gamestop aktie

GameStop Aktie (GME) | Investera | Utdelning | 2023| Kurs

När GameStop aktie (även känt som GME) började klättra var människor som inte ens hade hört talas om företaget tidigare mycket uppmärksamma. Bolagets aktiekurs ökade med mer än 30 procent på bara några dagar. Detta på grund av investerarnas påtryckningar från chattrum på Reddit. Investerarna gick samman på sociala medier och köpte aktier, vilket orsakade förödelse bland dem som satsade mot att företagets aktie skulle stiga igen på New York Stock Exchange (NYSE). Till och med Elon Musk berömde dessa modiga människor som står upp för det de anser vara rätt – även om det innebär att de själva tar risker!

GameStop har varit den mest blankade aktien av alla börsbolag och har därför fallit mer än väntat. Företaget har funnits sedan 1997 och såldes som aktier redan då! Kursen har på senare tid legat runt 118 dollar efter att ha tappat fart tidigare under 2022. Detta på grund av oro för inflation (eller till och med en potentiell recession) som kan vara på väg att förvärras med tiden!

I det här inlägget tar vi dig igenom det äventyr som fick miljontals människor gå igång.

Ska Man Investera I GameStop?

GameStock aktie har nästan alltid ansetts vara en bra investering och experter tror att den bara kan bli bättre med tiden. Potentiellt skulle man kunna ha över $17,000 på aktiemarknaden om man investerade $1,000 dollar på GameStop när de lanserades år 2002.

Avkastningen på en sådan investering på 1,000 dollar är hela 1,677 procent. Det inkluderar två-för-en splitjustering, vilket innebär att man istället för att äga 49,75 aktier med sin ursprungliga tusen-dollarsedel, nu har 99 stycken på 50 cent!

Investerare bör dock vara beredda på att deras investering kan ta slut lika snabbt och utan förvarning. Det är möjligt att SEC (USA:s värdepappers- och börskommission) undersöker ovanlig verksamhet, t.ex. marknadsmanipulation. Detta skulle vara slutet för aktien.

gme aktie
Bilden visar hur en GameStop-butik ser ut inuti.

Att Investera I GameStop Aktie

GameStops senaste utdelning betalades den 29 mars 2019 till aktieägare av GME:s moderbolag. Utbetalningen kom in på 0,38 dollar per stamaktie och det förväntas att detta kommer att vara trenden även för framtida utdelningar.

Styrelsen har inte meddelat någon utdelning sedan dess.

Investerare bör inte förvänta sig någon utdelning heller inom kort, delvis på grund av att företaget inte gör några vinster. En samsyn på Wall Street är att det kommer att ta ytterligare tre år innan GameStop börjar tjäna pengar igen. Detta i huvudsak genom att stänga butiker och fokusera på högre marginaler i e-handelsförsäljningen.

Mycket har dessutom förändrats sedan man kunde läsa den senaste rapporten. Dessvärre finns det inga tecken på förbättring ännu eftersom situationen verkar ha blivit kronisk hos GME. Spelmarknaden fortsätter sin nedåtgående trend, vilket innebär färre kunder som kommer in genom deras dörrar, men också lägre kostnadsrelaterade utgifter, t.ex. löner och hyreskostnader. Dessa faktorer i kombination innebär mindre resurser för marknadsföring och försäljning.

Så här ser deras nuvarande kurs ut:

Så Här Investerar Du i GameStop

Det enda som är roligare än att spela spel är att investera i dem! Med den här steg-för-steg-guiden kan du köpa aktier av GameStop på nolltid. Vi går igenom var du kan handla dina aktier och vilken plattform du bör använda för att göra det.

Det här tar dig: 3 minuter

Steg 1: Välj en rekommenderad mäklare

Det är viktigt att välja rätt handelsplattform för dina investeringsbehov. Det finns många olika plattformar tillgängliga, men alla har inte tillräckliga funktioner eller avgifter som passar varje investerares preferenser – så låt oss hjälpa dig ta reda på vilken plattform som passar dig bäst!

Det bästa valet för Svenska investerare är Accuindex på grund av dess låga avgifter och breda utbud av finansiella instrument. Det är en av de bästa plattformarna på denna marknad! Många människor från hela världen använder den som sin favoritplats där de enkelt kan köpa eller sälja aktier!

