Investera pengar så börjar man spara och investera 2022

När du skall investera pengar vill du självklart få dessa att växa. Inget vore värre än en investering som inte längre ger dig vinst utan en ren och skär förlust. För att du skall undvika fällorna har vi skapat denna enorma post på flera tusen ord för att du skall bli stenrik på dina investeringar.

När du skall få pengar att växa är det viktigt att ha koll på grundstenarna inom aktier, fonder eller rent ut sagt robothandel. Låt roboten göra grovjobbet speciellt om din investering är spekulativ i sin natur.

Exempel: Johan handlar aktier genom CFD-värdepapper så kallade direktterminer. Johan har en termin på Volvo B Aktie och handlar denna via XM, som är en globalt reglerad mäklare inom CFD produkter. Johan vet att han handlar mot en systematisk internaliserare som alltid ger han ett pris oavsett om aktien är illikvid. Han handlar på detta sättet med hävstång 30:1. Johan kan inte sitta uppe hela natten så han väljer att handla via TA Gruppens Robot Quantum Alpha pi. Johan kan nu sova gott och vakna upp till vinster med en låg risk och god avkastning.

Vad är en investering?

En investering kan vara allt från ett månadssparande till investering i aktier. Det viktigaste är att du förstår din investering. När du investerar skall du alltid förstå följande:

 • Hur gör detta bolag pengar?
 • Är vinsten garanterad?
 • Har dem nya ordrar som täcker framtiden
 • Om du vet svaren på frågorna om aktien i ett bolag har du bättre koll på om du ens har en möjlighet att göra vinst eller om aktien kommer dyka.

Tänk på att ingen investering är sig lik. Du behöver alltid göra en unik undersökning för varje investering du planerar, vare sig det gäller aktier, robothandel eller rent spekulativa investeringar måste du alltid ha koll på din risk. Din investering skall få pengar att växa, helst på träd!

Vanliga frågor om Investeringar

En fråga vi ofta får är ”Hur börjar jag med att investera?”

Det är enklare sagt än gjort att sluta slösa och istället börja handla med sitt kapital på marknaden. Det viktigaste är att du har tålamod och att du ser ditt sparande långsiktigt. Börja om du har under 100,000kr att investera detta i Large cap aktier på Avanza eller Nordnet.
investera pengar hög avkastning går det hand i hand? Det beror på kanske inte om man investerar traditionellt i aktier utan du måste alltid matcha risken med avkastningen.

Hur ska jag placera 100,000 kronor?
Om du har 100,000 kronor eller mer bör du börja tänka på Aktiv förvaltning av ditt kapital, kanske till och med robothandel. Tänk till på vad som fungerar för dig och vilka risker du är villig att ta.

Vad är bäst att investera i?

Det som gjort flest människor till miljonärer i Sverige dem senaste 50 åren är fastigheter. I USA är det lätt att hyra ut sina fastigheter och belåna dem i flera omgångar. I Sverige är detta svårare och därför är det bättre att spara sitt kapital i aktier.

Utdelningsaktier och mer specifikt preferensaktier är det som gör dig rik tillsammans med värdeökningen i en storstadsmiljö på din fastighet.

Hur bör jag placera 500,000 kronor?

Om din bostad är betald i en mindre stad så bör du fokusera på aktier och aktiv handel. På 500.000 kronor kan du tjäna ca 0.3 till 0.7% om dagen genom TAs robothandelsprogram och kurser.

Hur mycket ska jag investera?

Det beror helt och hållet på dig själv och vad du anser är värt. En bil kan ses som en dålig investering men det kan vara en trygghet för en barnfamilj att ha den betald För en ung singel person kanske man aktivt vill handla med aktier då kanske man vill starta från en 50,000 kr till 5 miljoner kronor baserat på sin budget.

Investera i fastigheter
Fastigheter är en långsiktig investering som görs bäst i utanför Sverige. Sverige har en god värdeökning på fastigheter men avkastningen är svår att bli rik på då skatten är mycket hög och lagarna är anpassade till hyresgästen.

få pengar att växa
Investeringar är bra att ha men vad ger en bra avkastningen 2022? olika sätt att investera pengar i fonder kontra penningmarknader.

