Hur köper man aktier billigt är en kortare guide för nybörjare inom investeringar. Vi ger dig informationen du behöver för att skapa ett aktiekonto, göra din insättning och börja handla värdepapper. Vi ger dig även adekvat information om hur du automatiserar din aktiehandel genom att låta traders handla åt dig, helt gratis genom copytrading.

I Sverige finns vanliga börser så som Avanza eller Nordnet där dem flesta handlar aktier i dagsläget. PÅ Avanza och Nordnet har man tillgång till ISK, Investerssparkonto vilket ger dig ett skattesubventionerat konto för aktiehandel. Köpa och sälja aktier samma dag avanza & Nordnet fungerar sådär, du har dessutom dyra avgifter om du vill flytta kapitalet från Avanza en annan aktör då du måste ta ut det till din Svenska bank.

Det finns självklart andra aktörer än Avanza och Nordnet en fråga vi ofta får är ”hur köper man aktier nordea” Nordea är idag en Finsk bank och du bör därför fråga dig själv om ditt kapital är tryggt i Finland med tanke på dess grannländer.

Genom att investera genom en Svensk bank så som Avanza har du rättigheter så som investeringsgarantier och försäkringar. Vi kommer i denna guiden förklara varför Svenska banker inte längre är det bästa valet för dig som investerare och vart du istället har möjlighet att handla billigt.

Utländska aktiemäklare i Sverige

En stor aktör som börjar bli omåttligt populär hos Svenska sparare och investerare är Ymer Exchange , anledningen till att den tar mark gentemot Svenska banker är till stor del deras tillgång till utlänska aktier. Hos denna aktören har du tillgång till copytrading där du enkelt kan välja en person som presterat bra i flera år och härma hans trades genom copytrading. Copytrading bidrar även med en community-känsla för trading man är en del av ett lag som handlar tillsammans.

För att börja härma andras trades genom copy trading kan man enkelt gå igenom en mycket snabb process.

 1. Skapa ett konto hos Ymer Exchange (använder du vår länk betalar du dessutom mindre)
 2. Verifiera ditt konto genom att skicka in en bild på ditt ID och en faktura visar din folkbokföring. (max 3 månader gammal)
 3. Sätt in pengar för att handla med (en bra testsumma är 3000kr)

Så köper man aktier via Ymer Exchange

När du har ett konto hos Ymer Exchange med ditt sparande på minimum 3000 kr har du nu möjlighet att investera genom att härma andras trades genom såkallad copytrading. Hur du köper aktier genom Ymer Exchange är mycket lätt du väljer helt enkelt att följa andra som har ett redan bra track record.

Det skall vara lätt när man vill börja handla aktier och därför tycker vi att detta är en utmärkt nybörjarvänlig plattform för att investera i aktier.

hur köper man aktier

Varför handla själv när duktiga traders handlar åt dig gratis hos Ymer Exchange?

ValutamäklareVad vi tyckerErbjudandeSkapa konto
Automatisk robothandel
Ymer Exchange är mellanösterns främsta onlinemäklare
Ymer Exchange är mellanösterns främsta onlinemäklare

Ymer exchange är mellanösterns snabbast växande börs för robothandel, Detta får du som förmånskund:

 • Förmånskundspaketet – Gratis
 • Aktiehandel på autopilot – Gratis
 • Riskhanteringspaketet – Gratis
ÖPPNA KONTOLäs recensionen

Att köpa aktier skall vara buslätt

Genom att ta det utomordentliga valet att låta andra sköta ditt aktiva handlande öppnar du upp en helt ny värld åt dig själv. Du som individ kan nu lägga dina investeringar åt sidan och istället fokusera på att arbeta ihop ett större sparande som samlar på sig ränta på ränta.

Självklart är det viktigt att titt som tätt kika på hur ditt sparande går för dig men ser siffrorna bra ut i jämförelse med OMXS30 finns det antaligen inget att oroa sig för. Om du inte är nöjd med resultatet kan du alltid stänga samtliga positioner som den du följer har öppnat för dig och byta till en annan aktör.

