GameStop Aktie GME | Ska Man Investera? [2022]

När GameStop aktie (även känt som GME) började klättra var människor som inte ens hade hört talas om företaget tidigare mycket uppmärksamma. Bolagets aktiekurs ökade med mer än 30 procent på bara några dagar. Detta på grund av investerarnas påtryckningar från chattrum på Reddit. Investerarna gick samman på sociala medier och köpte aktier, vilket orsakade förödelse bland dem som satsade mot att GameStop aktie skulle stiga igen på New York Stock Exchange (NYSE). Till och med Elon Musk berömde dessa modiga människor som står upp för det de anser vara rätt – även om det innebär att de själva tar risker!

GameStop har varit den mest blankade aktien av alla börsbolag och har därför fallit mer än väntat. Företaget har funnits sedan 1997 och såldes som aktier redan då! Kursen har på senare tid legat runt 118 dollar efter att ha tappat fart tidigare under 2022. Detta på grund av oro för inflation (eller till och med en potentiell recession) som kan vara på väg att förvärras med tiden!

I det här inlägget tar vi dig igenom det äventyr som fick miljontals människor gå igång.

Ska Man Investera I GameStop?

GameStock aktie har nästan alltid ansetts vara en bra investering och experter tror att den bara kan bli bättre med tiden. Potentiellt skulle man kunna ha över $17,000 på aktiemarknaden om man investerade $1,000 dollar på GameStop när de lanserades år 2002.

Avkastningen på en sådan investering på 1,000 dollar är hela 1,677 procent. Det inkluderar två-för-en splitjustering, vilket innebär att man istället för att äga 49,75 aktier med sin ursprungliga tusen-dollarsedel, nu har 99 stycken på 50 cent!

Investerare bör dock vara beredda på att deras investering kan ta slut lika snabbt och utan förvarning. Det är möjligt att SEC (USA:s värdepappers- och börskommission) undersöker ovanlig verksamhet, t.ex. marknadsmanipulation. Detta skulle vara slutet för GameStop aktie.

gme aktie
Bilden visar hur en GameStop-butik ser ut inuti.

Att Investera I GameStop Aktie

GameStops senaste utdelning betalades den 29 mars 2019 till aktieägare av GME:s moderbolag. Utbetalningen kom in på 0,38 dollar per stamaktie och det förväntas att detta kommer att vara trenden även för framtida utdelningar.

Styrelsen har inte meddelat någon utdelning sedan dess.

Investerare bör inte förvänta sig någon utdelning heller inom kort, delvis på grund av att företaget inte gör några vinster. En samsyn på Wall Street är att det kommer att ta ytterligare tre år innan GameStop börjar tjäna pengar igen. Detta i huvudsak genom att stänga butiker och fokusera på högre marginaler i e-handelsförsäljningen.

Mycket har dessutom förändrats sedan man kunde läsa den senaste rapporten. Dessvärre finns det inga tecken på förbättring ännu eftersom situationen verkar ha blivit kronisk hos GME. Spelmarknaden fortsätter sin nedåtgående trend, vilket innebär färre kunder som kommer in genom deras dörrar, men också lägre kostnadsrelaterade utgifter, t.ex. löner och hyreskostnader. Dessa faktorer i kombination innebär mindre resurser för marknadsföring och försäljning.

Så Här Investerar Du i GameStop

Det enda som är roligare än att spela spel är att investera i dem! Med den här steg-för-steg-guiden kan du köpa aktier av GameStop på nolltid. Vi går igenom var du kan handla dina aktier och vilken plattform du bör använda för att göra det.

Det här tar dig: 3 minuter

Steg 1: Välj en rekommenderad mäklare

Ymer Exchange Logo
Logotypen för aktiemäklaren Ymer Exchange.

Det är viktigt att välja rätt handelsplattform för dina investeringsbehov. Det finns många olika plattformar tillgängliga, men alla har inte tillräckliga funktioner eller avgifter som passar varje investerares preferenser – så låt oss hjälpa dig ta reda på vilken plattform som passar dig bäst!

Det bästa valet för Svenska investerare är Ymer Exchange på grund av dess låga avgifter och breda utbud av finansiella instrument. Det är en av de bästa plattformarna på denna marknad! Många människor från hela världen använder den som sin favoritplats där de enkelt kan köpa eller sälja aktier!

Steg 2: Registrera och öppna ett konto

Ymer Exchange Registreringsformulär
Så här ser det ut när man registrerar sig hos Ymer Exchange.

Ymer Exchange har gjort det enkelt att registrera sig som ny användare. De kommer att be dig om viss personlig information, såsom ditt namn, telefonnummer och din e-postadress när du skapar ett konto på deras webbplats!

