Investeringsrobot

Bästa investeringsrobot 2023 | Funktion | Investera

Det finns flera olika investeringsrobotar på marknaden för olika ändamål. Några av de mest populära används för fonder, valutor och aktier. Man kan även använda dessa för index och råvaror, men de är inte lika populärt.

I det här inlägget tar vi ett djupdyk i vad en investeringsrobot är, dess fördelar- och nackdelar samt hur man kan använda sig utav en.

Vad är en investeringsrobot?

Om man investerar pengar i finansiella marknader så kan man göra det manuellt eller per automatik. Gör man det sistnämnda så kan man ta hjälp utav en investeringsrobot. Det är ett bra hjälpmedel när man investerar om man t.ex:

  1. Precis har börjat investera
  2. Tycker att det är svårt med det tekniska
  3. Vill diversifiera sina investeringar

Förutom att det är en teknisk lösning så är det ofta en fördelaktig lösning. Det beror på att den ofta kommer med inbyggd riskhantering, vilket gör att den självmant bestämmer stopp-nivåer och nivåer för att hämta vinst. Om man istället sköter allting själv så riskerar man att missa detta, speciellt om man är nybörjare.

Hur fungerar en investeringsrobot?

En investeringsrobot är en teknisk lösning, oftast skapad i programmeringsspråk, som självmant tar beslut som att köpa eller sälja de tillgångar man handlar med. Som vi tidigare nämnde så kan den även sköta riskhanteringen, vilket sker efter att investeringsroboten gjort en teknisk analys av den marknad man investerar i och tar beslut därefter.

Ser roboten t.ex en potentiell uppåtgående trend så försöker den att köpa så lågt som möjligt. Om den istället hittar en potentiellt nedåtgående trend så hanterar den situationen på ett motsatt sätt.

För att en sådan här lösning ska fungera så behöver man en dator. Om den däremot ska fungera under tider som ens dator är avstängd så behöver man en server. På så sätt kan den fungera dag som natt, så länge servern är igång.

En av de bättre investeringsrobotarna är TA Algo som är helt kostnadsfri att använda till MetaTrader 4.

HandelsrobotVad vi tyckerInformation för produktenSkapa konto
Svensk ingenjörskonst från Chalmers
TA Algo via Accuindex

TA Algo via Accuindex

  • Courtagefri automatiserad handel.
  • Full kontroll över ditt kapital.
  • Historisk avkastning 2.5 år 371%
ÖPPNA KONTO
En video som jämför tre svenska investeringsrobotar.

Fördelar- och Nackdelar

Det finns många positiva egenskaper med att använda sig av en robot för investeringar, men även nackdelar. Här nedan har vi listat några av dem:

Fördelar

Nackdelar

Investera med en investeringsrobot

Idag finns det otroligt många investeringsrobotar, så det är viktigt att man hittar en för det ändamålet man har. Om man t.ex är ute efter att sina pengar potentiellt ska växa utan att man själv behöver ta några beslut, så kan man använda sig av en cfd robot som TA Algo.

TA Algo:s svenska investeringsrobot är ett bra alternativ för den som vill investera med valuta– och aktiehandel, utan att själv behöva ta beslut. Det är nämligen en MT4-robot (MetaTrader 4) som självmant analyserar marknaden, gör en teknisk analys, öppnar positioner och riskhanterar dem samtidigt.

Eftersom att det här är en robot för cfd-handel så sköter den även positionsstorlekar och hävstången för både köp- och säljpositionerna. Det är alltså en ”all-in-one”-lösning som används både av nybörjare och professionella användare.

Du kan läsa mer om TA Algo på deras hemsida!

HandelsrobotVad vi tyckerInformation för produktenSkapa konto
Svensk ingenjörskonst från Chalmers
TA Algo via Accuindex

TA Algo via Accuindex

  • Courtagefri automatiserad handel.
  • Full kontroll över ditt kapital.
  • Historisk avkastning 2.5 år 371%
ÖPPNA KONTO