nft

NFT 3 tips för ditt första köp

Är NFT allt du behöver i framtidens värld & vad betyder det? Häng med, vi går igenom allt du behöver veta om NFT nonfungible token!

Non fungible tokens är kryptovalutor men ändå inte

En Non Fungible Token NFT är byggd på blockkedjeteknik men det är inte en valuta. Skillnaden kan vara svår att förstå som nybörjare inom NFT världen. Man kan dra en jämförelse med en miljon kronor i handen och aktier till värde av en miljon kronor. I det fallet skulle aktierna vara en NFT medans kronorna skulle vara kryptovaluta. NFT har ett värde men det är inte en likvid tillgång utan måste ses som en semi-likvid tillgång. En semi-likvid tillgång kan till exempel vara utdelningsaktier som ger dig avkastning medans dem ökar i värde.

Det viktigaste att förstå är att tidpunkten för NFT idag är lite som när internet anlände. Det tog många år innan vi hittade oss själva i dagens tidpunkt och skrev artiklar via nätet. Det fanns helt enkelt inte redskapen ännu men evolutionen sker i alla former av tekniker för en ökad hållbarhet. Tänk dig om vi kan gå tillbaka till filmen ”Total Recall” med våran kära Arnold, och köpa oss en semester som känns hundra procent verklig. Din NFT kan vara en tavla i den semestern som ger dig utdelning till samtliga förbipasserande, den kan även återanvändas i en annan resa.

NFT
Se till att pricka rätt med NFT


Du äger helt enkelt rättigheterna till en specifik egendom vare sig det är konst eller någon annan form av produkt som ett bolag kan implementera. Bakgrundsmusik är ett bra exempel i det här fallet. Tänk er t.ex att äga rättigheterna till en väldigt populär Elvis Presley-låt som spelats i evigheter. Där hade det legat många miljoner dollar under åren i utdelning.

Den största marknaden är opensea och är den vi rekommenderar då den har funnits längst och må anses som en trygg plats att handla sina konstverk eller tillgångar på. Innan man köper på Opensea bör man köpa på sig Ethereum. Läs mer om kryptovalutor här. När du väl har dina Ethereum i din Metamask wallet eller en annan såkallad ”Non custodial wallet”, så kan du koppla din Metamask wallet till web3. När du upprättat en koppling till den decentraliserade webben används din plånbok som en länk mellan dina pengar och Opensea. Du kan nu köpa det med ett knapptryck.

förvara NFT

Förvara din NFT säkert

När du väl inhandlat din första NFT är det viktigt att bevara denna säkert. Vi rekommenderar Ledger som är en av dem mest välkända platserna att lagra en NFT. Ledger är även en hårdvaru plånbok som inte är kopplad mot internet vilket gör förvarandet av din NFT säkrare än Gringotts wizarding bank från ”Harry Potter”. Goblins åsido det viktiga är att din NFT lagras offline det vill säga på en plats utan internet om du har tänk att spara den tills dess att teknologin uppstår då du kan monetisera den.

Hur bör jag förvara min NFT art/konst & hur är framtidsutsikterna

Det kan vara svårt att hitta svenska källor som är pålitliga inom världen av kryptovalutor man bör akta dig i flera olika fall där säljare eller köpare närmar sig en manuellt. Man bör ta i beaktning att din NFT konst i framtiden kan vara värd miljoner och att det kan bli ett attraktivt byte för bedragare. Om man vill söka på detta på engelska finns det en del ord man skall söka på till exempel.

  • NFT Marketplace
  • NFT for dummies
  • NFT Crypto
  • NFT Price

Allt du behöver veta om NFT hittar du ofta på engelska men vi på TA gruppen försöker vara så hjälpsamma som möjligt vi sparar heller inte mer än nödvändiga uppgifter om dig som kund som du kan läsa i vår GDPR policy.

Är NFT en bra pensionsförsäkring?

Ja det kan faktiskt vara det, men man skall heller inte förlita sig på att NFT blir något gigantiskt, det kan även floppa. Dock bör man ta i beaktning att någr av världens största bolag så som META föredetta Facebook skapar något som kallas för Metaverse. Metaverse kan ses som en virtuell värld, tänk ett online spel fast i verklighet. I framtiden för att ha möjlighet att nå våra hållbara mål utan en teleport kanske det inte är en så dum ide att koppla av i en separat värld på stranden.

NFT kan därför vara en väldigt bra pensionsförsäkring men det beror nog lite på vad man väljer. Något man bör tänka på är kanske att inte välja saker så som konst eller bilder utan kanske ett ljud från en fågel som sedan kan implementeras i en virtuell värld när du ligger på din virtuella strand i Metaverse och känner solen i pannan.

Mark Zuckerberg förklarar på engelska NFT & Metaverse

Vilken typ av Non fungible token är då bra?

Som vi nämnde innan fokusera inte så mycket på konsten tänk kreativt vad finns runt omkring oss och vad kan du se att en utvecklare behöver i framtiden?. Kommer han välja din tavla när det finns miljontals, kanske inte. Tänk dig istället att du har ett fågelljud eller ett ljud från bilar i trafik. Sätt dig in i en film, ljudet av ett vattenfall, ett djur som låter i djungeln. Varje gång din Token används har du rättigheter till royalties.

Okej makes sense tänker du, men just nu är det bra snurrigt! Hur kan jag veta vad som kommer användas i framtiden?

opensea
opensea

5/5 Stjärnor av Finansbranschen.se
TA Algo

Vill du skydda ditt kapital mot börsfall och samtidigt tjäna pengar?

TA Algo är Sveriges äldsta handelsrobot för valutor med ett beprövat track record av vinster. När börsen föll 2022 vände algoritmen förluster till vinst.

Med TA Algo kan du automatisera din handel utan avgifter och behålla full kontroll över ditt kapital på ditt eget konto. Roboten är lätthanterlig och har tjänat 371% sedan 2019. Det bästa av allt, det är gratis för alla kunder.

Ta kontroll över ditt kapital och börja tjäna pengar med TA Algo – Sveriges mest pålitliga handelsrobot. Registrera dig redan idag!

Om du har ett stort intresse av NFT och hur det påverkar klimatet kan du läsa på teknologimagasinet Wired hur NFT påverkar klimatet i realtid. Mycket av våra källor för detta ämne tas även ifrån amerikanska twitter användare.

Var försiktig när du handlar med NFT och var alltid på din vakt, Om du sköter dina kort rätt kan detta bli din pensionsförsäkring som tryggar din framtid. Läs mer om din pension här och varför det du får idag inte kommer vara tillräckligt. Det är viktigt för oss på TA gruppen att du får den bästa användarupplevelsen när du handlar med kryptovalutor på hemsidor så som Opensea.

För att du som användare skall känna dig trygg är denna sidan säkrad med SSL hos Amazon web services. Vi tänker konstant på din säkerhet och att du skall ha möjlighet till ett rikare liv därför vill vi även passa på att ge dig tillgång till vår handelsrobot gratis. Vår handelsrobot och hur du använder denna hittar du längst ner på denna sida. Tack från redaktionen för din tid och vi hoppas att du finner dett ämne inom blockkedjeteknik lika intressant som vi.