Nordea Aktie | Ska man investera 2022?

Nordea är en nordisk finanskoncern med huvudkontor i Stockholm. Det är Nordens största bank och en av de största bankerna i Europa med över 11 miljoner kunder. Nordea-aktien, som har tickern NDA_SE har varit noterad på Nasdaq Stockholm sedan 1983.

Företaget grundades 1820 som en svensk stat-ägda banken. År 1995 slogs den samman med den finska statsägda banken Merita Bank. Detta skapade den största banken i Skandinavien och en av de tio största bankerna i Europa vid den tiden. År 2000 avknoppades Nordea från sitt holdingbolag och blev ett publikt aktiebolag som noterades på Stockholmsbörsen.

Nordea har en stark närvaro i alla de nordiska länderna samt i Polen, Ryssland och de baltiska staterna. År 2016 uppgick Nordeas räntenetto till 55 miljarder kronor och de totala tillgångarna till 2430 miljarder kronor.

Nordea-aktien är en av de mest populära aktierna på marknaden. Här ger vi dig all information du behöver för att fatta ett välgrundat beslut om du ska investera i detta företag eller inte. Vi kommer att täcka allt från dess historia till dess framtidsutsikter.

nordea bank logotyp
Nordea Banks logotyp

Investera i Nordea Bank aktie

Nordea-aktien är ett populärt investeringsval av många skäl. För det första är det ett stort och väletablerat företag med en lång historia. För det andra har det en stark närvaro i Norden, som är känt för sin stabilitet. För det tredje erbjuder Nordea-aktier en hög utdelningsavkastning.

Det finns därför många anledningar till varför du kan överväga att investera i Nordea-aktier. Här är några av dem:

 1. Banken är välkapitaliserad och har en stark finansiell ställning.
 2. Nordea är Nordens största bank med över 11 miljoner kunder.
 3. Banken har en lång framgångshistoria som går tillbaka till 1820.
 4. Nordea erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster, bland annat inom bankverksamhet, försäkringar och kapitalförvaltning.
 5. Banken har en stor internationell närvaro med filialer i över 20 länder världen över.
 6. Nordea är noterat på Nasdaq OMX Stockholmsbörsen och är ett av de största företagen som är noterade.
Nordea ger deras tittare aktietips. Rekommenderas starkt!

Köpa Nordea Aktier: Steg-För-Steg Guide

Det första steget för att investera i Nordea är att välja rätt plattform. Det finns många handelssajter där ute, men vi rekommenderar att du använder en licensierad nätmäklare av säkerhetsskäl och för att de erbjuder andra viktiga tjänster som kan göra dina investeringar bättre och enklare.

Ett exempel är när det är dags att köpa aktier från en mäklares webbplatsgränssnitt. Då är det viktigt att det ser bra ut och är lätt att förstå. Man behöver även hitta en mäklare med låga avgifter och schyssta insättnings- och uttagsmöjligheter.

Följ våra instruktioner här nedan om hur Du kan komma igång och köpa Nordeas aktie!

Det här kommer ta dig cirka: 3 minuter

Steg 1: Välj din aktiemäklare

Ymer Exchange Logotyp
Ymer Exchange är en rekommenderad mäklare.

Tänk på att det finns flera olika kriterier och faktorer att ta hänsyn till när du väljer handelsplattform. Vill du till exempel ha ett enkelt gränssnitt eller fokuserar du hellre på låga avgifter? Vilken typ av säkerhetsåtgärder erbjuder den (t.ex. tvåfakactorsautentisering)?

De mäklare som vi rekommenderar är alla perfekta val för nybörjare, men också för den erfarna aktiehandlaren som vill köpa Nordea-aktier.

Steg 2: Registrera ditt handelskonto och Sätt in pengar

Ymer Exchange Registreringsformulär
Så här ser det ut när man registrerar sig hos den populära mäklaren Ymer Exchange.

För att köpa aktier i Nordea behöver du först ett konto. Följ stegen här nedan för att komma igång:

 1. Öppna en gratis demo- eller live-konto genom att fylla i ditt namn, mejladress och telefonnummer
 2. Bekräfta ditt telefonnummer och mejladress enligt instruktionerna
 3. Klicka på ”Deposit”-knappen och sätt in ditt önskade kapital (minst $250)

Hos våra rekommenderade mäklare har du möjlighet att sätta in pengar via kort, banköverföring eller kryptovalutor. Alla mäklare är reglerade, vilket innebär att det både är enkelt och säkert att sätta in och ta ut pengar.

Steg 3: Köp Nordea-aktie

valj nordea aktie
Så här ser listan med aktier ut i MetaTrader 4.

Att köpa Nordea-aktier är enkelt med våra rekommenderade mäklare. Du hittar aktien genom att söka efter den i en sökfält eller genom att bläddra bland alla tillgängliga aktier under menyn. Där kan du sortera dem utifrån vad som intresserar DIG mest – oavsett om det är prisfluktuationer, marknadsstorlek/volym ELLER historisk data.

Informationen på sidan om aktier hjälper dig att avgöra om det är värt att köpa Nordea-aktier eller inte. Du kan se all viktig statistik om dem, samt hur mycket de är värda nu och vilken marknadsavkastning det skulle kunna bli för att investera i dem om du köper till det priset som visas!

