lmk group aktie

LMK Group Aktie|Linas Matkasse Till Börsen

Med Linas Matkasse genom LMK Group aktien kan man välja bland 80 recept i veckan eller välja mellan färdiga matkassar. Det fina med den här idén är att man kan få det direkt levererat hem till sin dörr. Det är något som har tagit Sverige med storm eftersom att det är en prenumerationstjänst, och vi svenskar älskar verkligen premnumerationstjänster.

Inte nog med att vi gillar att prenumerera – vi gillar även mat! De recept som Linas Matkasse erbjuder är framtagna av deras egna kockar som både är näringsberäknade och miljösmarta. Man kan välja mellan laktosfria och glutenfria alternativ samtidigt som man kan komplettera varor till sitt mellanmål, eller varför inte bara sitt skafferi. Vad som är säkert är iallafall att det är ett koncept som många älskar, och det har man även kunnat se på priskursen för deras aktie.

Årsredovisning och hållbarhetsredovisning på svenska och engelska finns på www.lmkgroup.se i pdf-format och kommer att distribueras till aktieägare som begärt det under april 2022. Bolaget har även kallat till årsstämman som kommer att hållas den 27 april i Stockholm. LMK Group är verksamt i Sverige, Norge och Danmark under varumärkena Linas Matkasse, Godtlevert, Adams Matkasse och RetNemt.

Om LMK Group Linas Matkasse Aktie

LMK Group är dedikerad till att förse sina kunder med läckra, näringsrika måltider. Företaget erbjuder en prenumerationstjänst som innehåller ett sortiment av recept och kit gjorda av professionella kockar i samarbete med de bästa lokala ingredienserna som finns tillgängliga – allt inom räckhåll! Med varumärken som Linas Matkasse (Skandinavien), Godtlevertgruppen/Retnemt (Danmark) & Co. kan du vara säker på att de har något gott som är redo för konsumtion när som helst, oavsett dag eller natt. Det familjeägda företaget med huvudkontor i Oslo, Norge, grundades 2008 och har vuxit stadigt sedan dess.

Om LMK Group
Verkställande direktörWalker Kinman
OrdförandeMathias Hedlund
Börsvärde (30/04/2022)393 Miljoner SEK
Antal aktier (30/04/2022)12 678 592
Pris per aktie31,95 SEK
HemsidaLMKGroup.se

[stock_market_widget type=”card” template=”chart4″ assets=”LMKG.ST” display_currency_symbol=”true” api=”yf” chart_range=”5y” chart_interval=”1wk”]

LMK Group aktie Avanza

Man hittar bolaget bakom den populära kassen på Avanza vid First North Stockholm. I skrivande stund går aktien för 31,95 SEK, och kollar man till ägarlistan så är det följande ägare som i skrivande stund äger mest av LMK Group:

  • Herkules Capital – 11,8%
  • Niklas Aronsson – 8,0%
  • Clearstream Banking – 6,6%
  • Goldman Sachs Internal LTD – 5,4%
  • Carolina Gebäck – 5,3%
  • Caceis Bank – 5,3%
  • Encierro Capital AS – 4,9%
  • Livförsäkringsbolaget Skandia Ömsesidigt SEBP6 – 4,3%
  • Acton GMBH – 4,0%
  • Nordea Småbolagsfond Sverige – 3,5%

Om man redan har ett Avanza-konto och vill handla aktien så kan man göra det via följande länk: LMK Group hos Avanza (Fliken öppnas i ett nytt fönster)

Linas Matkasse Pris

Linas Matkasse har varit ett av de mest populära matvarualternativen för svenska hushåll sedan starten, och priserna har varit väldigt konkurrenskraftiga. Med tiden har de finslipat sitt koncept och slutligen kommit fram till sin nuvarande modell som erbjuder människor 3-5 dagars måltider för 2-6 personer, där det dyraste priset ligger på 1349kr, medan det billigaste priset ligger på 384kr.

Femdagspaket för matbutiker är vanligtvis mer kostnadseffektiva än tredagspaket, men det kan finnas vissa undantag. Om du till exempel köper något som har kort hållbarhet eller bara finns i stora mängder, som färskvaror, så kan det faktiskt sluta med att paketet blir billigare totalt sett, trots att det är kortare tid.

LMK Group Analys

LMK Groups prissättning är en av anledningarna till aktiens framgång, och det verkar som att deras VD Walker Kinman har en hel del att se fram emot. Efter deras årliga möte som de hade den 27 April i Stockholm så berättar man att företaget kunde öka sina intäkter och minska matsvinnet under pandemin. Till skillnad från Modelon aktier och Cambi aktie så säger man nu att de är lönsamt, trots vissa säsongstrender som försvårade avkastningen under det senaste halvåret. Man ökade nettoomsättningen med 5 % samtidigt som man ökade kundnöjdheten med 25 %. Framgången kan tillskriva deras modells förmåga att generera betydligt mer pengar från kunderna än traditionella livsmedelsbutiker. De ser det inte som en ursäkt för självbelåtenhet utan snarare som en motivation för att fortsätta att utveckla system och metoder.

Med andra ord så utlovar Walker Kinman än fortsatt spännande framtid med fortsatt förbättringar!

Ska man investera i LMK Group aktie?

Investeringar i aktiemarknaden är mycket volatilt och man kan bara spekulera i kurspriserna för aktien. Det finns många strategier och regler som skulle kunna göra dig pengar på LMG Groups aktie, tillexempel daytrading eller swingtrading. Det skulle också kunna få dig att förlora pengar. Det har dock funnits perioder då detta har fungerat bra – och perioder som det har fungerat mindre bra. Experter spekulerar i kurser om 79,50 SEK i framtiden för en aktie i detta bolag, och det är vad man skulle kunna utgå ifrån när man ska investera.

En grundläggande tanke med att köpa in sig i ett bolag överlag är att man vill köpa en aktie eller fler så billigt som möjligt, och LMK Group anses i dagsläget vara en av de billigare på aktiemarknaden. Det beror främst på att bolaget har påverkats hårt av tidigare ras, men det kan också anses vara köpläge om man är ute efter ett billigt kurspris.

Linas Matkasse var en av de vinnande aktier 2020. Hos Allabolag.se kan man få fram en hel del information om deras publika bolag. Här hittar vi offentlig information om deras bolag så som koncernnyckeltal. Vi ser bland annat att de har haft en omsättning på 1,224,838,000 SEK under 2020, och vi hittar även liknande bolag som ”Linas Matkasse NewCo AB”.

När vi tittar på bolagets redovisning så ser vi dessvärre röda siffror åren innan 2020. Man kan hitta svängiga nyckeltalk, lite som deras aktie i övrigt. Bolaget har dock 258 anställda, som vi kan se tack vare deras koncernredovisning.

Vanliga Frågor Och Svar – FAQ

Vad har LMK Group för riktkurs?

Den 26/4 så sänkte Pareto Securities riktkursen för LMK Group till 80 kronor.

Vad är LMK Group?

Det är bolaget bakom Linas Matkasse, som går att handla på börsen First North Stockholm.

Vilken är den bästa matkassen?

År 2022 blev Linas Matkasse utsedd som bäst i test. Det beror främst på att man kan skräddarsy den efter egna behov, samtidigt som de har bra nykundserbjudande som lockar till sig nya kunder.