Steg 2: Registrera och öppna ett konto

Accuindex har gjort det enkelt att registrera sig som ny användare. De kommer att be dig om viss personlig information, såsom ditt namn, telefonnummer och din e-postadress när du skapar ett konto på deras webbplats!

För att börja investera på Accuindex måste du sätta in pengar på ditt konto. Det finns tre sätt att göra detta på:


– Kortbetalning
– Banköverföring
– Kryptovalutor

Steg 3: Köp GameStop-aktien

Leta efter aktien för GameStop

Du kan hitta alla aktier antingen genom att använda sökfältet högst upp på sidan eller genom att bläddra i deras meny.

Öppna en position

När aktien dyker upp i sökfältet klickar du bara på dess namn så kommer du till en sida där priser och diagram visas. Du kan också kolla historisk data om alla aktier innan du väljer att öppna en position.

Ange storlek på positionen

Du väljer själv hur stor position du ska investera i via deras handelsplattform. Gränssnittet är intuitivt och användarvänligt, så det är lätt för dig att ställa in din budget eller välja hur mycket pengar du vill satsa genom att investera nu!

HandelsrobotVad vi tyckerInformation för produktenSkapa konto
Svensk ingenjörskonst från Chalmers
TA Algo via Accuindex

TA Algo via Accuindex

  • Courtagefri automatiserad handel.
  • Full kontroll över ditt kapital.
  • Historisk avkastning 2.5 år 371%
ÖPPNA KONTO

De bästa egenskaperna hos GME aktie

GME är ett intressant företag med många fördelaktiga egenskaper som såg sitt värde öka med mer än 1,500 procent på två veckor. Många investerare missade denna möjlighet, men det finns dock fortfarande möjligheter att dra fördel av dem.

Här är några egenskaper om gör bolaget starkt än idag:

  • Företaget stänger de flesta av sina fysiska butiker. De planerar att endast göra affärer via internet, vilket kommer att göra dem mer som en gigantisk e-handelsplats än en typisk butik!
  • GME håller på att förvandlas till ett företag som fokuserar på digitala leveranser. VD:n Cohen har satt ihop en investeringskommitté för att hitta sätt för dem att övergå till annat än fysiska butiker och han leder även denna speciella grupp! Game Stop anställde också aen kundtjänstmedarbetare som kommer att hjälpa till att ta hand om problem som spelarna har. Detta samtidigt som de vill att beställningar snabbt uppfylls med effektiva e-handelslösningar från huvudkontoren i Nordamerika.
  • Cohens intresse för att förbättra företaget är inte bara för honom själv. Om hans planer fungerar kan andra detaljhandelsföretag också bli mycket rikare!

För- och nackdelar med GameStop vs. AMC

När det gäller uthyrning av videospel och filmer finns det två stora aktörer på området: GameStop och AMC. Båda företagen har sina för- och nackdelar, men vilket är det bästa alternativet? Låt oss ta en närmare titt.

Fördelar med GameStop


En av de största fördelarna med GameStop är att de erbjuder ett stort urval av videospel för uthyrning. Oavsett om du letar efter den senaste utgåvan eller en äldre titel är chansen stor att du kan hitta den hos GameStop. De erbjuder också en mängd olika uthyrningsalternativ, från korttidsuthyrning till längre abonnemang. Det innebär att du kan skräddarsy din hyresupplevelse efter din budget och dina spelvanor.

En annan fördel med GameStop är att de ofta har försäljning och rabatter på sina hyrespelsmodeller. Detta kan vara ett bra sätt att spara pengar om du vill hyra flera spel på en gång. De har också ett lojalitetsprogram som ger dig poäng för varje uthyrning som du kan använda för att spara pengar på framtida uthyrningar eller köp

Nackdelar med GameStop


En av de största nackdelarna medGameStop är att deras priser kan vara ganska höga, särskilt när det gäller nya utgåvor. Om du inte är försiktig är det lätt att spendera mycket pengar på att hyra spel från dem. Dessutom är deras förseningsavgifter också ganska höga, så det är viktigt att se till att du lämnar tillbaka dina hyrda spel i tid.

