hellofresh se
|

Hellofresh SE aktie |Analys|Riktkurs 2022

Hellofresh SE är aktien till ett onlinehandelsbolag som blev extremt populärt under coronakrisen när människor valde att köpa mycket mat online. På senare tiden har intresset av denna Tyska aktie avtagit på Avanza.

Hellofresh grundades 2011 och är den ledande globala leverantören av färsk mat direkt till konsumenterna. Företaget levererar fantastiska recept och alla färska ingredienser som behövs för att tillaga dem i exakta portioner, så att inget slöseri uppstår.

Hellofresh köper sina produkter från jordbrukare, fiskare och slaktare som delar samma engagemang för kvalitet, hållbarhet och smak. Förutom att vara utsökta är hellofresh-måltiderna också bra för dig, eftersom de inte innehåller några konstgjorda färger, smaker eller konserveringsmedel.

Hellofresh erbjuder tre olika alternativ för måltidsplaner som passar olika smaker och livsstilar. Vare sig du letar efter snabba och enkla middagar på vardagarna eller gourmetfestmåltider på helgerna har hellofresh något för alla. Dessutom, med gratis frakt på beställningar över 400 SEK och en nöjdhetsgaranti med pengarna tillbaka, finns det ingen anledning att inte prova hellofresh redan idag.

Även om aktien är just Tysk finns det inget som säger att man inte kan handla den i Sverige, enklast handlar man den hos en Onlinemäklare så som Accuindex men det går även att handla den hos en börs såsom Avanza.

Hellofresh SE är aktien i ett onlinehandelsföretag som blev extremt populärt under koronakrisen då folk valde att köpa mycket mat online. På senare tid har intresset för denna tyska aktie avtagit på Avanza.

Bolaget är noterat på Equiduct som är en motsvarande lista som den vi har i Sverige till exempel First North. Bolaget har ett samlat börsvärde på drygt 6,7 miljarder kronor och är i svenska termer ett Mid-Cap-bolag vilket innebär att de befinner sig på mid-listan.

Även om aktien bara är tysk är det inget som säger att du inte kan handla den i Sverige, det enklaste sättet att handla den är med en online mäklare som Accuindex men det går även att handla den med en börs som Avanza. Just nu är kanske inte den bästa tiden att investera i hellofresh SE men om du är intresserad av bolaget är det definitivt värt att hålla ett öga på deras aktie.

Se HelloFresh omfattande aktieanalys!

Vad säljer bolaget?

Bolaget är direkt konkurrent till Linas matkasse och affärsmodellen är liknande. Man köper in till grossistpris, packar och skickar ut det till slutanvändare. Denna typen av bolag kommer bli direkt påverkade av inflation på livsmedelspriserna plus ett tapp i produktion tack vare situationen i Ukraina.

Man kan välja menyer såkallade ”Fresh menyer” och handla därefter till familjen. Aktien är en framgångssaga men kan tyvärr komma att ta mycket stryk tack vare kommande bortfall i livsmedelsbranschens logistikkedjor och produktioner 2022.

Hellofresh SE

Hellofresh SE är en aktie listad på Avanza med fantastiskt fin utdelning och aktien i sig är inom ett mycket populärt ämne, nämligen ekologisk mat. Ekologisk mat är i riktlinjer med World economic forums riktlinjer för hur man vill forma västvärlden för den gröna omställningen.

Bra saker är att den är en av många bra tyska aktier 2022 som just nu är mycket billig tack vare nedgången efter Corona. Svenskar undviker ofta utländska aktier för att dem är svårare att kolla upp men är det något man bör satsa på är det aktier i länder som har en stor population tack vare den oändliga möjligheten till expansion.

Tyska aktier Avanza är ett subforum där Svenska sparare delar information rörande just bra Tyska aktier och dem har mycket positivt att skriva om just Hello Fresh. Det kan vara ett bra tips att placera aktier eller en del av ens aktieportfölj i just västerländska aktiedepåer med situationen i omvärlden.

hellofresh har även en minifördel i jämförelse med konkurrenterna och det är hur många recept som man lyckats skapa. Bolaget är dessutom betydligt mer miljövänligt än sina konkurrenter som ofta plastar in sina matvaror för färskhet medans Hellofresh använder återvinningsbara produkter.

