ogunsen aktie

Ogunsen ab publ|Ogunsen Aktie|Analys 2022

Ogunsen aktie är ett fint bolag att ha i portföljen, dem går emot index som varit nedtyngdt under 2022 och lämnar aktieägarna med ett leende.
Bolaget är ett bemanningsbolag inom sektorn för finans och bank med huvudkontor i Stockholm. I denna artikel för vi en ogunsen analys och fastställer en summering i slutet av posten där vi baserat på våra analys ger er som läsare en Edge.

Bolaget har presterat sedan 1993 i begynnelsen av bemanningsbranschen och tillgodoser idag näringslivet med personal genom olika bolag som är nischade åt olika branscher även om dem främst arbetar mot näringslivet.

Ogunsen ab publ levererar i tuffa tider

Året är 2022 och allt lyser rött, men det finns fortfarande guldklimpar på börsen och en av dessa är Ogunsen som även om dem sett nedgång hållt kvar värdet på bolaget mycket bra.

Bemanningsbranschen är alltid bra, folk behöver alltid ett arbete och Ogunsen är en i en av dem bättre branscherna med stark krigskassa nämligen banksektorn. Utöver ett fantastiskt bolag som Ogunsen är dem även en fantastisk aktie att äga tack vare deras ogunsen utdelning 2022.

Bolaget styrs av Per Ogunro och Richard Hellekant som skapat en fantastisk avkastning till småspararna.

Ägarlista Ogunsen aktie

Huvudägarna 2022KapitalRöster
Per Ogunro19,2%54,0%
Försäkrings AB Avanza Pension12,6%7,2%
Fredrik Lidberg4,9%2,8%
Nordea Nordic Small Cap Fund3,1%1,8%
Ålandsbanken AB3,0%1,7%
Mikael Gunnarsson3,0%1,7%
Nordnet Pension2,4%1,3%
Jurek Bemanning & Rekrytering AB2,0%1,1%
Läckström, Agneta1,3%0,7%
Gustav Lindskog1,1%0,6%
https://www.avanza.se/aktier/om-aktien.html/71447/ogunsen-b

Bemanningsbranschen tar täten 2022

Ogunsen är ett bemanningsbolag och förutsättningar även om bolag drar ner på personal påverkar inte banksektorn allt för mycket. Ogunsen ser fortfarande en betydande och stark vinstmarginal och presterar utöver det vanliga.

Är en det branch man bör vara placerad i 2022 är det just bemanningsbranschen, av den simpla anledningen att fler kommer bli av med jobbet och fler kandidater kommer finnas på marknaden vilket bli lägre löner för anställda och mer marginal för Ogunsen AB.

Ogunsen avanza

Idag 2022 står Ogunsen aktie i priset med en förväntad stillastående prognos under 2022 med återhämtning och uppgång 2023:

Bör du investera i ogunsen aktie 2022

Bemanningsbranschen är ett av dem trygga kort vi har i denna tidsålder vi tror på branschen överlag. Ogunsen aktie är en välskött aktie med ett bra bolag och ledning bakom sig. Vi tror på att marginalerna kommer och bör öka under 2022 för återhämtning och tillväxt under 2023-2024.

Sammantaget är det från TA gruppen en vinnare när det kommer till utdelning och direktavkastning som är fastställd till 8,12% under 2022.

Volymen i aktien är stillastående vilket kan ses som en positiv sak i dessa tider då det betyder att anställda och ledningen inte säljer.

[stock_market_widget type=”card” template=”chart4″ assets=”OGUN-B.ST” display_currency_symbol=”true” api=”yf” chart_range=”5y” chart_interval=”1wk”]

Fördelar med att investera i Ogunsen aktie

Mer personal som bli uppsagda ökar jämnvikten i bemanningsbranschen på ett sådant sätt att det skapas en god möjlighet till kompetens som kommer ut till marknaden. Att det utökas med kompetens på arbetsmarknaden leder till möjligheter för Ogunsen som vi anser kan vara en mycket positiv signal till framtida affärer.

Vi anser att Ogunsen aktie är ett bra köp för en långsiktig investering, även om det kan vara svårt att investera i bolaget då det inte för tillfället finns något orderdjup på säljsidan vilket komplicerar för oss småsparare.

Nackdelar att investera i ogunsen aktie

För tillfället ser vi få nackdelar förutom en oroande agression i närområdet för Ryssland, däremot påverkar det inte den Svenska sektorn allt för mycket och vi anser att det får en liten inverkan på Ogunsen aktie.