korgar med trades genom en såkallad mean reversion metod, det är en professionell mjukvara och är gratis att använda sålänge du använder den på Accuindex som TA Algo valt att arbeta med där dem får en del av courtaget. Det är därför ingen månadskostnad.

Screenshot 7

Roboten arbetar med att behandla positionen snarare än att förutsäga marknaden vilket gör att det varken krävs att du hamnar i rätt ingång i marknaden eller utgång då detta sköts automatiskt. När marknaden går emot dig stegrar roboten in i en grid trading strategi och när marknaden går med dig tar den hem vinsterna automatiskt.

Accuindex som TA algo samarbetar med är baserad i Dubai vilket bidrar till noll i skatt då det inte är någon form av kapitalskatt i dubai, startar du även ett mindre bolag där och handlar med är bolaget alltså skatteskyldigt i Dubai.

Prislappen hamnar runt 0kr per månad för TA algo du betalar istället en liten del av ditt courtage.

HandelsrobotVad vi tyckerInformation för produktenSkapa konto
Svensk ingenjörskonst från Chalmers
TA Algo via Accuindex

TA Algo via Accuindex

 • Courtagefri automatiserad handel.
 • Full kontroll över ditt kapital.
 • Historisk avkastning 2.5 år 371%
ÖPPNA KONTO

Hur ser ryktet ut online för Eaconomy Aithena?

Som ofta när något säljs via Multi level marketing blandas detta ihop med pyramidspel vilket ger produkten ett dåligt rykte. Bolagets modell för MLM är dock laglig och med tanke på att dem aldrig har tillgång till ditt kapital som placeras på en mäklare av ditt eget val så är deras lösning trygg och säker.

Bolaget och dess Svenska avdelning drivs mest via privata grupper på Facebook, det kan vara svårt för utomstående att få en verklig bild av hur det verkligen ligger till då det finns ett egenintresse att det bara är positivitet för att kunna rekrytera till deras MLM.

Kan Jag lite på Eaconomy?

Bolaget har blivit stämda tidigare, det är dock en vanlig sak i USA och kan hända vem som helst. Bolaget har gått under ett par olika namn förr i tiden.

Är mina pengar trygga hos Eaconomy?

Dina pengar är lika trygga på en reglerad mäklare som på Avanza eller Nordnet. Skillnaden är att det är en annan regulator än Finansinspektionen.

Vad blir skatten på mina vinster med Eaconomy Aithena?

Du betalar kapitalskatt på 30% i Sverige.

TA Algo – Vad skrivs om dem online?

Om man gör en djupdykning på nätet om TA algo ser man direkt på google att den är godkänd av flera välrenomerade hemsidor som BTCSEK ”Sveriges äldsta bitcoin portal” Bitcoin-trading.se som är en välkänd blogg för Svenska traders. Samtliga ger den betyg i övre skalan. Vi kan inte hitta några negativa artiklar om roboten överlag på Google och andra sökmotorer. Även Google har godkändt informationen som korrekt genom att visa den högst upp i sin sökmotor vid en sökning på just denna robot.

TA gruppen bedrivs som ett seriöst bolag från Cypern och Göteborg och har en fungerande telefon och mailsupport som alltid kan nås vardagar när marknaden är öppen.

Hur mycket avkastning har TA algo skapat dem senaste åren?

Dem senaste 2.5 åren mätt från sommaren 2022 och dessinnan till 2019 hade roboten gett en total avkastning på 371%

Vart sätter jag in kapital för TA algo?

Kapital sätts in på ditt eget konto hos Accuindex med insättningsgaranti precis som på Avanza eller Nordnet.

Vem äger Ta Gruppen?

Simon Matsson en välkänd Svensk forskare vid London school of economics.

HandelsrobotVad vi tyckerInformation för produktenSkapa konto
Svensk ingenjörskonst från Chalmers
TA Algo via Accuindex

TA Algo via Accuindex

 • Courtagefri automatiserad handel.
 • Full kontroll över ditt kapital.
 • Historisk avkastning 2.5 år 371%
ÖPPNA KONTO

Lägg inte alla ägg i en korg, diversifiera din investering.

Som långvarig trader och investerare från allt från Aktier till Hedgefonder har jag personligen lärt mig att inte lägga alla ägg i en korg. Eaconomy må vara bra men överdriven exponering av sitt sparkapital på en och samma mjukvara är aldrig bra.

 • Ta Algo – 50% av det totala sparandet.
 • Eaconomy – 20% av det totala sparandet.
 • Bitcoin – 5% av det totala sparandet.
 • Aktier & värdepapper – 25% av det totala sparandet.

På detta sätt har du en 10x uppsida inför nästa halvering med Bitcoin men enbart en 5% nedsida. Du har diversifierat ditt kapital i två robotrådgivare som skyddar dig mot nedgång i den ena.
Du har fortfarande en betydande del i aktier och fonder för pensionen i framtiden.

Tomas Sivert
Tomas Sivert
Tomas Sivert är analytiker och aktiemarknadsspecialist på TA Gruppen. Han har en examen i företagsekonomi från Handelshögskolan i Köpenhamn och mer än 10 års erfarenhet inom finansbranschen. Tomas brinner för investeringar och för att hjälpa andra att nå sina finansiella mål. På fritiden umgås han gärna med sin familj och spelar golf.
En Svensk profitabel handelsrobot

3700+ Svenskar gjorde vinster när börsen föll 2022 med hjälp av TA algo.

TA Algo är Sveriges äldsta handelsrobot för valutor & derivatprodukter. Roboten har ett gediget track record av vinster och skyddar dig som kund mot börsfall.
När börsen föll 2022 förlorade ingen av våra kunder pengar utan tjänade istället. Roboten är lätthanterlig och har tjänat 371% sedan 2019.

 • Courtagefri automatiserad handel.
 • Full kontroll över ditt kapital på ditt eget konto.
 • Roboten är helt gratis för alla kunder.