Investera & nackdelar med att investera

Att investera kan man göra i många saker. Du kan investera tid i ett bolag eller tid i ditt arbete för pengar. Du kan investera dina arbetade pengar till ett bolag på Avanza eller XM för avkastning på dina arbetade pengar. Du låter nu dina pengar arbeta för dig och detta kallas ränta på ränta.

Idag finns egentligen inga nackdelar med att investera såvida du inte är ute efter snabba vinster och du behöver ha ditt kapital fort när det gäller. Tänk även på att marknaden kan gå emot dig.

Ränta på ränta är det åttonde underverket och styr nästan allt när det kommer till att investera pengar. Ränta på ränta är det som gör dig rik oavsett situation över tid. Ett kapitalistiskt system är byggt för att investera och bli rik över tid. Alla bolag som inte går omkull stiger i värde över tid, oftast mer än inflationen. Det viktigaste är ditt mindset när du bestämt dig för att investera. Håll dig till det du kan för att få pengar att växa genom ränta på ränta över tid.

När du känner dig redo skall du välja en mäklare med låga avgifter och courtage. Vi har gjort vår research och nu är det dags att du gör din. Gå igenom vår topplista på dem bästa aktiemäklarna i Sverige.

Börja investera i aktier

Att börja investera i aktier tidigt är en mycket bra ide. Ränta på ränta kommer att göra dig till miljonär innan du är 30 om du börjar vid 18 års ålder med ett normalt månadssparande på runt 2500 SEK. För aktier i Sverige finns det mäklare så som Avanza och Nordnet, men tyvärr fungerar inte dessa så bra med robothandel och därför rekommenderar vi XM eller Ymer Exchange som båda använder Metatrader 4-plattformen.

När du börjat din resa och investerat i aktier via en online mäklare är det viktigt att du inte bara sparar pengar utan aktivt handlar med dem. Självfallet har inte alla denna tiden och går till ett jobb – hur skall man annars ha möjlghet till ett månadsspara?

Av ovannämnd anledning kom vi in på spåret med robothandel. Det är en fantastisk lösning för att du har möjlighet att sätta dina pengar i omsättning. Det är enkelt, snabbt och effektivt och handla via en server online som vi hjälper dig sätta upp. Oroa dig inte om du är oteknisk – vi hjälper dig hela vägen från insättning, installation till uttag. Se till att du har möjlighet att spara pengar varje månad för att öka din marginal om du använder CFD-produkter.

investera pengar
Investera pengar genom att spara pengar och sätta dem i robothandel

Investeringstips 2022

Även om det är krig i omvärlden finns det guldklimpar som ger både god utdelning och på sikt kommer stiga, även om det är en enorm inflation är till exempel fastighetsbolag ofta en god investering. Fastigheterna sjunker inte i värde så länge dem inte säljs, hyrorna ökar dessutom i takt med inflation. Skall man ligga långt i något i en lågkonjunktur är det direktavkastande fastighetsbolag.

Arbeta med en finansiell rådgivare för att skapa en ekonomisk plan. Att hitta en kvalificerad finansiell rådgivare, det behöver faktiskt inte vara svårt. TA Algos kostnadsfria verktyg matchar dig med upp till tre robotrådgivare som som handlar inom olika tillgångsklasser, och du kan använda dem utan kostnad för att avgöra vilken som är rätt för dig.

Om du är redo att hitta en robotrådgivare som kan hjälpa dig att nå dina ekonomiska mål så klicka på vår banner till höger och fyll i din information.

Sänk dina kostnader med obligationsindexfonder. Eftersom indexfonder är passiva är de billigare än aktivt förvaltade fonder. Om du är en erfaren investerare, överväg att köpa in i en obligationsindex-börshandlad fond (ETF), som handlas som en aktie.

