HM Aktie | H&M Aktieanalys | Hennes & Mauritz

Hennes & Mauritz, även känt som H&M, är ett svenskt klädföretag som grundades 1947. Med över 4000 butiker i mer än 60 länder är de ett av de största modeåterförsäljarna i världen och erbjuder både herr- och damkläder. Företaget är börsnoterat på Stockholmsbörsen med tickersymbolen HM-B och fokuserar på att erbjuda högkvalitativa, moderiktiga kläder till ett överkomligt pris. Förutom kläder säljer H&M även accessoarer och heminredning.

I den här artikeln tar vi upp allt väsentligt om HM aktie, så att du får en bättre översikt om bolaget!

Ska man investera i HM aktie?

H&M:s aktiekurs har varit volatil under de senaste åren. Bolagets aktier sjönk kraftigt under 2018, men har återhämtat sig under 2019. Trots volatiliteten är H&M fortfarande en populär aktie bland investerare. Många anser att företaget är väl positionerat för att fortsätta växa i framtiden.

Bolagets aktier har dock utvecklats väl under åren. Faktum är att de har överträffat den svenska aktiemarknaden som helhet. Detta är tack vare företagets starka fundamenta och dess förmåga att anpassa sig till konsumenternas förändrade smak. H&M är ett utmärkt exempel på ett företag som trots tuffa tider lyckats vända förluster till vinster!

Gör Så Här För Att Investera i H&M Aktie

Det kan tyckas vara en svår bransch att investera i, men detaljhandeln har fått ett uppsving för investeringarna. Det finns så många företag att du lätt kan gå vilse bland dem alla – men om ditt mål är klädmärken kan HM vara ett alternativ värt att överväga!

Är du redo att investera i HM-aktier? Följ den här steg-för-steg-guiden! Du kommer att upptäcka att det är enkelt, även om du väljer en annan plattform. Vi har valt ut den bäst anpassade nätmäklaren för svenska investerare!

Det här kommer ta dig cirka: 3 minuter

Steg 1: Välj den bästa handelsplattformen för Dig

Ymer Exchange Logo
Mäklaren Ymer Exchange logotyp.

Vi använder Ymer Exchange i den här guiden eftersom det är en av de mest populära bland svenska traders. En bra tumregel när du provar olika handelsplattformar, är att spread-avgifterna är relativt låga. Ymer Exchange är i detta fallet ett av de bättre alternativen!

Deras handelsplattform erbjuder ett riskfritt sätt för nybörjare att testa sina strategier utan att riskera egna pengar. Den har också funktioner som gör det enkelt och snabbt att både sätta in och ta ut pengar. Du kan därför snabbt komma igång med att investera redan idag!

Öppna konto hos Ymer Exchange

Steg 2: Registrera ditt konto och sätt in pengar

Ymer Exchange Registreringssida
Ymer Exchange registreringsformulär.

Det första steget för att börja handla på Ymer Exchange är enkelt. Du fyller helt enkelt i alla vanliga uppgifter som ditt namn, e-post och telefonnummer och klickar sedan på ”Registrer” för ett konto! Så enkelt är det – allt du behöver göra är att verifiera ditt mobilnummer för att komma igång!

Nästa steg är att sätta in pengar. Detta gör du genom att trycka på knappen ”Deposit” i det högra hörnet av ditt konto. Som på alla plattformar med denna typ av finansiella transaktioner finns det flera olika metoder tillgängliga. Du kan bland annat välja mellan följande alternativ:

– Kortbetalning
– Banköverföring
– Kryptovalutor

Ymer Exchange erbjuder även ett alternativ med virtuella pengar så att du kan testa deras handelsplattform innan du bestämmer dig för om du ska investera dina hårt förvärvade pengar eller inte.

Steg 3: Börja handla HM-aktier

När pengarna är insatta är det dags att söka HM-aktier. För att göra detta laddar du ned deras handelsplattform och letar efter listan med aktier. Där hittar du all information om varje företag som du är intresserad av att handla – inklusive deras pris per aktie!

Marknaden är öppen alla veckodagar, så du kan handla i princip när som helst. Du hittar information och nyheter om aktien på den här sidan, men om du trycker på ”Open Trader” i stället kommer du direkt till ett orderformulär för köporder – då betyder det att det är dags att göra några affärer!

Lycka till!

ValutamäklareVad vi tyckerErbjudandeSkapa konto
Automatisk robothandel
Mellanösterns främsta onlinemäklare
Mellanösterns främsta onlinemäklare

Mellanösterns snabbast växande börs för robothandel

  • Förmånskundspaketet - Gratis
  • Aktiehandel på autopilot - Gratis
  • Riskhanteringspaketet - Gratis
ÖPPNA KONTOLäs recensionen

Risker och utmaningar

Liksom alla företag står H&M inför risker och utmaningar som kan påverka dess framtida resultat. Några av de risker och utmaningar som företaget står inför är följande:

  • Konkurrens från andra detaljhandlare: H&M konkurrerar med ett antal andra återförsäljare, både online och offline. Företaget måste fortsätta att differentiera sig från sina konkurrenter för att fortsätta att vara framgångsrikt.
  • Förändringar i konsumenternas utgifter: Förändringar i konsumenternas konsumtionsmönster kan påverka H&M:s försäljning och lönsamhet. Till exempel kan en minskning av utgifterna för kläder leda till lägre försäljning för företaget.
  • Flykt från Brexit: Storbritanniens beslut att lämna Europeiska unionen kan fortfarande innebära en negativ inverkan på H&M:s verksamhet. Om till exempel importtullar införs mellan Storbritannien och EU kan H&M:s kostnader öka.