För att börja investera på Ymer Exchange måste du sätta in pengar på ditt konto. Det finns tre sätt att göra detta på:


– Kortbetalning
– Banköverföring
– Kryptovalutor

Steg 3: Köp GameStop aktie

Leta efter aktien för GameStop

Du kan hitta alla aktier antingen genom att använda sökfältet högst upp på sidan eller genom att bläddra i deras meny.

Öppna en position

När aktien dyker upp i sökfältet klickar du bara på dess namn så kommer du till en sida där priser och diagram visas. Du kan också kolla historisk data om alla aktier innan du väljer att öppna en position.

Ange storlek på positionen

Du väljer själv hur stor position du ska investera i via deras handelsplattform. Gränssnittet är intuitivt och användarvänligt, så det är lätt för dig att ställa in din budget eller välja hur mycket pengar du vill satsa genom att investera nu!

ValutamäklareVad vi tyckerErbjudandeSkapa konto
Automatisk robothandel
Mellanösterns främsta onlinemäklare
Mellanösterns främsta onlinemäklare

Mellanösterns snabbast växande börs för robothandel

  • Förmånskundspaketet - Gratis
  • Aktiehandel på autopilot - Gratis
  • Riskhanteringspaketet - Gratis
ÖPPNA KONTOLäs recensionen

De bästa egenskaperna hos GME aktie

GME är ett intressant företag med många fördelaktiga egenskaper som såg sitt värde öka med mer än 1,500 procent på två veckor. Många investerare missade denna möjlighet, men det finns dock fortfarande möjligheter att dra fördel av dem.

Här är några egenskaper om gör bolaget starkt än idag:

  • Företaget stänger de flesta av sina fysiska butiker. De planerar att endast göra affärer via internet, vilket kommer att göra dem mer som en gigantisk e-handelsplats än en typisk butik!
  • GME håller på att förvandlas till ett företag som fokuserar på digitala leveranser. VD:n Cohen har satt ihop en investeringskommitté för att hitta sätt för dem att övergå till annat än fysiska butiker och han leder även denna speciella grupp! Game Stop anställde också aen kundtjänstmedarbetare som kommer att hjälpa till att ta hand om problem som spelarna har. Detta samtidigt som de vill att beställningar snabbt uppfylls med effektiva e-handelslösningar från huvudkontoren i Nordamerika.
  • Cohens intresse för att förbättra företaget är inte bara för honom själv. Om hans planer fungerar kan andra detaljhandelsföretag också bli mycket rikare!
Sammafattning

Spelindustrin blomstrar och om du letar efter ett sätt att investera dina pengar så kan GameStop aktie vara värt att kolla in. Företaget har haft en exponentiell tillväxt sedan förra året då de tappade flera miljarder dollar från sitt marknadspris. Detta genom att lansera en börsintroduktion på Wall Street. Investerarna är nu glada igen, eftersom även om det fortfarande är tidigt in i GME:s aktiekurser så finns det potential till nya toppar!

Om du vill doppa dina finansiella tår i aktiemarknaden är ett online-mäklarkonto ett utmärkt sätt att göra det. Du kan handla gratis eller med mycket små kostnader och köpa fraktionerade aktier i stället för hela, vilket innebär att det är enklare än någonsin tidigare!

Kom bara ihåg att aktiemarknaden är volatil och investerare bör alltid vara beredda på att förlora pengar. Till exempel förlorade hedgefonderna sina satsningar på GameStop aktie genom blankning av aktier (de hoppades på en prisnedgång). En mindre investerare kan också möta risker om de går emot vad de stora Wall Street-bankerna rekommenderar, eftersom det kan innebära att de går miste om en möjlighet också!

Vanliga Frågor och Svar

Hur Många Procent Gick GameStop Upp?

Under 9 månaders tid gick gamestop aktie upp med över 1,500 procent.

Vad Kostar Det Att Köpa GameStop Aktier?

Priset för en GameStop aktie är vad den nuvarande priskursen ligger på. Den har legat på så låga nivåer som $2,80 per aktie, men också på topp-nivåer som $40,74.

Therése Vingåker
Therése Vingåkerhttps://ta-nyheter.se
Therese Vingåker är forskarassistent i tillämpad matematik vid TA-gruppen med en gedigen bakgrund på Chalmers tekniska högskola. Hon avslutade sina grundstudier i matematik och fysik vid Uppsala universitet 2016. Hennes nuvarande forskning ligger inom området spektralteori och matematisk fysik, med tillämpningar på plasmafysik och kvantmekanik.
Sveriges äldsta handelsrobot

3600+ Svenskar har inte fel. Är du också intresserad av att handla aktier på autopilot?

  • Du får ett förmånskonto med billigare courtage.
  • Du har full kontroll över ditt eget kapital & din egen riskhantering.
  • Copy tradingen är helt kostnadsfri för dig som förmånskund.
  • Det tar 3 minuter att registrera ett konto skicka in dina uppgifter o komma igång med TA Algo.