investera i aktier

Investera i aktier 2022 för nybörjare

Att investera i aktier har gjort en stor del av Sveriges befolkning till miljonärer och det är inte så konstigt. Vad som skiljer sig från föregående årskullar gentemot den yngre generationen är automatiken, samt den inbakade riskhanteringen. Det vi ser i det systematiska tillvägagångssätt som dem nu använder för att investera i aktier är att man mer och mer lutar sig tillbaka och låter en tradingrobot göra jobbet åt en.

Vi ser även att när marknaden är glödhet och börjar forma en bubbla så tar den yngre generationen sina vinster det dem har investerat och diversifierar det i andra tillgångsklasser så som valutor & optioner.

Aktier för nybörjare & Robothandel

Genom att använda sig av diverse algoritmer och mjukvaror börjar den yngre generationen som nu är redo att investera i aktier, ta över marknaden på ett bestämt och systematiskt sätt. Vissa av ungdomarna som nu handlar genom robothandel, så som autotrader hos Nordnet eller TA Algo hos Accuindex gör systemmässiga vinster och slår index med råge.

”Investera i aktier nybörjare” är något som är normalt att fråga sig själv, duger jag för att förvalta mina egna pengar?
En god jämförelse skulle vara att fråga dig själv om du skulle bygga ditt eget hus, är du snickare?

Hur gör man som nybörjare för att komma igång med sin aktiehandel och investeringar?

Till dig som vill börja lära dig mer om aktier

Det viktigaste du behöver veta är att du har kommit till rätt plats hos oss på TA grupen, vi är specialister på robothandel för att investera i aktier, även dem som är illikvida där vi då handlar gentemot en motpart eller market maker. I en illikvid marknad kan vara svårt att ta sig in i som nybörjare och man behöver därför om man gör det manuellt ta rygg, för att det kan ta lång tid att komma ur aktien om du handlar via exempelvis Nordnet.

Exempel: Du vill köpa aktien Hilbert Group (HILB) men det är otroligt dålig likviditet i aktien, den är svårsåld för det finns inte tillräckligt med köpare eller säljare. Vad du kan göra är att handla via TA Algo och mäklaren Accuindex där du handlar mot en likviditetsleverantör. När du handlar en CFD uställd på HILB, stänger du positionen automatiskt med ett fastställt prisgap oavsett likviditet, det kallas för att handla mot motpart.

Roboten investerar i aktien och säljer den till vinst eller kapar den för minimal förlust. TA Algo sköter alltså din riskhantering för att du sin nybörjare inte skall behöva oroa dig för att handla fel eller förlora pengar. Mjukvaran kan även investera i fonder där du som småsparare enbart sitter dig tillbaka och ser vinster eller förluster rulla in, det går att avbryta när som helst.

Det här inlägget handlar först och främst om att investera på aktiemarknader, Det är ofta ett nytt sätt för dem flesta av att investera. Och att sätta dina pengar på ett värdepapper som kan gå upp och ner i värde. Även om det finns olika sätt att göra det på, såsom fonder, förblir principen för investeringar densamma. Du börjar med att invester dina pengar och blir du duktig på att handla med aktier kan du även leva på att andra börjar följa din handel i framtiden.

För att tjäna pengar på aktier nybörjare så bör du för din egen självbevarelsedrift använda en handesrobot när du skall investera i aktier precis som banken gör.

Jag vill köpa aktier hur går jag till väga?

Hur tjänar man pengar på aktier och går det att leva på? Det är en fråga som många ungdomar i dag ställer sig själv. Många ser upp till människor som Marcus Hernhag och vill skapa sin egen utdelningsbombmatta utan att förstå att det egentligen är tillväxtaktier dem bör satsa på i ung ålder.

Även om konceptet med aktiemarknader kan trigga bilder av unga mäklare som skriker ”Köp, Sälj!”, huvuden i händerna ena minuten och brofists nästa, tenderar verkligheten med långsiktiga investeringar att vara ganska mer vardaglig, du väljer dem aktier du vill satsa på och investerar ditt kapital.

