mean reversion

TA Algo | Mean reversion | Så kommer du igång

TA Algo är ett paket av ”Mean reversion”-strategier med extern riskhantering som hjälper kunderna att automatisera sitt handlade utan känslor. Det har säkerligen inte undgått någon att du idag behöver handla med robotrådgivare 2022. Samtliga aktier du förlorat värde på under 2022 hade enkelt kunnat undvikas om du hade använt dig av en trading robot som skött börsfallet åt dig utan känslor.

TA Gruppen valde strategiskt att gå över till valutahandel redan 2018 efter att Riksbanken annonserade att perioden av QE (Quantitativ Easing). När man slutade förse marknaden med stödhjul var det bara en tidsfråga innan marknaden skulle falla. Kraschen 2008 var knappast över. Man hade helt enkelt sopat den under mattan och till det tryckt 88% av alla USD i omlopp under Covid-pandemin.
Frågan du idag måste ställa dig (med så pass mycket manipulation på marknaden) är ”Klarar jag av att trada själv?”

TA Algo har presterat väl då den varit i bruk sedan 2011. Att marknaden skulle stå på huvudet och där med världsekonomin var bara en tidsfråga som hölls uppe av eufori under 2020-2021.

Robottrading

Att handla med en TA Algo har flera fördelar. Det som ofta ställer till det för oss traders är just psykologin. När man placerar en position och du har ditt livssparande på kontot kommer det alltid uppstå frågan, gjorde jag rätt?
Den frågan har inte en handelsrobot som har tagit ett beslut på indikatorer från marknaden och underlag från nysläppta rapporter som exempelvis ”Non farm payroll” från USA.
Har roboten fel kapar den positionen på millisekunder utan att må dåligt över det och lägger in en ny position när det krävs.

Robottrading är alltså rent överlägset utan känslor, det är ofta vi har bondat med aktier vi köper för att vi gillar bolaget och sitter kvar i den när dem rasar, medans en robot tar dig ur positionen och istället placerar pengarna där möjligheter uppstår.

ta algo
TA Algo handlar enligt förutbestämda regler på inmatad data från COT rapporter.

Robothandel liknar andra former av automatiserad handel, till exempel algoritmisk handel. Algoritmer används av handlare för att fatta beslut baserat på data som matas in i dem. Inom robothandel används algoritmer för att bestämma när man ska köpa och sälja värdepapper.

Robotar är programmerade med algoritmer som gör att de kan fatta beslut baserat på marknadsdata. De använder teknisk analys för att förutsäga framtida prisrörelser. Detta gör att de kan köpa och sälja värdepapper vid rätt tidpunkt.

Robothandel är en relativt ny form av investeringar. Det har dock blivit populärt bland investerare eftersom det tillåter dem att investera utan att behöva övervaka marknaderna själva. Detta gör det enklare än någonsin tidigare att tjäna pengar med minimal ansträngning.
Det finns två huvudsakliga sätt att investera i aktier med robotar.

DAT Trading

En metod går ut på att köpa aktier direkt genom nätmäklarhus. Detta är känt som ”Direct Access Trading” (DAT). En annan metod innebär att lägga order hos mäklare som sedan utför dessa order på uppdrag av kunder. Detta är känt som ”indirect access trading” (IAT).

Robothandel är en relativt ny form av investeringsstrategi. Det introducerades först på 1990-talet av ett företag som heter TradeStation. Sedan dess har det blivit allt mer populärt bland handlare som föredrar att investera utan att behöva övervaka sina investeringar konstant.

En valutarobot med track record på 7 år

Valutor rör sig upp och ner konstant och därför är det viktigt att använda en pålitlig mäklare som Accuindex. Premien betalar du enbart när du öppnar positionen och onsdagar. När vi handlar en valuta så som EUR/USD eller USD/JPY så har vi möjlighet att både spekulera på nedgång och uppgång precis som vid optioner.

När man kan handla åt båda hållen blir det mycket enklare att skydda sig själv från en fallande marknad vilket gör valutor i dessa tider oslagbara gentemot aktier. En valutarobot som presterar är TA Algo som har ett Track record på hela sju år. Det går även att läsa mer om detta på just TA Gruppens sida för handelsrobotar.

Trading robot som fungerar

mean reversion
mean reversion är en grundpelare i TA algo paketet.

Det finns en uppsjö av handels och trading robotar som inte fungerar eller har fungerat under en kortare tid för att senare helt gå under. Vad som fungerar idag är inte säkert att det fungerar i morgon och det är därför viktigt med ett aktivt riskhanterings-team.

Ingen trading robot är hundra procent automatisk utan snarare SEMI automatisk, varför har isåfall banken anställda på riskhanteringsavdelningen om det fanns fullt automatiska mjukvaror. Den som säger att dem har något som är fullt automatiskt vet därför inte vad dem pratar om och har inte testat en trading robot över längre tidsperioder i olika marknadsförhållanden.

Strategin för TA algo är simpel:

TA Algo handlar efter COT data som släpps varje vecka, denna datan innehåller köp och säljtryck på marknaden av institutionerna som måste rapportera om sin handelsvolym. COT data ger oss möjligheten att förstå vart golv och tak i den aktuella marknaden befinner sig och hur starkt det är. Denna signal matas till roboten från API till samtliga tradingterminaler hos våra kunder.

Utöver COT data använder TA Algo RSI, Bollinger bands och momentum via vårt Price action paket för att du skall få en så bra ingång som möjligt i marknaden. Om algoritmen träder in i marknaden och går åt rätt håll hämtas vinst hem automatiskt om inte så sköter den automatisk riskhantering via mean reversion vilket är en teori om sannolikhetslära inom Spelteori.

