electrolux aktie

Electrolux Aktie | Investera i aktien | Riktkurs | 2023

Det här inlägget handlar om Electrolux aktie och verksamhet i övrigt. Electrolux är en svensk tillverkare av hushållsapparater, inklusive dammsugare, tvättmaskiner, kylskåp, diskmaskiner och luftkonditioneringar. De strävar efter effektiva processer med strikta normer för att deras verksamhet ska bibehålla sitt långsiktiga värde för aktieägare. Detta gör de genom att omfatta upprätthållande av deras organisationsstruktur, som många anser vara väldigt effektiv. Företaget grundades 1891 av Carl Gustaf Ekman och har idag över 50 000 anställda världen över.

I det här inlägget går vi igenom bolagets aktieanalys, men även dess rikturs. Ska man köpa aktien, och ger electrolux b aktie utdelning? Läs mer för att ta reda på detta!

Om Electrolux B
BörsStockholmsbörsen
SektorKonsumentvaror
TickerELUX B
VDJonas Samuelson
Hemsidaelectrolux.com

[stock_market_widget type=”card” template=”chart4″ assets=”ELUX-B.ST” display_currency_symbol=”true” api=”yf” chart_range=”5y” chart_interval=”1wk”]

Den nuvarande situationen

2014 gick Electrolux till börsen med ett introduktionspris på 17 dollar per aktie. Sedan dess har aktierna stigit med mer än 300 %. I år handlas aktien till 50 dollar per aktie, där bland annat Goldman Sachs satt en riktkurs på 140 SEK.

Precis som många andra bolag så har det varit en tuff tid på senaste. Electrolux har dock ett väldigt bra system för internkontroll och riskhantering, samtidigt som de har en transparent intern och extern rapportering. Detta är väldigt fördelaktig för dem som bolag och experter ser optimistiskt på bolaget.

Företagets framtidsutsikter

Electrolux är en av Europas största tillverkare av vitvaror. Företaget säljer produkter under varumärken som Frigidaire, Miele, AEG, Zanussi, Hotpoint, Indesit, Kooiker och andra märken. Bland produkterna finns kylskåp, frysar, tvättmaskiner, diskmaskiner, luftkonditioneringar, dammsugare, varmvattenberedare, kokplattor, ugnar, spisar, mikrovågsugnar, spisar och andra apparater.

Investera i Electrolux B Aktie

Aktien för Electrolux har en priskurs som ökat med mer än 50 % sedan börsintroduktionen 2014. Denna tillväxt har skett trots en utmanande global ekonomi och konkurrens från lågkostnadskonkurrenter. Faktum är att företagets försäljning ökade med 4,5 % under 2016, medan rörelseresultatmarginalen bara var 2 %.

HandelsrobotVad vi tyckerInformation för produktenSkapa konto
Prisvinnande valutarobot från Finansbranschen.se
TA algo

TA algo

Handla på börsen automatiskt

Med över 4000 kunder & över 422% i avkastning under perioden 2018-2023 är vi utan tvekan Sveriges mest pålitliga och välkända valutarobot.

  • Fullt automatisk handel
  • Verifierade resultat
  • Avkastning i både upp och nedgång
  • Lättanvänd för småsparare

Handel med TA Algo är helt gratis för dig som kund.

Öppna konto

Företagets ledningsgrupp

I Electrolux ledningsgrupp ingår vd Lennart Hjelmfelt, som kom till företaget 2012 efter att ha varit ekonomichef för den svenska möbeljätten Ikea. Han ersatte den tidigare vd:n Hans Vestberg, som lämnade företaget 2015.

Deras styrelse består av åtta ledamöter, utan suppleanter, som väljs av bolagsstämman för en period på ett år. De har tre stycken ledamöter med suppleanter som utsetts av de svenska arbetstagarorganisationerna i enlighet med svensk arbetsrätt.

Styrelsen övervakar besluten i frågor som rör koncernens huvudsakliga mål, strategiska inriktning och viktigaste riktlinjer. De tittar även till viktiga frågor som rör finansiering, investeringar, förvärv och avyttringar. Detta påverkar direkt och indirekt Electrolux-aktien.

Deras produkter och tjänster

Företaget påverkas av detta ledande, globala företag inom vitvaror som har bidragit till att förbättra livet i mer än 100 år. De återuppfinner smak, vård och välbefinnande för miljontals människor och strävar alltid efter att ligga i framkant när det gäller hållbarhet i samhället genom deras lösningar och sin verksamhet. Under deras varumärken säljer de cirka 60 miljoner hushållsprodukter på cirka 120 marknader varje år.

Vanliga Frågor och Svar

Vad är skillnaden på A-aktier och B-aktier?

Skillnaden mellan en A-aktie och en B-aktie är röstvärdet. En A-aktie har ett högre röstvärde än en B-aktie.

Ska jag köpa A-aktien eller B-aktien?

Det är helt individuellt vilken av dessa aktietyper man vill köpa. Om man vill ha en maktposition i det bolaget man köper aktier i så är det A-aktie man ska köpa.