Tänk på skatteförmånerna som exempelvis ISK och investeringssparkonto. Räntor från amerikanska sparobligationer och statsobligationer beskattas inte på delstats- eller stadsnivå och är du Svensk kan du handla dessa genom en kapitalförsäkring. Dessutom räknar Skatteverket inte avkastningen som inkomst förrän du löser in obligationerna. Så statsobligationer kan faktiskt ha en högre ränta än den angivna räntan.
Kapitalförvaltare rekommenderar att du strukturerar dina obligationsinvesteringar så att de förfaller i intervaller och du skördar de högsta avkastningarna. Till att börja med skulle du köpa obligationer för, säg, ett år, två år, tre år, fem år och 10 år. När varje obligation förfaller köper du en ny obligation på 10 år.

Preferensaktier är svåra att komma över men är otroligt lönsamma dem också. Du får ju trots allt betalt före andra stamaktieägare och det är därför en mycket god investering som nästan alltid garanterar dig utbetalning. Att vara stamaktieägare när det redan finns preferensaktier i bolaget är inget roligt. Se därför till när du har möjlighet att alltid köpa på dig preferensaktier.

När du äntligen lärt dig grunderna och har skapat ditt mäklarkonto så är det dags för dig att få dina pengar att växa. Vi lyckades bli stormrika på robothandel genom att konstant göra en grundlig research och riskhantering när vi valde mäklare och robot. Vår robot Quantum Alpha pi handlar aktier, råvaror och valutor helt automatiskt för dig som privatkund genom TA Gruppen.

Du har även möjlighet att investera pengar i fastigheter genom såkallade RIET som enligt lag betalar 80% av intäkterna till ägarna i såkallade fastighets riets.

När du är redo att börja din resa och njuta av ränta på ränta automatiskt så skapar du ett konto och sätter in 2500 SEK minimum genom länken nedan. När din insättning är klar får vi en notis och kan ringa upp dig från TA Gruppen.

Hur tjänar man pengar på aktier

Du tjänar pengar på flera sätt med en aktie och det beror lite på vilken typ av aktie du har i din portfölj. Har du till exempel en aktie som ger utdelning tjänar du ju mer än enbart en aktie som inte ger utdelning.
Det viktigaste när det gäller vinst på aktier är att du har dem på ett konto med låga avgifter. Det är du som tar risken vid en investering och då vill du även behålla din vinst om det blir någon.

När du investerar i aktier skall du köpa billigt och sälja dyrt. En tredjedel av portföljen bör handlas aktivt medans två tredjedelar ligger passivt och ger dig utdelning. På så sätt blir din exponering som nybörjare vid aktiv handel mindre och du tar inte samma risk.

Du gör mest vinst på aktier genom att inte göra förluster, men vi människor är emotionella varelser och har svårt att sitta still i båten när börsen rasar och våra positioner visar rött. Det värsta du kan göra är att sälja med förlust. Om bolaget har potential – stäng ner datorn och gå därifrån, sälj inte.

Bästa avkastning

Du får den bästa avkastningen på ett mycket simpelt sätt genom att vara aktiv på börsen men alltid exponerad. När dina pengar arbetar för dig slipper du göra det och kan lägga din tid på annat. Bästa sättet att investera 1 miljon är utan tvekan aktiv förvaltning. Det finns många sätt att investera men aktiv förvaltning vinner alltid rent avkastningsmässigt.

Den största anledningen att vi aktivt förespråkar robothandel är för att om du kan jobba på börsen samtidigt som du jobbar i yrkeslivet blir du miljonär dubbelt så fort. Se till att spara pengar och att få pengar att växa genom robothandel. Kontakta oss om du har frågor. Det sämsta du kan göra är att gå till ett jobb och inte få passiv ränta på ränta i bakgrunden, för då kommer du alltid att förbli fattig. Förändra ditt liv idag och lev det liv du förtjänar.

Investera i kryptovalutor

Att investera i kryptovalutor så som Bitcoin och Ethereum har varit populärt sedan 2017. Hos Avanza kan du köpa certifikat för Bitcoin men då äger du inga Bitcoins. Det kan vara värt att notera att du kan handla bitcoin via en exchange exempelvis Binance.

