Fonder För Fattiga: Söka Pengar Ur Fonder Och Stiftelser

I Sverige finns det fonder för fattiga som behöver hjälp med sin ekonomi. Man räknar med över ett par hundra olika fonder runt om i vårt avlånga land, som är speciellt inriktade för behövande. Dessa fonder kan vara allt ifrån medicin och studier till kläder och nöjen. Det beror alltså helt och hållet på vad behovet för den sökande är för något. Meningen är dock att den sökande ej ska ha råd att ansöka med pengar ur egen ficka, och klassas i det fallet som någon utan tillgångar.

För att hitta fonder för fattiga kan man till exempel beställa hem ett häfte som sammanställer dessa. Det kostar lite drygt 200 kronor för att få en sådan hemskickad, men det kan vara till en väldigt bra hjälp för den som ska söka. Man kan också hitta dessa fonder för fattiga via vissa dagstidningar. Att få ett par tusen kronor vid godkännande är inte helt ovanligt, och ä en av anledningarna till att det är populärt.

Idag behöver nästan 2,5 miljoner svenskar över 18 år hjälp med sin ekonomi. Inkomsterna för dessa människor är alldeles för små för att man ska kunna leva hälsosamt i en vanlig månad. Normalt sett fördelas allt från 1,000 kronor till över 30,000 kronor där svenska kyrkan och kommunerna överlag har hand om flest fonder.

Något viktigt att tänka på innan man väljer att ansöka om dessa typer av fonder är att de faktiskt kan påverka övriga bidrag. Om man till exempel har socialbidrag så måste man enligt socialen räkna med alla inkomster, och därför kan det bidraget påverkas av insättningar av fondpengar. Detta ska dock bedömmas individuellt, så det är viktigt att man är tydligt med detta vid ansökningen. Däremot påverkas inte bostadsbidrag eller bostadstillägg, så där behöver man inte oroa sig.

Det här bör du veta om fonder!

Fonder att söka pengar ur för privatpersoner 2022

Förutom PPM-fonder finns en mängd olika fonder för fattiga och stipendier för studier att söka detta året. Det är högt tryck från människor som både via mejl och telefonsamtal kontaktar stiftelser och vill ansöka om detta. Trots detta är det inte alltid lätt att hamna rätt på grund utav att det inte alltid framgår vem fonden faktiskt riktar sig till, eftersom att vissa fonder för fattiga erbjuder olika hjälp till olika behövande.

Vi på TA Gruppen har skapat en lista med de fonder som vi anser vara bäst lämpade:

 • Stiftelseansökan.se (Stipendium och bidrag)
 • Längmanska Kulturfonden (Stipendier)
 • Stiftelsen Sävstaholm (Bidrag)
 • SVCR (Bidrag för rehabiliterande personer)
 • Sverige-Amerika Stiftelsen (Bidrag till studenter som vill till USA)
 • Norrbacka-Eugeniastiftelsen (Bidrag till personer med rörelsehinder)
 • Änggårdsstiftelsen (Bidrag)

Ansökan om ekonomiskt bidrag för behövande privatpersoner

Ett alternativ är handelsbanken stipendier för dig med ett visst ändamål som behöver ansöka om pengar. Handelsbanken har till exempel bidrag och stipendier man kan ansöka om inom olika områden för studerande, social hjälpverksamhet, forskare samt övriga stipendier. Även vissa forskare.

Om man är en skötsam och duktig ungdom som är i behov av bidrag så finns bland annat ”Arne Anderssons” stipendiestiftelse. Dessa kan man ansöka hos så länge man utmärker sig utöver det vanliga och är boende eller uppvuxen i Torsås kommun. Det här är bara ett exempel på alla olika möjligheter de finns om man vill söka efter fonder för fattiga.

Man kan även titta till Länsstyrelsen stiftelser som erbjuder fonder för fattiga genom specifika kommuner och ändamål. Ett exempel är ”Stiftelsen för gamla & vårdbehövande inom Hallsbergs socken”, som är en av hundratals olika stiftelser man kan söka bidrag från.

Bidrag för ensamstående förälder från fonder och stiftelser

Om man är ensamstående kvinna och är folkbokförd i Stockholm så kan man ansöka om bidrag ifrån stiftelsen ”1878 års stiftelse”. Det är en stiftelse som bildades just år 1878 då det på den tiden var bostadsbrist i Stockholm för stadens kvinnor. Man höll på den tiden i en basar i Stockholms börshus och inkasserade hela 49,241 kronor. Detta bildade då stiftelsen som än idag är aktiv.

Ändamålet för stiftelsen är att ge ensamstående kvinnor ekonomiskt stöd men också kvinnor som ”länge och troget” enbart arbetat hos ett husbondfolk. Dessa ekonomiska bidrag gäller också för den som har eller har haft vårdnaden om en förälder eller anhöriga.

Om man är en ensamstående förälder kan man också ansöka via svenska kyrkan. Detta gäller bara i nödsituation när du verkligen inte kan klara av din vardag och behöver nånstans att vända dig. Det man måste ha med i ansökningen är följande:

 • Hyreskopia
 • Familjebevis (Hämtas från Skatteverket)
 • Kopia på alla inkomster (Lönespecifikationer, underlag från A-kassan, skattedeklarationer, rapport från banken osv.)
ValutamäklareVad vi tyckerErbjudandeSkapa konto
Automatisk robothandel
Mellanösterns främsta onlinemäklare
Mellanösterns främsta onlinemäklare

Mellanösterns snabbast växande börs för robothandel

 • Förmånskundspaketet - Gratis
 • Aktiehandel på autopilot - Gratis
 • Riskhanteringspaketet - Gratis
ÖPPNA KONTOLäs recensionen

Vanliga Frågor och Svar – FAQ

Kan man få ekonomisk hjälp av kyrkan?

Man kan söka ekonomiskt stöd hos svenska kyrkan vid behov. De erbjuder nämligen en rad olika stiftelser och fonder som man kan söka hos. Vanligtvis riktar de in sig till barn och unga, äldre, funktionshindrade och sjuka.

Hur söker man pengar från fonder?

Nu för tiden är det lättaste sättet att söka till en fond genom att besöka stiftelsens hemsida. Väl där står instruktioner om hur stiftelsen vill att man gör ansökan. Det kan till exempel vara direkt

Therése Vingåker
Therése Vingåkerhttps://ta-nyheter.se
Therese Vingåker är forskarassistent i tillämpad matematik vid TA-gruppen med en gedigen bakgrund på Chalmers tekniska högskola. Hon avslutade sina grundstudier i matematik och fysik vid Uppsala universitet 2016. Hennes nuvarande forskning ligger inom området spektralteori och matematisk fysik, med tillämpningar på plasmafysik och kvantmekanik.
Sveriges äldsta handelsrobot

3600+ Svenskar har inte fel. Är du också intresserad av att handla aktier på autopilot?

 • Du får ett förmånskonto med billigare courtage.
 • Du har full kontroll över ditt eget kapital & din egen riskhantering.
 • Copy tradingen är helt kostnadsfri för dig som förmånskund.
 • Det tar 3 minuter att registrera ett konto skicka in dina uppgifter o komma igång med TA Algo.