Det här är inte den häftiga, glamorösa eller höga adrenalin-action du ser i Hollywood-filmer där förmögenheter görs och går förlorade på några minuter.

För de allra flesta handlar det om att ha en lugn attityd till aktiemarknaden i ett försök att skapa en långsiktig avkastning för dig som investerare.

Men frågan man måste ställa sig själv är.

Vad är aktier & vilka typer finns det?

Inom aktievärlden finns det en hel myriad av olika former, du har A och B aktier som ofta har olika rösträtter, du har preferensaktier, utdelningsaktier, stamaktier, tillväxtaktier och andra former av definitioner. Det som är bra när du handlar aktier med handelsrobot är att det egentligen inte spelar någon roll vilka aktier du äger. Du är varken ute efter utdelning, eller tillväxt ditt jobb med dina aktier är snabba vinster och att se kapitalet utökas exponentiellt.

Om du exempelvis vill köpa aktier för 1000 kr vill du se dessa växa och hur roligt skulle det vara att se det växa med en krona eller två, du vill säkerligen som dem flesta ha lite mer avkastning. Ränta på ränta kommer att få ditt månadsinvesterande att växa men det gäller också att du själv investerar det du kan för att bygga en snöboll av ränta på ränta.

För att hålla det så enkelt som möjligt skall vi förklara hur du tradar och vad aktiemarknaden är, det är enkelt en plats där köpare och säljare möts för att sälja aktier. Det är även dit bolag går för att bli publika och noteras på börsen.

Varför finns det aktier i första hand? För att växa, och förhoppningsvis öka vinsten för att göra ett företag till en ekonomisk framgång genom att mottaga externa investering på ett lagligt och enkelt sätt.

När du som småsparare investerar i ett publikt bolag blir du därför en delägare och aktieägare i bolaget. Den aktie nu nu äger kan du välja att behålla och hoppas på att den skall öka i värde eller byta den mot en aktie som är mer värd genom att återinvestera det du köpt plus vinsten i en dyrare aktie.

Tänk alltid på dem fem gyllene reglerna när det kommer till att investera i aktier:

  • Ju större avkastning du vill ha, desto större risk måste du vanligtvis acceptera.
  • Lägg inte alla dina ägg i en korg. Försök diversifiera så mycket du kan för att minska din riskexponering, dvs investera i olika företag, branscher och regioner.
  • Om du sparar på kort sikt är det klokt att inte ta för stor risk. Det rekommenderas att du investerar i minst fem år. Om du inte kaneller vill, är det ofta bäst att undvika investeringar och lämna dina pengar på ett sparkonto.
  • Se över din portfölj. En aktie kan tappa sin glans eller så känner du att den är lite för hög risk just nu. Se över din portfölj regelbundet och balansera ut den om du är tveksam på bolagens resultat.
  • Få inte panik. Investeringar kan gå ner såväl som upp. Bli inte frestad att sälja eller köpa aktier bara för att alla andra är det.

Hur står sig aktier i jämförelse mot fonder?

När det gäller investeringar finns det några olika alternativ som står till buds. Ett alternativ är att köpa aktier, medan ett annat är att köpa fonder. Vilka är då fördelarna med att köpa aktier?

För det första, när du köper aktier har du direkt kontroll över din investering. Du fattar alla beslut om vilka företag du ska investera i, och du kan bestämma när du ska sälja dina aktier. Med fonder å andra sidan förlitar du dig på att fondförvaltaren fattar dessa beslut åt dig.

För det andra har du när du köper aktier möjlighet att få en högre avkastning på din investering än vad du skulle få med fonder. Detta beror på att fonder ofta investerar i ett relativt litet antal företag, medan aktier kan investeras i ett stort antal företag.

För det tredje erbjuder aktier större flexibilitet än fonder. Om företaget som din fond investerar i går i konkurs, till exempel, kanske du inte kan få tillbaka dina pengar. Om du däremot äger aktier i det företaget kommer du sannolikt att förlora en del av eller hela din investering. Men om företaget går bra ekonomiskt kan du få en betydande avkastning på din investering.

