kan man leva på daytrading?

Kan man leva på daytrading?

Daytrading är en populär form av handel som involverar köp och försäljning av finansiella instrument under samma dag. Det är viktigt att komma ihåg att daytrading inte är lämplig för alla, och det finns vissa risker involverade. Innan du börjar daytrade bör du förstå vilka dina mål är.

Vill du bara tjäna lite extra pengar? Eller vill du göra det till en fulltidskarriär? Detta är viktigt att tänka på eftersom det kommer att påverka hur mycket pengar du behöver investera, och vilken strategi som är lämplig för dig.

Det finns flera olika strategier för daytrading, så det är viktigt att du väljer en som passar dina behov och din stil. Några populära strategier inkluderar scalping, swing trading och position trading. Alla dessa strategier har sina egna för- och nackdelar, så det är viktigt att du gör din research innan du bestämmer dig för en specifik strategi.

Som med alla investeringar är det också viktigt att ha realistiska förväntningar när det gäller avkastning. Du kommer inte att bli rik över en natt genom daytrading, men det kan vara ett bra sätt att tjäna lite extra pengar om du gör det rätt.

Vi får konstant frågan av människor som deltager i våg utbilning inom valutor och forexhandel, Kan man leva på daytrading? Det visar sig att det faktiskt är full möjlight att leva på daytrading förutsatt att du har tillräckligt kapital och inte enbart handlar aktier.

Vad är daytrading

Innan jag får samtliga aktiefantaster som kommenterar så vill jag förklara varför, aktier är en sparmetod som Svenskar har anpassat sig till för att det är gynnsamt skattemässigt med ISK-konto och att vi haft låga räntor på sparkontot. Det finns idag ingen anledning att låta pengar ligga på banken under en längre period med tanke på att sparräntan inte täcker upp för ens inflationen.

Kan man leva på daytrading?

Både ja och nej, du bör spara upp ett kapital tills du har ca 200 000- 300 000kr för att sätta igång och leva på det fulltid, har du över 500 000kr har du möjlighet att leva ett liv som få drömmer om och samtidigt låta kapitalet växa.

Sanningen är att vad du än tjänar över 50 000kr i månaden inte kommer ge dig nämnvärt bättre liv, visst du kan köpa mer prylar men sen då?

Aktier har blivit en sparmetod

Går det att leva på daytrading avanza eller är marknaden för likvid i aktier?
Aktier har helt enkelt blivit det nya sparandet och med det har det även inneburit att marknaden för aktier har blivit för likvid.

Nu när vi alla är överens om att aktiemarknaden är för likvid kommer vi till steg två, för en normal sparare är det absolut inte smart att blanka. Blankning under 2022 hade varit otroligt lukrativt men blankare överlag förlorar oftast pengar för i en kapitaliskt värld går bolagen uppåt naturligt sätt över tid.

Men om jag förklarade för er att det fanns ett annat sätt att tjäna på nedgång och uppgång
simultant, utan att köpa dyra optioner, turbowarranter eller mini-futures?
Internationellt så handlas CFD produkter lika vanligt som vi handlar Mini-futures på Avanza hävstången är högre ofta upp till 30 inom EU och ännu högre utanför. Nu tänker nisäkert hävstång, det låter riskabelt & det är det, såvida att ni inte har en bra riskhanteringsplan.

Utan risk får vi heller ingen belöning och jag återkommer till ämnet om att vi behöver volatilitet och en illikvid marknad för att göra stora vinster. Vi behöver valutor som springer flera procent till skillnad från likvida marknader som EUR/USD som knappt rör sig.

Hur vi hanterar risk i daytrading

Om jag kunde visa dig hur du skulle automatiskt sköta riskhanteringen i en volatil marknad och ta positioner när du sover, skulle du vara intresserad?
Självfallet skulle du vara intresserad och därför skapade vi TA Algo som varit verksam sedan 2011.
När aktiemarknaden föll under 2022 levererade TA Algo 371% över 2.5år utan att falla när börsen föll.

Om du tänker dig att det är helt riskfritt så bör du tänka om, daytrading är aldrig riskfritt hävstång eller utan, ett bolag kan gå i konkurs eller bli avlistat från börsen likväl som att din position tar i stoploss med hävstång.

En lista på saker du bör tänka på inom just riskhantering för Spotfx och Spotmarknaden överlag:

  • Stop loss
    Stop loss är värdet som du säger att din order ej få gå under vilket gör att din riskhantering blir precis.
  • Take profit
    Take profit representerar möjligheten att hämta hem vinster per automatik även när du sover.
  • 3 till 1 ratio på positioner
    När du handlar skall alltid dina positioner vara av en tre till ett ratio det vill säga att din take profit alltid skall ge dig 3 gånger så mycket vinst som dina förluster på stop loss.