Vad ska man investera i?

Investera pengar med hög avkastning: När du tagit ditt beslut att det är dags för förändring och du vill bli miljonär genom robothandel så måste du starta med en minimum-summa. Tänk på att du handlar genom marginalhandel vilket gör att du är exponerad med en bråkdel av din positionsstorlek tack vare marginalkrav. Du skall därför handla med små positioner men ha flera på brädet konstant. Roboten sköter allt detta åt dig automatiskt.

När du satt in pengar på Ymer Exchange kan du kontakta oss för att få direkt tillgång till ditt konto. Vi behöver då ditt Metrader 4-ID för att binda roboten till det kontot för exklusiv användning.


För att börja handla seriöst, och vi vet båda att du faktiskt vill uppnå förändring så behöver du sätta in minimum 15000 SEK i en handelsrobot som TA algo till höger, för att du skall se resultat som du själv kommer tycka om. Det är inte värt att tjäna en krona här eller där utan sätt in en rejäl summa för att komma igång. Tro på dig själv och satsa på din resa mot miljonen.

Tänk också på att det finns olika sätt att investera pengar. Man kan till exempel investera i guld eller stoppa pengar i fonder.

Vid vilken ålder börjar man spara och investera?
Det är en vanlig fråga, förhoppningsvis har dina föräldrar annordnat ett sparande åt dig vilket kommer hjälpa eller stjälpa dig på din 18 års dag när det är dags att investera i din första fastighet, eller att bibehålla ett sparande på exempelvis Avanza eller Nordnet.

Är man intresserad av investeringar utanför börsen skall man se sig om efter tjänster så som Dealstream.com eller Smergers.com. Om du sitter på lite större kapital så kan du vända dig till Chalmers Ventures där du har möjlighet att komma in i preferensaktier och seed rundor tidigt. Man vill vara tidigt in i ett bolag från Chalmers innan dem ens tänker på börsnotering, men ta i beaktning att sprida ut risken på många bolag.

Fördelar med att investera kontra att ”Spara pengar”

Skillnaden mellan att investera pengar och Spara pengar ligger i detaljerna. Du kan till exempel spara pengar för en bostadsrätt men tack vare låga räntor hos bankerna är det inte det snabbaste sättet till din nya bostad. Dina pengar borde arbeta för dig och det gör dem snabbaste om du får ränta på ränta. En bostadsrätt behöver inte vara svårt att spara till utan det kan gå mycket fort om du till exempel skulle använda dig av robothandel.

Glöm tjänster som Lysa eller Sigmastocks där avkastningen är ett skämt. Handla istället med marginalhandel och gör dig en rejäl hacka. Visst, du tar lite risk men det spelar ingen roll med tanke på att du tjänar 10-30 gånger pengarna i jämförelse med Sigmastocks och Lysa.

När du aktivt investerar i bland annat robothandel genom antingen Autotrader via Nordnet eller via Infront på Avanza så gör roboten arbetet åt dig som sparare. Tänk bara på att roboten enbart är så smart som du själv är.

Det absolut enklaste och få pengar att växa utan risk är att budgettera upp 2500kr til 5000kr varje månad som du stoppar in i robothandel som till exempel TA algo ovan som är skapad av doktoranden Simon Matsson.

När du valt att förändra ditt liv genom att skaffa dig den där bostadsrätten i Stockholms innerstad vill det till att du använder något som får dina pengar att växa fortare än bostadsmarknaden, annars hinner du aldrig ikapp.

Placera pengar säkert 2022

Att få pengar att växa är inte lätt i en tid där du behöver ha en bostad samt betala på lån och avgifter till bostadsrättföreningen. Du behöver skaffa dig en trygghet i vardagen med ett sätt att placera pengar säkert som arbetar aktivt för dig utan att du behöver lyfta ett finger. Vi har lösningen för dig på TA Gruppen och det enda du behöver göra är att sätta in en mindre summa för att komma igång på länken ovan.

