Garo Aktie|Riktkurs|Diagram

Garo aktie är listad på Stockhlmsbörsen, det här är historian bakom ett litet bolag från Gnösjö som placerade sig själv på Stockholmsbörsen.
Med 420 anställda är Garo idag ett nästintill globalt bolag. Garo tillverkat mätarskåp och elprodukter och åteförsäljer dessa via sina grossister.

Garo och dess aktie har anrika anor från 1939 då tre personer startade produktion i ett litet uthus. Dem växte ganska snabbt ut ur uthuset och startade Gårö Elektriska men som alla framgångsrika företagare var man försiktig med att plocka kapital från bolaget och behöll sina jobb.

Bolaget har som grundpelare att ta hand om sin personal och en viss småländsk sparsamhet, deras vinster var dem snabba med att återinvestera i nya produkter och forskning inom sitt område.

Idag är Garo ett internationellt bolag och dem har kommit långt sedan sin tid i småländska bydgen Gnosjö där dem dock fortfarande har huvudkontoret.

Skall du investera investera i garo aktie?

Garo aktie har en fantastisk avkastning om man ser till Avanza är dem upp som max 613% det är få bolag som kan säga detsamma i en tid av kryptovalutor och elbilar. Den gamle iden av att bygga och sälja en produkt är fortfarande den mest stabila och säkra typen av industri du kan investera i.

Som Warren buffert och hans team alltid säger om ett bolag har svåra beslut att ta är det inget bra bolag, att producera och sälja en produkt är därför så lätt det kan bli när det kommer till beslutsfattande.

Garo aktiekurs i siffror

I nedan diagram kan vi se ett större prisfall och en negativ trend på garo riktkurs.


Som man simpelt kan se är aktien en framgångssaga men det har varit lite skriverier om Garo online vilket ofta tyder på att något har skett som småspararna ogillade. Garo aktie avanza blev ett hett sökord efter att ägaren valde att sälja aktier i garo för 19mkr.

Rickard Blomqvist sålde även i omgångar aktier i Garo under hösten i fjol och innan dess, vid årsskiftet 2019/2020, ägde han drygt 223.000 aktier.

Skriver Placera.se

När en sådan försäljning sker kan aktien ta stor skada vilket vi såg i grafen ovan, oavsett om en ägare säljer aktier i ett bolag skall man inte vara rädd för det överlag. Ägare är precis som vi andra människor som vill göra vinster och hämta hem dem. Vid en närmare insikt i garo aktieanalys ser vi att det står rätt till i bolaget, vinster och omsättning har inte förändrats nämnvärt och det är fortfarande ett fantastiskt verkstadsbolag.

Vi kikar närmare på Garos riktkurs nedan i samarbete med Jonas Sjöstrand från ETX Capital. Enligt Jonas skall man inte vara så rädd för att en avgående ordförande sålt ytterligare aktier, man hämtar simpelt hem sin vinst för tiden man själv har arbetat på bolaget och man försäkrar sig om att den vinsten man har skapats låses in. När en ny ordförande väljs in kan man ju inte veta hur Garo kommer drivas och det är med stor sannolikhet därför vinsten tas hem menar Jonas.

Garo riktkurs

Garo aktie är i en negativ trend, men det kan visa på ett köpläge då aktien rasat sedan försäljningen av aktier från en avgående styrelseledamot. Bolaget i sig går bra och framtiden är fortfarande positiv även om det är en stressig period i närområdet med kriget i Ukraina. Det viktigaste att förstå är ett aktien representerar inte bolaget och bolaget representerar inte aktien. Aktien köper man för att man tror på bolaget, just nu är det även rätt stora blankningspositioner på Garo som aktie och därför tror vi på att det här kommer vända, vi ser därför Garo Aktie som billig.

Hur investerar jag i Garo Aktie?

För att investera utan avgifter skall du använda XM där du kan välja olika typer av värdepappers format för att handla Svenska aktier så som Garo.
Det viktigaste när du handlar aktier är att handla med en prisbelönt och respekterad mäklare utan avgifter.

Lennart Johansson
Lennart Johansson
Mitt intresse ligger i Svenska aktier, jag handlar fulltid med TA Algo och även Autotrader via Nordnet. Genom trading har jag hittat både ekonomiskt frihet och livsglädjen att göra något jag älskar att göra och det delar jag med mig till er.
Certifierad mjukvara för handel

TA algo har presterat sedan 2011 inom derivatbranschen. Den handlar automatiskt optioner, warranter och terminer med full automatiserad riskhantering.

  • Du får en gratis VPS där din terminal handlar från.
  • Du har full kontroll över ditt eget kapital & din egen riskhantering.
  • Robotrågivaren är kostnadsfri i enlighet med ESMAs regelverk.
  • Installationen av VPS och robotrådgivaren är kostnadsfri.