Slutligen är det ofta billigare att köpa aktier än att köpa fonder. Detta beror på att det ofta är lägre förvaltningsavgifter förknippade med att köpa aktier.

Sammantaget finns det flera fördelar med att köpa aktier framför fonder. Genom att köpa aktier får du större kontroll över din investering, du har möjlighet till högre avkastning och det är ofta billigare än att köpa fonder. Så om du letar efter ett intressant och lönsamt sätt att investera dina pengar kan köp av aktier vara det bästa alternativet för dig!

Priset bestäms initialt av det företag som erbjuder aktier, men priset påverkas av tvivelaktiga ekonomiska resultat, Sveriges handelsbalans och så kallade ”marknadssentiment”. Eller om ett företag fördubblar sin tillväxt på ett år och utsikterna ser ljusa ut, kommer dess pris sannolikt att rusa till bravader från marknadens jubel.

Vilken tillväxt kan du förvänta dig av din investering?

Det är vanligtvis frågan som de flesta investerare vill ha svar på – och själva orsaken bakom de flestas beslut att sätta sina pengar på aktiemarknaden.
Vi ska vara ärliga: vi kan faktiskt inte berätta för dig vad du kommer att få (och tro inte på någon som säger att de vet – de ljuger). Men vi kan ge dig en uppfattning om vad som kan uppnås.

Med sparräntor som svävar på historiskt låga nivåer – exempelvis nollränta eller strax över på ett sparkonto – Finns inget incitamentet att låta pengarna ligga vi måste hitta ett annat sätt att slå inflationen som ger oss avkastning.

Naturligtvis skulle alla föredra att tjäna 5 % på sina pengar men bara om du tar rätt risknivå som passar dig. Det viktiga är att du placerar dig på en risknivå du är bekväm med och ser ditt kapital växa över lång tid framöver.

Gör dig själv en tjänst och investera i aktier precis som banken genom en handelsrobot.

Vanliga frågor om att Investera i aktier via robot

Vad kan en handelsrobot ge mig för avkastning?

TA Algo har enligt deras hemsida genererat verifierbara 371% i avkastning över 24 månader 2022.
Hade du investerat 100 000kr hade du haft 371 000kr efter 24 månader.

Vad är bäst att investera i?

Ta algo tar automatiskt beslut baserat på hur övervärderad marknaden är samt vad den bör diversifiera sig själv i, allt från valutor, index, råvaror och aktier handlas med full riskhantering.

Hur kan man bli rik på aktier genom robothandel?

Robothandel är relativt nytt det har existerat för gemene man i snart tio år, det har däremot varit mycket lönsamt att investera i aktier på ett systematiskt vis. Robothandel kan göra dig mycket rik men även väldigt fattig, se till att du väljer en robot med track record.

Var kan jag köpa och sälja aktier via TA Algo?

TA Algo får betalt av mäklaren, det gör att du som kund inte betalar mer eller mindre än vad du hade betalt till exempelvis Accuindex ändå. Det kostar alltså inte dig som kund en avgift för att handla via en handelsrobot.

En sida som vi ofta vänder oss till mycket för information rörande aktier i helhet är www.aktiekollen.se vi anser att deras investeringsakademi är en av dem bästa i Sverige om även kort och att den bör tas i beaktning när man börjar handla med aktier.

close up view of a blue tesla 2021 09 01 00 08 46 utc

TA Algo har presterat 371% över 24 månader 2022
när andra robotar hamnat i börsraset.

Att investera i aktier baserat på rykten online

Tyvärr har det kommit in en hel del gurus i branschen många gömmer sig anonymt via ljusskygga forum, en populär söktrend visar sig enligt experten vara ”investera i aktier flashback”. Man skall undvika att investera på rykten från forum eller facebook grupper, det är otroligt viktigt vid investeringar i aktier.

Se istället till att handla automatiskt, vi har skapat denna sida i syfte för din trygghet som investerare och för att du enkelt skall kunna komma igång.
nedan hittar du en topplista på mäklare som är bra för olika typer av personligheter men alla är bra. Vi hoppas att får informativa post om att investera i aktier via robothandel har gett dig lärdom om vad du bör tänka på.