Ericsson B: Varför du bör titta på Ericsson aktie 2022

Ericsson aktie har senaste två veckorna har det Wallenberg ägda bolaget tagit bra med stryk. Som om det inte skulle räcka så har vi även en skakig börs tack vare Rysslands invasion av Ukraina och konflikten som pågår där. OMX verkar dock ha tagit rygg på frikopplingen mot öst och fortsatt stiga.

I min analys på Tradingview förklarar jag varför jag anser att aktien har en god uppsida. Läs på om hur detta påverkar din pension.

Det viktiga att förstå är att Ericsson är en fint gammalt bolag som kommer överleva smärre korruptionsanklagelser.

Om du letar efter en aktie att investera i som går bra inom bredbands- och molntjänster kan Ericsson vara ett bra alternativ. Företaget har gjort några stora drag på sistone som kan ge utdelning i det långa loppet. Här tar vi en närmare titt på vad Ericsson har gjort och varför du bör följa aktien noga.

Under de senaste åren har Ericsson arbetat hårt för att utöka sina bredbands- och molntjänster. Företaget har gjort några viktiga förvärv, bland annat BelAir Networks och MetraTech. Dessa förvärv har gett Ericsson ett starkt fotfäste på marknaden och positionerat företaget väl för framtida tillväxt.

Ericsson har också gjort stora investeringar i forskning och utveckling. Företaget är ständigt innovativt och introducerar nya produkter och tjänster. Detta syns tydligt i Ericssons starka ekonomiska resultat. Under det första kvartalet 2018 rapporterade Ericsson intäkter på SEK 53,0 miljarder.

Ericsson-aktien är ett bra alternativ för investerare som söker exponering mot bredband och moln tjänster. Företaget är väl positionerat för framtida tillväxt och är ständigt innovativt. Av dessa skäl anser vi att Ericsson är en aktie att följa noga.

Ericsson A aktien på Nasdaq Stockholm handlas i svenska kronor. En Ericsson A-aktie motsvarar en röst. B-aktierna handlas i amerikanska dollar och varje B-aktie motsvarar en tiondel av en röst. Den 31 mars 2018 var antalet utestående Ericsson-aktier 11,334 miljoner (11 334 000 000), varav cirka 61 procent var A-aktier och 39 procent B-aktier. Förhållandet mellan antalet A-aktier och B-aktier förväntas inte förändras inom en överskådlig framtid.

Ericssons American Depositary Receipts (ADRs), som var och en representerar en underliggande Ericssonaktie, handlas på OTCQX-marknaden i USA. Den 31 mars 2018 fanns det cirka 373 miljoner (373 000 000) Ericsson ADRs utestående.

Om du letar efter en aktie att investera i som går bra inom bredbands- och molntjänster kan Ericsson vara ett bra alternativ.

ValutamäklareVad vi tyckerErbjudandeSkapa konto
Automatisk robothandel
Mellanösterns främsta onlinemäklare
Mellanösterns främsta onlinemäklare

Mellanösterns snabbast växande börs för robothandel

 • Förmånskundspaketet - Gratis
 • Aktiehandel på autopilot - Gratis
 • Riskhanteringspaketet - Gratis
ÖPPNA KONTOLäs recensionen

Aktier Ericsson B & korruptionsanklagelser

https://se.tradingview.com/chart/ERIC_B/7nASmK4T/

I analysen använder vi Heikin Ashi, Momentum och ett högre tidsintervall för att se hur mycket vi har kvar att hämta. Det viktiga i denna analysen är att se till att det är en hyffsat bra aktie med goda vinster även om det har varit en del anklagelser om korruption.

Vi på ta-nyheter.se tror starkt på aktier & ericsson att vi har möjlighet att studsa härifrån ungefär som vi har gjort innan, om man ser till till den högre tidsintervallen, ser vi enkelt att ljusstakarna blir mindre och mindre, detta tyder på att momentum saktar ner.

Vad kan vi förvänta oss av Aktier Ericsson B?