I takt med att världen blir alltmer hälsomedveten blir måltidstjänster som fokuserar på hälsosam, nylagad mat alltmer populära. Ett sådant företag är hellofresh, som för närvarande har framgång på den svenska marknaden.

Företaget erbjuder ett brett utbud av recept att välja mellan, som alla kan tillagas på mindre än 30 minuter. hellofresh har planer på att utöka sin verksamhet i Sverige och tittar redan på nya marknader som Danmark och Norge.

Företagets främsta konkurrenter är andra matleveranstjänster som Ica Matkasse och Mathem. Hellofresh särskiljer sig dock genom att erbjuda en mer flexibel prenumerationsmodell och ett större utbud av recept. Eftersom efterfrågan på leveranstjänster för hälsosamma måltider fortsätter att öka har hellofresh goda förutsättningar att bli en ledande aktör på den svenska marknaden.

produktcykeln är väldigt fantastisk i förhållandesätt till exempelvis Linas matkasse (LMK group aktie).

Om aktien 2022

Det finns en hel del att säga om deras aktie. Om man vill veta mer om den så kan man läsa några viktiga punkter här:

  • HelloFresh’s aktiekurs har fallit med cirka 70 % sedan början av 2022, vilket inte är så förvånande med tanke på efterfrågans normalisering post-pandemi och en nedtrappning av deras ekonomiska resultat.
  • Framtiden för detta företag ser dyster ut. Med en ekonomi som saktar in och en inflation som fortsätter att stiga är det osannolikt att deras utsikter kommer att förbättras inom en snar framtid med en bred marknadssvaghet som också är ihållande under hela denna utveckling – vilket innebär mer nedgång framöver!
  • Den nuvarande P/E-nivån är inte idealisk för investerare som vill göra långsiktiga investeringar i detta företag.
Institutioner som äger en del av Hellofresh
MS INVF Europe Opportunity A – 4,52%
Schroder ISF Glbl Sust Fd & Wtr AAccUSD – 3,08%
Handelsbanken Europa Småbolag (A1 SEK) – 1,68%
Denna information är tagen från Avanza.se

Hushållens behov på näringsrik mat

Varje hushåll oberoende av storlek får stressfria näringsrika måltider som diversifieras varje dag och som inte skapar någon form av rester eller biprodukter som slängs i naturen.

Bolaget binder inte upp dig vilket är vanligt hos Svenska leverantörer som vet om att den Svenska marknaden fungerar väldigt bra med abonnemang. Hellofresh har däremot valt att du skall ha möjlighet att bryta beställningarna när som helst om det exempelvis blir hårda tider.

Samtliga råvaror och rätter hålls kylda vid leverans genom is och förpackad is som även om dina varor levererar i sommaren kyls ner. Du behöver därför inte oroa dig för att din mat från Hellofresh blir dålig under leverans.

I USA är Hellofresh nummer 1

Alla vet att om man vill lyckas störst i världen måste bolaget röra sig till USA, det är där storkapitalet finns och möjligheter till att nå en mycket resursstark och likvid marknad. Hellofresh innehar förstaplatsen för rätter som beställs vilket gör dem till den ledande leverantören i den ledande marknaden, det är mycket viktigt att inse detta när man ser till konkurrenter.

Hello fresh Nordnet

Om man bortser från Avanza och kikar på Nordnet har hello fresh en listning även där och den verkar populär på Shareville hos Nordnet. Flera Svenska traders och även ett gäng finska daytraders verkar snappat upp aktien och handlar den aktivt via bland annat Autotrader.

Nordnets aktie betecknas till skillnad från Avanza som HFG då denna är listad på Xetra som marknadsplats men bör ta i beaktning att den egentligen är listad via equiduct även om du handlar den på en börs som Avanza eller Nordnet.

Hello fresh rabattkod

Vi har tagit oss hjälpen av Cuponation i Sverige för att ge er den bästa rabattkoden hos Hello Fresh följ länken för att testa på deras meny. Hos bolaget kan du därför få en rabattkod värd upp till nästan 1000kr som medlem i Cuponation.

