Finns det program för teknisk analys?

Det finns en mängd olika program för tekniska analys men oftast använder man integrationen i sitt tradingprogram. Om det inte är integrerat så kan man göra sin tekniska analys via hemsidor som erbjuder diagram och analysverktyg.

Man har använt sig av program för tekniska analyser sedan begynnelsen. Det är en vital del av den framgång som man ser hos handlare på den finansiella marknaden. Utan ett program så är det svårt att göra analyser och därefter ta beslut. Det har många mäklare på nätet snappat upp och därefter försökt integrera detta så bra det går.


Vilket program ska man använda för tekniska analys?

TradingView.com är ett av de populäraste diagram med analysverktyg som finns på nätet. Det är kostnadsfritt men erbjuder också en premium-version som inkluderar funktioner som ett flertal diagram, utséenden och egna tidsintervaller.

”Fördelen med att använda TradingView’s analysverktyg är att de täcker hela finansiella marknaden.”


Fördelen med att använda TradingView’s analysverktyg är att de täcker hela finansiella marknaden. Du kan alltså göra tekniska analyser för aktier, valutor, index, råvaror och sist men inte minst kryptovalutor.

ValutamäklareVad vi tyckerErbjudandeSkapa konto
Automatisk robothandel
Ymer Exchange är mellanösterns främsta onlinemäklare
Ymer Exchange är mellanösterns främsta onlinemäklare

Ymer exchange är mellanösterns snabbast växande börs för robothandel, Detta får du som förmånskund:

  • Förmånskundspaketet – Gratis
  • Aktiehandel på autopilot – Gratis
  • Riskhanteringspaketet – Gratis
ÖPPNA KONTOLäs recensionen

Fungerar verkligen program för teknisk analys?

Det beror helt och hållet på vem man frågar. Det finns vissa traders som enbart handlar med program för tekniska analyser, men det finns också fundamentala handlare. En fundamental handlare tar enbart beslut efter nyheter. Många experter säger att man ska lära sig lite av varje. Man ska dedikera en liten del av sin handel till program för tekniska analyser samtidigt som man gör fundamentala analyser.

I det stora hela så fungerar dessa program på så sätt att de finns indikatorer som är programmerade att visa visuell grafik beroende på olika nivåer i diagrammen. Dessa indikatorer är förinställda och kommer alltid att visa rätt när diagrammen visar vissa parametrar. Därför kan man alltid lita på att program för tekniska analyser fungerar, men inte att marknaden alltid går åt det hållet man tror.

Therése Vingåker
Therése Vingåkerhttps://ta-nyheter.se
Therese Vingåker är forskarassistent i tillämpad matematik vid TA-gruppen med en gedigen bakgrund på Chalmers tekniska högskola. Hon avslutade sina grundstudier i matematik och fysik vid Uppsala universitet 2016. Hennes nuvarande forskning ligger inom området spektralteori och matematisk fysik, med tillämpningar på plasmafysik och kvantmekanik.
Sveriges äldsta handelsrobot

3600+ Svenskar har inte fel. Är du också intresserad av att handla aktier på autopilot?

  • Du får ett förmånskonto med billigare courtage.
  • Du har full kontroll över ditt eget kapital & din egen riskhantering.
  • Copy tradingen är helt kostnadsfri för dig som förmånskund.
  • Det tar 3 minuter att registrera ett konto skicka in dina uppgifter o komma igång med TA Algo.