Nordax Sparkonto

Nordax Sparkonto: Sparkonto Nordax Bank

När man öppnar ett sparkonto hos Nordax så får man tillgång till banktjänster som privatlån och bolån. Det innebär att man kan spara pengar med ett kort eller långt tidsperspektiv som både har en rörlig och en fast ränta. Den fasta räntan på sparkontot är upp till 1,70%.

En av fördelarna med att öppna ett Nordax sparkonto är att de, precis som klarna sparkonto, sbab sparkonto och serafim sparkonto godkänts av riksgälden som även omfattas av den statliga insättsgarantin. Det betyder att man får tillbaka sitt insatta kapital, även om Nordax skulle gå i konkurs.

Bolån från Nordax med aktuella räntor

Med Nordax bolån kan man låna pengar till att köpa en bostad, trots tidigare nekande hos sin vanliga bank. Detta kan man göra med bolåneräntor från 3,49% till 9,38% (beroende på räntebindningsperioder som kan vara 3 månader, 3 år eller 5 år), så länge man lånar minst 1,000,000 kr och har en säkerhet i fastighet, tomträtt eller bostadsrätt.

Den aktuella räntan som man betalar på sitt bolån bestäms individuellt och påverkas bland annat av hur stor andel av bostadens marknadsvärde som belånas. Man kollar även på lånetagarens inkomst och den ekonomiska historiken. Till skillnad från andra banker så tillämpar inte Nordax listräntor och har heller inga krav på att man måste köpa ytterligare tjänster för att bli erbjuden en viss räntesats.

Vanliga ärenden för dig som är kund hos Nordax privat

Om man inte är ute efter ett bolån så erbjuds även övriga tjänster som sparkonton. Faktum är att Nordax sparkonton kommer i tre olika varianter. Dessa varianter heter:

  • Sparkonto Xtra
  • Fasträntekonto
  • Sparkonto

Skillnaden på dessa sparkonton är bland annat att Sparkonto Xtra minst behöver en insättning på 10,000 kronor för att kunna tillämpas, medan ett fasträntekonto har en bunden ränta under en bindningstid på antingen 1 eller 2 år.

Som privatkund hos Nordax så kan man även få något som kallas för tilläggslån. Det innebär att man vid ett välskött lån kan bli erbjuden en utökning av sitt befintliga lån. Det minsta man kan ansöka om är 15,000 kronor och det totala beloppet är 600,000 kronor. Detta inkluderar även det nuvarande lånet som man har.För att man ska ha möjlighet att ansöka om ett tilläggslån så behöver man ha lyckats med minst 3 månadsbetalningar i följd. Som nykund räcker de dock med 1 inbetalning.

Dessutom kan man ansöka om tre betalningsfria månader per år så länge man har privatlån hos Nordax. Viktigt att veta är att kapitalskulden ökar något eftersom räntor och avgifter läggs till kapitalskulden.

Man kan även ansöka om tilläggslån för sitt bolån hos dem. Där är minsta ansökan om utökning av sitt bolån på 50,000 kronor, där man också behöver ha skött sitt nuvarande bolån.

Vanliga Frågor och Svar

Kan man lita på Nordax Bank?

Precis som de flesta Svenska banker så erbjuder även Nordax Bank en statlig insättningsgarnati. Det innebär att man på ett pålitligt sätt kan förvänta sig att få ut pengar från sin bank, även om banken skulle gå i konkurs.

Varför sänker Nordax räntan?

Man kan med deras tjänst samla sina lån hos dem och göra det till ett. På så sätt få ännu bättre lånevillkor, som i sin tur leder till lägre ränta.