Metatrader 4 för nybörjare I

Metatrader är den mest populära plattformen för såkallade ”retail traders” inom Spot och CFD branschen. Den är en allmänt använd och erkänd plattform över hela världen och hjälper dig som trader att ta beslut blixtsnabbt.


I denna post kommer vi gå igenom plattformen Metatrader och länka till diverse kurser. Då har man möjlighet att lära sig mer om handelsplattformen i sig. Är man intresserad av att få en gratis genomgång ställer vi på TA gärna upp och hjälper dig ladda ner plattformen hos Ymer Exchange.

Logga in

Screenshot 38 2

Det första du ser i plattformen är en simpel logga in ruta där du enkelt fyller i ditt användarnamn och inloggningen för att logga in i handelsplattformen MT4 Metatrader 4. När vi väl är inne möts vi av själv gränssnittet och här kan det behövas en liten guidning om man är ny på detta, vi hjälper samtliga av våra medlemmar på TA personlingen.

Hur hittar jag vilka symboler som går att handla?

Screenshot 32 1

Till vänster hitta ni marketwatch här visas per automatik hos Ymer Exchange samtliga symboler eller produkter som går att handla. OM produkten är utgråad går den inte att handla för tillfället då den är marknadstoppad.
Vi högerklickar på Symbol kolumnen och ber om att få skillnaden mellan köp o sälj, detta kallas spread.

Screenshot 35 1

Överblick

Nu när vi vet hur många pip vi betalar i spread kan vi börja gå igenom listan för att se vad som är värt att handla. När det är en enorm skillnad i volatilitet kan spreaden utvidgas då marknaden köpare och säljare kommer långt ifrån vad dem är villiga att betala. Nu när vi har hittat en bra produkt som vi vill handla är det dags att placera en order.

Till höger hittar du en graf där man kan läsa av marknaden för att hitta ett bra tillfället att placera en order. De ska då vara baserad på teknisk analys eller fundamental analys av till exempel EUR/USD.

Screenshot 33 2

Skapa ny order

Vi klickar upp till vänster för att skapa en ny order och den här rutan kommer fram på din chart. Här väljer du exakt hur du vill skapa din order om du vill skicka ut din order på nuvarande pris såkallad marknadsexekvering eller om du enbart vill placera en order som fylls när den når det pris du väljer. Vi skapar en marknadsorder till nuvarande pris.

Screenshot 36 1

Ordern är placerad

Nu när din order är placerad är det dags att övervaka den och det gör du längst ner under fliken ”trade”
Här ser du följande.

  • Ordernummer
  • Sälj eller köporder
  • Produkt som är handlad i detta fallet EURUSD
  • Inköpspris
  • Courtage/komission
  • Vinst/förlust (Notera att din order alltid börjar på förlust för att du betalar för spread)
Screenshot 39

Hur stänger jag min order?

Längst ut till höger hitta du ett kryss när du klickar på den kommer din order att stängas till marknadens pris vid då tillfället då du klickar, se bild.

Screenshot 40

Ditt första orderavslut

Grattis till skapandet av din första order och ditt första avslut följ oss här på TA för mer artiklar eller ta kontakt med oss för att handla tillsammans.

Anna hovstrandh
Anna hovstrandh
Föredetta Journalist och numera trader, aktiefanatiker, frilansande skribent & RSI fantast för tidsskriften för ekonomika tidsskriften TA Nyheter.
Sveriges äldsta handelsrobot

3600+ Svenskar har inte fel. Är du också intresserad av att handla aktier på autopilot?

  • Du får ett förmånskonto med billigare courtage.
  • Du har full kontroll över ditt eget kapital & din egen riskhantering.
  • Copy tradingen är helt kostnadsfri för dig som förmånskund.
  • Det tar 3 minuter att registrera ett konto skicka in dina uppgifter o komma igång med TA Algo.