Trots dessa risker och utmaningar är många investerare fortfarande optimistiska om deras framtid.

H&M:s aktiehistorik

H&M:s aktiehistoria är ganska intressant. Deras aktier noterades första gången på Stockholmsbörsen 1974. Sedan dess har företaget genomgått ett antal förändringar. I början av 1990-talet hade de det svårt ekonomiskt. Det lyckades dock vända utvecklingen och är nu en av de mest framgångsrika modehandlarna i världen.

Mest blankade aktierna i Sverige

Både analytiker och investerare blev överrumplade när Hennes & Mauritz meddelade sitt beslut att sälja sina aktier. Beslutet kom som en överraskning eftersom det verkade gå emot företagets långsiktiga strategi.

Marknaden reagerade negativt på nyheten och HM:s aktiekurs föll skarpt.

Analytiker anser att företagets beslut att sälja sina aktier var ett misstag och att det kommer att ha en negativ inverkan på HM:s långsiktiga utsikter.

Investerare rekommenderas att undvika H&M-aktien tills vidare. De vill helt enkelt vänta på att dammet lägger sig innan de fattar några beslut.

H&M lämnar Ryssland

Den svenska modejätten Hennes & Mauritz AB (OTC:HNNMY) meddelade att de kommer att lämna Ryssland med hänvisning till de operativa utmaningarna och en oförutsägbar framtid. H&M gick in på den ryska marknaden för första gången 2009, och 2018 har de över 400 butiker i norra Europa.

Bolaget har meddelat att de kommer att stänga sina dörrar för tillfället. Företaget säger att det inte kan fortsätta sin verksamhet under dessa omständigheter, och många av deras kollegor är också drabbade av denna störning.

Företaget har meddelat att det tillfälligt kommer att öppna fysiska butiker i Ryssland under resten av avvecklingsprocessen, för att bli av med de resterande kläderna som är kvar.

Exiten förväntas ha en total kostnad på 2 miljarder kronor, varav ungefär hälften kommer från kassaflödet.

”Efter noggrant övervägande har vi beslutat att det är omöjligt för oss att fortsätta vår verksamhet i Ryssland. Vi är djupt ledsna över den påverkan detta kommer att ha på våra kollegor och tackar dem mycket för deras hårda arbete.”, säger H&M:s VD Helena Helmersson.

Framtiden för Hennes & Mauritz

Företaget har gått igenom en hel del under det senaste året, bland annat genom att stänga butiker och säga upp anställda. De är dock fortfarande ett lönsamt företag. Faktum är att deras onlineförsäljning har ökat med 30 procent. Detta visar att det fortfarande finns en efterfrågan på deras produkter.

Företaget vill också expandera till nya marknader. De planerar för närvarande att öppna butiker i Indien och Kina. Detta kommer att hjälpa dem att nå en ny kundbas och öka sin försäljning.

På det hela taget ser framtiden ljus ut för HM aktie. De är ett lönsamt företag med en stark närvaro på nätet.

Vanliga Frågor & Svar

Varför sjunker hm aktien?

Den största anledningen är att bolaget påverkats av kriget i Ukraina. Man kan helt enkelt inte ha affärer öppna i Ryssland längre.

Hur går det för HM idag?

Bolaget har överträffat den svenska aktiemarknaden i sin helhet. Detta tack vare starka fundamenta och att de är duktiga på att anpassa sig. Det börjar därför gå bättre, trots nedstängningar i länder som Ryssland.

Therése Vingåker
Therése Vingåkerhttps://ta-nyheter.se
Therese Vingåker är forskarassistent i tillämpad matematik vid TA-gruppen med en gedigen bakgrund på Chalmers tekniska högskola. Hon avslutade sina grundstudier i matematik och fysik vid Uppsala universitet 2016. Hennes nuvarande forskning ligger inom området spektralteori och matematisk fysik, med tillämpningar på plasmafysik och kvantmekanik.
Sveriges äldsta handelsrobot

3600+ Svenskar har inte fel. Är du också intresserad av att handla aktier på autopilot?

  • Du får ett förmånskonto med billigare courtage.
  • Du har full kontroll över ditt eget kapital & din egen riskhantering.
  • Copy tradingen är helt kostnadsfri för dig som förmånskund.
  • Det tar 3 minuter att registrera ett konto skicka in dina uppgifter o komma igång med TA Algo.