kronofogden

Skuld till Kronofogden [Guide 2022]

Vi ger dig en Guide för hur du blir av med Kronofogden 2022. En person i skuld är aldrig fri går ordspråket så varför har idag 402 000 personer i Sverige skulder? Det Svenska systemet är en oligarki, vi har ett fåtal människor som äger över halva börsen. Hur kommer det sig att folket fortsätter skuldsätta sig om antalet kronor i omlopp blir lägre, iaf dem som finns på den öppna marknaden och inte hos en Oligark som sedan skickar kronogden efter dig.

Svenskar har i generationer sett skuldbeläggning som ett tabubelagt område men vad är egentligen en skuld? En skuld kan till exempel vara en företagare som under Corona krisen var tvungen att ta ett företagslån medans staten stängde ner hans resturang, samma stat står sedan vid dörren och skall ha betalt även fast dem var anledningen till att hans framgångsrika resturang gick under.

Det viktiga när man hamnat i Skuldfällan är att inte försätta sig i en situation där du lever på existensminimum i flera år för att betala av din skuld.
Du kommer personligen att gå under, gör inte detta misstag. Flytta utomlands ett tag och starta om, skulderna växer med ränta men kan även avskrivas då du bor i utlandet. En gammal skuld är lättare att skriva ner och förhandla bort senare, sluta inte existera som person för att du hamnat i skuldfällan som många andra Svenskar.

kronofogden
En oroad herre över skulderna

Kronofogden

Myndigheten är den statliga organisationen som skall driva in skulder från människor som inte har möjlighet eller vilja att betala. Kronofogden är en förlegad myndighet som skapades i en tid som idag inte längre existerar.
På 50 Talet kunde du köpa ett hus för 10 000kr och även om det var mycket pengar på den tiden var det inte i närheten av dagens belopp och krediter du måste låna dig till för att köpa ett hus. Samtliga Svenskar sitter idag i Skuldfällan om du har lån på ditt hus vilket idag är majoriteten av samtliga köpare.

Den Svenska bolånemarknaden har varit en framgångssaga för bankerna som även ökat priserna i andra branscher tack vare semilikvida krediter som haft möjlighet att tas ut genom belåning av bostaden. Bankerna så som Nordea, SEB, Swedbank är idag Bolånebanker snarare än traditionella banker. Skuldsättningen hos det Svenska folket idag uppgår till 89% av Sveriges Totala BNP. Svenskarna är Europas mest skuldsatta folk.

Kolla skulder hos kronofogden

Kolla dina skulder hos myndigheten med jämna mellanrum, vårt tips är att åka till utlandet ett tag och arbeta därifrån. När du har startat om ditt liv i utlandet behöver du inte oroa dig för att Svenska kronofogdsmyndigheten skall utmäta dina tillgångar. Du kan i lugn och ro betala av dina skulder utan att leva på existensminimum. Det finns massvis med jobbsajter som erbjuder jobb i utlandet där det även ofta är mycket billigare att leva. Ett par av dessa sajter är följande.

Om Svenskar insåg hur svårt det är att hitta Svensktalande personer i utlandet hade nog fler tagit sitt pick och pack och flyttat. Många Svenskar har valt att fly från myndigheten till länder så som Cypern, Malta, Spanien, Thailand. Du kanske inte kan fly dina skulder men du kan betala av dem i din egen takt utan att försumma din livskvalitet.

Förbehållsbelopp Kronofogden

Detta belopp är det såkallade existensminimumet och det är extremt långt under fattigdomsgränsen. Man förväntar sig att personer skall gå till arbetet i flera år men samtidigt inte ha mer i fickan än om dem gick till Socialen. Det är ingen i sitt sinnes fulla bruk som skulle gå med på att göra detta och därför är systemet förlegat. Hamnar du i en dålig sits så se till att ta dig själv till utlandet så att du inte kastar bort flera år av ditt liv.

Existensminimumet är till för att betala din hyra och dina levnadskostnader men det är:

  • 5 157 kronor för en ensamstående vuxen
  • 8 520 kronor för makar eller jämställda
  • 2 736 kronor för barn till och med 6 år
  • 3 150 kronor för barn 7 år eller äldre.

Detta är inte summor som går att leva på speciellt inte med dagens inflation som staten varit med och skapat.