Mean reversion trading är en av de äldsta formerna av teknisk analys. Det utvecklades först av Charles Dow redan 1881. Han märkte att aktiekurserna tenderade att röra sig upp och ner i vågor. Dessa vågor kallades ”momentum” eftersom de verkade bära fart med sig.

En Mean reversion strategi är en där en investerare köper ett valutapar när dess pris ligger över en viss nivå och säljer det när det faller under samma nivå. Med andra ord, handlaren köper lågt och säljer högt.

Mean reversion trading bygger på idén att marknaderna rör sig i cykler. Dessa cykler varar vanligtvis någonstans mellan en vecka och flera månader. Under dessa perioder tenderar priserna att trenda upp eller ner innan de vänder tillbaka till den ursprungliga nivån. Med andra ord, när priserna stiger faller de ofta tillbaka igen.

Det finns två huvudtyper av Mean reversion strategier: Trendföljande och Bounceback till medelvärde. En trendföljande strategi innebär att identifiera en trend och köpa när trenden går uppåt och sälja när trenden går nedåt. En bounce back-strategi innebär att identifiera en trend, köpa när trenden går mot sitt medelvärde och sälja när trenden går bort från sitt medelvärde.

Det finns flera sätt att använda genomsnittliga Mean reversion-strategier för handel med valuta. En metod är att använda teknisk analys. Teknisk analys använder diagram och grafer för att förutsäga framtida priser. En annan metod är fundamental analys. Fundamental analys tittar på hur företag klarar sig ekonomiskt. Den granskar också ekonomin som helhet.

Olika former av Mean Reversion strategier i TA Algo

För att kunna identifiera trender måste vi förstå vad en trend är. En trend är ett pågående mönster av prisrörelser som har förekommit under en viss tid. Det definieras vanligtvis som en serie priser som rör sig uppåt eller nedåt i en konsekvent riktning. Om vi ​​observerar en trend kan vi köpa i början av trenden och sälja i slutet av trenden. Detta kommer att ge oss en vinst eftersom vi köpte lågt och sålde högt.

Genomsnittliga reversionsstrategier används av investerare som tror att marknader tenderar att gå tillbaka mot sina genomsnittliga värden. Detta innebär att en investerare kommer att köpa lågt och sälja högt. De gör detta för att de tycker att marknaden har gått för långt på ett eller annat sätt och så småningom kommer att återgå till sitt medelvärde.

Så gör du för att komma igång med TA Algo Gratis

  1. Registrera ett konto genom formuläret på TA Algo.
  2. Vid steg 2 registrerar du ett konto hos Accuindex.
  3. Sätt in det kapital som passar dig, minimum 1500USD för derivathandel.
  4. Vi ringer upp dig och hjälper dig med beställning av VPS och installation.

Rekommenderad mäklare Accuindex

Till att börja med måste du skapa ett konto hos en mäklare. Du bör välja en mäklare som erbjuder låga avgifter och har ett gott rykte, vi har därför valt att använda Accuindex. När du har läst om deras handelsplattform måste du öppna ett konto. Detta innebär att lämna personuppgifter, såsom namn, adress, födelsedatum och pass för att verifiera att du är du.

accuindex mindre logotyp
En reglerad mäklare inom EU med kontor över hela världen.

I Sverige sköter vi allt med BankID men i utlandet är dem fortfarande något mer gammaldags, det är nämligen så att man måste bevisa att man bor där man säger att man bor via KYC ”Know your client” Du behöver även skicka in en bild på ditt pass för att man skall kunna utföra en såkallad worldcheck för att se att dem inte tar emot en person med sanktioner.

Det finns två huvudtyper av mäklare – online och offline. Onlinemäklare erbjuder tillgång till aktiemarknader via webbplatser. De tillhandahåller även realtidskurser och marknadsdata. Offlinemäklare fungerar som traditionella finansiella institutioner.
De tar vanligtvis högre avgifter än nätmäklare, men de kräver ingen speciell utrustning.

5/5 Stjärnor av Finansbranschen.se
TA Algo

Vill du skydda ditt kapital mot börsfall och samtidigt tjäna pengar?

TA Algo är Sveriges äldsta handelsrobot för valutor med ett beprövat track record av vinster. När börsen föll 2022 vände algoritmen förluster till vinst.

Med TA Algo kan du automatisera din handel utan avgifter och behålla full kontroll över ditt kapital på ditt eget konto. Roboten är lätthanterlig och har tjänat 371% sedan 2019. Det bästa av allt, det är gratis för alla kunder.

Ta kontroll över ditt kapital och börja tjäna pengar med TA Algo – Sveriges mest pålitliga handelsrobot. Registrera dig redan idag!

Hur fungerar mean reversion?

En strategi för återgång till just medelvärdet är där en investerare köper när priserna faller och säljer när priserna stiger. Dessa strategier används ofta av investerare som tror att marknader tenderar att trenda uppåt och nedåt.

Vad är dem två typerna av mean reversion strategier?

Det finns två huvudtyper av strategier: kortsiktig och lång sikt. Kortsiktiga medelåtergångsstrategier innebär att köpa lågt och sälja högt. Långsiktiga medelåtergångsstrategier är likartade förutom att de köper högt och säljer lågt.

Vad betyder mean reversion?

En genomsnittlig återgångsstrategi är en där priset rör sig upp och ner på ett ordnat sätt. Det betyder att det kommer att finnas perioder där priserna rör sig upp och ner, och sedan kommer det att finnas tillfällen då priserna håller sig relativt stabila. Dessa perioder av stabilitet kallas ”återgång till medelvärdet” eftersom de tenderar att återgå till medelvärdet.