Expert Advisor (EA)
|

Asesor Experto (EA) | Asesores Expertos | Empezar | 2023

Valutahandel går inte alltid som man har tänkt sig och kan skapa frustration. Vissa valutahandlare kan bli giriga eller fyllda av rädsla eftersom att dåliga beslut kan påverka deras trading överlag.

Ett sätt att undvika detta på är att använda något som kallas för Expert Advisor (Expertrådgivare / EA). Men kan det verkligen lösa en investerares problem? I den här artikeln djupdyker vi i ämnet!

Vad är en Expert Advisor (EA)?

Innan vi svarar på vad detta fenom är för något är det bra om man förstår några viktiga aspekter om valutamarknaden.

Valutamarknaden är öppen 24 timmar om dygnet, Måndag till Fredag. Att konstant vara aktiv som comerciante under dessa tider är omöjligt, men inte för en maskin. En maskin kan nämligen handla under flera dagar i sträck, utan någon pause. Det är här som expertrådgivare kommer in!

Så, vad är det för något?

En expertrådgivare är en automatiserad lösning för trading, som både monitorerar och ger signaler när den hittar möjligheter i marknaden.

En av de mest populära lösningar för detta ändamål är AT Algo som används av amatörer, så väl som proffs. Visserligen har ett sådant här system inte alltid rätt, men det arbetar för att minimera förluster och maximera vinster.

En EA kan vara programmerad för att automatiskt generera trading-signaler och ge notiser vid investeringsmöjligheter. Man kan använda dem på ett flertal plattformar, men mest känt är på MetaTrader 4 och MetaTrader 5. Där kan investerare skräddarsy sina estrategias eller använda professionella varianter som TA Algo, och sedan använda dem på ett personligt konto. Till skillnad från övriga EA:s så placerar även TA Algo sina positioner själv, där traders annars måste lägga positionerna självmant.

Robot de tradingLo que pensamosInformación sobre el productoCrear una cuenta
Robot de divisas premiado de Finansbranschen.se
AT algo

AT algo

Opere en bolsa automáticamente

Con más de 4000 clientes & más de 422% en devoluciones durante el periodo 2018-2023, somos sin duda el robot de divisas más fiable y conocido de Suecia.

 • Negociación totalmente automatizada
 • Resultados verificados
 • Rendimientos tanto al alza como a la baja
 • Fácil de usar para pequeños ahorradores

Operar con TA Algo es completamente gratis para usted como cliente.

Abrir una cuenta

Det finns massor av EA:s för comercio de divisas idag. Det kan enkelt installeras på den tradingplattform du använder, utan att du behöver några tekniska kunskaper.

Det finns fyra olika expertrådgivare för forex:

 • EA För Nyheter – Precis som namnet insinuerar så är det primära användningsområdet nyheter på finansmarknader. På så sätt kan man ta fördel av nyhetshändelser, event och stora prisrörelser som kan ske under dessa nyhetssläpp.
 • EA För Utbrott – Denna EA är speciellt designad för att öppna och stänga positioner när prisrörelser bryter bestämda stöd- och motståndsnivåer.
 • EA För Hedge – En expertrådgivare som ger signaler när det kan vara dags att lägga en eller flera motsatta positioner för att riskhantera sitt kapital.
 • EA För Scalpers – På det här sättet kan man mottaga signaler för att kontinuerligt säkra små vinster. Den signalerar både när du ska öppna och stänga en comercio, vilket den potentiellt kan göra över 400-500 gånger per dag, helt beroende på marknadsförhållanden.
Så här kan det se ut när man kör en Expert Advisor på MetaTrader-klienten.

Vilka funktioner har en Expert Advisor för valutahandel?

De allra bästa expertrådgivarna kan vara programmerade att fungera på olika sätt. Ett exempel är att de använder sig av olika tekniska indikatorer som glidande medeltal eller RSI. De kan också söka i marknaden efter stöd- och motstånd i marknaden.

