EUR/RUB 1 Björnmarknad har börjat

Europa har inte naturresurser eller billig arbetskraft för att tillverka och ta upp dem. Sanktioner mot ett land som föder europa med både mat och Energi är därför ett otroligt korkat beslut. Våra politiker har bestämt sig för att stå fast vid sina sanktioner vilket kommer leda till ökade kostnader för befolkningen, Rysslands ekonomi har återhämtat sig helt.

Fanatiska politiker och en eländig befolkning

Ryssland kommer nu att utveckla sin egen teknik med Ryska bolag precis som dem har gjort med Yandex( Google ), Yandex Taxi(Uber), Yandex Food(Foodpanda), Wildberries(Amazon), Ozone(Amazon) och kommer därför inte ta för mycket skada. Rubeln är tillbaka på 90 den låg på 88.9 innan sanktionerna mao ord sanktionerna på kort sikt har varit verkningslösa.

Svensken blir mycket fattigare av sanktionerna mot EUR/RUB

Svensken kommer nu att bli mycket fattigare till grund av sanktionerna och Ryssen kommer leva på som vanligt, man kommer att förflytta sin ekonomi mot Öst snarare än Väst.

Gasen, EUR/RUB & spelet för gallerierna

Jag ser att rubeln kommer stärkas rejält tack vare den handelsbalansen som nu är i Ryssland, man importerar ingenting tack vare sanktionerna eller väldigt lite medans Rysslands ekonomi står och faller på GAS och Olja som dem fortsatt exporterar. Scholz har inget val än att betala i Rubel även om han vill ha en politisk seger som säger att han skickar Euro till Ryssland och sedan växlar detta till Rubel i Ryssland, det spelar ingen roll Rubeln och handelsbalansen stärks oavsett.

EUR/RUB

Oljan blir nästa drag och en EUR/RUB på 30

Putins andra drag kommer bli att göra det samma med Oljan när han ser hur bra det gick med gasen, detta kommer ta Rubeln till runt 30 Rubel per Euro om inte lägre, EU Har inget val, Qatar säger rakt ut vi kan inte ersätta varken gasen eller oljan i den mängd Ryssland pumpar till er.

Blir LNG dödsstöten för EUR/RUB?

Ryssland är en betydligt större spelare än både Libyen och Qatar tillsammans, dessutom är ett sådant projekt många år bort innan det kan bli funktionellt, LNG terminaler tar minst 2 år att bygga och att ersätta Europas depåer från USA kommer ta 4 år. Enligt Bloomberg kan inte LNG rädda Europa men det verkar som att politikerna gärna vill sälja befolkningen den typen av propaganda

Läs mer om hur du handlar med Naturgas här.

EURRUB Carry trade i minst ett år, Mark my words.

Lennart Johansson
Lennart Johansson
Lennart Johansson är student vid Luleå tekniska universitet i Sverige. Han har en bakgrund som systemingenjör på Microsoft på Irland. Lennart studerade rymdteknik, vilket gav bränsle åt hans kärlek till rymden och allt som har med den att göra. Han är en ivrig inlärare och älskar att utmana sig själv med nya saker. Lennart letar alltid efter möjligheter att utveckla sig själv och förbättra sina färdigheter. Han brinner också för att hjälpa andra att växa och uppnå sin potential.
Sveriges äldsta handelsrobot

3600+ Svenskar har inte fel. Är du också intresserad av att handla aktier på autopilot?

  • Du får ett förmånskonto med billigare courtage.
  • Du har full kontroll över ditt eget kapital & din egen riskhantering.
  • Copy tradingen är helt kostnadsfri för dig som förmånskund.
  • Det tar 3 minuter att registrera ett konto skicka in dina uppgifter o komma igång med TA Algo.