Så Hanterar Du Pengar

Så Hanterar Du Pengar | Pengahantering

Att hantera pengar är en viktig färdighet för alla individer eller grupper. Det gäller både i bred och snäv bemärkelse, dvs. beslut om investeringar och portföljer samt budgeteringstekniker som kan användas i privatlivet framgångsrikt!

Finansbranschen har ett distinkt uttryck, ”in the money” eller ”i pengarna” som man säger på Svenska. Denna term används för att beskriva en investeringsexpert som fattar beslut på uppdrag av stora pooler eller fonder – t.ex. ömsesidiga och pensionsplaner.

Förstå Pengahantering

Pengahantering är en bred term som involverar och integrerar tjänster och lösningar inom hela investeringsbranschen.

Behovet av finansiella rådgivare ökar i takt med att privatpersoners nettoförmögenhet ökar. När människor samlar på sig mer pengar söker de ofta professionell rådgivning om hur de bäst ska förvalta allt och uppnå sina mål i livet – inklusive bodelning eller pensionsplaner med skräddarsydda lösningar som är specifika för just dig!

Investeringsbolagets penninghantering erbjuder enskilda konsumenter möjlighet att investera i en mängd olika fonder som täcker alla typer och regioner på alla större marknader.

Investeringsbolagens kapitalförvaltare erbjuder ett brett utbud av investeringslösningar för pensionsplaner, donationer och stiftelser.

HandelsrobotVad vi tyckerInformation för produktenSkapa konto
Svensk ingenjörskonst från Chalmers
TA Algo via Accuindex

TA Algo via Accuindex

  • Courtagefri automatiserad handel.
  • Full kontroll över ditt kapital.
  • Historisk avkastning 2.5 år 371%
ÖPPNA KONTO

Globala Investeringsförvaltare

Globala investeringsförvaltare är experter på att förvalta alla typer av fonder för alla typer och storlekar av institutioner. De erbjuder både aktivt förvaltade investeringar, som har högre risk men större potentiell belöning på grund av deras förmåga att söka framgångsrika strategier från erfarna handlare eller investeringsforskare. Dessa vet vilka aktier som sannolikt kommer att lyckas, samt passiva modeller som följer specifika index med låga avgifter så att du kan dra nytta av dem även om din tid inte är värd någonting!

Här nedan kommer en lista på Topp 5 globala investeringsförvaltare under 2021:

  • The Vanguard Group: John C. Bogle, mannen som grundade ett av Wall Streets mest kända företag och som nu är dess president emeritus, säger att låga avgifter är det som driver deras investeringsstrategier på Vanguard. Det har i sin tur gjort det möjligt för dem att växa till ett globalt kraftpaket med kontor över hela världen, inklusive New York City där de har ett kontor precis vid Fifth Avenue nära Central Park case study 20172.
  • BlackRock Inc.: Det företag på 1 miljard dollar som blev ett känt namn 1988 var BlackRock Inc. som föddes ur en mans vision att ge investerare ett enkelt sätt att investera pengar som de kunde lita på. Den ursprungliga planen innebar just denna typ av pålitlig vägledning på aktiemarknaden, men snart fanns det så många andra alternativ tillgängliga, till stor del tack vare dess ETF-avdelning som har vuxit exponentiellt med tiden. Den utgör nästan två fjärdedelar (2 biljoner dollar) av alla tillgångar som förvaltas globalt av yrkesmän på huvudkontor i 30 länder över hela världen!
  • PIMCO: Det globala kapitalförvaltningsföretaget PIMCO grundades 1971 och har för närvarande över 775 investeringsexperter med i genomsnitt 14 års erfarenhet. Med 100 fonder under sin fana – inklusive några som skapades så sent som förra året – är företaget allmänt betraktat som ledande inom sektorn för räntebärande tillgångar och har nästan 2 biljoner dollar i tillgångar också.
  • Fidelity Investments: Fidelity Management & Research Company grundades 1946 av Edward C. Johnson II, som fortfarande leder företaget som VD och koncernchef. Den 31 december 2020 hade de mer än 35 miljoner kunder med tillgångar under förvaltning (AUM) till ett värde av 9 biljoner US-dollar. Detta var fördelade på olika fonder som omfattar inhemska aktieinvesteringar som aktier och obligationer, utländska aktier med särskild inriktning på internationella marknader utanför USA:s gränser, t.ex. i Europa eller Asien och Stillahavsområdet.
En pedagogisk video som tipsar om hur du kan lära dina barn hantera pengar.
HandelsrobotVad vi tyckerInformation för produktenSkapa konto
Svensk ingenjörskonst från Chalmers
TA Algo via Accuindex

TA Algo via Accuindex

  • Courtagefri automatiserad handel.
  • Full kontroll över ditt kapital.
  • Historisk avkastning 2.5 år 371%
ÖPPNA KONTO

Hur lär man sig hantera pengar?

Man behöver visualisera sin budget genom t.ex kalkylark. Det kan man göra dagsvis, veckovis, månadsvis eller årsvis. På så sätt kan man fylla i hur mycket pengar man har, hur mycket pengar man får in och hur mycket pengar man kan spendera. På så sätt vet man exakt hur mycket man kan använda sig av!

Hur mycket ska man kunna leva på i månaden?

Det viktigaste är att man har råd att betala hyran och att man har råd med mat dagligen. Tjänar man 10,000 kronor och hyran ligger på 4,000 kronor, så har man 6,000 kronor att budgetera för mat. Det kan man klara sig på, men det blir inte mycket pengar över till annat. Därför är det bra om man minst tjänar 15,000 kronor.

Vad ska jag göra med alla pengar?

Om man har pengar över så kan man antingen spara dem passivt eller investera dem aktivt. Det senare alternativet kan skydda dina pengar mot inflation eftersom man kan få dem att växa. Det kan man göra via aktier, fonder eller privata investeringar.

Hur tar man sig ur en ekonomisk kris?

Det bästa sättet att är att göra upp en avbetalningsplan om man har skulder. Man får sedan skriva upp hur mycket man har i utgifter för detta i sin budgetering. På så sätt kan man återigen visualisera det och inte riskera att man överspenderar, vilket kan göra en ekonomisk kris djupare.