nio aktie

Nio Aktie | Elbilar | Investera | Om Bolaget | 2023

NIO aktie är del av en kinesisk fordonstillverkare som ligger i framkant när det gäller design och produktion av elfordon. Företaget tillverkar självkörande elfordon med hjälp av nästa generations teknik och artificiell intelligens. Nio säljer elfordon och utrustning för batteriladdning på global basis med huvudfokus på Asien. I det här inlägget tar vi en titt på företagets historia, produkter och framtidsutsikter.

Om Nio
Grundades2014
GrundareWilliam Li, Hsien Tong Cheng, Lihong Qin
VDWilliam Li
Vart bolaget finnsChangshu, Kina
Antal anställda15,204 (2021)
TickerNIO
Hemsidawww.nio.com

Ska Man Investera i Nio?

För att veta om man ska investera i Nio-aktien eller inte så behöver man först veta mer om bolaget. Här nedan får du veta det viktigaste så att du skall kunna ta beslut.

 • Historia: Nio grundades 2014 och har sitt huvudkontor i Shanghai. Företaget leds av styrelseordförande och vd William Li. Nio gick in på New York-börsen 2018.
 • Produkter: Nio tillverkar bland annat en sjusitsig elektrisk SUV byggd i aluminiumlegering. Företaget planerar att lansera en andra SUV-modell 2020. Nios fordon är utrustade med avancerade förarassistanssystem och kapacitet för autonom körning. Företagets fordon säljs i Kina, USA, Europa och Norge.
 • Framtidsutsikter: Den globala marknaden för elfordon förväntas växa betydligt under de kommande åren eftersom regeringar försöker minska utsläppen och konsumenter söker efter mer hållbara transportalternativ. Nio är väl positionerat för att dra nytta av denna trend tack vare sina innovativa produkter och sitt starka varumärke. Företaget har planer på att utöka sin försäljningsräckvidd till nya marknader som Australien och Indien. Vi anser att Nio är en övertygande investeringsmöjlighet och vi rekommenderar våra läsare att överväga att köpa aktier i bolaget.
En video som tar upp Nio:s aktiepris och vad som händer med den.

Investera i Nio Inc Aktie

För att investera i deras aktie behöver du först hitta en mäklare som passar dig. Vi rekommenderar Accuindex för detta ändamål eftersom de erbjuder CFD-handel, vilket innebär att du kan tjäna på både uppgångar som nedgångar. Det går både snabbt och enkelt att öppna ett konto, samt att öppna positioner.

HandelsrobotVad vi tyckerInformation för produktenSkapa konto
Prisvinnande valutarobot från Finansbranschen.se
TA algo

TA algo

Handla på börsen automatiskt

Med över 4000 kunder & över 422% i avkastning under perioden 2018-2023 är vi utan tvekan Sveriges mest pålitliga och välkända valutarobot.

 • Fullt automatisk handel
 • Verifierade resultat
 • Avkastning i både upp och nedgång
 • Lättanvänd för småsparare

Handel med TA Algo är helt gratis för dig som kund.

Öppna konto

Om man känner för att handla Nio och andra finansiella instrumt (som valutahandel, råvaruhandel, fler aktier osv.) så kan du använda dig utav TA Algo:s automatiska trading-robot. Den kan köras via MetaTrader-plattformen hos Accuindex.

Här kommer lite historia om företagets elbilar:

 • Elbilarna från Nio hette först NextCar och lanserades den 8 september 2015 med en initial finansiering på 500 miljoner US-dollar från tio institutionella investerare, däribland Sequoia Capital China, TPG Growth, Tiger Global Management och Lenovo Group Ltd.
 • I oktober 2015 ändrade NextCar sitt engelska namn till NIO.
 • I februari 2018 genomförde NIO en framgångsrik börsintroduktion på New York Stock Exchange (NYSE) och drog in 1 miljard dollar, en av de största amerikanska teknikintroduktionerna sedan Snap Inc:s i mars 2017.
 • Den 31 december 2019 hade NIO ett marknadsvärde på 11,44 miljarder dollar, vilket gör det till en av Teslas främsta konkurrenter på Kinas marknad för premium-elbilar tillsammans med Xpeng Motors och Byton.

Så här ser deras strategi ut:

NIO:s strategiska mål är att bygga ett ekosystem runt sina bilar med början i smarta elfordon för att dela glädje och växa tillsammans med användarna. För att göra detta planerar man att erbjuda unika produkter och tjänster som endast en biltillverkare kan erbjuda med hjälp av unik teknik och affärsmodeller som man har utvecklat. Till exempel dess batteri som ett tjänstekoncept som skulle göra det möjligt för användarna att byta ut sitt batteripaket när som helst utan att behöva köpa en ny bil, vilket eliminerar räckviddsångest som ett bekymmer för kunderna.

Så här ser deras affärsmodell ut:

Företaget säljer bilar under två märken – NIO som är dess huvudmärke för lyxfordon med inriktning på unga yrkesverksamma och NEO som är dess undermärke för massmarknadsfordon med inriktning på medelklassfamiljer. Företaget planerar att erbjuda olika mobilitetstjänster som bildelning, robotaxi, parkering, laddning, underhåll osv.

Deras finansiella uppgifter:

Finansiella uppgifter Under 2019 levererade NIO 25,558 fordon jämfört med 3,989 fordon 2018, vilket motsvarar en ökning med 544 % jämfört med året innan. Dess nettoinkomster ökade också från 634 miljoner dollar 2018 till 2,81 miljarder dollar 2019, vilket motsvarar en ökning med 343 % jämfört med året innan.

Expanderar till fem europeiska marknader

Elbilstillverkaren Nio expanderar sin verksamhet till fem europeiska marknader, med planer på att bygga sin första batteribytesstation i Sverige och leverera sin första bil till den svenska marknaden nästa år. Nio prissätter inte sina fordon för att konkurrera enbart på pris, utan fokuserar istället på att ge sina kunder en premiumupplevelse.

Under de senaste åren har elbilar blivit alltmer populära, delvis tack vare framsteg inom batteritekniken som har gjort dem mer lönsamma som ett långsiktigt alternativ för konsumenterna. Den kinesiska tillverkaren Nio är ett av de ledande företagen inom detta område och har nu meddelat planer på att expandera sin verksamhet till fem europeiska marknader: Sverige, Norge, Tyskland, Nederländerna och Danmark.

Nio kommer att börja med att bygga sin första batteribytesstation i Sverige och planerar att leverera sin första bil till svenska kunder nästa år. Företaget prissätter inte sina fordon för att konkurrera enbart på pris, utan fokuserar istället på att ge sina kunder en premiumupplevelse. Detta inkluderar funktioner som en AI-driven assistent som kan ge information om trafikförhållanden och hjälpa till att planera den mest effektiva rutten, samt en conciergetjänst som kan hantera uppgifter som att schemalägga hämtning och lämning.

Nios expansion till Europa är en del av en större trend där kinesiska företag utökar sin räckvidd till nya marknader när den inhemska marknaden blir alltmer mättad. Denna strategi medför ett antal risker, men utgör också en potentiell tillväxtmöjlighet för dessa företag. För Nio kommer framgången i Europa att bero på dess förmåga att genomföra sina planer och hålla sina löften om en premiumupplevelse för kunderna.