Fingerprint Aktie | Investera | Aktiekurs | B-Aktie

Fingerprint aktie är välkänt då de är ett biometriföretag som 1997 grundades av Lennart Carlson, och var tidigare väldigt starka inom detta område. På den tiden var konkurrensen inte lika hård som den är idag och man sålde produkter som aldrig förr. De producerar främst produkter som fingeravtryckssensorer, förpackningsteknik, algoritmer, men också programvara för biometrisk igenkänning.

År 2010 så ökade intresset för just biometriska lösningar kraftigt då den tekniska utvecklingen steg i raketfart. Fingeravtryckssensorer började implementeras mer och mer i billigare mobiltelefon och andra enheter, tack vare att bolag som Apple Inc., Synaptics och IDEX började använda sig av denna teknik. Man kan egentligen säga att Fingerprint Cards introducerade det här till marknaden, men togs över av större aktörer.

Industri, Sektor och Symbol
BörsStockholmsbörsen
SektorTeknik
TickerFING B
VDTed Hansson (tf)
Hemsidawww.fingerprints.com

Investera i Fingerprint Cards Aktie

På Fingerprint aktie forum diskuterar man flitigt Fingerprints framtid. Eftersom att aktien en gång i tiden har varit så pass dyr, samtidigt som den klassas som ett tech-bolag (som historiskt sett haft bra framtidsutsikter), så diskuteras detta gärna på Fingerprint forum. Om man hittar billigare sätt att producera biometrisk teknik och kanske även nya revolutionerande sätt så kommer Fingerprint gå upp med stor sannolikhet.

Att investera i fingeravtrycksaktier kan dock vara ett riskfyllt förslag. Även om företaget har några lovande produkter och tekniker är det fortfarande relativt nytt och obeprövat på marknaden. Dessutom handlas aktien för närvarande till ett högt pris-till-vinstförhållande, vilket innebär att den kan vara övervärderad av marknaden.

Fingerprint Aktie Historik

Utvecklingen av fingeravtrycksläsare började redan 1980 av en svensk vid namn Bo Löfberg. Han dog dessvärre 1986 men hann under hans sista år att patentera teknologin. Det halvklara projektet såldes vidare till dagens ägare Lennart Carlson, som idag driver Fingerprint Cards.

Många valde tidigare att investera i Fingerprint aktie tack vare deras sensor som 2013 såldes över en miljard gånger. De används främst i smarttelefoner där den första som släpptes var till Android år 2014, och har sedan dess lanserats i över 330 olika telefonmodeller.

Fingerprint Aktie Nyheter

Den 18 Juli 2022 kom de negativa nyheter om deras aktie. Företagets resultat för andra kvartalet var mycket sämre än väntat, med en rörelseförlust på 5 miljoner dollar.

Fingerprint Cards andra kvartal slutade på ett mycket dåligt sätt då de jämfört med sina tidigare siffror visade fler förluster än vinster. Detta på grund av att de hade högre kostnader, särskilt när det gäller hur många anställda som har sagts upp. Under tiden har de också investerat i ny teknik eller nya system istället för att spara pengar.

Aktiekurs Fingerprint

Fingerprint aktie har en viktig del år 2015 då de på den tiden var ett välkänt företag, med en Fingerprint aktie som steg till ett otroligt högt kurspris på lite över 135 dollar. På bara 10 veckor därefter gick aktiepriset ned till 63 dollar och aktiens pris gick i princip utför därefter.

För att få en bra överblick om Fingerprints aktiekurs så kan man bevaka det här via TradingView då de enligt många har det bästa användargränssnittet. Det är också ledande inom just kurser för aktier, och man kan bland annat sätta alarm när kurspriset når specifika gränser.

Ett exempel är att man vill ha ett SMS och en push-notis i sin webbläsare när aktiekurs för Fingerprint når $75. Då kan man enkelt ställa in det så länge man är medlem och inloggad på sitt konto.

Fing B

Fingerprint Cards AB Ser. B är inom sektorn ”Tekniska tjänster” och branschen ”Informationsteknologiska tjänster”. Företaget är börsnoterade på Stockholmsbörsen vid namn ”Fing B”, med sitt utbud av produkter som tillbehör i hemelektroniska produkter.

Här nedan finns ägarlistan:

10 största ägareKapitalRöster
Johan Carlström med bolag7,0%21,5%
Legal & General6,4%5,5%
Avanza Pension2,9%2,5%
BlackRock2,4%2,1%
Svenska Handelsbanken AB for PB1,2%1,0%
Swedbank Försäkring1,1%0,9%
Handelsbanken Fonder0,9%0,8%
Swedbank Robur Fonder0,8%0,7%
Erik Svenonius0,7%0,6%
Nordnet Pensionsförsäkring AB0,7%0,6%

Bolaget har ett börsvärde på 3,337,600 miljoner kronor där VD:n heter Christian Fredriksson och ordförande är Johan Carlström. Det finns i bolaget totalt 298,000,000 antal aktier.