Hur mycket pengar behövs för daytrading

Du behöver ungefär 200 000kr att börja leva på daytrading, du kan göra passiva 9-10% i månaden genom daytrading. Bor du gratis överlever du på hälften av det medans resten samlar på sig ränta på ränta. Efter ett år tar du ut 17 000kr i månaden och låter ytterligare 17 000kr samlas i sparkontot månadsvis, det är i alla fall historisk avkastning från TA Algo.

Så åter till frågan Kan man leva på daytrading? Du kan absolut leva på daytrading och det är även en metod som är unik för att du samtidigt kan ta ett jobb medans ditt kapital arbetar åt dig.

Om du inte tar ut något år efter åt har du möjlighet att leva ett liv få drömmer om, även när du är ute och reser har du möjligheten att tjäna pengar passivt då du kan handla genom TA Algo från en VPS.

Kan man leva på daytrading?
Kan man leva på daytrading i dagens samhälle och vad behöver man i startkapital?

TA Algo & hur den sköter din dagliga ”day trading”

Det första målet vi hade vid skapandet av TA Algo var helt enkelt att förlora smått och vinna stort, vi ville ha möjligheten att kapa förluster när det gick åt fel håll. När vi såg att positionerna gick åt rätt håll vill vi ha dessa vinnare löpandes, utöver det bakade vi in spelteori och sannolikhetslära från Chalmers som gjorde att vi hade möjlighet att implementera en skyddsmekanism.

Vi valde Mean reversion som räddade felaktiga positioner år båda hållen samtidigt, till det tog vi hjälp av forskare på London school of economics inom Hilbertmatrisen. I toppen av bollinger band insåg vi att vi ville scouta efter breakout, när inte detta skedde tog vi hjälp av hilbertalgoritmen för att riskhantera positioner som gick snett med en mean reversion strategi.

Olika valutapar hade olika inställningar till grund av sin volatilitet vilket gjorde att vi även bakade in ADR och ATR i algoritmen. Detta skapade en algoritm som sedan blev Quantum Hedge delta i TA Algo paketet.

Sedan 2011 har vi tjänat tusentals procent, inte bara på valutor utan även på aktier och kryptovalutor. För er som är intresserade så är vår algoritm gratis att handla med genom att ni handlar på nätmäklaren Accuindex då vi tjänar 20% av courtaget som handlas som introducer.

Vad krävs för att bli day trader?

För att bli en lyckad trader behöver du ha rätt utbildning från riktiga traders, inte från universitet. Makroekonomi i all ära men dem flesta har inte kapital att överleva marknadscykler där är det viktigt att snarare förstå hur du arbetar med positionen istället för att förustäga marknaden.

Hur många lyckas med daytrading?

90% av samtliga traders förlorar 90% av sitt kapital inom 90 dagar men hos TA gruppen har vi över 60% klienter som är profitabla med eget kapital efter sex månaders utbildning i våra verktyg och strategier.

Kan man daytrada på Avanza?

Ja du kan daytrada i Avanza vi rekommenderar plattformen infront om du vill syssla med daytrading. Dock har Avanza ingen bra robothandel vilket gör att vi använder andra aktörer.

Vilken är en bra plattform för daytrading?

Metatrader 4 & 5 samt IGs plattform pro real time är bra plattformar för daytrading prorealtime kräver dock mer utbildning i Matlab för att lyckas och har en högre inlärningskurva.
Vi rekommenderar att man börjar med Metatrader 4 som är den minst avancerade plattformen. Genom Accuindex kan du få metatrader 4 gratis via vår länk i vår mäklarrecension.

Valet av nätmäklare för daytrading är avgörande om du skall lyckas i vår topplista i menyn under alternativet mäklare hittar du Acccuindex som är en fantastisk nätmäklare med bra rykte online och fler licenser än exempelvis Nordnet. Accuindex är en mäklare som gör att man kan leva på daytrading utan problem. Dem har flera olika insättningsmetoder men även väldigt snabba uttag.

Day trading mäklaren Accuindex har kontor i Cypern och i Dubai i UAE vilket även gör det mycket fördelaktigt skattemässigt om du bor i utlandet.

När du gör en insättning till utlandet som day trader blir det ofta problem med banken speciellt banker som Swedbank, Nordea eller handelsbanken som skall utföra en AML kontroll på vart pengarna skall.

Det viktiga att komm ihåg som daytrader är att skaffa sig en extra bank som inte är Svensk, exempelvis Revolut eller N26 som är baserade inom EU. Det är lättar att föra över ditt kapital som daytrader till revolut och sedan vidare till Dubai. På detta sätt slipper du sura miner från banken som faktiskt kan neka dig att föra över pengar till andra länder enligt lag, det är ju bekvämt när man tagit bort kontanter, är det verkligen du som äger dina egna pengar?