Getinge aktie

Getinge Aktie | Investera | Utdelningshistorik | 2023

Getinge aktie är en del av ett globalt företag med huvudkontor i Göteborg, som designar och tillverkar tekniska lösningar för vårdinrättningar. Produktportföljen omfattar produkter som utrustning för operationssalar, utrustning för intensivvårdsavdelningar eller sterilisatorsystem som hjälper till med infektionskontroll på sjukhus bland annat!

Om Getinge
BörsStockholmsbörsen
SektorHälsovård
TickerGETI B
VDMattias Perjos
Hemsidawww.getinge.com

[stock_market_widget type=”card” template=”chart4″ assets=”GETI-B.ST” display_currency_symbol=”true” api=”yf” chart_range=”1mo” chart_interval=”1d”]

Investera i Getinge Aktie

Getinge är en världsledande leverantör av lösningar för hälso- och sjukvården. Företaget har en lång historia av att utveckla innovativa lösningar som förbättrar patientresultaten och gör sjukvården mer effektiv. Getinges produkter används inom några av de mest kritiska områdena inom hälso- och sjukvården, såsom operationssalar, intensivvårdsavdelningar och sterilcentraler. Utöver sina kärnprodukter erbjuder Getinge även tjänster och support till kunder över hela världen.

Företagets produkter används i en mängd olika tillämpningar, bland annat infektionskontroll, IT-system, patienthantering och vård av överviktiga patienter. Deras produkter är utformade för att förbättra patientresultaten och göra sjukvården mer effektiv. De förnyar och utökar ständigt sitt produktsortiment för att möta de ständigt föränderliga behoven inom hälso- och sjukvården.

En video som går igenom Getinge-aktien.

Utdelning 2018-2023 och Utdelningshistorik

Här nedan kan man se Getinge:s tidigare utdelningar:

SEK per aktieX-dagUtbetalning
4,002022-04-272022-05-03
3,002021-04-212021-04-27
1,502020-06-292020-07-03
1,002019-04-242019-04-30
1,502018-04-272018-05-04
Tabellen är lånad från Avanza.se
HandelsrobotVad vi tyckerInformation för produktenSkapa konto
Svensk ingenjörskonst från Chalmers
TA Algo via Accuindex

TA Algo via Accuindex

  • Courtagefri automatiserad handel.
  • Full kontroll över ditt kapital.
  • Historisk avkastning 2.5 år 371%
ÖPPNA KONTO

Getinge utfärdar ytterligare en vinstvarning

Medicinteknikföretaget Getinge tvingades till ännu en vinstvarning vid onsdagens presentation av bolagets niomånadersrapport. Detta är den andra vinstvarningen som företaget utfärdar på lika många månader och kommer sannolikt att leda till att analytiker sänker årets vinstprognos med 5-10 procent. Getinges aktiekurs har rasat de senaste månaderna och företaget är under stark press att vända utvecklingen. Det är därför Getinge sjunker. Här är en titt på vad som ledde till den senaste vinstvarningen och vad Getinge gör för att försöka komma tillbaka på rätt spår.

Vad ledde till vinstvarningen?
Getinge skyllde den senaste vinstvarningen på fortsatta utmaningar inom verksamheten för kirurgiska arbetsstationer, som har drabbats hårt av försenade produktlanseringar och ökad konkurrens. Företaget skyllde också på en svagare efterfrågan än väntat på sina steriliseringsprodukter i Europa och Kina. Getinge möter motvind från flera faktorer, bland annat geopolitisk osäkerhet, handelsspänningar och avtagande ekonomisk tillväxt. Dessa faktorer ligger utanför företagets kontroll, men det arbetar för att kompensera dem genom att sänka kostnaderna och påskynda sitt omvandlingsprogram.

Vad gör Getinge för att vända utvecklingen?
Getinge vidtar flera åtgärder för att försöka vända utvecklingen. Företaget skär ner på kostnaderna genom att minska sin personalstyrka och stänga produktionsanläggningar. Det påskyndar också sitt omvandlingsprogram, som omfattar avyttring av verksamheter som inte hör till kärnverksamheten, lansering av nya produkter och expansion på tillväxtmarknader. Hittills har dessa åtgärder inte varit tillräckliga för att kompensera de utmaningar som företaget står inför. Getinge är dock fortfarande övertygat om att det kan återgå till lönsamhet och leverera långsiktigt aktieägarvärde