Vad är aktier hos Ymer Exchange och hur fungerar det?

Hos Ymerhar du möjligheter som du inte har på plattformar som Avanza och Nordnet du kan faktiskt tjäna på att en aktie eller OMXS30 rasar i värde. Genom CFD-kontrakt ett såkallat Contract for difference har du möjlighet att tjäna pengar på nedgång, du har även möjligheten att använda hävstång.

Vi tycker att skall köpa aktier nybörjare som proffs via Ymer Exchange där du dessutom handlar courtagefritt, slipp dyra kostnader hos Avanza och Nordnet och handla helt utan avgifter. Att spara i aktier har blivit mycket populärt men problemet är att du enbart tjänar pengar på uppgång, varför inte tjäna pengar på både upp och nedgång, det problemet löser Ymer Exchange åt dig så du har möjlighet till en mindre risk att tjäna dubbelt upp.

Hur köper man aktier hos Ymer Exchange – Steg för Steg

För att köpa en aktie hos Ymer manuellt gör du följande.

 • Sök efter din aktie i sökfältet
 • Klicka på köp
 • Godkänn villkoren

Så enkelt är det att handla hos denna mäklaren se till att även spana in hur andra pratar om trading och vad dem handlar. Strategier som fungerar blir aldrig gamla inom aktieinvesteringar, ofta är det väldigt logiska beslut som tas och andra traders håller även koll på just denna faktan.

Vanliga frågor och svar om hur du köper aktier

Hur ska man börja investera?

Du börjar enklast att investera genom att följa denna guiden för att du skall komma igång så tryggt och säkert som möjligt.

Hur mycket pengar bör man ha för att köpa aktier?

Du kan börja köpa aktier för så lite som 3000 kr detta kommer att stiga exponentiellt men gör det till ett månadssparande för maximal effekt.

Hur vet man när man ska köpa en aktie?

Flertalet faktorer spelar in för att göra en aktie köpvärd vi rekommenderar att du löser igenom våra guider i online trading.

Var kan jag köpa och sälja aktier?

Det enklaste sättet att köpa och sälja aktier och att tjäna pengar även på blankning vid nedgång är att handla via Ymer Exchange.

Hur blir jag rik på aktier?

Dem flesta som blivit förmögna på aktier har blivit det genom ränta på ränta effekten som går ditt kapital att växa exponentiellt.

Varför ska man handla med aktier?

Aktier är idag en av dem bättre sparformerna för dig som kanske inte riktigt har råd att köpa din bostadsrätt eller ditt hem ännu. Aktier kan accelerera dina möjligheter för vad du har möjlighet att köpa på kort sikt genom ränta på ränta effekten. Den kan även hjälpa dig att bygga en passiv inkomst genom att leva på utdelningar från utdelningsaktier.

Lennart Johansson
Lennart Johansson
Lennart Johansson är student vid Luleå tekniska universitet i Sverige. Han har en bakgrund som systemingenjör på Microsoft på Irland. Lennart studerade rymdteknik, vilket gav bränsle åt hans kärlek till rymden och allt som har med den att göra. Han är en ivrig inlärare och älskar att utmana sig själv med nya saker. Lennart letar alltid efter möjligheter att utveckla sig själv och förbättra sina färdigheter. Han brinner också för att hjälpa andra att växa och uppnå sin potential.
Sveriges äldsta handelsrobot

3600+ Svenskar har inte fel. Är du också intresserad av att handla aktier på autopilot?

 • Du får ett förmånskonto med billigare courtage.
 • Du har full kontroll över ditt eget kapital & din egen riskhantering.
 • Copy tradingen är helt kostnadsfri för dig som förmånskund.
 • Det tar 3 minuter att registrera ett konto skicka in dina uppgifter o komma igång med TA Algo.