En annan nackdel med GameStop är att deras kundservice inte alltid är bra. Detta gäller särskilt om du försöker returnera ett spel som du hyrt online. I många fall måste du vänta länge i telefon eller till och med prata med flera kundtjänstrepresentanter innan du kan få ditt problem löst

Fördelar med AMC


AMC erbjuder några fördelar jämfört med GameStop, särskilt när det gäller priser. Deras uthyrningspriser är vanligtvis lägre än GameStops, vilket gör dem till ett mer prisvärt alternativ. Dessutom erbjuder de ofta rabatter och kampanjer på sina hyror, så det är lätt att spara pengar när du hyr från AMC.

En annan fördel med AMC är att de i allmänhet har ett bättre utbud av filmer än vad GameStop har av videospel. Detta gäller särskilt om du letar efter äldre eller klassiska filmer. Dessutom är deras kundtjänst vanligtvis bättre än GameStops, så du kommer inte att ha lika mycket problem med att få hjälp om du behöver det.

Nackdelar med AMC


En nackdel med AMC är att de inte erbjuder lika många uthyrningsalternativ som GameStop gör. De har till exempel inga abonnemangsplaner tillgängliga, så om du vill hyra flera filmer på en gång kan det bli dyrare än att hyra från Gamestop. Dessutom är deras förseningsavgifter högre än de flesta andra uthyrningsföretag, så även här är det viktigt att se till att du lämnar tillbaka dina hyrda böcker i tid.

Sammafattning

Spelindustrin blomstrar och om du letar efter ett sätt att investera dina pengar så kan deras aktie vara värt att kolla in. Företaget har haft en exponentiell tillväxt sedan förra året då de tappade flera miljarder dollar från sitt marknadspris. Detta genom att lansera en börsintroduktion på Wall Street. Investerarna är nu glada igen, eftersom även om det fortfarande är tidigt in i GME:s aktiekurser så finns det potential till nya toppar!

Om du vill doppa dina finansiella tår i aktiemarknaden är ett online-mäklarkonto ett utmärkt sätt att göra det. Du kan handla gratis eller med mycket små kostnader och köpa fraktionerade aktier i stället för hela, vilket innebär att det är enklare än någonsin tidigare!

Kom bara ihåg att aktiemarknaden är volatil och investerare bör alltid vara beredda på att förlora pengar. Till exempel förlorade hedgefonderna sina satsningar på GME-aktien genom blankning av aktier (de hoppades på en prisnedgång). En mindre investerare kan också möta risker om de går emot vad de stora Wall Street-bankerna rekommenderar, eftersom det kan innebära att de går miste om en möjlighet också!

Ryan Cohen äger företaget GameStop Corp

Om du har följt nyheterna vet du att Gamestop:s ägare Ryan Cohen har varit i rubrikerna en hel del den senaste tiden. För dem som inte vet är Cohen medgrundare och tidigare vd för Chewy.com, en onlineåterförsäljare av husdjur som såldes till PetSmart för 3,35 miljarder dollar 2017. År 2020 gjorde Cohen ett försök att skaka om videospelsförsäljningsvärlden när han investerade 76 miljoner dollar i GameStop. Sedan dess har han arbetat för att göra GameStop till ett mer digitalt fokuserat företag. Och hans ansträngningar betalar sig stort.

För bara några år sedan hade GameStop problem. De ökade digitala nedladdningarna och streamingtjänsterna som Netflix hade gjort det svårt för företaget att hänga med. Men under Cohens ledning har saker och ting förändrats. GameStop fokuserar nu på att sälja digitala koder och medlemskap, och de utforskar till och med nya affärsverksamheter som esport-tävlingar och streamingtjänster. Tack vare Cohens beslutsamhet och visioner är GameStop återigen redo att bli en viktig aktör inom spelindustrin.

Meme Aktierna: Beviset på att privatinvesterare kan vinna mot institutioner

Under de senaste åren har vi sett ett uppsving för så kallade ”Meme aktier””. Detta är aktier som har blivit populära på nätet på grund av sin inblandning i kontroversiella eller humoristiska händelser. Det mest anmärkningsvärda exemplet på senare tid är när GameStop rusade, dvs. dess aktiekurs sköt i höjden i januari 2021. Detta efter att en grupp privata investerare gått samman för att tvinga institutioner som blankade aktien att täcka sina positioner.

Denna händelse tolkades allmänt som en seger för privatinvesterare över institutioner. Men är detta verkligen fallet? Låt oss ta en närmare titt.

