embracer aktie

Embracer Group Aktie | Investera | Riktkurs | 2023

Embracer Group AB är ett av Sveriges mest framgångsrika spel- och mediabolag. De är börsnoterat på Nasdaq Stockholm med tickersymbolen EMBRAC-B. Bolaget grundades 2011 och har sedan dess blivit en ledande aktör i den globala teknikbranschen. De äger ett antal stora spelutvecklingsstudior, där några av deras mest populära titlar är bland annat Saints Row- och Metro-serierna.

Under de senaste åren har Embracer Group AB varit inblandat i ett antal uppmärksammade förvärv, bland annat köpet av det svenska spelföretaget Starbreeze Studios och förvärvet av den brittiska spelutvecklingsstudion Codemasters. Företaget har också gjort betydande investeringar i molntjänster, artificiell intelligens och virtuell verklighet.

Om Embracer Group B
BörsStockholmsbörsen
SektorKonsumentvaror
TickerEMBRAC B
VDLars Wingefors
HemsidaEmbracer.com

[stock_market_widget type=”card” template=”chart4″ assets=”EMBRAC-B.ST” display_currency_symbol=”true” api=”yf” chart_range=”1mo” chart_interval=”1d”]

Ska man Investera i Embracer Aktie?

Det finns några saker att tänka på innan du fattar några beslut. Först och främst är företaget starkt beroende av förvärv för att driva tillväxten. Detta innebär att företaget ständigt är på jakt efter nya studior och utvecklare att köpa upp. Detta kan vara en riskfylld strategi, eftersom det alltid finns en möjlighet att ett förvärv inte går enligt plan eller att företaget betalar för mycket för en studio.

För det andra är videospelsbranschen notoriskt instabil och är föremål för den allmänna opinionens nycker. Ett spel som är enormt populärt i dag kan vara bortglömt om några år. Detta gör det svårt att förutsäga de långsiktiga utsikterna för ett videospelsföretag.

Med detta sagt har Embracer en hel del fördelar. De har en stark portfölj av studior och utvecklare, och dess senaste förvärv har mottagits väl av spelvärlden. Företaget har också en stark närvaro i Kina, som är en av de snabbast växande marknaderna för videospel.

Så om du överväger att investera i Embracer-aktier är det värt att göra din forskning och väga risker och fördelar innan du fattar några beslut.

HandelsrobotVad vi tyckerInformation för produktenSkapa konto
Prisvinnande valutarobot från Finansbranschen.se
TA algo

TA algo

Handla på börsen automatiskt

Med över 4000 kunder & över 422% i avkastning under perioden 2018-2023 är vi utan tvekan Sveriges mest pålitliga och välkända valutarobot.

 • Fullt automatisk handel
 • Verifierade resultat
 • Avkastning i både upp och nedgång
 • Lättanvänd för småsparare

Handel med TA Algo är helt gratis för dig som kund.

Öppna konto

En global ledare inom spelindustrin

Embracer Group är en global ledare inom spelindustrin, med kontrakterade medarbetare i fler än 40 länder och en portfölj med över 100 spelmärken. Embracer Groups uppdrag är att skapa fantastiska spelupplevelser och göra det möjligt för spelare över hela världen att spela tillsammans. Företagets fokus på kvalitet, innovation och samarbete har lett till framgång på både casual och hardcore spelmarknader.

Embracer Groups affärsmodell
Embracer Groups affärsmodell bygger på fyra pelare: innehåll, plattform, tjänster och varumärke

 • Innehåll: Embracer Group förvärvar, utvecklar och publicerar videospel för alla större spelplattformar. Företagets portfölj omfattar AAA-titlar som Borderlands 3 och Darksiders 3 samt populära mobilspel som Coin Master och Cooking Fever.
 • Plattform: Embracer Group äger och driver flera spelplattformar, bland annat Steam, Twitch och Origin. Dessa plattformar ger spelarna tillgång till ett brett utbud av innehåll, inklusive både förstapartstitlar och titlar från tredje part.
 • Tjänster: Embracer Group tillhandahåller en rad tjänster till sina partner inom spelindustrin, inklusive marknadsföring, distribution och kundsupport. Dessa tjänster levereras genom Embracer Groups dotterbolag, såsom Green Man Gaming och GameStop.
 • Varumärke: Embracer Groups varumärken är några av de mest kända inom spelindustrin. Med huvudkontor i Karlstad och global närvaro genom välkända varumärken som Amplifier Game Invest, THQ Nordic, Plaion Games och Coffee Stain Studios.

