Intrum Aktie | Intrum Utdelning | Utdelningshistorik

Intrum aktie och verksamhet är inriktad på finansbranschen. Företaget är specialiserat på att hantera transaktioner som rör köp och försäljning av krediter. De erbjuder samtidigt andra tjänster som finansiell rådgivning, då deras kundkrets verkligen verkar trots sin storlek! De grundades ursprungligen 1924 men är nu verksamma över hela Europa och har kunder som sträcker sig från små butiker upp till medelstora företag, vilket är logiskt med tanke på att Stockholm i Sverige vanligtvis faller under dessa kategorier

Vad är Intrum?

Intrum AB är det ledande CMS-företaget i Sverige med över 50 års erfarenhet. De erbjuder tjänster som sträcker sig från prospektering och segmentering till betalningshantering, inkasso och finansiella servicealternativ för alla dina kreditbehov!

Företaget erbjuder en mängd olika tjänster, inklusive kreditoptimering och övervakning. De tillhandahåller också konsulttjänster utöver rådgivningsfunktioner för kunder som behöver hjälp med att hantera sin ekonomi eller minska risken för lån som de har tagit från andra finansinstitut, t.ex. banker.

Bolagets tjänsteutbud är skräddarsytt för alla typer av företag. Det är verksamt i Danmark, Italien och andra länder med dotterbolag som erbjuder olika lösningar för att passa de behov eller kunder som de tillgodoser bäst – som till exempel Schweiz där de har sitt huvudkontor.

Vad händer med Intrum?

Styrelsen godkände ett långsiktigt incitamentsprogram för 2022 som omfattar upp till 78 deltagare fördelade på tre grupper. VD, CFO och CISO kommer att erbjudas prestationsaktier eller kontanter med en övre gräns baserad på deras fortsatta anställning fram till den 1 januari 2025. Andra medlemmar av Group Management Team (GMT) kan också delta i detta paket beroende på företagets behov vid en viss tidpunkt under det året.

Företaget har åtagit sig att öka sin prestation genom att investera i aktier. Tilldelningen av prestationsaktier kommer att vara beroende av styrelsens fastställda mål, TSR och Cash EPS, medan de totala IFRS 2-kostnaderna kan uppgå till 78 miljoner kronor om maximala resultat uppnås!

När har Intrum utdelning?

Intrum aktie utdelning är den 6 Maj 2022. Här nedan kommer en fullständig tabell med historik inkluderat:

Per AktieX-DagUtbetalningsdag
13,50 SEK2022-05-022022-05-06
12,00 SEK2021-04-302021-05-06
11,00 SEK2020-05-072020-05-13
9,50 SEK2019-04-292019-05-06
9,50 SEK2018-04-302018-05-07
9,50 SEK2017-06-302017-07-06

Vad är en X-dag?

Avstämningsdagen är vanligtvis två dagar efter bolagsstämman. Om du köper eller säljer din aktie på X-dagen (dagen efter en årlig sammankomst) handlas den då utan några utdelningsrättigheter om de inte överförs från någon annan som redan äger dem innan dess. Detta händer särskilt ofta med blue chip-företag, där det kan vara många olika ägare som säljer samtidigt eftersom alla vill ha sin del av något stort!

Investera i Intrum aktie

Om man vill komma igång med en investering så finns Intrum aktie rekommendation hos Investing.com. Det är ett populärt val bland svenska aktieägare eftersom att aktien är listad på Stockholmsbörsen. Priset för en aktie är i skrivande stund 226.8 SEK.

Intrum Avanza

Man kan handla Intrum aktie Avanza genom att klicka här (Länken öppnas i ett nytt fönster). Där hittar du väsentlig information om aktien som t.ex mäklarstatistik, ägarlista och senaste avslut.

Therése Vingåker
Therése Vingåkerhttps://ta-nyheter.se
Jag är en frilansande skribent med fokus på teknisk SEO och content writing inom kryptobranschen och finansmarknaden. Hos TA Gruppen täcker jag utbildningskurser & råvaruartiklar.
Certifierad mjukvara för handel

TA algo har presterat sedan 2011 inom derivatbranschen. Den handlar automatiskt optioner, warranter och terminer med full automatiserad riskhantering.

  • Du får en gratis VPS där din terminal handlar från.
  • Du har full kontroll över ditt eget kapital & din egen riskhantering.
  • Robotrågivaren är kostnadsfri i enlighet med ESMAs regelverk.
  • Installationen av VPS och robotrådgivaren är kostnadsfri.