Med stor sannolikhet kan vi förvänta oss en utbytt ledning samt andra aktier som rör bolaget. Det viktigaste att tänka på när det gäller samtliga aktier och skandaler är att sitta kvar i båten, speciellt när det gäller Large cap.
jag tror man får skruva ner förväntningarna i närtid men att vi ser en långsiktig framtid för bolaget. I det stora hela är det inte så farligt om man ser det på ett cyniskt sätt gällande värdet av bolaget som fortfarande innehar en enorm potential och ett starkt portfolio av patent.

ericsson b aktie kurs kommer med stor sannolikhet fortsätta stiga även efter at börsen rasat 2022.

Ser vi till Ericsson avanza aktier ser vi en hel del uppsida och ägarsidan är mycket stark.

Ägarlista för aktier ericsson b

Storägare i Ericsson BKapitalRöster
Investor8,0%23,8%
Cevian Capital4,6%2,7%
BlackRock Fund Advisors4,1%2,4%
Swedbank Robur Fonder AB3,8%2,2%
PRIMECAP Management Company3,2%1,9%
AB Industrivärden2,6%15,1%
Vanguard Group2,4%1,6%
AMF Pensionsförsäkring AB1,9%4,4%
Handelsbankens Pensionsstiftelse0,7%4,1%
AFA Försäkring AB0,4%2,1%
En aktieanalys för Ericsson.

Kommer Finansinspektionen ge böter till Ericsson?

I värsta fall kan vi nog förvänta oss dryg böter kanske till och med från internationellt håll som skulle skada ryktet. Dock tror jag att Wallenberg spfären simpelt kommer måla över detta mörka kapitel och fördöma det för att rädda ansikte. Wallenberg tackar säkerligen inte nej till vinsten till Investor dock. Wallenberg verkar i skuggorna och är duktiga på att måla över misstag utan att förlora en krona på affären.

Vad är Ericsson aktien värd idag?

Du hittar riktkursen på vad Ericsson är värd hos Avanza eller Nordnet. Dagens industri ger dig även en uppdaterad version av priset i realtid.

Varför sjunker Ericsson?

Ericsson sjunker till grund på korruptionsanklagelserna dem ställs inför samt av börsraset 2022.

Vad kostar det att köpa Aktier Ericsson B

Det du betalar när du köper en aktie är prisskillnaden mellan köp och sälj samt ett courtage.

Vad kostar det att köpa utländska aktier?

Det kostar dig courtage och ibland även en komission. Det är också andra skatteregler för utländska aktier men du kan undvika dem genom att handla med en mäklare som Ymer Exchange.

Fonder med starkt ägarintresse i Ericsson b stock
 • Norron Active RC SEK – 6,67%
 • Aktie-Ansvar Sverige A – 6,38%
 • Länsförsäkringar Sverige Vision A – 6,08%
 • Lannebo Sverige – 5,63%
 • Lannebo Sverige Plus – 5,58%
 • Aktiespararna Topp Sverige Hållbar A – 5,54%
 • Fidelity Nordic A-Dis-SEK – 5,41%
 • PLUS Teknologi Sverige Index – 5,21%
 • Avanza Zero – 4,87%
 • Norron Select R – 4,85%
Simon Matsson
Simon Matsson
Simon Matsson är forskare i TA-gruppen om Hilbertmatrisen. Han disputerade vid London school of economics och är nu postdoktor vid Northeastern University i Boston. Simons forskning är inriktad på numerisk analys och tillämpad matematik, med ett särskilt intresse för utveckling av effektiva algoritmer för att lösa storskaliga problem.
Sveriges äldsta handelsrobot

3600+ Svenskar har inte fel. Är du också intresserad av att handla aktier på autopilot?

 • Du får ett förmånskonto med billigare courtage.
 • Du har full kontroll över ditt eget kapital & din egen riskhantering.
 • Copy tradingen är helt kostnadsfri för dig som förmånskund.
 • Det tar 3 minuter att registrera ett konto skicka in dina uppgifter o komma igång med TA Algo.