Embracer Groups finansiella resultat
Embracer Group har haft en stark finansiell tillväxt de senaste åren, med en ökning av intäkterna från 6 miljarder kronor 2015 till 19 miljarder kronor 2019. Denna tillväxt har drivits av en kombination av organisk tillväxt och förvärv. Några av Embracer Groups mest anmärkningsvärda förvärv är Gearbox Entertainment (2019), Saber Interactive (2019), Easybrain (2019), Asmodee (2019) och Dark Horse Comics (2020).

Embracer Aktie Riktkurs 2022

Riktkursen på 125 SEK för Embracer fastställdes av Nordea Markets efter en uppdatering från banken inför delårsrapporten för Q2 2022/23, som släpptes den 18 augusti. Rekommendationen ökade förväntningar i förhållande till konkurrenter och marknadsförutsättningar samt stark pipeline i nya spel som förväntades strax efter. Alla dessa faktorer skapade en förhoppnings om att denna aktie skulle gå upp ännu mer än tidigare!

Om man kollar till den tidigare riktkursen som släpptes 2022-05-20 så gick SEB Equities ut med 160 kronor i åtanke för Embracer, där deras tidigare köprekommendationen kvarstod.

Embracer Aktie Analys

Embracer Groups aktie anses vara en bra investering för investerare som är intresserade av videospelsindustrin. Bolagets starka finanser och robusta spelportfölj gör det till en bra långsiktig investering. Aktien handlas dock till en relativt hög värdering, som kanske inte är motiverad av företagets resultat. Investerare bör noggrant överväga följande faktorer innan du investerar i Embracer Group.

 • Bolagets starka finansiella ställning och robusta spelportfölj.
 • Bolagets aktie handlas till en relativt hög värdering.
 • Bolagets resultat motiverar den höga värderingen.
 • Företaget är en bra långsiktig investering.
 • Investerare bör noga överväga följande faktorer innan de investerar.
embracer aktie avanza
Så här ser aktien ut hos Avanza.

Embracer Aktie Avanza

Man kan handla Embracer aktie via Avanza genom att söka efter ”EMBRACER” uppe i högra hörnet. Där hittar man allt om bolaget samt övrig statistik.

Man kan också investera i deras aktie via Avanza. Det är väldigt enkelt, och det räcker med att man registrerar sig med BankID.

Embracer Group ingår ett avtal om att förvärva Eidos, Crystal Dynamics och Square Enix Montréal bland andra tillgångar

Embracer Group AB har ingått ett avtal om att förvärva utvecklingsstudiorna Crystal Dynamics, Eidos-Montréal, Square Enix Montréal och en katalog med IP:er inklusive Tomb Raider, Deus Ex, Thief, Legacy of Kain. De har även valt att förvärva mer än 50 katalogspel från SQUARE ENIX HOLDINGS CO., LTD. (”Square Enix Holdings”). Totalt omfattar förvärvet ungefär 1,100 anställda fördelade på tre studior och åtta globala platser. Den totala köpeskillingen uppgår till 300 miljoner USD på kontant- och skuldfri basis, som ska betalas i sin helhet vid stängning. Embracer har säkrat ytterligare långfristiga skuldfinansieringsåtaganden för denna och andra transaktioner i pipelinen. Företaget upprepar idag sin nuvarande operativa EBIT-prognos för FY 21/22, FY 22/23 och FY 23/24. Transaktionen är föremål för olika regulatoriska och andra externa godkännanden och förväntas avslutas under andra kvartalet av Embracers räkenskapsår 22/23 (juli-september 2022).

En elfte operativa koncern är offentliggjord

Embracer Group har offentliggjort sin elfte operativa koncernen, vilket blev bildandet av Embracer Freemode (”Freemode”). Den består av vissa spel- och underhållningsbolag som ägs av bolaget. Freemode leds av VD:n Lee Guinchard som även varit spelveteran och entreprenör i cirka 30 år.

Företaget har åtagit sig att stödja videospelsutvecklare i deras strävan efter effektivitet och lönsamhet genom att tillhandahålla strategiskt och operativt stöd som ger dem möjlighet till framgång. Dessutom kommer de att investera kraftigt i ikoniska spel som retro-nostalgi eller klassiska arkadspeltitlar också!

Den nybildade operativa gruppen har tagit på sig ansvaret för att förvalta sex breda och diversifierade segment, däribland: Retro/Classic Gaming & Entertainment, Game Development Production Services , Devices Gear Collectables Community Ecommerce New Idea Technology Incubation And Production.

Varför rasar Embracer?

Det koncernens aktiekurs har pressats på grund av oro över dess skuldnivåer och redovisningsmetoder. Embracer Group har en stor skuldsättning som företaget har använt för att finansiera sin aggressiva förvärvsstrategi. Koncernens räkenskaper har också varit föremål för granskning från investerare och analytiker.

Vilka spel har Embracer gjort?

Bolaget ligger bakom spel som Sin City, Tomb Raider och Alone in the Dark.