Genom att använda olika indikatorer kan en expertrådgivare analysera marknaden, samtidigt som den granskar betéenden av individuella finansiella instrument och på så sätt genererar signaler vid investeringsmöjligheter.

En vanlig funktion bland EA:s är att de tar full kontroll över ditt konto. Tanken är då att den ständigt kollar i din kontobalans INNAN den tar beslut om hur stor del du kan riskera i en trade. Den generella tumregeln är att bara riskera 1-2% av ditt totala kapital.

Den kan också ta beslut om dina positioner ska ha vanlig stop-loss och take-profit eller eventuellt trailing stop. På samma gång tar den i beaktning om marknadsförhållandet. Det är alltså mer eller mindre en komplett lösning.

Vad Du Bör Tänka På Innan Du Startar En Expert Advisor

Om du vill bygga eller använda en egen EA så är det viktigt att du vet hur man gör det på rätt sätt. Här nedan kommer några av de viktigaste punkterna:

 • Det är viktigt med data – Innan man sätter igång med en expertrådgivare behöver man baktesta systemet på historisk data. Många kanske känner att det räcker med att testa ett par veckor, och ger den bra resultat så är det bara att köra. Faktum är att ju mer data man testar på, desto mer säkert är det att den faktiskt kommer att fungera på framtida data.
 • Det är viktigt med snabb exekvering – För att ditt system ska fungera perfekt behöver du ha en bra uppkoppling och rätt inställningar för din uppkoppling. Om uppkopplingen är slö eller att den frekvent stängs av så kommer det att påverka din comercio.
 • Se till att debugga korrekt – Om du själv programmerar din egna expert advisor i t.ex MetaTrader, så vet du säkerligen hur svårt det är att debugga sin kod. Det finns vissa sätt att göra de på (som t.ex print-funktioner direkt i koden), men om man har tusentals rader av kod kan det bli svårt. Se därför till att hitta ett bra debugging-program som t.ex Microsoft DebugView så att du sparar tid.

Kan man använda mer än en expertrådgivare på samma gång?

Det raka svaret är ja. Man kan använda flera stycken på samma gång, åtminstone när man använder sig av MetaTrader-klienten. Det är dock viktigt att förstå att alla EA:s inte fungerar på MetaTrader-terminalen. Man behöver därför förstå vilken tradingplattform den specifika EA:n man tänker använda är skapad för.

Det finns dock vissa begränsningar. En begränsning är att expertrådgivare i MetaTrader endast kan kommunicera med en trading-server på en och samma gång. Om flera instanser visar massor av aktivitet under en och samma terminal, samtidigt som andra instanser försöker ansluta, kommer du tillslut få massor av error-signaler i loggarna. Lösningen på detta är alltså att sätta upp en server per EA.

Hur väljer man mäklare för en EA?

Det är viktigt att komma ihåg att man behöver integrera en EA med sitt personliga trading-konto.

För att göra det enkelt så behöver du hitta en mäklare som är kompatibel med både din mäklare och den EA du tänkt använda. Man kan t.ex Googla, men det är viktigt att förstå att de absoluta bästa expertrådgivarna körs på MT4 och MT5.

För detta ändamål rekommenderar vi ändå Índice de batería som är en mäklare med en MT4-plattform som tar de flesta expert advisors. Vi rekommenderar dock den AT Algo som förutom att ge signalerar även är svenskägd och lägger positionerna åt dig.

Robot de tradingLo que pensamosInformación sobre el productoCrear una cuenta
Robot de divisas premiado de Finansbranschen.se
AT algo

AT algo

Opere en bolsa automáticamente

Con más de 4000 clientes & más de 422% en devoluciones durante el periodo 2018-2023, somos sin duda el robot de divisas más fiable y conocido de Suecia.

 • Negociación totalmente automatizada
 • Resultados verificados
 • Rendimientos tanto al alza como a la baja
 • Fácil de usar para pequeños ahorradores

Operar con TA Algo es completamente gratis para usted como cliente.

Abrir una cuenta