Kronofogden utmätning regler

Staten skall kunna utmäta saker som finns i ditt hem, om dem inte tillhör dig måste du kunna styrka detta, det är inte det lättaste.

Om du har något av värde på annan plats än din bostad eller företagslokal måste myndigheten däremot kunna bevisa att den är din. I många fall här kan det vara värt att sätta upp ett skalbolag i exempelvis Skottland ett såkallat Scottish limited partnership där tillgångarna är dolda och ägarna är dolda via advokater. Det kostar ca 20 000 SEK men kan vara en fantastisk livlina.

Egendomen måste kunna säljas, den får exempelvis inte vara pantsatt eller att det finns några gåvobrev på egendomen. Ett tips är att ge den som gåva innan ni hamnar i skuld till en släkting.

Egendomen måste ha ett ekonomiskt värde, se därför till att du inte äger egendomen.

Bli av med skulder

Det enklaste sättet att bli av med kronoinspektör är att betala dem, men du behöver inte leva på existensminimum om du inte vill, ta dig istället till utlandet öppna nya bankkonton i utlandet och lev ditt liv i fred. Betala av det du är skyldig i din takt och låt inte staten trycka till dig. Är du intresserad av att betala av snabbt så rekommenderar vi roboten Aquos som hjälper dig tjäna pengar fort när du sover.

Kronofogden verkställighet

Detta är när en person, en bank eller ett bolag kräver in en betalning från dig som privatperson eller bolag. När detta sker är det extremt viktigt att du är skyddad via en bolagsstruktur som skyddar dina tillgångar. Såkallat Asset protection är något vi inte är vana vid i Sverige men det är viktigt när vi lever i ett kreditsamhälle.
Ge dig själv trygghet i livet genom att starta ett SLP via TBA.

Kronofogdemyndigheten kontakt & inhumanitet

Kronoinspektörerna möter tusentals utsatta varje månad, deras approach är ofta bryskt inhumant och på gränsen till narcissistiskt. Dem ser ner på dig som en misslyckad individ och vi ser därför ingen anledning att ha kontakt med dem. Det kan dock vara viktigt för dig som är skuldsatt att få detta bekräftat själv. Det viktigate du kan göra för att undvika dessa kleptokrater är att möta dem, och ta ditt eget beslut efter din egen magkänsla

Skuldsanering forum

Ibland kan det vara skönt att skriva av sig om sina upplevelser som skuldsatt och även hitta andra som hamnat i samma situation i livet. Det finns ett fåtal aktiva trådar och forum för skuldsatta som fattiga riddare och diverse trådar på Flashback.
Tyvärr finns det oftast inte människor där med finansiell bakgrund för att få personer med finansiell bakgrund försätter sig själv i personlig konkurs. Framgångsrika människor som förlorar allt har ofta lättare att resa sig för att dem redan vet hur dem gjorde sina första pengar. Därför är det viktigt att lyssna på människor som både tagit sig ur situationen och skapat sig ett nytt liv utanför Svenska Jantelagen och Tabun.

Det viktigaste när du är i skuldfällan är att skapa dig inkomster

Vi vill därför ge dig grundbasen till hur du skapar dig dem bästa inkomsterna som inte syns hos staten. Det viktigaste är att du har inkomster utanför Sverige till exempel från ett affiliatenätverk betalar dig i kryptovalutor.
När du skapat dig en passiv inkomst till exempel som återförsäljare till

Så har du en möjlighet att tjäna tiotusentals kronor över en natt utan att lyfta ett finger. I länder så som Rumänien lever du på tio tusen kronor per månad och hyran vid svarta havet kostar inte mer än 3000kr per månad. Slösa inte bort din livstid på att leva på existensminimum i flera år, lev ditt liv istället.

KFM

Myndigheten är som sagt förlegad o ena sidan hjälper staten bankerna för att låna ut mer och mer krediter o andra sidan tvingar man en annan myndighet att utöva övergrepp mot dina tillgångar och ekonomi. Den Svenska dubbelmoralen i sitt esse. Det viktigaste när du hamnar i en negativ spiral är att bryta all kontakt med Sverige och börja om i utlandet om dina skulder är betydande. Försök inte ens att göra rätt för dig för det kommer straffa sig genom hårt slavarbete under många år.