Embracer Aktie | Analysguiden Embracer Group

Embracer Group AB är ett av Sveriges mest framgångsrika spel- och mediabolag. De är börsnoterat på Nasdaq Stockholm med tickersymbolen EMBRAC-B. Bolaget grundades 2011 och har sedan dess blivit en ledande aktör i den globala teknikbranschen. De äger ett antal stora spelutvecklingsstudior, där några av deras mest populära titlar är bland annat Saints Row- och Metro-serierna.

Bolaget är verksamt i mer än 100 länder och har över 8,000 anställda världen över. Deras huvudkontor ligger i Stockholm, Sverige.

Under de senaste åren har Embracer Group AB varit inblandat i ett antal uppmärksammade förvärv, bland annat köpet av det svenska spelföretaget Starbreeze Studios och förvärvet av den brittiska spelutvecklingsstudion Codemasters. Företaget har också gjort betydande investeringar i molntjänster, artificiell intelligens och virtuell verklighet.

Ska man Investera i Embracer Aktie?

Det finns några saker att tänka på innan du fattar några beslut. Först och främst är företaget starkt beroende av förvärv för att driva tillväxten. Detta innebär att företaget ständigt är på jakt efter nya studior och utvecklare att köpa upp. Detta kan vara en riskfylld strategi, eftersom det alltid finns en möjlighet att ett förvärv inte går enligt plan eller att företaget betalar för mycket för en studio.

För det andra är videospelsbranschen notoriskt instabil och är föremål för den allmänna opinionens nycker. Ett spel som är enormt populärt i dag kan vara bortglömt om några år. Detta gör det svårt att förutsäga de långsiktiga utsikterna för ett videospelsföretag.

Med detta sagt har Embracer en hel del fördelar. De har en stark portfölj av studior och utvecklare, och dess senaste förvärv har mottagits väl av spelvärlden. Företaget har också en stark närvaro i Kina, som är en av de snabbast växande marknaderna för videospel.

Så om du överväger att investera i Embracer-aktier är det värt att göra din forskning och väga risker och fördelar innan du fattar några beslut.

ValutamäklareVad vi tyckerErbjudandeSkapa konto
Automatisk robothandel
Mellanösterns främsta onlinemäklare
Mellanösterns främsta onlinemäklare

Mellanösterns snabbast växande börs för robothandel

 • Förmånskundspaketet - Gratis
 • Aktiehandel på autopilot - Gratis
 • Riskhanteringspaketet - Gratis
ÖPPNA KONTOLäs recensionen

Embracer Aktie Riktkurs 2022

Riktkursen på 125 SEK för Embracer fastställdes av Nordea Markets efter en uppdatering från banken inför delårsrapporten för Q2 2022/23, som släpptes den 18 augusti. Rekommendationen ökade förväntningar i förhållande till konkurrenter och marknadsförutsättningar samt stark pipeline i nya spel som förväntades strax efter. Alla dessa faktorer skapade en förhoppnings om att denna aktie skulle gå upp ännu mer än tidigare!

Om man kollar till den tidigare riktkursen som släpptes 2022-05-20 så gick SEB Equities ut med 160 kronor i åtanke för Embracer, där deras tidigare köprekommendationen kvarstod.

Embracer Aktie Analys

Embracer Groups aktie anses vara en bra investering för investerare som är intresserade av videospelsindustrin. Bolagets starka finanser och robusta spelportfölj gör det till en bra långsiktig investering. Aktien handlas dock till en relativt hög värdering, som kanske inte är motiverad av företagets resultat. Investerare bör noggrant överväga följande faktorer innan du investerar i Embracer Group.

 • Bolagets starka finansiella ställning och robusta spelportfölj.
 • Bolagets aktie handlas till en relativt hög värdering.
 • Bolagets resultat motiverar den höga värderingen.
 • Företaget är en bra långsiktig investering.
 • Investerare bör noga överväga följande faktorer innan de investerar.
embracer aktie avanza
Så här ser aktien ut hos Avanza.

Embracer Aktie Avanza

Man kan handla Embracer aktie via Avanza genom att söka efter ”EMBRACER” uppe i högra hörnet. Där hittar man allt om bolaget samt övrig statistik.

Man kan också investera i deras aktie via Avanza. Det är väldigt enkelt, och det räcker med att man registrerar sig med BankID.

Varför rasar Embracer?

Det koncernens aktiekurs har pressats på grund av oro över dess skuldnivåer och redovisningsmetoder. Embracer Group har en stor skuldsättning som företaget har använt för att finansiera sin aggressiva förvärvsstrategi. Koncernens räkenskaper har också varit föremål för granskning från investerare och analytiker.

Vilka spel har Embracer gjort?

Bolaget ligger bakom spel som Sin City, Tomb Raider och Alone in the Dark.

Therése Vingåker
Therése Vingåkerhttps://ta-nyheter.se
Therese Vingåker är forskarassistent i tillämpad matematik vid TA-gruppen med en gedigen bakgrund på Chalmers tekniska högskola. Hon avslutade sina grundstudier i matematik och fysik vid Uppsala universitet 2016. Hennes nuvarande forskning ligger inom området spektralteori och matematisk fysik, med tillämpningar på plasmafysik och kvantmekanik.
Sveriges äldsta handelsrobot

3600+ Svenskar har inte fel. Är du också intresserad av att handla aktier på autopilot?

 • Du får ett förmånskonto med billigare courtage.
 • Du har full kontroll över ditt eget kapital & din egen riskhantering.
 • Copy tradingen är helt kostnadsfri för dig som förmånskund.
 • Det tar 3 minuter att registrera ett konto skicka in dina uppgifter o komma igång med TA Algo.