Nobina Aktie |Transportbolag|Avnoterade 2022

Nobina aktie är ett bolag som fokuserar på att hållbart flytta på människor och med att flytta menar vi självfallet transportera människor. Nobina har 12000 anställda i fyra länder och är Nordens största bolag inom kollektivtrafikslösningar. Bolaget erbjuder fossilfria resor för oss som tänker till lite extra på en grön lösning och att förhindra miljökatastrofer.

Investera i Nobina aktie|är det en bra ide?

Världen går mer och mer mot ett hållbart samhälle i samband med en grön omställning i enhetlighet med samtliga avtal som är skrivna på senare år. Paris avtalet och agenda 2030 tar oss mot en grönare lösning vilket vi anser är positivt för Nobina, vi ser att bolaget har god potential på sikt.

Vad gör bolaget?

Bolaget äger flertalet olika bolag inom kollektivtrafiken, dem fokuserar på bussar och lösningar inom olika sektorer av industrin.

Bland annat äger Nobina följande aktöer.

 • Nobina Sverige
 • Nobina Danmark
 • Nobina Finland
 • Nobina Norge
 • Samtrans
 • Travis
 • KEs Bussar
Uppköpet från Guersey

I år den 24 januari kom ett erbjudande från ett bolag baserat i Guersey vid namn OfferttoRide Bidco på ett sammanslaget aktieköp av 92.8 procent av aktier i bolaget och att detta var accepterat av aktieägarna. Det påbörjade avlistningen av Nobina från Nasdaq Stockholm. Nobina är ett mycket fint bolag som vi inte är förvånande över att dem blev uppköpta. Bolaget som köpte upp Nobina baseras i Guersey och har stöd från fyra fonder.
Den 16 februari avlistades bolaget från Nasdaq Stockholm och togs privat.

Avkastning från Nobina aktie var över 355 procent vilket kan ställas emot Mid cap Total return index som enbart genererat 220 procent.

nobina aktie

Nobina uppköpserbjudande betyder ju självfallet att det inte längre går att köpa aktien via Avanza utan att bolaget nu agerar i privat regi.

Nobina uppköpserbjudande betyder ju självfallet att det inte längre går att köpa aktien via Avanza utan att bolaget nu agerar i privat regi.
Bolaget hade då gett en avkastning på över 355 procent vilket kan ställas emot Mid cap Total return index som enbart genererat 220 procent.

Från Nasdaq Stockholm|Såg siffrorna lovande ut för Nobina aktie

Aktien budades ut till en fantastisk kurs på 108kr och en otroligt fin avkastning på 355 procent för dem som varigt långsiktiga investerare. Nobina aktie avanza blev ett hett sökord när budet anlände och toppade många listor och forum för intressenter. Många var självklart oroliga för vad som skulle hände med deras investeringar vilket är förklarligt om man aldrig varit med om ett uppköp. På Avanzas forum nobina aktie nyheter var det livlig diskussion vilket är förståeligt och det var många investerare som undrade om nobina aktie forum skulle finnas kvar, när en aktie blir avnoterade via Avanza försvinner dock öven forumet.

Nobina uppköp utbetalning & när sker den?

För en aktie i bolaget erbjuds 108kr kontant. Aktieinvest FK AB har accepterat erbjudandet för sina ägares räkning. Acceptperioden för erbjudandet har förlängts till den 21 januari 2022. Utbetalning av vederlaget kommer preliminärt att ske den 1 februari 2022.

Kallelse till årsstämma i Nobina AB (publ)|31 maj 2022

I enlighet med kallensen till årstämman den 31 maj 2022 var det självfallet mycket efterarbete med tanke på uppköpet och det gicks igenom en hel del saker som förklarade för hur framtiden såg ut för bolaget i privat regi.

Nobina återköper obligationer

Nobina hade uställda gröna obligationer med en rörlig ränta som låg under tidsperioden 2019/2024 dessa var tvungna att köpas ut till grund av ägarförändringen som vi nämnt ovan i samband med uppköpet av Nobina.

Även om man inte har möjlighet att längre köpa Nobina finns det möjligheter att investera sig i kollektivtrafiken från deras konkurrenter. Så länge aktierna förhåller sig i grön regi anser vi att det är en otroligt bra tillväxt bransch att placera sitt kapital i för framtida värdeökning.

Det här behöver du tänka på vid avnotering

Vid en avnotering är det viktigt att du spelar dina kort rätt annars kan du stå med en aktie du inte kan sälja på handelsplatsen. Ring support på din handelsplats, exempelvis Avanza, Etoro eller Nordnet.

Vilka andra bolag kan jag handla inom transportsektorn?

Du kan exempelvis fördela vinster från Nobina till transdev aktie

Vad innebär budet på Nobina?

Det innebär att det blir uppköpt avnoterat och borttaget från marknadsplatsen.

Vad händer med Nobina?

Nobina har mottagit ett större bud som ledningen har accepterat och är numera uppköpt.


Lennart Johansson
Lennart Johansson
Lennart Johansson är student vid Luleå tekniska universitet i Sverige. Han har en bakgrund som systemingenjör på Microsoft på Irland. Lennart studerade rymdteknik, vilket gav bränsle åt hans kärlek till rymden och allt som har med den att göra. Han är en ivrig inlärare och älskar att utmana sig själv med nya saker. Lennart letar alltid efter möjligheter att utveckla sig själv och förbättra sina färdigheter. Han brinner också för att hjälpa andra att växa och uppnå sin potential.
Sveriges äldsta handelsrobot

3600+ Svenskar har inte fel. Är du också intresserad av att handla aktier på autopilot?

 • Du får ett förmånskonto med billigare courtage.
 • Du har full kontroll över ditt eget kapital & din egen riskhantering.
 • Copy tradingen är helt kostnadsfri för dig som förmånskund.
 • Det tar 3 minuter att registrera ett konto skicka in dina uppgifter o komma igång med TA Algo.