Alla säkra investeringar kommer med en nedsida. Vi måste alltid förstå att avkastningen ofta matchar risken vi tar. Om du vill placera pengar säkert 2022 är det viktigt att balansera din portfölj. Denna mini guide av säkra investeringar förklarar deras för- och nackdelar för att hjälpa dig att avgöra vilka investeringar som bäst passar dina behov. För ännu mer detaljerad information kan du rådfråga en finansiell rådgivare.

När du ställer dig frågan om en investering är säker är det alltid ett relativt begrepp. Det finns sparinstrument som stöds av regeringen och staten, men staten är folket sp frågan är alltid hur säker din investering är ändå. Det första man måste lära sig när man skall placera pengar är att det finns alltid en möjlighet att förlora pengar. Så investeringar som anses säkra innebär helt enkelt mindre risk än aktier. Avvägningen är naturligtvis lägre avkastning.

Olika sätt att investera pengar i USA som Svensk till relativt låg risk i jämförelse med aktier:

 1. FDIC-försäkrade sparkonton
  Ingen erbjuder mer skydd för upp till $250 000 än en bank. Det vill säga en bank som omfattas av Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC).

  Fördelar: Minsta saldo för att undvika en månadsavgift är relativt låg och du kan länka ditt checkkonto, vilket ger enkel tillgång till dina pengar. Det ger dig relativt god avkastning kontra risk när du väljer att investera pengar.
  Nackdelar: Det här alternativet ger en mycket låg avkastning. På senare tid har banker betalat mindre än 1 % ränta. Det kan också tillkomma avgifter för att göra fler uttag eller överföringar än det tillåtna antalet. Jämför bankräntor och leta efter banker med högavkastande sparkonton.
 2. Penningmarknadskonto
  Bör inte förväxlas med penningmarknadsfonder som kombinerar penningmarknadskonton bekvämligheten med ett checkkonto med en något högre avkastning än ett sparkonto & få pengar att växa. Se till att du överväger de bästa penningmarknadskontona hos de bästa bankerna i Amerika.

  Fördelar: Du kan skriva checkar mot penningmarknadskonton och eventuellt göra uttag med ett bankomatkort.
  Nackdelar: Den kräver ett högre saldo än exempelvis ett sparkonto för att undvika en månadsavgift och du kan ta på dig avgifter för att göra fler uttag eller överföringar än det tillåtna antalet.
 3. FDIC-försäkrade insättningsbevis (CD)
  Insättningsbevis (CD) är som lån du gör till en bank vilket hjälper dig spara pengar. Den kommer att betala ränta med jämna mellanrum under löptiden och betala tillbaka hela beloppet i vid löptidens slut. I utbyte går du med på att inte flytta pengarna under värdepapprets löptid ananrs måste du betala en straffavgift om du gör det. Perioden sträcker sig vanligtvis från sex månader till sex år.

  Fördelar: Med de bästa CD avkastningen får du en högre kurs än du skulle få på de flesta sparkonton. Och avkastningen kan räknas in i ditt banksaldo för att hjälpa dig undvika månadsavgiften.
  Nackdelar: Du låser in dina pengar till en fast ränta som kan verka mindre acceptabel om räntorna förbättras. Dessutom kräver de bästa priserna ofta stora minimibelopp och långa tidsramar.
 4. Inflationssäkrade värdepapper (TIPS)
  Som deras namn antyder, hänger värdepappret på Konsumentprisindex KPI. När indexet går upp, går ditt värdepapperskapital upp, och när det är deflation, går ditt kapitalbelopp ner. Denna rörelse påverkar hur mycket ränta du tjänar. När säkerheten förfaller (det kan vara för fem, 10 eller 30 år) får du antingen den ursprungliga kapitalbeloppet tillbaka eller det justerade beloppet, beroende på vilket som är störst. I ett kapitalistisk system är det nästintill omöjligt att förlora pengar då marknaden alltid rör sig uppåt som en grundbult i systemet.