ValutamäklareVad vi tyckerErbjudandeSkapa konto
Automatisk robothandel
Mellanösterns främsta onlinemäklare
Mellanösterns främsta onlinemäklare

Mellanösterns snabbast växande börs för robothandel

 • Förmånskundspaketet - Gratis
 • Aktiehandel på autopilot - Gratis
 • Riskhanteringspaketet - Gratis
ÖPPNA KONTOLäs recensionen

Nordea Aktie Riktkurs 2022

Nordea Bank har nyligen offentliggjort sin riktkurs för 2022. Detta är ett utmärkt tillfälle att ta en titt på vad man kan förvänta sig av banken under de kommande åren. Medan vissa investerare kan bli avskräckta av riktpriset kan andra se det som en möjlighet att gå in i detta företag medan det fortfarande växer.

Nordeas riktkurs för 2022 är 11,50 euro, vilket är en betydande ökning från den nuvarande kursen på 0,69 euro. Denna riktkurs baseras på bankens uppskattningar av den framtida tillväxten och lönsamheten. Även om detta kan tyckas vara en stor ökning är det viktigt att komma ihåg att Nordea fortfarande är en relativt liten bank. Därför är tillväxtpotentialen mycket större än för andra banker.

Investerare som överväger att köpa Nordea-aktier bör komma ihåg att riktkursen inte är en garanti för framgång. Det ger dock en bra indikation på var banken tror att dess aktiekurs kommer att ligga i framtiden.

Nordea aktie utdelning 2022: Vad investerare behöver veta

Bolagets styrelseledamöter meddelade att utdelningens totala belopp uppgick till 2,681,766,380 euro. Det kan tyckas vara en överväldigande summa, men som faktiskt är ganska liten när den sätts i relation till deras nuvarande marknadsvärde.

I enlighet med bemyndigandet från bolagsstämman beslutade styrelsen att betala en utdelning på 0,69 euro per aktie (inflationsjusterad) den 27 mars 2022. Utdelningen betalades ut den 4 April 2022. Detta betalades ut i en rat.

Nordea har en lång historia av att betala utdelning till aktieägarna och har konsekvent ökat sina utdelningar under de senaste åren. År 2020 betalade företaget en utdelning på 0,60 euro per aktie och 2021 höjdes den till 0,65 euro per aktie. Företagets utdelning för 2022 innebär en ytterligare ökning med 0,04 euro per aktie.

Nordeas utdelningspolicy är utformad för att ge aktieägarna en regelbunden inkomstström och göra det möjligt för företaget att återinvestera i sin verksamhet. Företaget har uppgett att det avser att betala ut minst 50 % av sin vinst i form av utdelning i framtiden.

En väldigt innehållsrik bolagspresentation av Nordea!

Handla Nordea aktie med Avanza

Nordea aktie är en av de mest populära aktierna som handlas på börsen. Om du vill investera i Nordea är det viktigt att hitta en mäklare som kan erbjuda dig bra priser och service. Avanza är en mäklare som specialiserar sig på Nordea-aktier och erbjuder konkurrenskraftiga priser för investerare.

Avanza erbjuder investerare:

 • Bra priser på Nordea-aktier
 • En plattform som är lätt att använda
 • Bra kundservice

Om du funderar på att investera i Nordea-aktier är Avanza ett bra alternativ. Med sina konkurrenskraftiga priser och sin lättanvända plattform är det ett bra val för investerare som vill handa Nordea:s aktie.

Är Nordea en bra aktie?

Nordea har varit verksam sedan 1700-talet. Den anses vara en av de mest pålitliga bankerna i världen, och den har en lång historia av att betala utdelning till sina aktieägare. Deras intäkter har också ökat stadigt under de senaste åren och dess nettovinst har mer än fördubblats sedan 2013. Därför anses aktien vara en av de bättre på marknaden.

Vad står Nordea aktien i?

Priskursen för Nordeas aktie har förändrats från ca 60 kronor till över 100 kronor från början av 2021 till 2022. I skrivande stund, den 21 Augusti 2022 så är kostnaden för en Nordea-aktie 102,42 kronor.

Therése Vingåker
Therése Vingåkerhttps://ta-nyheter.se
Therese Vingåker är forskarassistent i tillämpad matematik vid TA-gruppen med en gedigen bakgrund på Chalmers tekniska högskola. Hon avslutade sina grundstudier i matematik och fysik vid Uppsala universitet 2016. Hennes nuvarande forskning ligger inom området spektralteori och matematisk fysik, med tillämpningar på plasmafysik och kvantmekanik.
Sveriges äldsta handelsrobot

3600+ Svenskar har inte fel. Är du också intresserad av att handla aktier på autopilot?

 • Du får ett förmånskonto med billigare courtage.
 • Du har full kontroll över ditt eget kapital & din egen riskhantering.
 • Copy tradingen är helt kostnadsfri för dig som förmånskund.
 • Det tar 3 minuter att registrera ett konto skicka in dina uppgifter o komma igång med TA Algo.