Vad är Meme Stocks?
En meme-aktie är ett börsnoterat företag som har blivit föremål för en meme-kultur på nätet. Dessa aktier är ofta förknippade med företag som är involverade i aktuella händelser eller har en historia av kontroverser. Till exempel blev GameStop en meme-aktie efter sin roll i ”Reddit-revolten” 2021, medan AMC Entertainment blev det på grund av sina svårigheter under Covid-19-pandemin.

Termen ”meme-aktie” används i allmänhet på ett negativt sätt, eftersom dessa aktier ofta anses vara övervärderade och benägna att plötsligt falla i pris. Det finns dock vissa investerare som aktivt söker efter dessa aktier i hopp om att dra nytta av hypen kring dem.

Vanliga Frågor och Svar – FAQ – GameStop (GME) Aktie 2023

Vad är GameStop?

GameStop är en amerikansk butikskedja som säljer spelkonsoler, spel och spelrelaterade produkter.

Vad hände med GameStop-aktien under 2021?

GameStop-aktien började klättra kraftigt i början av 2021, vilket orsakade uppmärksamhet från många människor som inte tidigare hade hört talas om företaget. Detta berodde på investerarnas påtryckningar från chattrum på Reddit, där investerarna gick samman och köpte aktier i företaget, vilket orsakade förödelse bland dem som hade satsat pengar på att företagets aktie skulle falla i värde på New York Stock Exchange (NYSE).

Ska jag investera i GameStop-aktien?

Det är svårt att ge ett generellt råd om man ska investera i GameStop-aktien eller inte, eftersom investeringar alltid innebär risker. GameStop-aktien har ansetts vara en bra investering tidigare, och vissa experter tror att den kan bli bättre med tiden. Samtidigt bör investerare vara beredda på att deras investering kan gå förlorad snabbt och utan förvarning, t.ex. om SEC (USA:s värdepappers- och börskommission) undersöker marknadsmanipulation eller andra ovanliga verksamheter.

Varför har GameStop inte betalat ut någon utdelning sedan mars 2019?

GameStop har inte betalat ut någon utdelning sedan mars 2019 delvis på grund av att företaget inte har gjort några vinster. En samsyn på Wall Street är att det kommer att ta ytterligare tre år innan GameStop börjar tjäna pengar igen, vilket förväntas ske genom att stänga butiker och fokusera på högre marginaler i e-handelsförsäljning.

Kan GameStop-aktien stiga i värde igen i framtiden?

Det är omöjligt att säga med säkerhet om GameStop-aktien kommer att stiga i värde i framtiden eller inte. Investerare bör alltid vara medvetna om att alla investeringar innebär risker och att det finns ingen garanti för att en investering kommer att ge avkastning.

Vad är fördelarna med AMC jämfört med GameStop?

Några fördelar med AMC jämfört med GameStop är att de har lägre priser på sina hyror, oftare erbjuder rabatter och kampanjer, har ett bättre utbud av filmer och har vanligtvis bättre kundtjänst.

Vad är nackdelarna med AMC?

Några nackdelar med AMC är att de inte erbjuder lika många uthyrningsalternativ som GameStop, inte har några abonnemangsplaner tillgängliga och har högre förseningsavgifter än vad många andra uthyrningsföretag har.

Vem äger GameStop Corp?

GameStop Corp ägs av Ryan Cohen, medgrundare och tidigare vd för Chewy.com.

Vad är ”Meme aktier”?

”Meme aktier” är aktier som har blivit populära på nätet på grund av sin inblandning i kontroversiella eller humoristiska händelser. Dessa aktier har på senare tid blivit mer och mer vanliga, och många anser att de är ett bevis på att privatinvesterare kan vinna mot institutioner i viss mån.

Vad är en ”short squeeze”?

En ”short squeeze” är en situation där investerare som har satsat på att en aktie ska falla i värde istället ser att aktien stiger kraftigt i värde. Detta kan orsakas av att många investerare samtidigt försöker att köpa aktien för att tjäna pengar på den, vilket driver upp priset ytterligare. Detta kan leda till att investerare som hade satsat på att aktien skulle falla i värde tvingas att köpa aktier till ett högre pris än vad de sålde dem för, vilket kan resultera i stora förluster.