Biometric Cards

Det senaste utbudet inom detta område är ”Biometric cards”. Det är kort som t.ex betalkort där man implementerat en biometrisk säkerhetsfunktion. Det kan t.ex vara en fingeravtrycksläsare på kortet som behöver användas innan man stoppar in kortet i en bankomat.

Förutom betalkort så kan man använda de till kort som utformats för att låsa upp säkerhetsdörrar. Detta är möjligt eftersom att biometriska kort har en microprocessor i sig. Den är till för att lagra användarens biometri så att kortet blir funktionellt.

Fingerprints tredje generationens peksensor integrerad i nya smartphones

Fingerprint Cards AB (Fingerprints™) har meddelat att deras FPC1553, företagets tredje generationens smala, sidomonterade kapacitiva peksensor, är integrerad i smartphones Honor X40i, Moto g32 och Vivo Y77. Denna fingeravtryckssensor är ännu mindre än sina föregångare, vilket stödjer enklare integration. Det här är något som påverkar deras B-aktie positivt, både på kort och lång sikt.

Fingerprints peksensor FPC1553 är baserad på halvledarultraljudsteknik och erbjuder ett antal fördelar jämfört med traditionella optiska fingeravtryckssensorer, bland annat förbättrad bildkvalitet, högre pixeltäthet och större hållbarhet. Dessutom gör sensorns lilla storlek att den lämpar sig väl för integrering i kompakta enheter som smartphones.

Honor X40i är en 5G-smartphone som lanseras av Huaweis undermärke Honor. Den har en 6,5-tums OLED-skärm, en trippelkamera med 64 MP bakre kamerauppsättning och ett batteri på 4200 mAh. Moto g32 är Motorolas senaste tillskott till sin budgetlinje i g-serien. Den har en 6,5-tums HD+-skärm, tre kameror på baksidan och ett batteri på 5 000 mAh. Vivo Y77 är en smartphone i mellanklassen med en 6,3-tums Full HD+-skärm, en 16 MP frontkamera och ett 4500 mAh-batteri.

Offentliggör slutlika villkor

Fingerprint cards ab publ offentliggör slutliga villkor för den fullt garanterade företrädesemissionen och beslutar om kvittningsemission av b aktier och återkallar förslag om kvittningsemission inför extra bolagsstämma 2 november 2022.

Emitterar hybridkapital om 75 miljoner kronor

Bolaget avser genomföra fullt garanterade företrädsmission om 300 miljoner kronor. Detta för att stärka likviditeten och läka överträdelse som är förväntad av obligationskovenant, där finansiell data publiceras.

Den kinesiska regeringens tillkännagivande av omfattande Covid-19 restriktioner har resulterat i en betydande minskning av efterfrågan på smartphones, vilket är bolagets största marknad och en väsentlig negativ effekt på deras försäljning. Denna utveckling har haft olika effekter inklusive att det försvagat fingers rörelsekapitalposition på grund av ökade kostnader förknippade med produktion samtidigt som det också påverkat intäktsnivåerna negativt på ett betydande sätt. Denna trend fortsätter så långt bort från Kina där de fortfarande ser viss framgång men inte tillräckligt mycket längre med tanke på hur viktiga dessa marknader var för bara fem år sedan.
Med alla dessa risker, tillsammans med andra risker som högre räntor eller ytterligare ekonomiska problem, stärker man nu därför likviditeten.

Therése Vingåker
Therése Vingåkerhttps://ta-nyheter.se
Therese Vingåker är forskarassistent i tillämpad matematik vid TA-gruppen med en gedigen bakgrund på Chalmers tekniska högskola. Hon avslutade sina grundstudier i matematik och fysik vid Uppsala universitet 2016. Hennes nuvarande forskning ligger inom området spektralteori och matematisk fysik, med tillämpningar på plasmafysik och kvantmekanik.
En Svensk profitabel handelsrobot

3700+ Svenskar gjorde vinster när börsen föll 2022 med hjälp av TA algo.

TA Algo är Sveriges äldsta handelsrobot för valutor & derivatprodukter. Roboten har ett gediget track record av vinster och skyddar dig som kund mot börsfall.
När börsen föll 2022 förlorade ingen av våra kunder pengar utan tjänade istället. Roboten är lätthanterlig och har tjänat 371% sedan 2019.

  • Courtagefri automatiserad handel.
  • Full kontroll över ditt kapital på ditt eget konto.
  • Roboten är helt gratis för alla kunder.