Fingerprint Aktie: Aktien Fingerprint Cards B Aktie

Fingerprint aktie är välkänt då de är ett biometriföretag som 1997 grundades av Lennart Carlson, och var tidigare väldigt starka inom detta område. På den tiden var konkurrensen inte lika hård som den är idag och man sålde produkter som aldrig förr. De producerar främst produkter som fingeravtryckssensorer, förpackningsteknik, algoritmer, men också programvara för biometrisk igenkänning.

År 2010 så ökade intresset för just biometriska lösningar kraftigt då den tekniska utvecklingen steg i raketfart. Fingeravtryckssensorer började implementeras mer och mer i billigare mobiltelefon och andra enheter, tack vare att bolag som Apple Inc., Synaptics och IDEX började använda sig av denna teknik. Man kan egentligen säga att Fingerprint Cards introducerade det här till marknaden, men togs över av större aktörer.

Investera i Fingerprint Cards Aktie

På Fingerprint aktie forum diskuterar man flitigt Fingerprints framtid. Eftersom att aktien en gång i tiden har varit så pass dyr, samtidigt som den klassas som ett tech-bolag (som historiskt sett haft bra framtidsutsikter), så diskuteras detta gärna på Fingerprint forum. Om man hittar billigare sätt att producera biometrisk teknik och kanske även nya revolutionerande sätt så kommer Fingerprint gå upp med stor sannolikhet.

Fingerprint Aktie Historik

Utvecklingen av fingeravtrycksläsare började redan 1980 av en svensk vid namn Bo Löfberg. Han dog dessvärre 1986 men hann under hans sista år att patentera teknologin. Det halvklara projektet såldes vidare till dagens ägare Lennart Carlson, som idag driver Fingerprint Cards.

Många valde tidigare att investera i Fingerprint aktie tack vare deras sensor som 2013 såldes över en miljard gånger. De används främst i smarttelefoner där den första som släpptes var till Android år 2014, och har sedan dess lanserats i över 330 olika telefonmodeller.

Aktiekurs Fingerprint

Fingerprint aktie har en viktig del år 2015 då de på den tiden var ett välkänt företag, med en Fingerprint aktie som steg till ett otroligt högt kurspris på lite över 135 dollar. På bara 10 veckor därefter gick aktiepriset ned till 63 dollar och aktiens pris gick i princip utför därefter.

För att få en bra överblick om Fingerprints aktiekurs så kan man bevaka det här via TradingView då de enligt många har det bästa användargränssnittet. Det är också ledande inom just kurser för aktier, och man kan bland annat sätta alarm när kurspriset når specifika gränser.

Ett exempel är att man vill ha ett SMS och en push-notis i sin webbläsare när aktiekurs för Fingerprint når $75. Då kan man enkelt ställa in det så länge man är medlem och inloggad på sitt konto.

Fing B

Fingerprint Cards AB Ser. B är inom sektorn ”Tekniska tjänster” och branschen ”Informationsteknologiska tjänster”. Företaget är börsnoterade på Stockholmsbörsen vid namn ”Fing B”, med sitt utbud av produkter som tillbehör i hemelektroniska produkter.

Här nedan finns ägarlistan:

10 största ägareKapitalRöster
Johan Carlström med bolag7,0%21,5%
Legal & General6,4%5,5%
Avanza Pension2,9%2,5%
BlackRock2,4%2,1%
Svenska Handelsbanken AB for PB1,2%1,0%
Swedbank Försäkring1,1%0,9%
Handelsbanken Fonder0,9%0,8%
Swedbank Robur Fonder0,8%0,7%
Erik Svenonius0,7%0,6%
Nordnet Pensionsförsäkring AB0,7%0,6%

Bolaget har ett börsvärde på 3,337,600 miljoner kronor där VD:n heter Christian Fredriksson och ordförande är Johan Carlström. Det finns i bolaget totalt 298,000,000 antal aktier.

Biometric Cards

Det senaste utbudet inom detta område är ”Biometric cards”. Det är kort som t.ex betalkort där man implementerat en biometrisk säkerhetsfunktion. Det kan t.ex vara en fingeravtrycksläsare på kortet som behöver användas innan man stoppar in kortet i en bankomat.

Förutom betalkort så kan man använda de till kort som utformats för att låsa upp säkerhetsdörrar. Detta är möjligt eftersom att biometriska kort har en microprocessor i sig. Den är till för att lagra användarens biometri så att kortet blir funktionellt.

Therése Vingåker
Therése Vingåkerhttps://ta-nyheter.se
Jag är en frilansande skribent med fokus på teknisk SEO och content writing inom kryptobranschen och finansmarknaden. Hos TA Gruppen täcker jag utbildningskurser & råvaruartiklar.
Certifierad mjukvara för handel

TA algo har presterat sedan 2011 inom derivatbranschen. Den handlar automatiskt optioner, warranter och terminer med full automatiserad riskhantering.

  • Du får en gratis VPS där din terminal handlar från.
  • Du har full kontroll över ditt eget kapital & din egen riskhantering.
  • Robotrågivaren är kostnadsfri i enlighet med ESMAs regelverk.
  • Installationen av VPS och robotrådgivaren är kostnadsfri.