handelsstrategier

Fyra kortsiktiga handelsstrategier för nybörjare 2022

Kortsiktiga handelsstrategier är utformade för att ge daytraders en edge i marknaden. De är baserade på teknisk analys och använder indikatorer som mäter prisrörelser men även med en tvist.

Samtliga av våra strategier bör ansees proprietära och är mycket viktiga att förstå på djupet. I denna artikel kommer vi gå igenom dessa handelsstrategier och hur du kan använda dem för att lyckas med din trading.

Trendföljande handelsstrategier

Trendföljande är en av de enklaste kortsiktiga handelsstrategierna. Det är också en av de äldsta. Faktum är att vissa tror att trendföljande handelsstrategier uppfanns av Charles Dow redan 1881.
Trendföljande system är några av de äldsta formerna i en kortsiktig portfölj inom aktier. Det bygger på tanken att priserna kommer att fortsätta röra sig i samma riktning som de gjorde tidigare. Det betyder följande inom just handel med valutor och aktier:

  • När priserna går upp köper den som följer trenden.
  • När priserna går ner säljer den som följer trenden.

Det är inte alltid enkelt att förstå när en trend avtar eller när den påbörjas därför använder man ofta indikatorer som baserar sin data på historik. När historiken visar att vi toppar i en trend kan det därför vara värt att sälja av sin position eller gå kort som det heter när man blankar.

Trendföljning bygger på idén att marknader tenderar att röra sig uppåt över tiden speciellt inom indexhandel eller aktier. Detta innebär att när aktierna rör sig högre bör investerare köpa fler aktier. Om aktierna går ner bör investerare sälja av sina positioner.

Trendföljning är en enkel strategi att lära sig och implementera. Du köper helt enkelt när marknaden är uppe och säljer när marknaden är nere. Det betyder att du köper lågt och säljer högt. Om marknaden går upp tjänar du pengar; om marknaden går ner förlorar du pengar.

Utjämna anskaffningskurs (Dollar Cost averaging)

Diversifiering är en viktig del av investeringar eftersom det hjälper till att minska risken. Det låter dig också sprida ut dina investeringar över olika tillgångsklasser. En strategi som fungerar bra med diversifiering är dollarkostnadsgenomsnitt.

Med denna metod investerar du en viss summa pengar varje månad i en portfölj. Du väntar sedan till slutet av månaden innan du tar ut några pengar.

Diversifiering är ett av nyckelbegreppen bakom uppgång över tid. Det innebär att köpa flera olika tillgångar samtidigt så att om en tillgång minskar, kommer andra sannolikt att stiga.

Ett av de största misstagen nya handlare gör är att inte diversifiera sina portföljer. Diversifiering är en av nyckelprinciperna bakom trendföljning. Det hjälper till att minska risken att förlora pengar eftersom det sprider de potentiella förlusterna över olika investeringar.

DCA som det ofta kallas är en av dem bästa handelsstrategier för binära optioner där du har hög risk och istället vill diversifiera ditt kapital. Det bidrar till en attraktiv och hållbar handelsession där du inte riskerar allt på ett kort. Handelsstrategier som du skall dra nytta av är bland annat Dollar cost averaging och trendföljande indikatorer.

DCA kan bäst beskrivas som en strategi för finansiella marknaderna som har presterat över tid oberoende av tillgångsklass.

Den världskända investeraren Jack Bogle förklarar DCA

Köp Lågt & Sälj Högt

Denna strategi innebär att köpa lågt och sälja högt. Om du köper aktier till ett lägre pris än vad de såldes för förra veckan kommer du att tjäna mer pengar. Men om du säljer dem till ett högre pris kommer du att förlora pengar.

Denna strategi bygger på tanken att aktierna kommer att gå upp på kort sikt, men så småningom falla tillbaka. Så istället för att köpa högt och sälja lågt, köper du lågt och håller kvar din aktie tills den stiger igen.

Man bör aldrig sälja aktier på förlust då marknaden alltid återhämtar sig över tid. Detta kan vara en av dem mest basala handelsstrategier som du kan arbeta med inom aktier.

Breakout strategier

En swing trade är när du drar fördel av kortsiktiga marknadsrörelser. Du kan använda dessa strategier för att identifiera trender på börsen i platta marknader.

Swing trading är extra lönsamt när vi handlar i ett intervall, man brukar säga att marknaden går krabbgång, då är det nämligen extra enkelt att hitta ingångar och utgångar genom bland annat fibonacci-mönster.

En swing trade-strategi är en där du köper en aktie när den är nere och säljer den när den går upp. Du måste hitta en aktie som har fallit betydligt sedan dess tidigare topp. Sedan väntar du tills den stiger tillbaka över sin tidigare topp innan du bestämmer dig för om du ska sälja den.

Vilken är den bästa handelsstrategin för binära optioner?

En av dem bästa handelsstrategierna inom Binära optioner är den såkallade martingale tekniken, du satsar en liten del av ditt kapital per position och dubblar din insats på varje trade du förlorar. Denna teknik gör att sannolikheten att du skall vinna blir avsevärt högre.

Vilket är det lägsta belopp som krävs för att handla binära optioner?

Oftast kräver mäklaren att man sätter in 250usd det är rätt standard och kallas för FTD (first time deposit) När du har skapat ditt konto och satt in ditt kapital kan du därför börja handla.