Hellofresh SE aktie |Analys|Riktkurs 2022

Hellofresh SE är aktien till ett onlinehandelsbolag som blev extremt populärt under coronakrisen när människor valde att köpa mycket mat online. På senare tiden har intresset av denna Tyska aktie avtagit på Avanza.

Bolaget är listat på Equiduct som är den motsvarande listan till det vi har i Sverige exempelvis First North. Bolaget har ett gemensamt börsvärde på strax över 6.7 Miljarder SEK och är i Svenska termer ett Mid-Cap bolag som betyder att dem ligger på mellanlistan.

Även om aktien är just Tysk finns det inget som säger att man inte kan handla den i Sverige, enklast handlar man den hos en Onlinemäklare så som Accuindex men det går även att handla den hos en börs såsom Avanza.

Vad säljer bolaget?

Bolaget är direkt konkurrent till Linas matkasse och affärsmodellen är liknande. Man köper in till grossistpris, packar och skickar ut det till slutanvändare. Denna typen av bolag kommer bli direkt påverkade av inflation på livsmedelspriserna plus ett tapp i produktion tack vare situationen i Ukraina.

Man kan välja menyer såkallade ”Fresh menyer” och handla därefter till familjen. Aktien är en framgångssaga men kan tyvärr komma att ta mycket stryk tack vare kommande bortfall i livsmedelsbranschens logistikkedjor och produktioner 2022.

Hellofresh SE

Hellofresh SE är en aktie listad på Avanza med fantastiskt fin utdelning och aktien i sig är inom ett mycket populärt ämne, nämligen ekologisk mat. Ekologisk mat är i riktlinjer med World economic forums riktlinjer för hur man vill forma västvärlden för den gröna omställningen.

Bra saker är att den är en av många bra tyska aktier 2022 som just nu är mycket billig tack vare nedgången efter Corona. Svenskar undviker ofta utländska aktier för att dem är svårare att kolla upp men är det något man bör satsa på är det aktier i länder som har en stor population tack vare den oändliga möjligheten till expansion.

Tyska aktier Avanza är ett subforum där Svenska sparare delar information rörande just bra Tyska aktier och dem har mycket positivt att skriva om just Hello Fresh. Det kan vara ett bra tips att placera aktier eller en del av ens aktieportfölj i just västerländska aktiedepåer med situationen i omvärlden.

hellofresh har även en minifördel i jämförelse med konkurrenterna och det är hur många recept som man lyckats skapa. Bolaget är dessutom betydligt mer miljövänligt än sina konkurrenter som ofta plastar in sina matvaror för färskhet medans Hellofresh använder återvinningsbara produkter.

produktcykeln är väldigt fantastisk i förhållandesätt till exempelvis Linas matkasse (LMK group aktie).

Institutioner som äger en del av Hellofresh
MS INVF Europe Opportunity A – 4,52%
Schroder ISF Glbl Sust Fd & Wtr AAccUSD – 3,08%
Handelsbanken Europa Småbolag (A1 SEK) – 1,68%
Denna information är tagen från Avanza.se

Hushållens behov på näringsrik mat

Varje hushåll oberoende av storlek får stressfria näringsrika måltider som diversifieras varje dag och som inte skapar någon form av rester eller biprodukter som slängs i naturen.

Bolaget binder inte upp dig vilket är vanligt hos Svenska leverantörer som vet om att den Svenska marknaden fungerar väldigt bra med abonnemang. Hellofresh har däremot valt att du skall ha möjlighet att bryta beställningarna när som helst om det exempelvis blir hårda tider.

Samtliga råvaror och rätter hålls kylda vid leverans genom is och förpackad is som även om dina varor levererar i sommaren kyls ner. Du behöver därför inte oroa dig för att din mat från Hellofresh blir dålig under leverans.

I USA är Hellofresh nummer 1

Alla vet att om man vill lyckas störst i världen måste bolaget röra sig till USA, det är där storkapitalet finns och möjligheter till att nå en mycket resursstark och likvid marknad. Hellofresh innehar förstaplatsen för rätter som beställs vilket gör dem till den ledande leverantören i den ledande marknaden, det är mycket viktigt att inse detta när man ser till konkurrenter.

Hello fresh Nordnet

Om man bortser från Avanza och kikar på Nordnet har hello fresh en listning även där och den verkar populär på Shareville hos Nordnet. Flera Svenska traders och även ett gäng finska daytraders verkar snappat upp aktien och handlar den aktivt via bland annat Autotrader.

Nordnets aktie betecknas till skillnad från Avanza som HFG då denna är listad på Xetra som marknadsplats men bör ta i beaktning att den egentligen är listad via equiduct även om du handlar den på en börs som Avanza eller Nordnet.

Hello fresh rabattkod

Vi har tagit oss hjälpen av Cuponation i Sverige för att ge er den bästa rabattkoden hos Hello Fresh följ länken för att testa på deras meny. Hos bolaget kan du därför få en rabattkod värd upp till nästan 1000kr som medlem i Cuponation.

Hur mycket steg börsen med 2021

börsen steg sammanfattningsvis 28.9% 2021 medans den fallit 7.4% 2022

Hur mycket bör jag investera i Hello fresh

Du bör vara vaksam i att investera i alla bolag som idag behöver tillgång till mat från ukraina som är världens kornbod då marginalerna kommer sjunka, speciellt under sommaren när världen går in i torka.

Hello fresh vs Linas matkasse

I slutändan handlar det om vilken aktie du tror på men Hello fresh har bättre förutsättningar, dem har en större marknad och en större krigskassa för tuffa perioder. Vi anser därför att Hello fresh bör komma ut som segrare om dem ställer in siktet på Sverige.

Vad kostar en aktie i hellofresh?

hellofresh har dykt under 2022 men är fortfarande mycket anskaffningsvärd på 32.12EUR samtidigt som dess P/E tal är 31.55.

Väldigt bra direktavkastning

Ifall man söker efter en aktie med direktavkastning skall man inte placera sitt kapital i Hello Fresh, dem erbjuder inte direktavkastning. Aktien är heller inte blankbar på Avanza vilket måste ses som negativt. Hos TA gruppen är det viktigt att man kan handla i båda riktningarna för att utnyttja marknadens volatilitet optimalt. På både Nordnet och Avanza är det ofta svårt att handla i illikvida aktier då du måste hitta en motpart att köpa aktien.

Handlar du via Accuindex tradar du via en likviditetsleverantör vilket gör att dem tar motpartern av dina order i hopp om att du skall förlora. handla genom TA algo för att slippa negativa upplevelser som illikvida marknader eller marketsmakers via Accuindex.

Tips på andra aktier havremjölk och meta aktier är alltid intressant du hittar flertalet av dessa via Avanza.

Lennart Johansson
Lennart Johansson
Mitt intresse ligger i Svenska aktier, jag handlar fulltid med TA Algo och även Autotrader via Nordnet. Genom trading har jag hittat både ekonomiskt frihet och livsglädjen att göra något jag älskar att göra och det delar jag med mig till er.
Certifierad mjukvara för handel

TA algo har presterat sedan 2011 inom derivatbranschen. Den handlar automatiskt optioner, warranter och terminer med full automatiserad riskhantering.

  • Du får en gratis VPS där din terminal handlar från.
  • Du har full kontroll över ditt eget kapital & din egen riskhantering.
  • Robotrågivaren är kostnadsfri i enlighet med ESMAs regelverk.
  • Installationen av VPS och robotrådgivaren är kostnadsfri.