Att investera i uranaktier 2022

Att investera i Uranaktier kan verka udda men ädelmetallen påvisar ett genuint intresse på börsen och visar även hur det kapitalistiska samhället drivs av krigsföring och girighet. Att investa i Uran kan verka som en luktrativ affär men kan även bidra till jordens undergång.

Utvinning av Uranium är livsviktigt för kärnkraft och kärnvapen. Den fredliga versionen av uranutvinning som används civilt bidrar knappast till ett grönare samhälle men sanningen är att vi inte har något val. Solenergi vind och vatten energi är inte kostnadseffektivt i jämförelse med kärnkraft, det påvisar också hur kapitalismen och den gröna rörelsen inte mixas väl. Den kapitalistiska läran säger att det mest effektiva skall överleva, det fungerar dock inte om man sätter i perspektiv miljöaspekten, en grön lösning kommer aldrig vara den mest effektiva.

Investera i uranaktier när EU går in i energikris

EU går sakta men säkert mot sin egen finansiella undergång, dem har en miljöpolitik som är stark men även en kapitalistisk samhällsmodell som inte går hand i hand med miljöaspekten.

Uran aktier avanza blir mer och mer populärt när EU försöker blir självförsörjande inom energi och europeiska unionen verkar vara villiga att betala ett högt pris så länge man blir oberoende av Ryssland.

För att bli rik genom bolag som ”Goviex avanza” & ”Nexgen avanza” bör man även ha i bakhuvudet att det är ett rent och skärt monetärt beslut att investera. Bolagen är starka och har en gods stridskassa för att tampas med europas omställning till grön energi och i vissa fall kommer även kärnkraft att klassas som grön energi för att dem helt enkelt måste. Allt kan inte vara svart och vitt när nöden finns och miljökämparna måste sätta sig i baksätet ett tag.

Investera i Goviex Uranium

Goviex är ett Afrikanskt bolag som utvinner Uranium som sedan skeppas för refinering till Europa som sedan kan användas för Kärnskraft.

Goviex har ett inventarie av Uranium på 143 Miljoner lbs i marken i länder som nigeria, Zambia och Mali. Utvinningen av Uranium som är livsviktigt av Europa sker inte under bra arbetsförhållanden men Europa väljer att inte uppmärksamma det.

För att investera i uran hur du gör

Om man söker efter uran aktier flashback får man fram flera intressanta trådar men som vanligt när man söker via flashback är det mest ”förståsigpåare” som egentligen inte besitter någon speciell kunskap. Uran aktier Sverige börjar bli mer och mer populärt oftast är det Goviex uranium som är en av dem mest intressanta i branschen.

När du skall investera i uranaktier bör du förstå att du inte gör en grön investering även om vi idag börjar klassa kärnkraft som grön. Vi skjuter problemet framför oss och vi på TA gruppen anser att det inte är en investering vi som NGO kan ställa sig bakom även om det är en monetärt fördelaktig transaktion.

Det finns dock andra sätt du kan bli mycket rik exempelvis genom att handla med en handelsrobot som TA Algo.

TA Also har presterat 371% över 2.5 år genom att handla miljövänliga råvaror, valutor och index.

Uranium ETF

Om du är intresserad av att handla en ETF på uranaktier så är det Global X Uranium ETF (URA) som gäller det är en ETF på uranium aktier för att ge sina kunder en så god spridning som möjligt. Det har varit en otroligt god investering att idag investera i en ETF på Uranaktier, värdet har stigit från 8.24usd 2020 till över 22usd 2022.

Det viktiga med att investera i en ETF på uranaktier är att du får en mer jämn och fin spridning på din risk vilket gör att du inte lägga alla ägg i samma korg.

Vilka Uranaktier?

Uranaktier som är värda att köap där bolagen har goda tillgångar och nya prospekts är Goviex Uranium & Nexgen.

Vart kan man köpa uran?

Som privatperson är det både dumt och svårt att köpa uran då det är hälsoskadligt att hantera refinerat uran.

Var finns mest uran?

Afrika och kanada har visat sig sitta på stora depåer Uranium.

ValutamäklareVad vi tyckerErbjudandeSkapa konto
Automatisk robothandel
Mellanösterns främsta onlinemäklare
Mellanösterns främsta onlinemäklare

Mellanösterns snabbast växande börs för robothandel

  • Förmånskundspaketet - Gratis
  • Aktiehandel på autopilot - Gratis
  • Riskhanteringspaketet - Gratis
ÖPPNA KONTOLäs recensionen

Sammanfattning- Bör du investera i uranaktier?

I slutändan är det ett personligt val, uranium behövs för batterier, kärnkraft och kärnvapen. Det är ditt val men vi på TA gruppe ser inte det som en verksamhetskritisk investering samt att marknaden är inprisad.

Lennart Johansson
Lennart Johansson
Lennart Johansson är student vid Luleå tekniska universitet i Sverige. Han har en bakgrund som systemingenjör på Microsoft på Irland. Lennart studerade rymdteknik, vilket gav bränsle åt hans kärlek till rymden och allt som har med den att göra. Han är en ivrig inlärare och älskar att utmana sig själv med nya saker. Lennart letar alltid efter möjligheter att utveckla sig själv och förbättra sina färdigheter. Han brinner också för att hjälpa andra att växa och uppnå sin potential.
Sveriges äldsta handelsrobot

3600+ Svenskar har inte fel. Är du också intresserad av att handla aktier på autopilot?

  • Du får ett förmånskonto med billigare courtage.
  • Du har full kontroll över ditt eget kapital & din egen riskhantering.
  • Copy tradingen är helt kostnadsfri för dig som förmånskund.
  • Det tar 3 minuter att registrera ett konto skicka in dina uppgifter o komma igång med TA Algo.