Electrolux Aktie | Electrolux Professional Corporate

Det här inlägget handlar om Electrolux aktie och verksamhet i övrigt. Electrolux är en svensk tillverkare av hushållsapparater, inklusive dammsugare, tvättmaskiner, kylskåp, diskmaskiner och luftkonditioneringar. De strävar efter effektiva processer med strikta normer för att deras verksamhet ska bibehålla sitt långsiktiga värde för aktieägare. Detta gör de genom att omfatta upprätthållande av deras organisationsstruktur, som många anser vara väldigt effektiv. Företaget grundades 1891 av Carl Gustaf Ekman och har idag över 50 000 anställda världen över.

I det här inlägget går vi igenom electrolux aktie analys, men även electrolux aktie rikturs. Ska man köpa electrolux aktier, och ger electrolux b aktie utdelning? Läs mer för att ta reda på detta!

Den nuvarande situationen

2014 gick Electrolux till börsen med ett introduktionspris på 17 dollar per aktie. Sedan dess har aktierna stigit med mer än 300 %. I år handlas aktien till 50 dollar per aktie, där bland annat Goldman Sachs satt en riktkurs på 140 SEK.

Precis som många andra bolag så har det varit en tuff tid på senaste. Electrolux har dock ett väldigt bra system för internkontroll och riskhantering, samtidigt som de har en transparent intern och extern rapportering. Detta är väldigt fördelaktig för dem som bolag och experter ser optimistiskt på bolaget.

Företagets framtidsutsikter

Electrolux är en av Europas största tillverkare av vitvaror. Företaget säljer produkter under varumärken som Frigidaire, Miele, AEG, Zanussi, Hotpoint, Indesit, Kooiker och andra märken. Bland produkterna finns kylskåp, frysar, tvättmaskiner, diskmaskiner, luftkonditioneringar, dammsugare, varmvattenberedare, kokplattor, ugnar, spisar, mikrovågsugnar, spisar och andra apparater.

Investera i Electrolux B Aktie

Electrolux aktie har en priskurs som ökat med mer än 50 % sedan börsintroduktionen 2014. Denna tillväxt har skett trots en utmanande global ekonomi och konkurrens från lågkostnadskonkurrenter. Faktum är att företagets försäljning ökade med 4,5 % under 2016, medan rörelseresultatmarginalen bara var 2 %.

ValutamäklareVad vi tyckerErbjudandeSkapa konto
Automatisk robothandel
Ymer Exchange är mellanösterns främsta onlinemäklare
Ymer Exchange är mellanösterns främsta onlinemäklare

Ymer exchange är mellanösterns snabbast växande börs för robothandel, Detta får du som förmånskund:

  • Förmånskundspaketet – Gratis
  • Aktiehandel på autopilot – Gratis
  • Riskhanteringspaketet – Gratis
ÖPPNA KONTOLäs recensionen

Företagets ledningsgrupp

I Electrolux ledningsgrupp ingår vd Lennart Hjelmfelt, som kom till företaget 2012 efter att ha varit ekonomichef för den svenska möbeljätten Ikea. Han ersatte den tidigare vd:n Hans Vestberg, som lämnade företaget 2015.

Deras styrelse består av åtta ledamöter, utan suppleanter, som väljs av bolagsstämman för en period på ett år. De har tre stycken ledamöter med suppleanter som utsetts av de svenska arbetstagarorganisationerna i enlighet med svensk arbetsrätt.

Styrelsen övervakar besluten i frågor som rör koncernens huvudsakliga mål, strategiska inriktning och viktigaste riktlinjer. De tittar även till viktiga frågor som rör finansiering, investeringar, förvärv och avyttringar. Detta påverkar direkt och indirekt Electrolux aktie.

Deras produkter och tjänster

Electrolux aktie påverkas av detta ledande, globala företag inom vitvaror som har bidragit till att förbättra livet i mer än 100 år. De återuppfinner smak, vård och välbefinnande för miljontals människor och strävar alltid efter att ligga i framkant när det gäller hållbarhet i samhället genom deras lösningar och sin verksamhet. Under deras varumärken säljer de cirka 60 miljoner hushållsprodukter på cirka 120 marknader varje år.

Vanliga Frågor och Svar

Vad är skillnaden på A-aktier och B-aktier?

Skillnaden mellan en A-aktie och en B-aktie är röstvärdet. En A-aktie har ett högre röstvärde än en B-aktie.

Ska jag köpa A-aktien eller B-aktien?

Det är helt individuellt vilken av dessa aktietyper man vill köpa. Om man vill ha en maktposition i det bolaget man köper aktier i så är det A-aktie man ska köpa.

Therése Vingåker
Therése Vingåkerhttps://ta-nyheter.se
Therese Vingåker är forskarassistent i tillämpad matematik vid TA-gruppen med en gedigen bakgrund på Chalmers tekniska högskola. Hon avslutade sina grundstudier i matematik och fysik vid Uppsala universitet 2016. Hennes nuvarande forskning ligger inom området spektralteori och matematisk fysik, med tillämpningar på plasmafysik och kvantmekanik.
Sveriges äldsta handelsrobot

3600+ Svenskar har inte fel. Är du också intresserad av att handla aktier på autopilot?

  • Du får ett förmånskonto med billigare courtage.
  • Du har full kontroll över ditt eget kapital & din egen riskhantering.
  • Copy tradingen är helt kostnadsfri för dig som förmånskund.
  • Det tar 3 minuter att registrera ett konto skicka in dina uppgifter o komma igång med TA Algo.