HandelsrobotVad vi tyckerInformation för produktenSkapa konto
Prisvinnande valutarobot från Finansbranschen.se
TA algo

TA algo

Handla på börsen automatiskt

Med över 4000 kunder & över 422% i avkastning under perioden 2018-2023 är vi utan tvekan Sveriges mest pålitliga och välkända valutarobot.

  • Fullt automatisk handel
  • Verifierade resultat
  • Avkastning i både upp och nedgång
  • Lättanvänd för småsparare

Handel med TA Algo är helt gratis för dig som kund.

Öppna konto

Vanliga Frågor & Svar – FAQ – HelloFresh 2023

Vad är Hellofresh SE?

Hellofresh SE är ett tyskt onlinehandelsbolag som säljer färska måltidskit och recept till konsumenter. Bolaget köper sina produkter från jordbrukare, fiskare och slaktare och erbjuder tre olika måltidsplaner som passar olika smaker och livsstilar.

Hur kan jag handla Hellofresh SE?

Du kan handla Hellofresh SE genom att använda en online mäklare som Accuindex eller en börs som Avanza.

Vad säljer Hellofresh SE?

Hellofresh SE säljer färska måltidskit med recept och alla ingredienser som behövs för att tillaga måltiderna. Produkterna är hållbara, innehåller ingen konstgjorda färger, smaker eller konserveringsmedel och erbjuds med gratis frakt på beställningar över 400 SEK och en nöjdhetsgaranti.

Är Hellofresh SE en bra investering?

Det är svårt att ge ett allmänt råd om Hellofresh SE som investering eftersom börsvärdet kan påverkas av många olika faktorer. Det är viktigt att du gör din egen research och bedömer om du tror att bolaget har en ljus framtid och om det passar in i din investeringsstrategi.

Vart är Hellofresh SE noterat?

Hellofresh SE är noterat på Equiduct, som är en motsvarande lista till exempelvis First North i Sverige. Bolaget har ett samlat börsvärde på drygt 6,7 miljarder kronor och kan räknas som ett Mid-Cap-bolag i svenska termer.

Varför har HelloFresh’s aktiekurs fallit med cirka 70% sedan början av 2022?

Detta är troligtvis på grund av normaliseringen av efterfrågan efter pandemin och en nedtrappning av företagets ekonomiska resultat.

Ser framtiden dyster ut för HelloFresh?

Ja, med en saktande ekonomi och fortsatt inflation ser det osannolikt ut att företagets utsikter kommer förbättras inom en snar framtid med en bred marknadssvaghet som också kommer fortsätta.

Är den nuvarande P/E-nivån lämplig för långsiktiga investeringar i HelloFresh?

Nej, den nuvarande P/E-nivån är inte lämplig för investerare som vill göra långsiktiga investeringar i företaget.

Vad är unikt med HelloFresh jämfört med andra matleverantörer?

HelloFresh är unikt då de inte kräver abonnemang och låter konsumenterna bryta beställningarna när som helst. Dessutom hålls alla råvaror och rätter kylda vid leverans och bolaget är nummer 1 på den amerikanska marknaden för beställda rätter.

Finns HelloFresh noterat på andra börser utöver Avanza?

Ja, HelloFresh är också noterat på Nordnet och har en listning där.

Vilka institutioner äger en del av HelloFresh?

Institutioner som äger en del av HelloFresh inkluderar MS INVF Europe Opportunity A, Schroder ISF Glbl Sust Fd & Wtr AAccUSD, och Handelsbanken Europa Småbolag (A1 SEK).

Väldigt bra direktavkastning

Ifall man söker efter en aktie med direktavkastning skall man inte placera sitt kapital i Hello Fresh, dem erbjuder inte direktavkastning. Aktien är heller inte blankbar på Avanza vilket måste ses som negativt. Hos TA gruppen är det viktigt att man kan handla i båda riktningarna för att utnyttja marknadens volatilitet optimalt. På både Nordnet och Avanza är det ofta svårt att handla i illikvida aktier då du måste hitta en motpart att köpa aktien.

Handlar du via Accuindex tradar du via en likviditetsleverantör vilket gör att dem tar motpartern av dina order i hopp om att du skall förlora. handla genom TA algo för att slippa negativa upplevelser som illikvida marknader eller marketsmakers via Accuindex.

Tips på andra aktier havremjölk och meta aktier är alltid intressant du hittar flertalet av dessa via Avanza.