  Fördelar: Dessa är omsättbara värdepapper, vilket innebär att du kan sälja dem för mer (eller mindre) än du betalade på andrahandsmarknaden. Du kan också köpa dem via banker och mäklare samt direkt från statskassan.
  Nackdelar: Du köper TIPS på auktion med antingen ett konkurrenskraftigt eller icke-konkurrenskraftigt bud. Vilket är allt att säga att investera i dem är lite mer involverat än de tidigare alternativen och kräver forskning och skicklighet.
ValutamäklareVad vi tyckerErbjudandeSkapa konto
Automatisk robothandel
Mellanösterns främsta onlinemäklare
Mellanösterns främsta onlinemäklare

Mellanösterns snabbast växande börs för robothandel

 • Förmånskundspaketet - Gratis
 • Aktiehandel på autopilot - Gratis
 • Riskhanteringspaketet - Gratis
ÖPPNA KONTOLäs recensionen

Hur investerar jag pengar?

Du investerar pengar genom att stoppa ditt kapital i robothandel som handlar automatiskt åt dig och ger dig ränta på ränta, dag och natt med TA Gruppen. Det viktigaste att tänk på när du investerar pengar är att du använder aktiv förvaltning av ditt kapital.

Hur blir jag rik?

Du blir rik genom att använda ditt kapital förnuftigt och att låta ditt kapital aktivt förvaltas via till exempel en handelsrobot. Du kan även bli rik genom fastighets investeringar eller i guld om en valuta går in i hyperinflation.

Vad skall jag investera i?

Du bör investera i produkter, bolag eller robotar som har en fungerande affärsmodell eller algoritm för vinst. det finns massor av alternativ du kan till exempel använda Lysa, Sigmastocks, Savr, Fundlr eller TA Algo.

Är aktier en bra investering?

Ja men du blir inte rik av att äga en aktie du blir rik av att göra systematiska vinster dag o natt genom robothandel som dessutom utökar och diversifierar din portfölj automatiskt.

Är robothandel bra?

Ja robothandel är överlag bra men det gäller att ha en bra mjukvara som handlar åt dig, vi på TA Gruppen erbjuder våra mjukvaror gratis om du öppnar konto genom oss.

Kan jag bli rik genom fonder?

Nej fonder kommer med stor sannolikhet inte att göra dig rik, fonder har höga avgifter och arbetar inte aktivt för att du skall tjäna pengar.

Kan jag Investera pengar genom TA Gruppen?

Nej vi handlar enbart med eget kapital men vi erbjuder gratisversioner av flera av våra handelsrobotar för privatpersoner på egen risk.

Kan jag spara pengar på lägre courtage?

Ja om du investerar hos XM har du möjlighet till dels högre avkastning via robothandel och lägre avgifter än förslagsvis nordnet och avanza.

Hur kan jag få pengar att växa?

Det bästa sättet för att du skall få pengar att växa är att investera i något som utöver värdeökning även ger dig avkastning till exempel en direktavkastande aktie, eller ännu bättre en robot som handla direktavkastande aktier åt dig.

Investera pengar? – flashback

Flashback är inte en bra källa när det kommer till investeringar det är oftast viktig pettrar som sitter där och tror att dem kan, undvik att ta råd från flashback.

Lennart Johansson
Lennart Johansson
Lennart Johansson är student vid Luleå tekniska universitet i Sverige. Han har en bakgrund som systemingenjör på Microsoft på Irland. Lennart studerade rymdteknik, vilket gav bränsle åt hans kärlek till rymden och allt som har med den att göra. Han är en ivrig inlärare och älskar att utmana sig själv med nya saker. Lennart letar alltid efter möjligheter att utveckla sig själv och förbättra sina färdigheter. Han brinner också för att hjälpa andra att växa och uppnå sin potential.
Sveriges äldsta handelsrobot

3600+ Svenskar har inte fel. Är du också intresserad av att handla aktier på autopilot?

 • Du får ett förmånskonto med billigare courtage.
 • Du har full kontroll över ditt eget kapital & din egen riskhantering.
 • Copy tradingen är helt kostnadsfri för dig som förmånskund.
 • Det tar 3 minuter att registrera ett konto skicka in dina uppgifter o komma igång med TA Algo.